ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:133/1556)

Szybka tarta z owocami lata - bez pieczenia 344

spód można zrobić z czekoladowych ciasteczek, do tego wyśmienity, klasyczny krem waniliowy P â tissi è re i całe mnóstwo letnich owoców. Potem tylko wstawić tartę do lodówki i gotowe. Pysznie i naprawdę ekspresowo. Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo (najlepiej z czekoladowym nadzieniem) 100 g gorzkiej czekolady 50 g masła w temperaturze pokojowej Czekoladę(...)theme-font:minor-latin;} 500 ml mleka 100 g cukru 6 dużych żółtek 45 g mąki ziemniaczanej 45 g mąki pszennej 1 laska wanilii. oraz: około 400 g dowolnych owoców (borówki, porzeczki, maliny, jagody, truskawki) Mleko wlać do garnka. Laskę wanilii przekroić, zeskrobać z niej ziarenka. Wrzucić ziarenka i laskę do mleka, zagotować. Zdjąć z palnika. Wyjąć laskę wanilii

maniapieczenia
Jesienne ciasto z gruszką i jabłkiem 157

wietrzu coraz bardziej czuć zapach jesieni ,która powoli się do nas zbliża więc u mnie dziś jesienne ciasto. Pyszne,wilgotne i pachnące cynamonem z dużą ilością grubo pokrojonych owoców . 5 jajek 2,5 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. oleju rzepakowego 1 szkl. cukru trzcinowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki kakao(...)sodą,proszkiem i kakao. Jajka utrzeć z cukrem,wlać olej i wsypać mąkę z dodatkami,dokładnie wymieszać. Jabłka i gruszki obrać i pokroić w grubą kostkę,wymieszać z ciastem. Ciasto przelać do formy ( 24/29 cm). Piec 50 minut w 180*C. Po upieczeniu posypać pudrem cukrem

Kolorowa kuchnia Elki
Gofry czekoladowe 310

gdzieś wybieram się na wakacje to nie mogę bezinteresownie przejść obok budki z goframi. Niby proste ale przez odpowiednie dodatki okazują się za każdym razem inne. Jem je z owocami, bitą śmietaną, dżemami, bakaliami, cukrem pudrem i no jeszcze znajdzie się kilka kombinacji. Jednak dzisiaj robimy gofry czekoladowe z nutellą i bananami :) Składniki: 220 g mąki(...)łączymy produkty suche: mąkę, cukier,kakao i proszek do pieczenia. Mieszając dodajemy mleko, żółtka i roztopione masło. Gotową masę łączymy z ubitymi białkami i delikatnie mieszamy aż powstanie jednolite ciasto. Pieczemy w gofrownicy - czas pieczenia jest różny, w zależności od gofrownicy :) Smacznego

Niezły Młynek
Drożdżowe orkiszowe z kruszonką z jagodami i rabarbarem 139

, bo takie najchętniej zjadamy ;) Z tego przepisu wyjdą dwa nieco wyższe ciasta - ja upiekłam dwie blaszki i dodatkowo dwie duże jagodzianki. Ciasto mimo użycia mąki pełnoziarnistej pięknie rośnie. Tym razem chciałam dodać jakiś aromatyczny akcent i wykorzystałam do ciasta skórkę z limonki, która fajnie podkreśla smak owoców, więc na pewno nie był to ostatni raz, kiedy użyłam skórki(...)Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać, zagnieść w celu uzyskania formy kruszonki. Jedną część ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić. Na cieście ułożyć owoce. Posypać przygotowaną kruszonką i odstawić na 5-10 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Analogicznie postępować z drugą porcją

FitKot
Jagodowe ciasto - najprostsze 171

patyczkiem. Moje piekłam w prodiżu. Podobne ciasto piekłam z rabarbarem.W tym przypadku dałam tylko 10 dag jagód, ale wydaje mi się, że można spokojnie dać 15- 20 dag owoców.To ciasto powinno udać się wszystkim, nawet tym którzy mają "lewe ręce" w sprawach kulinarnych :) Połowa sukcesu do upieczenia tego ciasta to świeżość jaj, a tak w ogóle

Proste Potrawy
Sernikobrownies z truskawkami 147

mazisty twór;) To były wyobrażenia. Rzeczywistość okazała się zgoła inna:) Muszę dodać, że gdyby nie ta warstwa serowa i owoce dla przełamania smaku, nie zdecydowałabym się by go upiec. I byłby to mój błąd. Bo ciasto jest obłędne. Sam za siebie mówi fakt jak szybko poszła cała blaszka;) 200 g czekolady deserowej 200 g miękkiego masła 350 g drobnego

Smaki Na Talerzu
Czekoladowy sernik z bananami – bez pieczenia 268

Lubicie słodkości z bananami? Uważam, że to świetne owoce do wypieków. Ale tak na prawdę, to które nie są?:) Ten serniczek jest dość szybki do przygotowania. Ja jestem zadowolona z wyniku końcowego. Ciasto wyszło nie za słodkie. Smak czekolady można sobie dobrać dowolnie – mleczną, deserową lub gorzką. Można również zmieszać pół na pół gorzką i mleczną

Smaki Na Talerzu
Ciasto odwracane z truskawkami i rabarbarem 108

Nigdy nie robiłam odwracanych ciast, więc pora było spróbować :-) Sam wygląd ciasta nie jest rewelacyjny, bo owoce są na jego wierzchu dosłownie płaskie. Za to w smaku jest dobre, bardzo owocowe i mokrawe. Odwraca się je również bez problemu. SKŁADNIKI 5 jajek szczypta soli 150 g cukru 150 g masła 160 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)zostawić, aż nieco ochłodnie. Następnie delikatnie obkroić boki ciasta, zdjąć obejmę i obrócić ciasto do góry dnem. Delikatnie zdjąć spód formy tortowej, po czym odlepić od owoców papier do pieczenia. Zostawić ciasto do całkowitego ostudzenia

Passions hobbies life
Tarta kokosowa z czereśniami 549

Tarta kokosowa z czereśniami to kolejny wypiek po serniku z czereśniami, w którym wykorzystałam te czerwone, soczyste owoce. Z czereśni przygotowałam galaretkę, która pokrywa wierzch tarty, natomiast wnętrze, jak i spód z ciasta kruchego są zdominowane przez smak kokosu. Masa, która wypełnia tartę, to połączenie jogurtu greckiego i wiórków kokosowych, po upieczeniu ma zwartą konsystencję i zachwyca mocno kokosowym

Smakołyki Bereniki
Kruche ciasto z bezą i truskawkami 292

pieczenia, dodajemy żółtka oraz pokrojonym na małe kawałki zimne masło *** *** Zagniatamy jednolite ciasto. W razie potrzeby podsypujemy dodatkowo mąką *** *** Ciasto dzielimy na dwie równe części. Pierwszą część wkładamy ją do lodówki na czas przygotowania dalszych składników. Drugą część umieszczamy w zamrażarce *** *** Truskawki myjemy i osuszamy *** *** Owoce obsypujemy kaszą manną i dokładnie mieszamy *** *** Przygotowujemy bezę: białka ubijamy ze szczyptą soli(...)całkowicie się rozpuści dodajemy mąkę ziemniaczaną i jeszcze przez chwilę miksujemy *** *** Ciasto z lodówki wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy w kilku miejscach widelcem.Do wypieku ciasta użyłam foremki o wymiarach 26×21 cm . Drugą połowę ciasta nadal przechowujemy w zamrażarce *** *** Na ciasto wykładamy owoce *** *** Na owocach delikatnie rozsmarowujemy beze *** *** Na bezę ścieramy na tarce

Blog z Apetytem
"Leśna Pokusa" - Tarta bez pieczenia 407

kremem z białej czekolady i całym mnóstwem leśnych, kwaskowych owoców. Poezja smaku! Tarta nie wymaga pieczenia, krem jest również bardzo prosty do wykonania. Idealne ciasto na upalne popołudnie. Kto się skusi ? ;) Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo (najlepiej z czekoladowym nadzieniem)   75 g gorzkiej czekolady 50 g masła w temperaturze pokojowej Czekoladę połamać(...)minut, aż spód stwardnieje. Krem z białej czekolady: 350 g schłodzonej śmietany kremówki 36%  250 g schłodzonego serka mascarpone 100 g białej czekolady oraz: 400 g leśnych owoców np. maliny, borówki, jeżyny, jagody Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej: czekoladę połamać, wrzucić do metalowej lub szklanej miseczki umieszczonej nad rondlem z gotującą się wodą. Pod wpływem temperatury czekolada rozpuści

maniapieczenia
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 176

smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się czas jego przygotowania. Ciasto jest lekkie, delikatne i kremowe w smaku, a do tego jest mega owocowe. Poza tym, dodatek świeżych owoców sprawia, że nie jest ono przesłodzone. Smakuje rewelacyjnie!   Składniki: 1 płat(...)Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy na osobnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i pieczemy najpierw jedną połówkę ciasta, a następnie drugą, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15 min. Podczas pieczenia ciasto będzie się wybrzuszało, więc co jakiś czas trzeba go przekłuwać. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Studzimy. Owoce

Kuchnia MagdaLeny
Torcik piernikowy z mascarpone i galaretką z mango i pomarańczy 225

mascarpone. Galaretka mango-pomarańcza: Z pomarańczy wyciskamy sok. Mango obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i blend ujemy na gładki mus. Owoce zagotowujemy w rondelku. Wsypujemy galaretkę, energicznie mieszamy. Odstawiamy do stężenia. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat piernikowego biszkopta. Następnie rozsmarowujemy połowę czekoladowego kremu, przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut

VioletoweKucharzenie