ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:724/3191)

PELNOZIARNISTY CHLEB Z MIODEM I ORZECHAMI LASKOWYMI 174

szpatułką. Krok 3. Wyrabiamy ciasto :        mikserem - wyrabiamy hakiem do ciasta na niskiej prędkości, aż składniki połączą się w nierówną masę, następnie zwiększamy prędkość do średniej i wyrabiamy ciasto przez 4-5 minut, aż stanie się miękkie, odrobinę lepkie (ale nie za bardzo). Odstawiamy ciasto na 5 minut, aby odpoczęło. Następnie wyrabiamy ciasto przez kolejne

Moja Książka Kucharska
Tarta z budyniem i frużeliną wiśniową 270

czasie przygotowujemy budyń. W szklance mleka rozpuszczamy budynie, mąkę ziemniaczaną i cukier. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy mieszankę budyniową i energicznie mieszamy. Gotujemy do momentu zgęstnienia. Masę budyniową wykładamy na upieczone ciasto, przykrywamy frużeliną i obsypujemy płatkami migdałowymi. Wkładamy powtórnie do piekarnika i zapiekamy przez 10 minut w 180°C (tak aby migdały były przyrumienione

Qchnia po prostu
Pełnoziarniste tosty z malinami 168

mnóstwem kalorii. Można przygotować je z mąki pełnoziarnistej, wypełnić świeżymi owocami i cieszyć się prawdziwie wakacyjnym śniadaniem. Nie masz tostera? Nie szkodzi! Wylej połowę ciasta na rozgrzaną patelnię, posyp malinami i przykryj pozostałą częścią masy. Piecz 4 minuty z każdej strony i ciesz się pysznym posiłkiem :) Składniki: 2 łyżki mąki żytniej 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego kilka malin dowolne(...)podania Rozgrzewamy opiekacz do tostów lub patelnię. Jajko mieszamy z jogurtem, dodajemy mąkę i łączymy. Powierzchnię, na której będziemy piec smarujemy olejem kokosowym. Wylewamy połowę masy, układamy maliny na środku i przylewamy pozostałym ciastem. Pieczemy pod przykryciem 4-6 minut w zależności od mocy urządzenia. Jeśli używamy patelni, pieczemy po 4 minuty z każdej strony. Podajemy na ciepło z dowolnymi

Chocolate Muffin Blog
Jogurtowiec z leśnymi owocami 235

tort serowy . Jeśli już się zdecyduję przygotować jogurtowiec to zawsze używam gęstego jogurtu. Robię również domową galaretkę owocową. Jogurtowiec to smaczny deser! Polecam! Jogurtowiec Składniki: 2 ciasta o średnicy 20 cm Masa jogurtowa 800 g greckiego jogurtu 5 łyżeczek żelatyny w proszku 50 ml wody 100 ml śmietanki lub mleka 80 g cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 2 łyżki soku(...)cytryny. Miksuj dalej wlewając mieszankę żelatyny ze śmietanką. Rozdziel masę na słodzone spody, przykryj folią i wstaw do lodówki. Przygotuj galaretkę. Namocz żelatynę w wodzie. 300 g owoców zagotuj z cukrem, a następnie dodaj rozpuszczoną żelatynę. Ostudź galaretką i kiedy zacznie krzepnąć dodaj resztę owoców i wylej galaretkę na ciasto. Wstaw do lodówki. Galaretka jest jedynie lekko ścięta. Całość posyp

codojedzenia
Ciasto - Trzy kolory 206

mąki pszennej Ciasto kakaowe: 3 jajka 30 g cukru 35 g mąki 10 g kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego Ciasto żółte:  Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę.  Dodajemy żółtka, jogurt, mąkę, proszek do pieczenia. Dokładnie miksujemy.  Ciasto przekładamy do podłużnej blaszki  wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto białe: Masło roztapiamy

