Zapachniało jesienią, a jak jesień za oknem to i w moim domu. Dzisiaj najprostsza z możliwych szarlotka. Kocham ją za smak, zapach i wspomnienia. Jej
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMonini. Lubię je, bo to bardzo wygodne rozwiązanie, gdyż ziarna są już ugotowane i gotowe do spożycia. Wystarczy podgrzać je z mlekiem i suszonymi owocami, albo dodać do ciasta na placuszki czy muffinki. Nie muszę pamiętać o wcześniejszym ugotowaniu kaszy, a mi również nie zawsze udaje się wcześniej zaplanować posiłki. Rice&More 90 sek. kupicie w Selgrosie, Makro
Chilli Czosnek i OliwaZebra, to jedno z tych ciast, które można dość szybko przygotować. Do jej przygotowania wykorzystałam również maliny, które dodały znanemu prawie wszystkim ciastu nieco kwaskowego smaku
Przepisy KulinarneSzarlotka sypana to łatwe do zrobienia i bardzo smaczne ciasto na deser. Prostota wykonania na pewno zachęca do jego przygotowania. Nic nie trzeba wyrabiać, zagniatać i
Kuchcik gotujePrzepis dostałam od mojej kuzynki, imienniczki Urszuli. Dziękuję :) Składniki : 5 jaj 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju mały
Proste Potrawykażdym razem miksuj na małych obrotach miksera tylko do połączenia się składników. Na wystudzoną bezę wyłóż krem czereśniowy łyżką lub dekoracyjnie szprycą do ozdabiania tortów i ciast. Na kremie poukładaj owoce czereśni
Delicious PlaceChrupiące, smaczne słodko-kwaśne gofry z dodatkiem soku z cytryny mają orzeźwiający smak.
Przepisy KulinarneDziś mam dla Was pyszne muffiny, to kolejny przepis na coś słodkiego który można wykonać w kilka minut. Na targu kupiłam piękne, dorodne morele więc nie
Radość kipiąca uśmiechem.Rolada bezowa nadziewana kremem z serka mascarpone i mleka zagęszczonego o smaku cappuccino oraz konfiturą z czarnych porzeczek. Rolada ta nie należy to chrupiących bez jakie
Kuchnia MagdaLenykokosowe, mieszamy aż wszystkie składniki się ze sobą połączą, odstawiamy do ostygnięcia Wykonanie: na ciasto wykładamy czerwoną porzeczkę (wcześniej wymieszaną z 1 łyżką mąki kokosowej), na owoce dajemy najpierw kokosową kruszonkę, następnie ⅓ ciasta które było odłożone, które również kruszymy w dłoniach jak kruszonkę ciasto pieczemy na złoty kolor, około 45-50w minut w piekarniku nagrzanym
Słodkie zapomnienieSmak kakaowych muffinek doskonale komponuje się ze smakiem soczystych, lekko kwaśnych wiśni.
Przepisy Kulinarneciasto 1 szkl maki pszennej 0,5 szkl mąki krupczatki szczypta proszku do pieczenia 125 g masła 0,5 szkl cukru 2 zółtka szczypta soli nadzienie
Gotowanie jest łatweburaczano-truskawkowych i szpinakowych ptysiach przyszła pora na jagodowe :) Są nie tylko nadziane jagodami, ale owoce dodałam również do ciasta. Podane z bitą śmietaną wręcz rozpływają się w ustach. Ja nie dosładzam tego deseru, ale jeśli lubicie, to przed ubijaniem, dodajcie łyżeczkę cukru do śmietanki. Polecam :) 6 sztuk: ciasto: 100 g mąki tortowej 50 g masła 80 ml wody
Mienta blogW domu ciasto szybko znikło zostały tylko smaki . podaje składniki 200g mąki tortowej basia 50 g mąki ziemniaczannej 200 g masła extra 50 g cukru kryształu
Moje WyrobyLatem częściej robimy różne słodkości z ciasta parzonego. Na bazie tradycyjnego ciasta przygotowałam ciasto z margaryną Palma firmy Bielmar. Pojawiły się obawy, co z tego wyjdzie
Kulinarne pyszności Molki