dodajemy do jajecznej masy cały czas miksując wsypujemy powoli budynie. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i ciasto wykładamy na patelnię formując placuszki. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia z każdej strony. Podajemy z dżemem truskawkowym. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki
Kulinarne życiecytryny i cukier. Dodajemy śmietanę kremówkę i ubijamy aż masa będzie gładka. Tarta cytrynowa : Na zimne upieczone ciasto wylewamy masę cytrynową. Pieczemy ok. 25-30 minut w temp. 175 C . Można na tarcie ułożyć dowolne owoce tj. świeże maliny, truskawki, brzoskwinie. Ja udekorowałam pokrojoną cytryną. Smacznego
Różne smaki w kuchniszkl.mleka 1szkl.wody przegotowanej 2 jajka sól olej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jajka roztrzepać z mlekiem i wodą.Dodać powoli trzepiąc ciasto- mąkę,sól i z 1 łyżkę oleju.Upiec naleśniki. Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~ 250g.serka homogenizowanego 1 cukier waniliowy 3 łyżki (można mniej)cukru 1 żółtko truskawki zmiksowane ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Serek zmiksować z żółtkiem ,cukrem i cukrem waniliowym.Dodać zmiksowane truskawki.Wszystko utrzeć na puszystą masę. Naleśniki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiorzechami pekan czy też tartaletki cynamonowe z sorbetem z pieczonych jabłek. Rozdział trzeci zawiera garść pysznych inspiracji na ciasta na każdą porę dnia i moment życia. W tym rozdziale znajdziecie przepis na babkę marmurkową, szarlotkę czy też sernik zebra z truskawkami. Wylatkowo delikatne torty na magiczne chwile w życiu – już sama nazwa czwartego rozdziału, wywołuje wielki uśmiech na buzi. Znajdziecie
Moja pasja smakupatelni Czerwona kapusta na ciepło Domowe batony musli Dżem dyniowo-pomarańczowy ze skórką Granola kokosowo-migdałowa Gryka Cake - ciasto z kaszy gryczanej i jabłek Hummus z burakami Kapusta Babci Halinki Kasza jęczmienna z boczniakami Orzechowa kasza bulgur z jabłkiem i truskawkami Papryka faszerowana kaszą gryczaną i warzywami Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki Pełnoziarniste fusilli z pesto z rukoli Pęczotto
My Chcemy JeśćSkłamałabym Was gdybym powiedziała, że moja Pavlova wyszła idealnie. Nie wyszła. A przynajmniej nie tak jak ją sobie wyobraziłam. I kiedy już skończyłam jeść moją
CiastkozercyIdealne ciasto na lato - bez pieczenia, przygotowane ze zdrowych składników. Ciasto wykonane na chrupiącym spodzie z płatków owsianych i oleju kokosowego, a do tego delikatny krem z kaszy jaglanej i galaretka z truskawkami. Moja wersja jest o niskiej zawartości cukru, więc przygotowując proponuję próbować i słodycz dostosować do swoich upodobań. Składniki: (forma o średnicy 26 cm) spód: 2 szklanki płatków
Kuchcik gotujetrudno spotkać deser smaczny i dietetyczny , po którym świat nabiera kolorów.Niestety mi najbardziej brakuje słodkości na bazie ciast z kremem i bitej śmietany .Jednak świetnie sprawdza się jogurt naturalny jako (prawie)śmietana.Dziś proponuję łatwy ,ale smaczny deser z truskawek i jogurtu.Do posypania możemy użyć kostki startej czekolady , u mnie zabrakło ha ha ha...Zapraszam. Danie ma 166 kcal
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizamian jogurt naturalny) 2 jajka 250 g mieszanki owocowej - ja mam jagody, jeżyny, porzeczkę czarną i czerwoną, truskawki, maliny ( owoce mogą być mrożone) Dodatkowo: papierowe foremki na muffinki (12 sztuk) + blaszka do muffinek, która nie jest konieczna Wykonanie: Wyrobienie ciasta jest bardzo proste. Najpierw mieszamy razem ze sobą "mokre" składniki czyli do miski wrzucamy: jajka, olej, śmietanę, jogurt - wszystko razem
W Moim Magicznym DomuMam dla Was pyszną propozycję na leniwe weekendowe śniadanie. Puszyste pancake’i (czyli takie nasze racuszki), które po przekrojeniu (lub ugryzieniu) odkryją przed Wami słodką
CiastkozercySkoro mamy piątek to mamy też słodkie na weekend! Dzisiaj nie będzie ciasta a deser. Bardzo prosty deser! Crumble to jeden z moich ulubionych deserów. Często pojawia się u nas z różnymi sezonowymi owocami: truskawkami, malinami, jagodami czy sliwkami. Wystarczy przykryć owoce kruszonką i zapiec. 15 minut i mamy pyszny ciepły deser. Co więcej można go dowolnie modyfikować nie tylko
Pyry na Gazteż dysponuje maszynką i chce przepis - piszcie :) Jeśli już w letnich klimatach jesteśmy to zapraszam na pyszne ciasto z rabarbarem! Bezglutenowe, niskotłuszczowe i pyszne :) K L I K PRZEPIS /1 porcja/ ~200g twarogu z kostki ~150g jogurtu naturalnego ~200g truskawek ~cukier/stevia/syrop do smaku - opcjonalnie jeśli macie słodziutkie truskawki Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, wlewamy ją do maszynki
breakfast of dreamssię udały. A wiem jak to jest mieć zły dzień i robić coś w kuchni, bo to nawet ciasto na naleśniki nie współpracuje z nami. Jako fanka wszelkich odmian serników, przygotowałam swój pierwszy, nie z torebki, sernik na zimno z truskawkami. Przepis
Pink Envelopecukru pudru 2 żółtka szczypta soli 1 budyń śmietankowy 400 ml mleka dowolne owoce ( u mnie kiwi, truskawki, mandarynki, winogrona) czekoladowe ozdoby PRZYGOTOWANIE: Do mąki dodajemy szczyptę soli i masło i drobno siekamy. Dodajemy żółtka i cukier puder, zagniatamy ciasto, które wkładamy na pół godzinki do lodówki. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy warstwą ciasta foremki. Nakłuwamy widelcem ciasto. Wkładamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki