Żegnałam wczoraj lato z przyjaciółmi. Ostatnie truskawki i jagody, smak pistacji... Jeszcze wczoraj mieliśmy trochę słońca, dzisiaj już pada i jest bardzo bardzo jesiennie. Jeżeli nie masz dostępu do esencji pistacjowej (swoją kupiłam na ebayu) użyj zwykłej waniliowej. Jak zapewne wiecie uwielbiam historię kulinarną. Pavlova to deser, który powstał na cześć Anny Pavlovej - rosyjskiej primabaleriny. W latach 20 ubiegłego wieku Pavlova tańczyła w Nowej Zelandii i Australii (oba kraje uzurpują sobie prawo do wymyśleni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...