ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:375/1556)

Naleśniki z mascarpone i serkiem homogenizowanym 85

serek mascarpone ·        1 serek homogenizowany Dodatkowo: ·        Owoc dowolny do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, dokładnie mieszając, tak żeby nie powstały grudki. 1.     Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju lub na naleśnikarce. 2.     Serek mascarpone mieszamy(...)Gotowy farsz nakładamy na każdy naleśnik. 4.     Składamy w prostokąty. 5.     Układamy w naczyniu . 6.     Dekorujemy pozostałą masą serową i owocami. 7.     Naleśniki gotowe. 8.     Smacznego

Kulinarna Chwila
Pyszne, agrestowe ciasto z kruszonką 107

Długo nie nacieszyliśmy się słoneczną pogodą. Od rana leje i wieje. W taki dzień nie pozostaje nic innego jak rozgrzać piekarnik i na poprawę nastroju, upiec ciasto z letnimi owocami. Akurat mam miseczkę ,zebranego wczoraj, dojrzałego agrestu więc wykorzystam(...)wypieku. Lubicie ciasta z agrestem? Ja bardzo, agrest fajnie przełamuje słodycz ciasta i kruszonki. Składniki na ciasto 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka 1 szklanka maślanki lub kefiru 1/2 szklanki oleju 2 lyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 300 gr agrestu łyżeczka mąki ziemniaczanej Składniki i wykonanie kruszonki znajdziecie TU Owoce agrestu obieram

Kasia i jej kobiecy świat
Knedle serowe z morelami i truskawkami 238

jutrzejszy obiad proponuję pyszne knedle serowe z owocami. Knedle zasmakują zarówno dużym, jak i małym smakoszom. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: Knedle: 400g sera białego, 2 jajka, 1,5 szklanki mąki, 50g masła, 250g moreli, 200g truskawek, sól, Dodatkowo: 80g masła, 1,5 łyżki bułki tartej, ½ łyżki cukru. SKŁADNIKI: 1. Ser biały przeciskam(...)przez praskę do ziemniaków. Do sera dodaję mąkę, jajko oraz rozpuszczone i przestudzone masło. Zagniatam ciasto. 2. Z truskawek odcinam szypułki. Z moreli usuwam pestki. Ciasto dzielę na mniejsze porcje. Z kawałków ciasta formuję kulki. Kawałki ciasta rozpłaszczam. Do środka moreli wkładam truskawkę. Owoce układam na cieście. Brzegi zlepiam formując kulę. Knedle wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto jogurtowe 2042

się udaje. To ciasto jogurtowe z owocami i kruszonką, które polecam nawet osobom, które rzadko pieką ciasta. Gorąco polecam! - idealnie puszyste i wilgotne ciasto - ciasto jogurtowe, które zawsze wychodzi - jest super proste i długo zachowuje świeżość - możesz je piec z różnymi owocami

AniaGotuje.pl
Prosta szarlotka 147

wyczuwalne, dlatego nie dusze ich wcześniej. Użyłam jednak do mojej szarlotki jabłek miękkich, dlatego nie ma tam twardych kawałków owoców. Dobierz jednak takie jabłka jakie będą smakowały Tobie i Twojej rodzinie Zajrzyj także do innych moich przepisów na ciastaciasto czekoladowe ze śliwkami – sernik dyniowy – placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym

nietylkopasta.pl
Kremowy, kolorowy sernik trójwarstwowy z polewą śmietanową 146

Wszystkie składniki zagniatamy razem lub mieszamy w mikserze. Ciasto umieszczamy w lodówce do schłodzenia.  Składniki na masę serową: - 1000 g twarogu śmietankowego, tłustego, zmielonego - 10 mililitrów ekstraktu z wanilii - 270 g drobnego cukru - 5 jajek - 3 łyżki mąki - 1 i 1/3 łyżka soku z cytryny - po 150 gram owoców do każdej warstwy: jagody lub borówki, brzoskwinie lub banany(...)temperaturze 180 stopni. Składniki do wykończenia:  - dowolne owoce - mięta - gęsty syrop cukrowy (cukier rozpuszczony w wodzie w proporcji 2:1 lub większej) Przygotowanie wykończenia: Owoce i miętę wykładamy na ciasto. Przy pomocy pędzelka smarujemy całość syropem cukrowym (dzięki temu owoce dłużej zachowują świeżość i apetyczny wygląd).  Przechowujemy w lodówce. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
KRUCHA TARTA Z KREMEM BUDYNIOWYM I WINOGRONEM 136

ciasto przenieść do foremki posmarowanej masłem, i delikatnie wylepić nim także boki formy. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu ponakuwać widelcem spód i boki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st na 20 minut. Po upieczeniu wystudzić. Składniki na krem: 0.5 szkl . cukru pudru 0.5 szkl. mąki pszennej 2 żółtka 0.5 l mleka 125g masła Dodatkowo:  dowolne owoce

Walijskie Pichcenie
Ciastka z wiśniami 196

Dżemy już zrobione, a pozostało mi jeszcze troszkę wiśni. Musiałam więc coś wykombinować:) Powstały pyszne ciastka, troszkę podobne do drożdżówek albo jagodzianek, ale bez drożdży. Serowe ciasto i soczyste, lekko kwaśne owoce... Po prostu pychota!! Ciastka fantastycznie sprawdzą się na pikniku:) Składniki:300g mąki pszennej, 120g cukru, 150g półtłustego twarogu, 7 łyżek oleju, 10 łyżek mleka, łyżka proszku(...)wypestkowanych wiśni. PrzygotowanieMąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać 100g cukru, cukier waniliowy, szczyptę soli, pokruszony twaróg oraz mleko i olej. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przełożyć na stolnicę i rozwałkować na prostokąt o wym. 35x25cm. Na środku rozłożyć wypestkowane i odsączone wiśnie, zostawiając 1,5 cm wolnego wzdłuż dłuższych boków. Posypać resztą cukru. Boki posmarować białkiem. Delikatnie zrolować. Pokroić

Z miłości do słodkości
Żytnie babeczki z borówkami/jagodami i jeżynami słodzone miodem 108

mgnieniu. Są naprawdę przepyszne, szczególnie zaraz po upieczeniu, gdyż posiadają wtedy mięciutkie wnętrze i zapieczoną górę. Uwielbiam ich kuszący zapach, puszystość, maślany posmak i to, że zawierają mnóstwo owoców. Polecam! (około 4 większe sztuki) 100g mąki żytniej (u mnie typ 720) 50g masła 3 łyżki miodu (płaskie) 2 jajka 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel esencji(...)misce ubić jajka, a następnie dodać do nich masło, miód oraz odrobinę esencji waniliowej. Nie przerywając mieszania stopniowo wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na końcu do ciasta należy wmieszać owoce.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek; uwaga, bo babeczki mocno urosną podczas pieczenia) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około

Di gotuje
Korzenny placek z jablkami poWeekendowe Lakocie odc.184 164

Jesień w pełni a nawet chyli się ku końcowi. Jakoś mało piekłam w tym roku jabłkowych ciast, postanowiłam więc odczarować ten owoc przygotowując rodzinie ten korzenny, wilgotny i słodki placek. Przepis podpatrzyłam u Lo .  Korzenny placek z jabłkami 130 g miękkiego masła 150 g drobnego cukru 3 lekko roztrzepane jajka 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z wanilii 300 g mąki(...)wyrównujemy. Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na ćwiartki a następnie każdą ćwiartkę dzielimy na 3 części. Jabłka wrzucamy do miski, posypujemy cukrem i przyprawami, mieszamy. Owoce wykładamy na wierzch ciasta. Ciasto pieczemy ok. godziny, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy na 30 minut. Przekładamy na talerz lub paterę. Kroimy po ostudzeniu, najlepiej nożem z ząbkami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto piernikowe z suszonymi owocami (bez zbóż, jajek, laktozy, cukru i miodu, paleo, wegańskie) 155

pierniczkach dla wymagających przyszła pora na korzenne ciasto, które sprosta najbardziej restrykcyjnym wymaganiom diety. Ciasto cudownie pachnące pomarańczami, o wyważonej słodyczy, którą zawdzięcza wyłącznie suszonym owocom i bardzo dojrzałym bananom. Nie znajdziecie tu glutenu, zbóż, jajek, laktozy czy typowych zamienników cukru. Podążając za prostą i szybką recepturą odkryjecie za to niebanalny smak i fantastyczną strukturę ciasta. Nie dajcie się(...)skórkę z pomarańczy, całość dobrze połączyć. Do masy bananowej dodać suche, przesiane składniki – zmiksować do połączenia. Następnie dodać ocet i krótko zmiksować. Na koniec wsypać suszone owoce – wymieszać całość łyżką. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać jego powierzchnię i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostawić w formie przez kilka

Even Better Food
Ciasta drożdżowe z owocami 184

mąką. -- Wycinamy na kształt foremek i wykładamy, zawijając trochę na boki. Ciasta wystarczy na 4 foremki o średnicy 28-30 cm  -- Na wierzchu  układamy pokrojone owoce i z reszty ciasta wycinamy paski, które układamy na owocach i smarujemy lub nie rozbitym jajkiem. Pieczemy 15 minut w 200 st. C, na funkcji góra/dół

chleba naszego
Chrupiąca tarta Jabłkowo- marcepanowa 127

składniki: 3 plastry ciasta Filo 1 kubek mleka 4 łyżki masła 8 dużych jabłek cukier puder 1 op masy marcepanowej 1 kubek suszonych śliwek bez pestek

Luźna Kuchnia