Składniki: (beza o średnicy 21-22 cm.) 4 białka szczypta soli 180 g. cukru drobnego do wypieków 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu jabłkowego (lub białego winnego) Krem czereśniowy 200 g. czereśni 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g. śmietanki 36% 4 łyżki serka homogenizowanego o smaku waniliowym 2 łyżki zimnej wody 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Oraz czereśnie na wierzch i do dekoracji Piekarnik nagrzej do temp. 120°C. Do białek dodaj szczyptę soli i... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...