ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:37/654)

KOKOSANKA Z OWOCAMI 307

Składniki: Spód: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka wiórków kokosowych ½ szklanki mleka 1 kostka masła, roztopionego Owoce: 450 g dowolnych mrożonych owoców (tu mieszkanka aronii, porzeczek, truskawek i śliwek) 4 łyżki cukru pudru 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej Kokosowa pierzynka: 2 szklanki wiórków kokosowych ½ szklanki cukru pudru 2 białka ubite na sztywną pianę Sposób przygotowania: Mieszamy składniki na spód(...)piekarnika na ok. 20 minut. Pianę z białek delikatnie łączymy z wiórkami i cukrem. Wykładamy na wierzch ciasta i pieczemy ok. 15 minut. Kategoria: żarło powszednie Tagged: ARONIA , ciasto , truskawki , wiórki kokosowe

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami II. 289

miłośnicy mogą śmiało zredukować ilość truskawek, zastępując je kruszonką. Niemniej jednak smak i konsystencja ciasta przeszły moje oczekiwania. Wnętrze jest soczyste, słodko-kwaśne, idealnie wyważone ze smakiem słodkich truskawek i ciasta. Wszystkim miłośnikom sezonowych ciast polecam ten przepis! Składniki na ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami II:  na formę 24x30 ROZCZYN: 40 g świeżych drożdży 1/2 szklanki ciepłego mleka(...)dzielimy na pół. Pierwszą część wałkujemy i przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na cieście równomiernie rozkładamy rabarbar i przykrywamy drugim rozwałkowanym kawałkiem, a na wierzch układamy truskawki. Tak przygotowane ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 20 minut (w tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 175°C). Wyrośnięte ciasto pieczemy około 35-40 minut, czyli aż się zarumieni, a wetknięty

Rozpustne gotowanie
Fale Dunaju z truskawkami 168

TRUDNOŚĆ: średnie   -CZAS: powyżej 60 min    -PORCJE: 20 Fale Dunaju z truskawkami CIASTO 7 jaj 1 margaryna 2 i pół szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 i pół łyżki kakao 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 dag truskawek MASA 1 margaryna pół szklanki cukru 2 i pół szklanki mąki zwykłej 2 łyżki mąki(...)cukier wanilinowy, na końcu ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać kakao. Jasną część ciasta wyłożyć na blachę. Na ciasto jasne kładziemy ciasto ciemne, a na wierzch truskawki. Piec około 45-50 min w 180 st. MASA Większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić obie mąki i cukier wanilinowy. Do gotującego mleka wlać rozpuszczone mąki

Gotuję Testuję
Czekoladowe ciasto z fasoli - najlepsze! 194

zdecydowanie najlepsze ciasto z fasoli, jakie upiekłam. Chociaż nie ma tu żadnych oryginalnych składników, nadal dominuje prostota to efekt finalny wyszedł rewelacyjny. Głównym składnikiem ciasta jest oczywiście tytułowa fasola, której kompletnie nie czuć, nawet w najmniejszym stopniu! Nie ma tu ani grama mąki, za to jest mnóstwo czekolady oraz trochę świeżych truskawek. Ciasto pięknie wyrasta, ma idealną strukturę i smakuje(...)Piecz w termoobiegu (góra i dół) przez 45 minut. Najlepiej sprawdzić czy ciasto jest już gotowe za pomocą wykałaczki (patyczek powinien być suchy). Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Następnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i wylej na wierzch ciasta. Dodaj pokrojone truskawki oraz płatki migdałowe.  Wartości odżywcze dla całego ciasta (bez dodatków): energia: 775 kcal białko: 40,5 g tłuszcze

Zdrowie na języku :P
Domowa beza Pavlova 215

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka 159

owocami takie ciasto, jakie robiła moja babcia ze Staniszewskiego (gmina Raniżów) – z mlekiem i roztopionym masłem. Zwykle do pierogów używam ciasta z gorącą wodą i olejem. Jest miękkie, łatwo się wałkuje, nigdy się nie rozlepia (przepis na blogu: pierogi ruskie). Jednak do pierogów z owocami dobrze jest w cieście zastąpić wodę mlekiem, a olej masłem. Ciasto z użyciem tych składników(...)najlepszy dodatek do pierogów z truskawkami, ale warto pamiętać, że ugotowane pierogi które nie trafiały od razu na stół były wcześniej skropione roztopionym masłem, żeby się nie posklejały, a śmietaną okraszało się je dopiero na talerzu. Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka Składniki na około 30 sztuk: Ciasto: 250 g mąki pszennej 130 ml ciepłego mleka

Trzeci talerz
Drożdżówki z serem i truskawkami 119

się za pieczenie drożdżówek z serem i truskawkami – połączenie jest naprawdę wyśmienite i warto było jeszcze bardziej nagrzać mieszkanie, żeby się nimi z apetytem zajadać. Jeżeli Wy także przepadacie za truskawkami, to musicie spróbować takich drożdżówek – puszystych, aromatycznych i ze świeżymi ulubionymi owocami. Składniki na drożdżówki z serem i truskawkami Ciasto drożdżowe: 250 g mąki pszennej(...)zrobić wgłębienie kieliszkiem od wina. Środek drożdżowego ciasta lekko rozpłaszczyć dłonią, nałożyć porcję nadzienia serowego, a na nim ułożyć truskawki. Drożdżówki z serem i truskawkami układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką, odstawić na 30 minut do wyrośnięcia ciasta. Piekarnik rozgrzać do 180 o C ( z termoobiegiem ), wsunąć blachę z drożdżowymi bułeczkami, piec ok. 15 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle

niecodziennikpary
Śmietankowe ciasto podane z macerowanymi truskawkami z miętą 223

Ciasto to jest banalnie proste i genialnie pyszne. Podane z macerowanymi truskawkami z prostego ciasta przeradza się w wykwintny deser. Jest wilgotne i słodkie ale dodatek truskawek i mięty je orzeźwia i sprawia, że mogłabym je jeść, jeść i jeść najlepszym dowodem na pyszność tego ciasta jest(...)piekłam je dwa dni pod rząd na prośbę Ryśka który z słodkich to najbardziej lubi... śledzie a jadł, jadł i chyba jeszcze by mógł jeść Śmietanowe ciasto z truskawkami Składniki 100 g roztopionego masła 2 duże jajka (lub 3 małe) 1/2 szklanki ubitej śmietany kremówki 1/2 szklanki brązowego cukru (ja dodałam 1/3 szklanki, można użyć białego) 1 szklanka mąki pszennej

sierotka maRysia w kuchni
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 207

papryce, purée z batatów i szparagi Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami Makaron "3 sery" Zupa pomidorowa z serowymi grzankami Słodkości: Ciastka francuskie z serkiem i truskawkami Chrupiące bułeczki na truskawkach Ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i kruszonką Ciasteczka owsiane z bakaliami Cytrynowe ciasteczka owsiane Przekąski: Wytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna z awokado Inne: Kompot z truskawek i rabarbaru(...)wpisy. Bardzo miło mi, że tak licznie czytaliście wpis o mojej Mamie - dziękuję! :) Z jedzenia oczywiście najlepiej sprawdzają się słodkości, czemu mnie to nie dziwi? :) Czerwiec był istnym festiwalem truskawek, pojawiło się kilka przepisów z ich wykorzystaniem i miło było się nimi zajadać. Szkoda, że sezon już się kończy i trzeba na nie czekać kolejny rok. :( Na szczęście pocieszę się

Cooking Monster
Ciasto Truskawkowe 193

dużej cytryny Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na bardzo pulchną masę. Dodajemy jaja i śmietanę nadal ucierając. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy.    Ciasto wykładamy do brytfanny, wyścielonej papierem do pieczenia. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} WYKONANIE:   ciasto ucierane truskawki       pieczemy ok. 25 minut w temp.180 stopni ( w tym czasie robimy bezę)   wyjmujemy ciasto z piekarnika i wykładamy bezę pieczemy jeszcze 45- 50 minut

Domowe ciasta
Sernik z truskawkami na zimno 183

Macie już jakieś kulinarne plany na Walentynki? Jeśli nie to dzisiaj proponuję szybki sernik na zimno z truskawkami. Ciasto zwane jest również chatką Puchatka lub chatką Baby Jagi i najczęściej zamiast różowej masy przygotowuje się masę kakaową. U mnie inna wersja, bardziej Walentynkowa i moim zadaniem dużo smaczniejsza. A przede wszystkim bardziej kolorowa, idealna na niespodziankę dla ukochanej osoby. Życzę(...)rzędy herbatników, długość 5 sztuk. Herbatniki delikatnie smarujemy różową masą. Następnie układamy drugą warstwę herbatników, identycznie jak pierwszą. Herbatniki smarujemy białą masą. Na środku układamy umyte i odszypułkowane truskawki. Boki ciasta składamy do góry, tak by zamknęły się w trójkąt. Ciasto owijamy folią i schładzamy 12 godzin. Czekoladę rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej. Jeszcze ciepłą dekorujemy ciasto. Dekorujemy posypką

Smak mojej kuchni
Ciasto z truskawkami na kefirze 124

Przepis na szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto z truskawkami na kefirze naturalnym, lub zamiennie, na maślance. Dzięki dodatkowi kefiru, ciasto jest idealnie wilgotne i pozostaje takie na długo. Składniki: 3 jajka 2.5 szklanki mąki pszennej 0.5 szklanki oleju 1 szklanka cukru 1 szklanka kefiru lub maślanki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250g truskawek Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy(...)papierem do pieczenia, przelewamy ciasto wyrównując jego powierzchnię. Układamy na wierzchu truskawki pokrojone w plastry i wkładamy od razu do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ciasto około 50 minut. Artykuł Ciasto z truskawkami na kefirze pochodzi z serwisu Niepieprz

NiePieprz.pl
Śniadaniowy torcik podwójnie truskawkowy 181

jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 1 łyżka ksylitolu firmy Oleofarm  3 łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec 200g chudego twarogu szczypta sody kilka sztuk truskawek do ciasta (można też bez) jako dodatek twarożek z truskawkami Sposób przygotowania: Jedno białko ubijamy na sztywno z ksylitolem resztę składników (poza truskawkami) miksujemy na jednolitą masę delikatnie miksując dodajemy ubite białko(...)przed każdym plackiem przecieramy patelnię ręcznikiem nasączonym oliwą z oliwek)  na wierzch placków wykładamy plastry truskawek i lekko wciskamy je w ciasto (możemy też smażyć placki bez truskawek w cieście, mi trochę się przypaliły kiedy obróciłam placek na drugą stronę) usmażone placki podałam z twarożkiem i truskawkami SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kruche ciasto z truskawkami 185

Pianka budyniowa 5 białek 1/4 szklanki cukru pudru 2 opakowania proszku budyniowego śmietankowego lub waniliowego 2 opakowania cukru pudru 0,5 szklanki oleju 400 gramów truskawek ew. cukier puder na lukier   Sposób wykonania: Ciasto. Składniki na ciasto zagnieść i włożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie 1/4 ciasta odłożyć do zamrażalnika, a resztą wylepić foremkę o wymiarach(...)podpiec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pianka budyniowa . Białka ubić z cukrem, dodać proszek budyniowy i olej. Masę budyniową wylać na podpieczone ciasto, na to ułożyć truskawki, a na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Całość piec jeszcze ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto jest pyszne, kruche i jednocześnie miękkie i rozpływające się w ustach. Owoce

Kocham Czekoladę
Ciasto drożdżowe – sypane 98

soli. Nie mieszamy!  Przykrywamy miskę ze składnikami na ciasto folią spożywcza i odstawiamy w ciepłe miejsce na przynajmniej 2 godziny. Po tym czasie ciasto mieszamy na gładką, jednolitą masę, ja mieszałam łyżką. Dodajemy namoczone rodzynki (osuszone ręcznikiem papierowym). Do przygotowanej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą przelewamy ciasto, na wierzchu posypujemy kruszonką. Piekłam w piekarniku nagrzanym(...)inaczej i trzeba go wyczuć , obserwujcie ciasto podczas pieczenia, niezawodnym sposobem na sprawdzenie, czy ciasto w środku jest upieczone, jest metoda tz. suchego patyczka. Czyli wbijamy patyczek drewniany w środek ciasta, wyjmujemy i sprawdzamy, czy nie ma na nim wilgotnego, surowego ciasta, jeśli patyczek jest suchy oznacza to, że ciasto jest upieczone! Ciasto przed podaniem wystudzić. 🔄 Zamienniki Drożdżówkę można przygotować

SprawdzonaKuchnia.pl