ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:511/1556)

Ciasto z brzoskwiniami i masą makową 197

wierzch. Na koniec na wierzch ciasta wciskamy dowolnie połówki brzoskwiń (wcześniej warto je przeciąć na pół lub mniejsze kawałki w zależności od tego jakie duże owoce mamy, moje były małe). Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 45 minut – boki ciasta powinny ładnie odchodzić, a wierzch być zarumieniony. Stan upieczenia można też sprawdzić patyczkiem wbitym

Słodkie okruszki
Deser karmelowo-śmietankowy z bananem 175

Smaczny deser z bananami, bitą śmietaną i słodkim kremem na bazie aromatycznego cukru trzcinowego.

Przepisy Kulinarne
Ciasto budyniowe z pomarańczą 174

Zbliża się zima, więc zapach unoszących się świeżych pomarańczy w każdym domu będzie gościł. Postanowiłam ten owoc wykorzystać w postaci ciasta z budyniem. Smak jest bardzo słodki i delikatny. Idealne na jesienno-zimowe dni. Składniki: 2 jaja 2 łyżki ertrytolu 1 łyżka oleju 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (40g) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat pomarńczowy pomarańcza Sposób

Truskawkowa Fiesta
TORT CHAŁWOWY Z ANANASEM 195

Chałwa to przysmak mojego dzieciństwa. Nie jadło się jej na co dzień, lecz od święta i nie można było się od niej oderwać. Teraz sama chałwa

Kuchnia MagdaLeny
Pigwa w syropie 207

przygotowane owoce można wykorzystać do deserów i ciast,a sok do słodzenia, polewania deserów lub do zrobienia kompotu Składniki owoce pigwy  syrop  2 kg cukru  5 l wody Sposób przygotowania przepisu 1.  Owoce obrać pokroić na ćwiartki poukładać w słoikach 2.  Z wody i cukru zagotować syrop gorącym syropem zalać owoce

W królestwie smaków Beaty
Ciasto kruche ze śliwkami i serem 242

Składniki 0,5 kg mąki 1 kostka margaryny 5 jaj 1 szklanka + 3 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka smalcu lub oleju 1 łyżeczka proszku

czarrna od kuchni
Bezglutenowy biszkopt pod serniki i torty 290

bardzo prosty, niezwykle smaczny i delikatny biszkopt, który idealnie sprawdza się jako spód pod serniki, torty.. czy też samodzielne ciasto np. z dodatkiem owoców. Podaję przepis na jeden blat o średnicy 24 cm. Czas przygotowywania:  10 minut Czas pieczenia: 20 minut Ilość porcji:  spód w tortownicy średnicy

AniaGotuje.pl
Drożdżówki z truskawkami i lukrem z białej czekolady 304

Uwierzcie mi, że to będą najdelikatniejsze, najbardziej naturalne w smaku drożdżówki jakie piekliście i jedliście. Idealne ciasto, świeże i pachnące owoce i domowy lukier z białą czekoladą , który pasuje tu idealnie! Wszystkie składniki są tanie i łatwo dostępne dla każdego. Drożdże świeże będą najlepsze do tych drożdżówek, jednak suszone instant ewentualnie też dadzą radę. Użyj wówczas 7 gramową paczuszkę

AniaGotuje.pl
Kruche ciasto ze śliwkami pod bezą 164

Smak jesieni czyli pyszne ciasto ze śliwkami pod bezą i kruszonką Składniki: Ciasto 2 pełne szklanki mąki pszennej 5 łyżek cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka

W Moim Magicznym Domu
Murzynek ze śliwkami 186

Ostatnio goszczą u nas proste i szybkie ciasta, bo czasu brak na jakieś bardziej skomplikowane wypieki, a poza tym chwilowo zmuszona jestem wyeliminować ze swojej diety

Cynamonowe szczęście
KRUCHE CIASTECZKA Z SUSZONYMI OWOCAMI W 20 MINUT 147

Morele i śliwki kroję na mniejsze kawałki. Masło ucieram z cukrem, następnie dodaję jajko, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia, mieszam. Stopniowo dodaję mąkę, cały czas mieszając ciasto. Na koniec wrzucam owoce, dokładnie mieszam. Formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczam i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piekę około 12 minut w 180 stopniach

JejKuchnia
Krucha szarlotka z krupczatki 240

Jesienią krucha szarlotka z krupczatki jest u mnie obowiązkowym ciastem na deser. Połączenie jabłek z kruchym ciastem smakuje rewelacyjnie i pozwala, choć na chwilę zapomnieć o

Kuchcik gotuje
tarta z budyniem czekoladowym i owocami... 153

ciasto wylepić na dnie formy, nakryć folią, wysypać np. kaszę jęczmienną i podpiec 15 minut w temepraturze 180 C, grzanie góra/dół, na podpieczone ciasto wyłożyć budyń z owocami, piec jeszcze około 40 minut, tartę dobrze wystudzić w formie w chłodnym miejscu aby budyń dobrze stężał - tarta jest smaczna z takim budyniowym nadzieniem...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię