ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:624/1556)

SMAŻONE NALEŚNIKI 204

naleśniki z serem twarogowym , bitą śmietaną kremówką oraz owocami. Naleśniki smażymy na masełku , daje to super chrupkości. Smacznego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI NA 10 SZTUK: Ciasto na naleśniki 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka zimnego(...)Składniki ciasta łącze ze sobą za pomocą miksera. Patelnię rozgrzewam a następnie smaruję pędzlem olej.   Za pomocą chochli kuchennej nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię. Smażę na rumiano z obu stron. Międzyczasie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i odrobiną soli. Twarożek przekładam do miseczki, dodaję jogurt i cukier, wyrabiam za pomocą widelca. Owoce myję

Gotowanie Patki
Rewelacyjne Ciasto Bakaliowo Czekoladowe 270

Rewelacyjne czekoladowe ciasto z aksamitnym kremem i naprawdę sporą ilością orzechów, suszonych owoców oraz dużych kawałków czekolady to propozycja idealna zarówno na Boże Narodzenie jak i inne rodzinne uroczystości. Ciasto wymarzone dla wielbicieli bakalii i czekolady. Rewelacyjne Ciasto Bakaliowo Czekoladowe - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Słodka Strona
jagodzianki 218

masła wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy sypkie ciasto. składniki na nadzienie: ok. 300 g jagód 2 łyżki bułki tartej 2-3 łyżki cukru wykonanie: Owoce delikatnie mieszamy z bułką tartą oraz z cukrem. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy delikatnie na grubość ok. 2 cm. Wykrawamy krążki np. szklanką, w środku każdego krążka robimy wgłębienie i nakładamy ok. 1 łyżeczkę jagód. Zlepiamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na zimno z borówkami i bezą 122

Ostatni tydzień był tak upalny, że chyba nikt nawet nie myślał o włączeniu piekarnika i upieczeniu jakiegokolwiek ciasta. Dlatego wtedy najlepiej sprawdzają się serniki na zimno z owocami. Dzisiaj jest chłodniej więc można trochę poeksperym entować. Postanowiłam udoskonalić sernik i upiec bezę na wierzch ciasta. Wygląda fajnie, może trochę źle się kroi, ale za to dobrze smakuje :)   Sernik

noteskulinarnyfiga
Tarta z owocami i musem czekoladowym 146

mąką. Należy pamiętać, że ciasta kruchego nie należy zbyt długo wyrabiać, gdy masło zacznie się topić pod wpływem ciepłych rąk, należy włożyć je na moment do lodówki i po chwili zacząć ponownie wyrabiać aż do połączenia się składników. Wyrobione ciasto zawijamy w folie i wkładamy na minimum 30 minut do lodówki. Po tym czasie należy ciasto rozwałkować i wyłożyć(...)dokładnie i pozostawiamy do ostygnięcia.  Śmietanę ubijamy na sztywno i małymi porcjami przenosimy do czekolady i dokładnie mieszamy.  Całość przekładamy na ostygnięty spód ciasta. Wkładamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Następnie dekorujemy owocami i orzechami

Delusional Trine
Rolada czekoladowa z "pijaną" śliwką 236

Przygotowanie tego ciasta zaczynamy najlepiej dzień wcześniej . Suszone śliwki kroimy na drobniejsze części  . Wódkę lub rum zagotowujemy i gorącą zalewamy śliwki. Odstawiamy aby owoce wchłonęły większość płynu. Wódki nie musimy gotować , jeśli ciasto będą jadły jedynie osoby dorosłe. Ja jednak chciałam pozbyć się nieco % a zostawić jedynie smak alkoholu. Białka ubić na sztywno .Pod koniec ubijania wsypywać porcjami

Malinowa Kawiarenka
Tarta na kruchym spodzie (Pâte Sablée) 251

jestem perfekcyjną panią domu i piekę francuskie tematy - Pâte Sablée, lub po prostu kruche ciasto.     Potrzebujesz:   NA SPÓD 100 g masła 75 g cukru pudru 1 żółtko 150 g mąki   NA WIERZCH śmietana 30% serek mascarpone 2 łyżeczki cukru owoce     Co robić?   1. Masło utrzeć z cukrem na białą masę. Dodać żółtko(...)Piec nagrzać do 170 C góra dół. 5. Ciasto rozwałkować lub od razu rozgnieść palcami w formie. 6. Koniecznie uformować brzeg ciasta, ponakłuwać widelcem tartę i piec prze 15-25 minut. Ostudzić. 7.  Ubić śmietanę, dodać cukier i 2-3 łyżki serka mascarpone, wszystko dobrze wymieszać. 8. Masę i dowolne owoce (u mnie brzoskwinie i borówki) wyłożyć

