łyżki cukru pudru łyżka cukru waniliowego 2x śmietan-fix (opcjonalnie) Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrami i śmietan-fix-em.Wykładamy na dobrze wystudzone ciasto makowe.Dekorujemy truskawkami lub innymi świeżymi owocami
Anielskie wypiekiCiasto truskawkowo – chałwowe to taki mój nowy wymysł. Bez pieczenia bo coś ostatnio wolę robić przetwory niż piec ciasta, w końcu sezon owocowy w pełni
Relaxtimeugniatamy łyżką, tak aby zrobić miejsce na bitą śmietanę. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i pastą waniliową na sztywno. Wykładamy na przygotowane ciasto i polewamy konfiturą (doskonale sprawdzą się też inne owoce: wiśnie czy czereśnie). Przechowujemy w lodówce. Smacznego
Karczma Honoriettyprzez długi czas byłam na lekkostrawnej diecie ryżowej. Po tygodniu, nie mogłam już patrzeć na płatki ryżowe na śniadanie, więc postanowiłam zrobić coś smaczniejszego. Surowych owoców nie mogłam jeść, więć do ciasta dodałam starte na papkę jabłko. Placuszki z mąki ryżowej wyszły zaskakująco puszyste i delikatne. Rodzince podałam je z musem malinowym i pomarańczą. Warto wyczarować sobie takie śniadanie
Mienta blogOpis: Ciasta z jabłkami robi się błyskawicznie. Wykonanie nie sprawia żadnej trudności. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak kruche rogaliki, ale to zmyłka, bo są miękkie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSkładniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 szklanka mrożonych jagód
czarrna od kuchnisztywno. Brzoskwinie pokroić na 8 części. Pierwszą część ciasta wyłożyć na spód blaszki. Na to wyłożyć masę serową a następnie ułożyć brzoskwinie. Na owoc wykładamy pianę z białek. Na wierzch kruszymy drugą porcje ciasta. Pieczemy 60 minut w temperaturze 190 stopni. Upieczone, wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Magia jedzenia.Wpadła gruszka do fartuszka… Skoro już wpadła, grzechem byłoby nie... Artykuł WYKWINTNA TARTA Z GRUSZKAMI I WANILIĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEwykonanie: Biszkopciki sklejmy powidłem. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy kosteczkę. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. wykonanie ciasta: Na upieczone i wystudzone ciasto wykładamy równomiernie masę. Układamy pokrojone owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Całość odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia galaretki
Domowy Smak JedzeniaSkładniki 250 g masła 1 szkl drobnego cukru do wypieków 3 jaja 1 łyżka rumu 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1
OliveandThymeszerokiej gamie asortymentu z pewnością każdy znajdzie swój ulubiony smak, począwszy od smaków owocowych, jak np. ananas, banan, malina, poprzez smaki czekoladowe w połączeniu z przeróżnymi owocami i kakowe, aż do słodkich ciast tiramisu, serników różnego rodzaju czy ciasteczek kremowych. Mnie najbardziej zaintrygowały banoffee, słony karmel i biała czekolada. W Twojej kuchni nie może być nudno, a białka dodadzą
Tetiisheriktoś nie chce marnować energii na suszenie to można je krótko obsuszyć w piekarniku i dosuszyć w temperaturze pokojowej. Ja dość często suszę różne owoce wykorzystując nagrzany piekarnik po pieczeniu ciasta lub chleba. Czytaj więcej
Wiem co jemTaki team! Co przygotowaliśmy na warsztatach? - Ciasto ucierane z jabłkami - bardzo fajny, prosty przepis, na ciasto ucierane na bazie masła; przepis jest też bazą do wypieków ciast np. z malinami czy jeżynami, owoce, które użyjemy to nasz wybór - Oponki serowe z sosem malinowym- to zdecydowanie mój powrót do lat dzieciństwa, bo takie oponki, przygotowywała również moja babcia - Piernik- niesamowicie
SMYKWKUCHNICiasto jest naprawdę bardzo smaczne. Smakowało całej rodzinie. Robi się go szybko i jest bardzo łatwy. Ciasto to, piekłam w sobotę, podczas pieczenia na żywo. Relacja
Gotuję TestujęBardzo dobry sernik z pysznym ananasem, który zasmakuje całej rodzinie. Wystarczy niecałe 2 godziny i placek może być wasz. Zróbcie, a naprawdę nie pożałujecie. Dzisiejsza pogoda
Gotuję Testuję