ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:408/654)

Koktajl truskawkowo-bananowy 65

Cześć! No to sezon truskawkowy uznaję za otwarty ! Jupiii!!!! Kocham truskawki pod każdą postacią. Najsmaczniejsze są takie rwane prosto z krzaka, skąpane i rozgrzane w słońcu

Pieprzyć z Fantazją
Mocno truskawkowy sernik na zimno 165

Sezonowy, szybki w przygotowaniu sernik na zimno z orzeźwiającymi, dojrzewającymi w słońcu truskawkami to doskonała propozycja chłodnego deseru w upalne dni. Składniki: Masa serowo-truskawkowa: 1kg

Szalona Kuchnia Eweliny
Rogaliki z rabarbarem 181

Jeszcze rabarbar króluje w mojej kuchni między truskawkami, wiśniami i jagodami. Tym razem proponuję rogaliki z rabarbarem, puszyste, pachnące i kwaskowate, rewelacyjne do kawki albo czystka

Moje Małe Czarowanie
Galaretkowy przekładaniec z truskawkami 154

Bardzo słodki deser do niedzielnej kawy. Do jego przygotowania możemy wykorzystać mrożone truskawki – smaki lata. A co najważniejsze wymaga tylko kilku składników. 1 galaretka cytrynowa 400

VioletoweKucharzenie
Beza zimowa 172

Beza smakuje nie tylko latem z owocami sezonowymi (jagody, maliny, borówki, truskawki), ale również zimą z innymi dostępnymi owocami (pomarańcze, kiwi, winogrona). Leciutka jak piórko beza

Kuchcik gotuje
Sernik na zimno 136

Składniki: 700g serków homogenizowanych ( ja miałam różne smaki: banan, truskawka, brzoskwinia), 250g serka mascarpone, 2 czubate łyżki cukru pudru, 4 galaretki ( ja miałam 3 cytrynowe i

W kuchni u Moniki
MAKARON Z TRUSKAWKAMI I CYNAMONEM NA CIEPŁO 179

    Pamiętam, jako dziecko zajadałam się truskawkami pod każdą postacią, zresztą nadal tak mam. To moje ukochane owoce sezonowe, tak samo jak maliny i

W kuchni Karmel-itki
Knedle z truskawkami i sosem śmietanowo-waniliowym 138

  Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 3/4 szklanki mąki 1 jajko truskawki Gotujemy ok 700 g ziemniaków, odcedzamy, przepuszczamy przez praskę. Gdy ziemniaki wystygną wbijamy jajko

harrisa
Tort brzoskwiniowy (bez mleka i śmietany) 226

Autorem inspiracji do stworzenia tego tortu był mój syn. Po zjedzeniu ciasta, które zrobiłam na swoje urodziny mały się zamyślił i stwierdził, że on by wolał biały biszkopt i duuużo brzoskwiń zamiast truskawek. Stworzyłam więc dla niego pyszny tort brzoskwiniowy bez dodatku mleka czy śmietany. Efekt jest świetny. Słodki krem maślany doskonale komponuje się z kwaskowatym ponczem, którym nasączony jest(...)miski przesiewamy mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Przesiane składniki po trochu musimy delikatnie wmieszać do masy jajecznej szpatułką tak, by nie zniszczyć piany z białek. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy i wkładamy do piekarnika. Biszkopt piecze się 30 minut. Piekarnik otwieramy dopiero pod koniec pieczenia i sprawdzamy, czy patyczek wbity w ciasto wychodzi suchy. Biszkopt studzimy w uchylonym

