ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:37/654)

Kruche ciasto z kremem i truskawkami. Bez glutenu, bez mleka, bez jajek 118

Kruche ciasto z kremem i truskawkami Składniki na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki ryżowej 0.5 szklanki mąki kokosowej 3 łyżki mąki gryczanej 150 g masła kokosowego BIO agawa/ksylitol Składniki na krem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) agawa Truskawki Składniki na kruche ciasto wymieszałam i przełożyłam do formy silikonowej. Jeśli ciasto jest zbyt suche, należy(...)dodałam mleko kokosowe i agawę. Wszystkie składniki za pomocą blendera zmiksowałam na gładką masę. Truskawki pokroiłam w plasterki. Krem wyłożyłam na upieczony i wystudzony spód, na krem wyłożyłam truskawki i ciasto gotowe

nietadieta
Ciasto truskawkowa fantazja 151

Przepyszne ciasto, które polecam wszystkim. Makowy spód, galaretka z truskawkami i krem budyniowy idealnie się komponują w smaku i nadają ciastu ciekawy wygląd. SKŁADNIKI Na biszkopt makowy: 4 jajka szczypta soli 70 g cukru 35 g maku 70 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na warstwę truskawkową: 750 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 600 ml wody(...)ubić wraz z cukrem pudrem i stopniowo dodawać budyń miksując. Gotowy krem wyłożyć na warstwie galaretki. Dekoracja: Rurki dekoracyjne zmielić np. w młynku do kawy i posypać nimi górę ciasta. truskawki przekroić na pół i ułożyć na każdym kawałku ciasta

Passions hobbies life
ciasto ucierane z truskawkami i rabarbarem 357

rabarbaru, świeżego dodatkowo: cukier puder do opuszenia wykonanie: Truskawki i rabarbar myjemy. Z truskawek usuwamy szypułki, rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Masło miksujemy z cukrem, następnie stopniowo dodajemy żółtka, po każdym dokładnie miksując. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy, ciasto będzie gęste. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka(...)Dodajemy je do cista i na wolnych obrotach delikatnie miksujemy tylko to połączenia się z ciastem. Dodajemy pokrojony rabarbar i mieszamy. Ciasto przekładamy równomiernie do foremki (ok.21x32cm, wymiar dna foremki) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki. Całość pieczemy przez ok. 60 min. w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy i oprószamy cukrem pudrem. Tym co lubią słodkie

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z musem truskawkowym 62

zmiksowania składników, proste. Jeszcze tylko chwila chłodzenie i gotowe. Co do samych truskawek to, czy wiecie, że owoce te są efektem połączenia dwóch gatunków poziomek. Truskawki to owoce o niskim indeksie glikemicznym, który wynosi 40. To powinno ucieszyć cukrzyków, a i osoby na diecie będą zadowolone. Porcja truskawek o wadze 100 g to tylko 28 kcal można więc jeść(...)końcu dodać śmietanę, zagnieść ciasto. Uformować z ciasta kulkę, zawinąć w folię spożywczą, odłożyć do lodówki na około godzinę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 st C. Ciasto rozwałkować na cienki placek, wyłożyć nim spód i boki formy o średnicy 27 cm, wstawić do piekarnika, piec przez około 15 minut lub do przyrumienienia się ciasta, wyjąć z piekarnia i wystudzić. Galaretkę

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżówka z truskawkami, rabarbarem i kruszonką 197

Uwielbiam ciasta drożdżowe, ich zapach i tę pulchność ;)   Tym razem upiekłam ciasto cytrynowe z dodatkiem moich ulubionych truskawek i rabarbaru. Obowiązkowo musiała być też kruszonka, no bo co to za drożdżówka bez kruszonki ;) Ciasto: 650 g mąki pszennej 2 op. drożdży instant 1 szkl mleka 100 g masła 2 jajka szczypta soli(...)szkl cukru 1 op. cukru cytrynowego do wypieków Kruszonka: 50 g masła 10 łyżek mąki 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią Dodatkowo: 3 łodygi rabarbaru ok 10 truskawek Ciasto: do miski przesiać mąkę, dodać drożdże, cukier i szczyptę soli. Suche składniki wymieszać. Mleko podgrzać z masłem aby się rozpuściło, ciepłe (nie gorące!) wlać do miski z mąką, wbić

