ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:506/1556)

Biszkopt z nektarynkami i kokosem 182

Wakacje, wakacje, wakacje...mnóstwo czasu, który, można jakoś pożytecznie spożytkować. Dobry plan to podstawa udanych wakacji. Ja narazie planuję co posprzątać, co

Anioły w kuchni
1468.Tarta gruszkowo-jabłkowa z bezą 203

Pomysł na taką tartę znalazłam tutaj...ja do gruszek dodałam jeszcze jabłka... kruchy spód: 30 dkg mąki  3 łyżki drobnego brązowego cukru 12 dkg

Moje domowe kucharzenie
Rolada z jagodami i budyniem 167

Rolada biszkoptowa z jagodami i budyniem waniliowym. Łatwa w przygotowaniu i mało pracochłonna. Najwięcej czasu zajmuje jej studzenie. Potrzebujemy:4 duże jajka3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki

Praktyczna pl
Ciasto biszkoptowe z zarodkami pszennymi 152

Zarodki pszenne to najbogatsza w składniki odżywcze część ziarna. Zawierają błonnik, witaminy z grupy B, witaminę E i minerały (fosfor, potas, magnez, miedź, cynk). Polecane dla

Proste Potrawy
Fale dunaju 173

opakgotowa polewa 1 opakPRZYGOTOWANIE:CIASTO Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku, mąkę z proszkiem i ubitą pianę z białek, lekko wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części Pierwszą część wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem, do drugiej części ciasta dodać kakao i dwie łyżeczki wody. Wyłożyć na jasne ciasto. Na wierzchu dość gęsto ułożyć owoce, piec(...)stop.45 minut KREM Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć. Na ostudzone ciasto nałożyć krem i polać polewą czekoladową

Kuchnia Danusi
Tarta migdałowa z gruszką 163

Tarta migdałowa z gruszkami  gotowanymi w syropie cynamonowym. Składniki na spód : 180 g mąki pszennej 60 g cukru szczyta soli 2 żółtka 125 g zimnego

Proste Potrawy
Letnia napoleonka z owocami leśnymi 176

Przyszło wreszcie lato, a wraz z nim pyszne leśne owoce. Dzisiaj przepis na (a'la) napoleonkę z bitą śmietaną, borówkami i malinami, polaną malinowym sosem - proste pyszności.SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego1,5 szklanki malin0,5 szklanki borówek200ml śmietany 30%2 łyżki cukru pudru + do posypania1 opakowanie cukru waniliowegoPRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie kroimy na prostokąty

Moje Kuchenne Rewelacje
Drożdżowiec leniwiec 234

mleko , jajka , olej . Zasypać pozostałymi 3 szklankami mąki , dodać sól. Nie mieszamy !!!Całość odstawić w ciepłe miejsce na ok 3 godzinyPo tym czasie dodajemy do ciasta nasze dobroci .(rodzynki i suszone owoce wcześniej należy namoczyć i obtoczyć w mące )Ja tym razem dodałam skórkę pomarańczową i rodzynki.Całość mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto jest dość luźne.Wykładamy do blaszki

Malinowa Kawiarenka
Pleśniak z wiśniami 161

Tegoroczne wiśnie tak mi smakują, że postanowiłam upiec na ich bazie klasyczne polskie ciasto - pleśniak. Kwaskowatość tych owoców idealnie pasuje do słodkiej bezy i smaku kakao. Duża kwasowość wiśni sprawia, że pleśniak musi być w inny sposób słodzony. Składniki (na formę (20 x 26) cm): 500 g mąki pszennej 9 g proszku do pieczenia 16 g cukru waniliowego(...)docisnąć do dna. Posypać ją dwoma łyżeczkami cukru. Wyłożyć wiśnie, układając jedną obok drugiej. Nie można posypywać wiśni cukrem, bo puszczą sok i może się okazać, że dolna część ciasta się nie upiecze. Do drugiej części dodać łyżeczkę cukru i łyżkę kakao. Wyrobić kruszonkę i posypać nią wiśnie. Do białek dodać szczyptę soli. Ubić sztywną pianę. Stopniowo dodawać resztę cukru

Weekendy w domu i ogrodzie
Proste, chrupiące ciasto z nutellą, musem brzoskwiniowym 815

prezentuje. Przepis dostałam od jednej z czytelniczek Małej Cukierenki Pani Magdy Pawlaczyk, bardzo dziękuję! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste, chrupiące ciasto z nutellą, musem brzoskwiniowym i galaretką Składniki: 12 sucharków 300g nutelli 400ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 500g gotowego sera na sernik 4-5 łyżek cukru pudru kropla pasty waniliowej(...)się rozpuszczą, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Owoce osączyć i zmiksować w blenderze na mus. Wlać ostygniętą galaretkę i wymieszać. 7. Lekko tężejący mus z owoców wylać na wierzch ciasta i deser wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, najlepiej wstawić na całą noc. 8. Ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i położyć na paterze. Wierzch przed samym

Mała Cukierenka
PLACEK CZEKOLADOWO-GRUSZKOWY 176

Kochamy z mężem gruszki tak samo jak czekoladę. Gruszki kochają czekoladę a czekolada gruszki;)))  Dla nas to idealne połączenie.  A przepis testowaliśmy dla Was

Anioły w kuchni
Torcik serowy 214

Dzisiaj mam propozycję na gorące, słoneczne dni :) Torcik serowy z galaretką, to rarytas dla naszych podniebień. Delikatna struktura, smaczny lodowy smak <3 Nie zwlekajcie i

Różne smaki w kuchni
Torcik serowy 180

Dzisiaj mam propozycję na gorące, słoneczne dni :) Torcik serowy z galaretką, to rarytas dla naszych podniebień. Delikatna struktura, smaczny lodowy smak <3 Nie zwlekajcie i

Różne smaki w kuchni
Chlebek bananowy bez cukru na Dzień Kobiet | dietetyczny 261

Przepis mega słodki, mega dobry i mimo, że typowo amerykański to nie tłusty chlebek bananowy! :) Świetny chlebek na drugie śniadanie do kawy lub na wieczorne pogaduchy

Czarnawisienka
Tort bezowy z malinami, borówkami i sosem agrestowym 270

bezowego. Wbrew pozorom bezowe wypieki są bardzo łatwe do przygotowania. Poniższy tort nadziałam oraz udekorowałam świeżymi malinami i borówkami. Idealne połączenie smaków. Blaty bezowe możecie upiec dzień przed podaniem ciasta. Według mnie tort najlepiej przełożyć kremem 2-3 godziny przed podaniem, ponieważ wtedy uzyskacie efekt chrupiącej bezy.  Składniki na porcję dla 6-8 osób: na 2 blaty bezowe(...)ułożyć 1/3 owoców (malin, borówek). Następnie całość przykryć drugim blatem bezowym i z wierzchu posmarować pozostałym kremem śmietanowym. Na sam koniec tort ozdobić resztą świeżych owoców oraz listkami mięty. Ciasto schować do lodówki i mocno schłodzić.  Etapy przygotowywania sosu agrestowego Składanie tortu

Ugotować