Znając ten przepis będziesz mogła eksperymentować z nadzieniem do woli :) Wypróbowałam je z owocami tj. truskawki , maliny , jagody , banany a także z budyniem i marmoladą
Tradycyjna KuchniaCiasto o delikatnym, orzeźwiającym smaku. Kiwi i brzoskwinie nadają mu soczystości a cynamon odrobinę pikanterii. Składniki biszkopt 2 szt ( tortownica 21 cm ) 2 x 2 jajka
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyWiem, że Dzień Matki już minął, ale mimo wcześniejszych chęci, nie mogłam dodać tego przepisu wcześniej, bo sama robiłam torcik dopiero w środę po południu. Ale
Anioszek w kuchniDzisiaj na Dzień Matki proponuję pyszne czebureki. Mamom życzę wszystkiego co najlepsze w życiu. Czebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Są to pierogi z ciasta
Moje Małe CzarowanieOstatnio totalnie zakochana jestem w deserach w słoiczkach! Nie tylko pięknie wyglądają, ale i obłędnie smakują! Głowa pęka mi od pomysłów, a w mojej kuchni powstają
Ostra na SłodkoKolorowy sernik na zimno z bananowym wnętrzem. Lekki, orzeźwiający, delikatny z kakaowym posmakiem. Składniki Fioletowa warstwa 200 g serka naturalnego 2 łyżeczki cukru pudru 5 łyżek
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPUSZYSTE CIASTO NALEŚNIKOWE Składniki: - 2 szklanki mąki - 2 szklanki mleka - 2 jaja - 1/2 szklanki gazowanej wody - 1 łyżeczka cukru waniliowego Sposób przygotowania: Wszystkie składniki
ClauditteMissCookingPyszne, domowe słodkości na patyku! Składniki: 12 dag cukru w kostkach 30 dag owoców winogrona ziarno sezamowe posypka kolorowa 3 jabłka lub pomarańcze Wykonanie: Kostki
Tradycyjna Kuchniaspiżarni. Do przygotowania nalewki użyłam żurawinę suszoną, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Żurawina to owoc bogaty w wiele cennych witamin i minerałów. Jest cennym źródłem błonnika pokarmowego. W kuchni z powodzeniem możemy ją wykorzystywać do przygotowywania nalewek, deserów, ciast, ciastek, dań mięsnych, czy sosów. Żurawina suszona MAKAR spełniła wszystkie moje oczekiwania. Produkt jest wart polecenia
Tradycyjna kuchnia Kasinalewki :) Dziś nadszedł czas na jabłka, które zapasteryzowane, świetnie nadają się na szarlotkę, czy jabłkowe bułeczki z ciasta francuskiego. Wszystko pyszne, świeże i to w środku zimy! Jabłkowe przetwory Przedstawię Wam proporcje, z których ja otrzymuję 3 litry musu z kawałkami owoców. Składniki: 5 kg jabłek 1 opakowanie cynamonu 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki miodu w zależności
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!serowa. Masło/margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko, ser, mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Przełożyć na ciasto. Ser równomiernie posypać wiórkami kokosowymi, obłożyć plasterkami banana i na końcu połówkami truskawek. Kruszonka. Wszystkie składniki rozetrzeć za pomocą palców i umieścić na owocach. Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem. (*) Używając truskawek mrożonych warto
Di gotujezastał mnie wieczór i ciemności, a ja nadal nie potrafiłam się w sobie zebrać. Upiekłam więc ciasto - gruszkowe, czekoladowe, rozgrzewające. Pycha! Ale o nim innym razem... Dzisiaj mam dla Was wspomnienie wakacji i pikników. Najzwyklejsze, najbanalniejsze pod słońcem: muffinki z owocami. Patrząc na zdjęcia uśmiecham się do siebie; zabraliśmy je do Legolandu, gdzie ratowały nas przy dziecięcych napadach
Pożeraczka, czyli raz adobrzeTen deser z grilla rewelacyjnie smakuje jesienią albo zimą. Tak przygotowane jabłka możemy wykorzystywać do ciast, podawać z lodami waniliowymi lub podawać same polane odrobiną karmelu
naRuszcieZdjęcie przedstawia jedną porcję :) Dzisiaj będzie słodko :) Kiedyś robiłam tort bezowy z bitą śmietaną i owocami, jego smaku nie dało się zapomnieć, tym razem jednak
Malowane smakiemP o wakacjach pozostały miłe wspomnienia, opalenizna, zdjęcia i pamiątki. Nasze małe i duże dzieci wróciły do swoich szkolnych klas lub rozpoczęły
SzczyptaSmaQ