Matka Żywicielka
Kładzione serowe kluseczki z sosem owocowym 131

próbę. Ogólnie, to konsystencja ciasta powinna być dość gęsta taka, aby łyżką odrywać kawałki ciasta od całości. Kluseczki do zrobienia w 5 min. Wstawiacie wodę, mieszacie składniki a i tak trzeba jeszcze poczekać na zagotowanie wody Ja podałam je z sosem ze śmietany i owoców, ale równie doskonale będą smakować z bułką tartą zrumienioną na maśle, śmietaną i cynamonem(...)sosem owocowym Składniki 500 g sera sernikowego z wiaderka 1 jajko szczypta soli 280 g mąki 2 łyżki cukru waniliowego śmietana, owoce do podania Sposób przygotowania Składniki mieszamy, ewentualnie ubijamy osobno białko na pianę. Ciasto powinno być dość gęste. Kładziemy kluseczki na gotującą się, osoloną wodę. Gotujemy 2-3 min w zależności od wielkości. Podajemy z czym lubimy

Mieszam w Garnku
MUFFINKI NA KEFIRZE Z MALINAMI I KRUSZONKĄ 187

tego przepisu Wykonanie: Mokre składniki łączymy ze sobą np. przy użyciu trzepaczki, suche łączymy, dodajemy do mokrych i mieszamy wszystko łyżką.  Nakładamy ciasto do połowy wysokości papilotki, na wierzch układamy owoce, posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. I wersja "zimowa" muffinek ... 😎 na śniegu

Walijskie Pichcenie
Tort kakaowy z borówkami, winogronami i kremem śmietankowo - malinowym 188

Tort z malinowym kremem na bazie śmietany z dodatkiem mascarpone. Lekki i pachnący kończącym się latem, dojrzałymi owocami i kwitnącymi gałązkami lawendy.

Przepisy Kulinarne
Sernik z jagodami i jeżynowo-jagodową polewą. 158

     To już chyba ostatni serniczek na zimno tego lata. Za to chyba najlepszy! Pyszna, kremowa masa serowa o smaku owoców leśnych, urozmaicona

Rozpustne gotowanie
Mini drożdżówki z truskawkami 353

obaw! Wychodzą pyszne i nie rozklejają się mimo, że truskawki to bardzo soczyste owoce. Jeśli wybierzecie jędrne i świeże truskawki nie powinny wam sprawić żadnego problemu. Dla dorosłych mini drożdżówki można posypać cukrem pudrem. Dzieci zajadają się nimi nawet bez słodkiej posypki. Z podanych proporcji ciasta wychodzi 16 małych drożdżówek. 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki(...)ciepłym miejscu (np. na garnku z gorącą wodą) na co najmniej pół godziny. W międzyczasie myjemy truskawki i kroimy je w mniejsze kawałki. Owoce odkładamy na sitko, by nie stały w soku. Gdy ciasto wyroście kroimy je na 4 części. Z każdej z nich formujemy 4 nieduże kulki. Każdą z kulek po kolei rozpłaszczamy na okrągły placek. Na środku

Dieta bez mleka
Puszyste gofry 180

lekkie i chrupiące czy też te w stylu belgijskim, bardziej ciężkie i sycące? Owocem poniższego przepisu są delikatne niczym chmurki wafle z cieniutką chrupiącą skórką otaczającą niezwykle puszyste i rozpływające się w ustach wnętrze. Nie za słodkie, przez co doskonałe do podania z konfiturą, świeżymi owocami czy syropem klonowym. Wspaniałe weekendowe śniadanie lub przekąska do popołudniowej kawy z ulubionymi(...)suchych i dokładnie zamieszaj do uzyskania gładkiego ciasta. Na koniec wmieszaj rozpuszczoną margarynę lub olej. Rozgrzej gofrownicę i przed każdorazowym nałożeniem ciasta delikatnie ją natłuść. Nakładaj ciasto chochlą, równomiernie rozprowadź i smaż kolejne partie do momentu, aż gofry będą zarumienione. Najlepsze są zaraz po upieczeniu - jeszcze ciepłe; podawaj z konfiturą, świeżymi owocami, jogurtem sojowym lub z czymkolwiek chcesz

Roślinna - blog wegański
Sernik z owocami lata 212

Przepyszne ciasto, powiem więcej, nie pamiętam kiedy jadłam tak dobry sernik ;) Idealne kruche ciasto i gęsta masa sernikowa a do tego mnóstwo świeżych, sezonowych owoców... Brzmi pysznie, prawda? ;) Jestem pewna, że smak tego sernika zachwyci Was równie mocno jak i mnie(...)Polecam! :) Składniki na ciasto: 175 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g miękkiego masła 75 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego Masło posiekać, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto, aż zacznie przypominać kruszonkę. Przełożyć do miski, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 60 minut. Po wyjęciu ciasta z lodówki połowę

Domowa cukiernia Ewy
Biszkopt genueński z kremem i jeżynami 310

tarty - takiej wyprofilowanej, z której ciasto po wyjęciu odwraca się i w zagłębienie nakłada krem. Formę mam od lat a leżała odłogiem. Niby prawie nowa bo używana może ze 2 razy a jednak namęczyłam się żeby z niej biszkopt wydobyć mimo porządnego nasmarowania przed pieczeniem. Na szczęście po nałożeniu kremu i owoców niedoskonałości prawie udało się ukryć a smak

Smaczna Pyza