Dieta bez mleka
Wegańskie babeczki czekoladowe 92

idealnym lekko wilgotnym ciastem. Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: – muffiny z malinami – muffiny z czekoladą i pomarańczą – muffiny z borówkami – muffiny ananasowe – róże z ciasta francuskiego – muffiny dyniowe z figami – muffiny z nutellą – muffiny piernikowe Przygotowanie : 50 minut Składniki: 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 3 łyżki ciepłej wody 1 szklanka mleka owsianego 1 łyżka octu(...)czekolady ok 100 g świeże truskawki do ozdoby PRZYGOTOWANIE: Do zmielonego siemienia lnianego wlej ciepłą wodę i odstaw na kilka minut. W tym czasie nastaw piekarnik i rozgrzej go do 150 st. Do formy na muffiny włóż papierowe papilotki, ja zawsze daję po 2 do jednej formy, dzięki temu papilotki nie nasiąkają tak ciastem i nie zmieniają koloru. Do miski

nietylkopasta.pl
Chałka maślana 175

letniego, kiedy były świeże truskawki, jakoś mi gdzieś się „schowało” i nie mogłam znaleźć, aż do tej pory, gdy zostałam zmuszona do zrobienia porządków w zdjęciach. Przepis pochodzi z babcinego kajetu z przepisami, lekko go zmodyfikowałam i zmniejszyłam też ilość składników. Chałka według tego przepisu jest bardzo puszysta i maślana, ale jest dosyć ciężka. Ciasto łatwo się zagniata i formuje(...)blat i wyrabiamy dalsze 5 minut. Formujemy z ciasta kulę i przekładamy do miski delikatnie wysmarowane olejem, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na ok. 2 godziny. Po wyrośnięciu ciasto dzielimy na 2 części. Każdą część dzielimy na 3 części, z których formujemy dość długie wałki i zaplatamy z nich chałki, najpierw łącząc ich końcówki a potem przeplatając naprzemiennie, podobnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PLACEK Z GRUSZKAMI 86

Placek z gruszkami, banalnie prosty i szybki w przygotowaniu, wilgotny, w dodatku bez użycia miksera. Ciasto można podać oprószone cukrem pudrem, polane jogurtem, ciepłą konfiturą morelową lub truskawkową bądź creme fraiche. Placek, do którego w sezonie wrzucicie świeże truskawki, śliwki, morele, maliny czy borówki, owoce z puszki, te mrożone lub całorocznie wszelakie odmiany jabłek. SKŁADNIKI: 75 g mąki pszennej(...)Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i przesiewam do mokrych składników, dodaję cukier, mieszam krótko do połączenia składników. Umyte gruszki obieram i kroję w niezbyt dużą kostkę. Dodaję do ciasta. Piekarnik nagrzewam do temp. 175 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wstawiam tortownicę z ciastem na środkową półkę piekarnika i piekę 30-45 minut. Wystudzone gotowe posypuję cukrem

Zasmakuj Kuchni
Sernik na zimno z musem truskawkowym 228

Uwielbiamy serniki, a takie na zimno są doskonałym deserem na letnie popołudnia.  Jako że sezon truskawkowy dobiega końca, polecam serniczek na zimno z musem truskawkowym

Takie tam pichcenie
Mazurek z karmelem, bezami i solą 214

minutach ciasto powinno być twarde, wykrawamy nożem kształt, jeśli chcemy możemy zrobić grubszy brzeg, wystarczy dookoła 0,5 cm brzeg ciasta złożyć do środka i np przycisnąć widelcem. Ciasto nakłuwamy widelcem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 minut. Pod koniec pieczenia możemy zacząć przygotowywać karmel (nie wcześniej bo za bardzo nam się ściągnie i będzie trzeba go znów(...)piekarnika mazurka (lub mazurki), posypujemy go delikatnie solą gruboziarnistą, układamy pokruszone bezy, możemy też dodać kilka plastrów pokrojonych truskawek, lub innych owoców czy orzechów. Mazurka odstawiamy do ostygnięcia, stygnie dosyć szybko, więc nie musimy długo czekać na spróbowanie tego pysznego, słodkiego ciasta. Smacznego

Co na wege obiad?
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 88

filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką uda się idealnie, jeśli ciasto zostanie odpowiednio wyrobione - może to zająć od 10 do 15 minut. Aby było łatwiej i szybciej, możecie użyć do tego celu miksera. Jeśli macie ochotę, rabarbar możecie połączyć z truskawkami, ale poza sezonem na rabarbar taka drożdżówka będzie pyszna

Lekcje w kuchni