Smakołyki Asi
ciasto z truskawkami 106

mrożone owoce. Znalazłam czas, żeby w końcu coś upiec. Ciasto smaczniutkie i nie wymagające wiele pracy. Niespodziewani goście nas nie zaskoczą, to raczej my ich zaskoczymy :D Składniki: * 2 szklanki mąki * 4 jajka * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 szklanki jogurtu naturalnego gęstego * 3/4 szklanki oleju * cukier waniliowy * truskawki Białka ubiłam z odrobiną soli i małymi porcjami dosypywałam cukier(...)truskawek - brzuszkami do dołu. Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 45 minut. W tym cieście owoce nie opadają na spód...jakaś magia :D Mam jeszcze jedno ciasto z truskawkami w głowie, ale wymaga ono troszkę więcej czasu. Poczekam może z nim do weekendu. Sezon na przetwory już ruszył pełną parą. W bliskiej przyszłości dżem z moreli, ogórki

Pieprzyć z Fantazją
Ciasta bez pieczenia 192

Ciasta na zimno- bez pieczenia Ciasto Kinder cuntry Cytrynka z jabłkiem Ciasto grysikowe z truskawkami Ciasto adwokat- bez pieczenia Sernik na zimno z truskawkami Sernik na zimno na serkach homogenizowanych  Sernik z musem truskawkowym 3 bit Ciasto bananowe Jabłecznik z bitą śmietaną

Aga w kuchni
Biszkopt z truskawkami/ Strawberry Sponge Cake 166

Kuchnie Świata: Japonia Uwielbiany nie tylko przez Japończyków Strawberry Sponge Cake. Jest tortem biszkoptowym z kremem z bitej śmietany i dużą ilością świeżych, pysznych truskawek. Ciasto: (na torownicę o średnicy około 22-24 cm) 2 jajka 75 g mąki pszennej 15g mąki ziemniaczanej szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki soku z cytryny 70 g cukru Krem(...)trzeba jej wtedy ubijać 2 łyżki cukru Dodatkowo: około 1kg truskawek- pokrojonych w plasterki- moje po około 1-2 mm grubości- jesli zrobicie cieńsze plasterki potrzebne będzie mniej truskawek Przygotowanie: Ciasto: Kliknij w baner/zdjęcie po przepis: Przestudzony biszkopt przepołowić na 2 równe okrągłe części; będzie to: góra oraz spód naszego tortu Krem: 1. Ubić śmietanę 2. Połączyć śmietanę

KreatywnePiny
KOKOSANKA Z OWOCAMI 255

Składniki: Spód: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka wiórków kokosowych ½ szklanki mleka 1 kostka masła, roztopionego Owoce: 450 g dowolnych mrożonych owoców (tu mieszkanka aronii, porzeczek, truskawek i śliwek) 4 łyżki cukru pudru 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej Kokosowa pierzynka: 2 szklanki wiórków kokosowych ½ szklanki cukru pudru 2 białka ubite na sztywną pianę Sposób przygotowania: Mieszamy składniki na spód(...)piekarnika na ok. 20 minut. Pianę z białek delikatnie łączymy z wiórkami i cukrem. Wykładamy na wierzch ciasta i pieczemy ok. 15 minut. Kategoria: żarło powszednie Tagged: ARONIA , ciasto , truskawki , wiórki kokosowe

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami II. 257

miłośnicy mogą śmiało zredukować ilość truskawek, zastępując je kruszonką. Niemniej jednak smak i konsystencja ciasta przeszły moje oczekiwania. Wnętrze jest soczyste, słodko-kwaśne, idealnie wyważone ze smakiem słodkich truskawek i ciasta. Wszystkim miłośnikom sezonowych ciast polecam ten przepis! Składniki na ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami II:  na formę 24x30 ROZCZYN: 40 g świeżych drożdży 1/2 szklanki ciepłego mleka(...)dzielimy na pół. Pierwszą część wałkujemy i przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na cieście równomiernie rozkładamy rabarbar i przykrywamy drugim rozwałkowanym kawałkiem, a na wierzch układamy truskawki. Tak przygotowane ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 20 minut (w tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 175°C). Wyrośnięte ciasto pieczemy około 35-40 minut, czyli aż się zarumieni, a wetknięty