Pyszności Słodkości
"Tarta" z jagodami 166

Tarta z jagodami tak naprawdę niewiele ma wspólnego z klasyczną tartą, jaką znacie. Nie ma tu kruchego spodu, masy budyniowej czy bitej śmietany. Swoją nazwę zawdzięcza bardziej formie, w której została upieczona :) Tak więc „tarta” z jagodami to ciasto ucierane z dodatkiem tychże owoców. Ciasto jest miękkie i aromatyczne, dość wilgotne (za sprawą jagód), w sam raz na niedzielne popołudnie(...)jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny ok. 200-300 g jagód (świeżych lub mrożonych) cukier puder (po posypania ciasta) Wykonanie: Masło lub margarynę ucieramy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy do tłuszczu cukier, cukier waniliowy oraz startą skórkę z cytryny. Miksujemy dalej dopóki składniki się nie połączą. Następnie dodajemy po kolei jajka (miksując po każdym

MyCookBook.pl
Poduszkowiec z kremem 170

cukrem pudrem, partiami dodać serki i mleko w proszku, doprawić aromatem, sokiem z cytryny i otartą skórką z cytryny. 4 łyżki masy przełożyć do rękawa cukierniczego, resztę masy rozsmarować na jednym upieczonym cieście. ostrym nożem zaznaczyć cięcia na 6 ciastek. Na każdym kwadracie przy pomocy rękawa cukierniczego zakończonego tylką z gwizdką ułożyć rozetki i na każdej położyć truskawkę. Ciasto schłodzić

Gotowanie jest łatwe
Proste kremówki 370

każdym dodaniu chwilę ucierać mikserem, aż budyń połączy się z masłem. 6. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z fixem i cukrem pudrem. 7. Na ciasto francuskie, które było ponakłuwane widelcem, wyłożyć równomiernie masę budyniową. Na wierzchu rozsmarować ubitą śmietankę i przykryć drugim ciastem francuskim. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, aż dobrze się schłodzi. 8. Kremówkę kroić ostrym nożem

Mała Cukierenka
Proste kremówki 3151

każdym dodaniu chwilę ucierać mikserem, aż budyń połączy się z masłem. 6. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z fixem i cukrem pudrem. 7. Na ciasto francuskie, które było ponakłuwane widelcem, wyłożyć równomiernie masę budyniową. Na wierzchu rozsmarować ubitą śmietankę i przykryć drugim ciastem francuskim. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, aż dobrze się schłodzi. 8. Kremówkę kroić ostrym nożem

Mała Cukierenka
Rolada żyrafa z bitą śmietaną i truskawkami. 330

śmietaną i truskawkami .Mnie najbardziej się podoba żyrafi wzorek ciasta. Składniki : 5 jajek 3/ 4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru 80 ml wody 45 ml oleju 4 łyżki kakao 400 ml śmietany 36 % plus łyżka cukru pudru truskawki Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę .Dodać olej i wodę , zmiksować chwilkę .Dodać mąkę przesianą(...)łyżek białej masy ,którą umieszczamy w woreczku z odciętym rogiem. To będą kontury żyrafiej szyi .Można je wcześniej narysować na papierze , pójdzie łatwiej i szybciej .Do reszty masy dodajemy kakao i mieszamy . Ciasto ,to białe wkładamy na 3 minuty do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Następnie wyjmujemy i nakładamy na nie ciemne ciasto ,wyrównujemy i z powrotem wkładamy do piekarnika

Ladylaura.
29 czerwca... 241

ciasta połączyłam w misce i zagniotłam. Następnie schłodziłam 30min. w lodówce. Tortownicę natłuściłam odrobiną masła, podsypałam bułką tartą. Dno i brzegi wyłożyłam gotowym ciastem. W czasie kiedy ciasto się chłodziło, przygotowałam masę serową. Twaróg rozdrobniłam, dodałam pozostałe składniki (oprócz jabłek) i zblendowałam na jednolitą masę. Gotową przełożyłam do tortownicy. Jabłka obrałam, przekroiłam na pół, wydrążyłam z gniazd nasiennych. Ponacinane powtykałam(...)masę serową. Całość oprószyłam cynamonem. Ciasto umieściłam w rozgrzanym piekarniku (180st.) i piekłam 60min. Przed podaniem wystudziłam. *** Zgodnie z  zapowiedzią . Nie trzymałam się stricte czasu. Wystraszona zbytnim zarumienieniem ciasta (cynamon mnie zbił z pantałyku), skróciłam go nieco. Mój błąd, bo jabłka nie do końca się upiekły. Następnym razem będę "mądrzejsza". Następnym razem pokombinuję z gruszkami

bastalena
TOP 15 PRZEPISÓW W 2011 ROKU 226

smakowały w 2011 roku :)  1. Kapuśniak 2. Ciasto marchewkowe pod serową pierzynką 3. Roladki z kurczaka z pancettą i pieczarkami 4. Ciasto Chamei: zielona herbata i masa z marakui 5. Ciasto czekoladowe z musem z białej czekolady 6. Hummus 7. Pomarańczowa babka jogurtowa z wiśniami 8. Kimchi Jigae 9. Rumowo-czekoladowe cupcakes z marakują 10. Skubaniec (pleśniak) 11. Biszkopt

Przepisy Aleksandry
Ciasto Shrek 448

małym łakomczuchom! Składniki Biszkopt Jajko 5 jajek Cukier 5 łyżek Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Mąka pszenna 5 łyżek Mąka ziemniaczana 2 łyżki Aromat do ciasta kilka kropel (dowolnego aromatu) Olej 2 łyżki Masa nr 1 Budynie śmietankowe 3 budynie Butelka […] The post Ciasto Shrek appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
TORCIK PORZECZKOWY IMIENINOWY 224

zatrzęsienie część powekowałam a co zostało poszło do tego ciasta. Polecam. Pyszne!! Ciasto podałam na DIAMANT PLATIN- PORCELANA BOGUCICE Składniki: tortownica 20 cm-na tortownicę dużą składniki razy 2   biszkopt: 3 jajka 7 łyżek cukru 7 łyżek mąki 1  łyżeczka proszku do pieczenia masa śmietanowo porzeczkowa: 1 kubek 330 ml śmietany kremówki 1,5 szklanki  mieszanych porzeczek(...)ubitej kremówki dodajemy mus. Dosładzamy wg uznania do smaku. Miksujemy, Na koniec dajemy żelatynę,mieszamy. Masę wykładamy na dolny blat biszkoptu, przykrywamy kolejnym.Zostawiamy kilka łyżek masy na wysmarowanie boków i wierzchu ciasta. Mus porzeczkowy: Żelatynę zalewamy wodą, kiedy napęcznieje podgrzewamy aż się rozpuści. Studzimy. Porzeczki blendujemy na mus, dosładzamy wg uznania. Do gotowego dodajemy przestudzoną żelatynę, mieszamy. Wylewamy na biszkopt

Z Majeczką w kuchni
Naleśniki nadziewane szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta. 255

pół kostki sera feta 2 ząbki czosnku sos: 150 ml jogurtu naturalnego 1 opakowanie sera z niebieską pleśnią SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1.  1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć za pomocą miksera lub trzepaczki. Masa powinna być jednolita, nie za gęsta, powoli spływająca po łyżce. Dodatek oleju do ciasta sprawia, że naleśniki w czasie smażenia nie przywierają do patelni i można(...)gęste dolać wody, jeśli zbyt rzadkie dodać więcej mąki.  2.  Nabierać chochlą porcje ciasta i wylewać na patelnię formując naleśniki. Smażyć z obu stron do całkowitego ścięcia ciasta oraz lekkiego zarumienienia. ( ok 0,5 do 1 min z każdej strony) 3. Szpinak dokładnie umyć pozbyć się końcówek łodyg. Smażyć na patelni do momentu aż szpinak zmieni konsystencję ( mocno

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania