ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:881/1556)

Bezglutenowe muffinki kokosowe z czereśniami 166

czereśniami Słodkie muffinki mają w sobie np. owoce , orzechy , bakalie, czekoladę. Wytrawne robione są z dodatkiem sera, warzyw takich jak np. burak ćwikłowy czy cukinia jak i ziaren np. kminku lub pestek dyni. Czy w słodkiej czy słonej formie muffinki są szybkie do przygotowania. Czas poświęcony na zrobienie ciasta a potem pieczenie może wynosić nawet i 30 minut łącznie(...)muffinek. Do każdej z foremek metalową łyżką przełożyć ciasto. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 35 minut. Bezglutenowe muffinki kokosowe z czereśniami Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując kokosowe muffinki z czereśniami. Bezglutenowe muffinki kokosowe z czereśniami Czereśnie możecie oczywiście zastąpić dowolnie wybranymi przez siebie owocami. Polacam mango, kokos lub maliny Muffiny bezglutenowe piekłam nieco

mecooks
najlepsze ptasie mleczko-kolorowe z kakaową pianką 860

galaretki o różnych kolorach (ja użyłam agrestowej-zielona,truskawkowej-czerwona, owoce leśne-fioletowa) 600ml wrzątku PIANKA CZEKOLADOWA 200ml mleka 1 śnieżka (bita śmietana w proszku) 60g 1 tabliczka mlecznej czekolady 100g 1 łyżeczka kakao 1 płaska łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szkl wody i ostudzona Przygotowanie ciasta polecam rozpocząć od rozpuszczenia każdej z galaretek w 200ml wrzącej wody. Galaretki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Racuchy jak pączki, z jabłkami 253

niezliczona ilość. Są zdrowym dodatkiem do sałatek owocowych i warzywnych. Rewelacyjnie komponują się w ciastach – z dodatkiem cynamonu tworzą niezapomniany duet w szarlotce, naleśnikach lub w zapiekanym ryżu. Jabłka można także gotować – w ten sposób powstaje przepyszny i zdrowy kompot. Natomiast ze smażonych owoców przygotowuje się na zimę dżemy, konfitury, marmolady, chutney’e i galaretki. Co więcej, jabłka doskonale(...)Ciasto ma być dość wolne i lejące. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do wyrośnięcia. Zanim ciasto wyrośnie musimy przygotować jabłka (umyć, obrać, wydrążyć gniazda i pokroić w kostkę). Pokrojone jabłka dodajemy do wyrośnietego ciasta, delikatnie mieszamy. W szerokim garnku (u mnie gęsiarka) rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia. Łyżką do lodów nabieramy porcje ciasta

mojewypiekiinietylko
Sernik z rodzynkami, żurawiną i skórką pomarańczową 134

Następnie dodać masło i mąkę, a na koniec zmielony ser i wszystko zmiksować.   Do masy serowej dodać owoce i skórkę. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Pianę stopniowo dokładać do sera z jajkami delikatnie mieszając. Gotowe ciasto na sernik wlać do wysmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną małej tortownicy. Piec

Gotujemy i jemy
Placuszki serowe 356

białek ubijamy lekką pianę i mieszamy z ciastem twarogowym.Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, łyżką nakładamy porcję ciasta i formujemy z niej placek. smażymy 2-3 minuty z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z cukrem pudrem, sosem owocowym lub czekoladowym, miodem lub ze świeżymi owocami

Smakowity Blog Kulinarny
Pomarańczowe naleśniki z sokiem Tymbark 962

ulubiony sok pomarańczowy zamiast mleka w cieście. Do przygotowania naleśników można wykorzystać sok z pomarańczy, ale jeśli mamy pod ręką 100 % sok pomarańczowy od Tymbarka to mamy spore ułatwienie, nie potrzebujemy brudzić wyciskarki do cytrusów tylko odkręcić nakrętkę. Dodatkowo na stole znalazła się szklanka soku pomarańczowego Tymbark jako 1 z 5 porcji owoców, warzyw, czy soku jakie powinniśmy przyjmować(...)energii i zapewni dobre samopoczucie na cały dzień. Gdybyśmy pokusili się aby z tych naleśniki przygotować crêpes Suzette to byśmy mieli potrójnie pomarańczowe naleśniki, gdyż sok pomarańczowy byłby w cieście, w masie do karmelizowania naleśników i w szklance, nie licząc cząstek pomarańczy w nadzieniu. Składniki na 2 duże naleśniki:  1/2 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 1/3 szklanki soku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Letni sernik morelowy z truskawkami i agrestowym musem (na zimno) 193

morelami właśnie w towarzystwie świeżych truskawek oraz lekkiego musu na bazie jogurtu greckiego i galaretek agrestowych. Spód wykonałam z zalegających w półce biszkoptów nasączonych likierem czekoladowym i związanych masłem. Ciasto lekkie, w smaku mocno owocowe i z małą ilością cukru. Pycha!!!. W zasadzie to przepis powstał na potrzeby uczczenia mojej pierwszej rocznicy ślubu. Poszukujecie prostego przepisu na sernik bez pieczenia(...)rondlu i zasypujemy cukrem oraz dodajemy ekstrakt z wanilii. Gotujemy do momentu aż owoce się zaczną rozpadać i puszczą sok. Lekko studzimy a następnie blendujemy na gładkie pure. Ważna uwaga ja nie obieram moreli wcześniej ze skórek bo i tak nie wyczujecie ich w cieście.  5. Pure przestudzone łączymy z serem i ponownie blendujemy do połączenia się

vaniliowoczekoladowa
Serowe knedle migdałowe w sosie brzoskwiniowym 181

także szczyptą soli.  Wyrabiamy gładkie dość zwarte ciasto. Odkładamy na 20 minut.  2.Przygotowujemy sos. Rozgrzewamy patelnię. Brzoskwinie myjemy i kroimy na ćwiartki usuwając pestki. Osuszamy. Kładziemy na patelni. Skórką do góry. Zasypujemy cukrem i gotujemy 2-3 minuty. Po tym czasie wlewamy syrop i rozgniatamy owoce tłuczkiem do ziemniaków.  3. Zakwaszamy sos przez dodanie 2 łyżek(...)sosu. Możemy też przelać sos i finalnie go zblendować. Lub przetrzeć przez sito.  4.W dużym garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę z jedną łyżką oleju.  5.Z ciasta formujemy wałek i odcinamy 2 cm kawałki. Formujemy kluski. Wrzucamy kluski na wrzątek i gotujemy ok 12-15 minut.  6. Wykładamy na talerz i obficie polewamy sosem

vaniliowoczekoladowa
Ciasto z mascarpone i musem truskawkowym z galaretką+ film 1629

musem truskawkowym z galaretką to wyśmienity pomysł na deser, idealny na domowe przyjęcia, genialne ciasto w sam raz na weekend dla wszystkich łasuchów słodkości. Deser jest pyszny i bardzo prosty w wykonaniu, można go dowolnie modyfikować smakowo używając ulubionych galaretek i owoców.     składniki na tortownicę 26 cm 2 jajka 1/3 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki mąki pszennej(...)sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 25 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Wystudzony biszkopt odwracamy do góry

Smakowite Dania
Sernik owocowy na blacie biszkoptowym. 197

śmietany 36% 1 cytryna ( sok i otarta skórka ) Dekoracja : 25 dkg różnych owoców ( truskawki,borówki,porzeczki itp. ) 2 łyżki cukru 250 ml soku z czerwonej porzeczki 10 dkg śmietany 36% 5 dkg płatków migdałowych 1 opakowanie bezbarwnej polewy w proszku Sposób wykonania : CIASTO - Białka ubić z 2 łyżkami zimnej wody. Pod koniec ubijania wsypywać powoli cukier i ubić(...)wymieszać z orzechami laskowymi. Wsypać do piany i dokładnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem i wlać ciasto ,równo rozsmarować i piec w temperaturze 180 C około 20 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć z tortownicy i zostawić ,aby wystygło. MASA SEROWA : Twaróg utrzeć na gładką masę z sokiem z cytryny,cukrem i otartą skórką z cytryny. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej

Przepisy i porady kulinarne
Jagodzianki wegańskie 205

najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam wypróbować ten przepis. Składniki na 28-30 bułeczek: 1 kg mąki pszennej tortowej 500-560 ml ciepłego mleka roślinnego, mleko dodawać stopniowo 40 gr drożdży 110 gr oleju (pół szklanki) 110 gr cukru (pół szklanki) 1/2 łyżeczki soli 600-700 gr owoców (można wymieszać ze sobą lub część(...)łyżki mąki ziemniaczanej (do owoców) Owoce umyć, dokładnie osuszyć, dodać cukier, mąkę delikatnie wymieszać. W mleku rozpuścić drożdże, dodać cukier, dodać dwie kopiaste łyżki mąki (odjąć z tych 1000 gr), wymieszać, poczekać aż zacznie pracować, około 10 min. Do dużej miski wsypać resztę mąki, dodać drożdże, sól. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie gładkie i lśniące (u mnie

moj przepis na
KUCHENNA APTEKA #16 - JABŁKA 143

odmian jabłek, a najpopularniejsze to: reneta, antonówka, papierówka, jonagold, gala, golden delicious, champion czy ligol. Jabłka są uniwersalnymi owocami, gdyż pasują zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych. Można z nich przyrządzić m.in.: soki, dżemy, musy, cydr, surówki do obiadów, ciasta, różnorakie desery, a także dobrze komponują się z mięsami, takimi jak kaczka, gęsina czy wieprzowina. Najlepiej jednak jeść(...)koloryt Uwaga! przy dużej ilości spożywanych jabłek mogą pojawić się wzdęcia i bóle brzucha, które są związane z procesami fermentacyjnymi zachodzącymi w organizmie - należy wtedy ograniczyć ilość spożywanych owoców  jabłka stanowią grupę o największej zawartości pestycydów, dlatego ważne, aby zawsze dokładnie myć je przed spożyciem lub wybierać te ekologiczne Ciekawostki: jabłka są małokaloryczne - jedna sztuka to około

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #16 - JABŁKA 152

odmian jabłek, a najpopularniejsze to: reneta, antonówka, papierówka, jonagold, gala, golden delicious, champion czy ligol. Jabłka są uniwersalnymi owocami, gdyż pasują zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych. Można z nich przyrządzić m.in.: soki, dżemy, musy, cydr, surówki do obiadów, ciasta, różnorakie desery, a także dobrze komponują się z mięsami, takimi jak kaczka, gęsina czy wieprzowina. Najlepiej jednak jeść(...)koloryt Uwaga! przy dużej ilości spożywanych jabłek mogą pojawić się wzdęcia i bóle brzucha, które są związane z procesami fermentacyjnymi zachodzącymi w organizmie - należy wtedy ograniczyć ilość spożywanych owoców  jabłka stanowią grupę o największej zawartości pestycydów, dlatego ważne, aby zawsze dokładnie myć je przed spożyciem lub wybierać te ekologiczne Ciekawostki: jabłka są małokaloryczne - jedna sztuka to około

Kuchnia MagdaLeny
Knedle z morelami II 161

przepisu. Kiedyś testowałam przepis z gotowanymi ziemniakami i twarogiem, tym pozostałam tylko przy gotowanych ziemniakach. Pierwszy przepis można znaleźć TUTAJ , a ten jest autorstwa Magdy Gessler. W mojej ocenie, ciasto bez twarogu jest o wiele bardziej elastyczne i miękkie. Knedle jem tylko na słodko i najczęściej raz w roku. Z morelami właśnie albo ze śliwkami. O tej porze roku, która(...)gorące tłuczemy lub przeciskamy przez praskę.  Odstawiamy do ostudzenia.  W czasie, kiedy ziemniaki stygną, myjemy owoce. Następnie rozkrawamy i usuwamy pestki. Na stolnicę przesypujemy mąkę, robimy dołek i przekładamy do niego ziemniaki. Wbijamy jajka, dodajemy sól i wyrabiamy ciasto. Ciasto kroimy na 3 lub 4 równe części. Z każdej formujemy grubszy wałek, który tniemy na kawałki

bistro mama
szarlotkowa tarta 146

jabłkowej marmolady ( najlepiej domowej) u mnie z dodatkiem owoców czarnego bzu sposób przygotowania  Masło (o temperaturze pokojowej), mąkę,  jajko, oraz cukier waniliowy wrzucamy  do misy (lub wysypujemy na stolnicę) i  wyrabiamy tak długo, aż połączymy wszystkie składniki i otrzymamy jednorodne ciasto.  Dzielimy ciasto na dwie części w proporcjach

Miód i pieprz