Rozpustne gotowanie
Fale Dunaju z truskawkami 139

TRUDNOŚĆ: średnie   -CZAS: powyżej 60 min    -PORCJE: 20 Fale Dunaju z truskawkami CIASTO 7 jaj 1 margaryna 2 i pół szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 i pół łyżki kakao 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 dag truskawek MASA 1 margaryna pół szklanki cukru 2 i pół szklanki mąki zwykłej 2 łyżki mąki(...)cukier wanilinowy, na końcu ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać kakao. Jasną część ciasta wyłożyć na blachę. Na ciasto jasne kładziemy ciasto ciemne, a na wierzch truskawki. Piec około 45-50 min w 180 st. MASA Większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić obie mąki i cukier wanilinowy. Do gotującego mleka wlać rozpuszczone mąki

Gotuję Testuję
Czekoladowe ciasto z fasoli - najlepsze! 156

zdecydowanie najlepsze ciasto z fasoli, jakie upiekłam. Chociaż nie ma tu żadnych oryginalnych składników, nadal dominuje prostota to efekt finalny wyszedł rewelacyjny. Głównym składnikiem ciasta jest oczywiście tytułowa fasola, której kompletnie nie czuć, nawet w najmniejszym stopniu! Nie ma tu ani grama mąki, za to jest mnóstwo czekolady oraz trochę świeżych truskawek. Ciasto pięknie wyrasta, ma idealną strukturę i smakuje(...)Piecz w termoobiegu (góra i dół) przez 45 minut. Najlepiej sprawdzić czy ciasto jest już gotowe za pomocą wykałaczki (patyczek powinien być suchy). Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Następnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i wylej na wierzch ciasta. Dodaj pokrojone truskawki oraz płatki migdałowe.  Wartości odżywcze dla całego ciasta (bez dodatków): energia: 775 kcal białko: 40,5 g tłuszcze

Zdrowie na języku :P
Domowa beza Pavlova 191

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka 131

owocami takie ciasto, jakie robiła moja babcia ze Staniszewskiego (gmina Raniżów) – z mlekiem i roztopionym masłem. Zwykle do pierogów używam ciasta z gorącą wodą i olejem. Jest miękkie, łatwo się wałkuje, nigdy się nie rozlepia (przepis na blogu: pierogi ruskie). Jednak do pierogów z owocami dobrze jest w cieście zastąpić wodę mlekiem, a olej masłem. Ciasto z użyciem tych składników(...)najlepszy dodatek do pierogów z truskawkami, ale warto pamiętać, że ugotowane pierogi które nie trafiały od razu na stół były wcześniej skropione roztopionym masłem, żeby się nie posklejały, a śmietaną okraszało się je dopiero na talerzu. Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka Składniki na około 30 sztuk: Ciasto: 250 g mąki pszennej 130 ml ciepłego mleka

Trzeci talerz
Drożdżówki z serem i truskawkami 88

się za pieczenie drożdżówek z serem i truskawkami – połączenie jest naprawdę wyśmienite i warto było jeszcze bardziej nagrzać mieszkanie, żeby się nimi z apetytem zajadać. Jeżeli Wy także przepadacie za truskawkami, to musicie spróbować takich drożdżówek – puszystych, aromatycznych i ze świeżymi ulubionymi owocami. Składniki na drożdżówki z serem i truskawkami Ciasto drożdżowe: 250 g mąki pszennej(...)zrobić wgłębienie kieliszkiem od wina. Środek drożdżowego ciasta lekko rozpłaszczyć dłonią, nałożyć porcję nadzienia serowego, a na nim ułożyć truskawki. Drożdżówki z serem i truskawkami układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką, odstawić na 30 minut do wyrośnięcia ciasta. Piekarnik rozgrzać do 180 o C ( z termoobiegiem ), wsunąć blachę z drożdżowymi bułeczkami, piec ok. 15 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania