Miało być ciasno z wiśniami ale ich cena mnie przeraziła i wybrałam dużo tańsze nasze krajowe brzoskwinie, które uśmiechały się do mnie zachęcająco z jednego
Cynamonowe szczęścieDeser ze świeżymi owocami zawsze cieszy się olbrzymią popularnością. Jako, że trwa właśnie sezon na maliny postanowiłem coś z nich przygotować. Co ciekawe w połączeniu
Programista w kuchniUwielbiam to ciasto! To wydłubywanie dziury na krem i zbieranie okruchów, tym razem poszłam na całość i zrobiłam letnią wersję –porzeczkową, masa słodko-kwaśna doskonale
Wanilia i KardamonTort z ananasem zatopionym w kremie z naturalną dekoracją imitującą kwiaty jest puszysty i delikatny w smaku.
Przepisy Kulinarnetłuszcz mąki wchłonie, posypać truskawki kruszonką piec w piekarniku elektrycznym nagrzanym na 190 C, grzanie góra/dół około 45-50 minut, ciasto wystudzić pyszne ciasto drożdżowe bez wyrabiania, lekkie, wilgotne, owoce można użyć jakie się lubi......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięWszyscy mają mamb...a nie to nie ta rymowanka 😆 wszyscy mają Brownie mam i ja! 😎 🍮 Moje oczy dzisiaj na zakupach ujrzały kilogramy tortów to musiałam uspokoić
Zdrowie i pysznie na talerzuKnedle to pyszny obiad na letnie dni, jednocześnie dobry sposób na wykorzystanie sezonowych owoców. Najpopularniejsze są knedle na bazie ciasta z gotowanych ziemniaków. Trochę jednak z nimi zachodu i pewnie częściej gościły by na naszych letnich talerzach, gdyby nie dodatkowe gotowanie ziemniaków, przeciskanie przez praskę... Dzisiejsza propozycja to knedle expresowe, przygotowane z gotowanego grysiku, a ten gotujesz dosłownie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżki cukru pudru łyżka cukru waniliowego 2x śmietan-fix (opcjonalnie) Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrami i śmietan-fix-em.Wykładamy na dobrze wystudzone ciasto makowe.Dekorujemy truskawkami lub innymi świeżymi owocami
Anielskie wypiekiCiasto truskawkowo – chałwowe to taki mój nowy wymysł. Bez pieczenia bo coś ostatnio wolę robić przetwory niż piec ciasta, w końcu sezon owocowy w pełni
Relaxtimeugniatamy łyżką, tak aby zrobić miejsce na bitą śmietanę. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i pastą waniliową na sztywno. Wykładamy na przygotowane ciasto i polewamy konfiturą (doskonale sprawdzą się też inne owoce: wiśnie czy czereśnie). Przechowujemy w lodówce. Smacznego
Karczma Honoriettyprzez długi czas byłam na lekkostrawnej diecie ryżowej. Po tygodniu, nie mogłam już patrzeć na płatki ryżowe na śniadanie, więc postanowiłam zrobić coś smaczniejszego. Surowych owoców nie mogłam jeść, więć do ciasta dodałam starte na papkę jabłko. Placuszki z mąki ryżowej wyszły zaskakująco puszyste i delikatne. Rodzince podałam je z musem malinowym i pomarańczą. Warto wyczarować sobie takie śniadanie
Mienta blogOpis: Ciasta z jabłkami robi się błyskawicznie. Wykonanie nie sprawia żadnej trudności. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak kruche rogaliki, ale to zmyłka, bo są miękkie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSkładniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 szklanka mrożonych jagód
czarrna od kuchnisztywno. Brzoskwinie pokroić na 8 części. Pierwszą część ciasta wyłożyć na spód blaszki. Na to wyłożyć masę serową a następnie ułożyć brzoskwinie. Na owoc wykładamy pianę z białek. Na wierzch kruszymy drugą porcje ciasta. Pieczemy 60 minut w temperaturze 190 stopni. Upieczone, wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Magia jedzenia.Wpadła gruszka do fartuszka… Skoro już wpadła, grzechem byłoby nie... Artykuł WYKWINTNA TARTA Z GRUSZKAMI I WANILIĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE