Gęsty koktajl o kremowej konsystencji i takiej samej barwie jest słodki i przyjemny w smaku. Takie smoothie bowl z nasionami słonecznika, sezamu i chia, to istna
Przepisy KulinarneKochani dzisiaj chciałam świętować z Wami 4 lata wspólnego blogowania. Bo gdyby nie Wy to i mnie by tu nie było. Dziękuję, że jesteście, że mnie
Zainspirowana w kuchniTorty są niezwykłe, niecodzienne na wielkie i małe uroczystości. W środku tajemnica wielkie bogactwo smaków. Dziś jest specjalna okazja święto wszystkich dzieci, tort jest dla Was
Kulinarne pyszności MolkiCrumble to najprostszy, najszybszy do wykonania i najpyszniejszy deser świata 😊 Jest to deser brytyjskiego pochodzenia, a w tłumaczeniu na język polski oznacza owoce
Walijskie PichcenieRozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Nadzienie; Obieramy rabarbar, kroimy w kostkę i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na pół godziny.Mieszamy ze skórką z cytryny i ziarnami wanilii. Na przygotowane ciasto drożdżowe wykładamy równomiernie owoce, odsączone z nadmiaru soku.Odstawiamy do wyrośnięcia. Robimy kruszonkę; cukier i masło łączymy z mąką i solą.Mieszamy ąż powstaną grudki. Posypujemy placek . Pieczemy około 30 minut...smacznego
Anioły w kuchniLekko kwaskowaty rabarbar, kremowy budyń i kruche ciasto idealnie się komponuje oczywiście w towarzystwie pysznej kawy :) Nie wierzysz? Spróbuj :D Składniki na ciasto: 3 szklanki
Kulinarna (nie)codziennośćPrzy wtorku i pięknej słonecznej pogodzie zapraszam na serniko jabłecznik. Bardzo pyszne połączenie, polecam Składniki: spód: 250 g kakaowych herbatników petit beuerre CUKRY NYSKIE 150
Z Majeczką w kuchniTo była miłość od pierwszego wejrzenia. Gdy go zobaczyłam w Magazynie Kuchnia od razu wiedziałam, że go zrobię:) Bardzo smaczny, łatwy w przygotowaniu i co najważniejsze
Anioły w kuchniWracając od mamy dostałam trochę rabarbaru i tak zastanawiałam się, szukałam inspiracji w internecie i na blogu Eksperymentalnie znalazłam przepis na takie ciasto i
Motylkowa KuchniaTort urodzinowy w formie dwóch baranków ozdabiał nasz stół wielkanocny. Święta zbiegły się z podwójną uroczystością urodzinową. Baranki jak najbardziej pasowały i do Wielkanocy i do
Przepisy KulinarnePyszna klasyka, szczególnie sprawdzająca się w sezonie późnojesiennym lub wiosennym, gdy mało jest świeżych owoców. Dwie warstwy kruchego ciasta pomiędzy którymi znajduje się kremowa masa serowa i słodkie, soczyste brzoskwinie. Do jednej (lub nawet dwóch, wedle uznania) warstwy ciasta możemy dodać kakao, a wierzch posypać cukrem pudrem. Składniki Ciasto 3 szklanki mąki kostka (250 g) margaryny 5 żółtek
Słodkie inspiracjeJak patrzę na tą brzoskwiniową warstewkę galaretki to od razu się uśmiecham. Jakoś tak mam, że ten kolor mnie dobrze nastraja, może dlatego że kojarzy się
Cynamonowe szczęście