ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:722/3191)

Ciasto na maśle orzechwoym 150

misce utrzeć masło z cukrem i olejkiem waniliowym na bladożółtą masę. Dodawać po jednym żółtku dokładnie miksując po każdym. Zmniejsz obroty miksera i dodawaj stopniowo rozpuszczoną czekoladę i masło orzechowe, Następnie dodaj suche składniki na zmianę z mlekiem. W dużej misce ubij białka na sztywną pianę i połącz z ciastem przy użyciu łopatki lub na bardzo wolnych obrotach miksera. Przełóż(...)suchego patyczka. Pozostaw ciasto na 10 minut w tortownicy, po czym wyjmij na metalową kratkę do całkowitego wystudzenia. Wszystkie składniki polewy zmiksuj na gładką masę. Rozprowadź polewę po wierzchu i bokach ciasta

Pysznie & Pięknie
sernikowy tort z wiśniami i bitą śmietaną 179

ucieramy je z cukrem, dodając następnie mąkę ( wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia). Białka jaj ubijamy na sztywno i dodajemy je do utartej masy, całość mieszając delikatnie dużą łyżką, uważając aby ciasto nie siadło . Wykładamy dno tortownicy pergaminem, boki formy smarujemy masłem i wlewamy do niej biszkoptową masę. Całość wkładamy do piekarnika(...)partiami cukier puder. Z lodówki wyjmujemy schłodzony tort, zdejmujemy rant tortownicy(wcześniej nożem dokładnie odcinamy jogurtową masę dookoła całego blaszanego rantu), połowę bitej śmietanę wkładamy do szprycy cukierniczej (lub torebki foliowej w której odcinamy nożem jeden z rogów) i dekorujemy górny brzeg ciasta.  Do Pozostałej bitej śmietany dodajemy posiekane ziarna kakaowca ( lub posiekaną czekoladę), mieszamy i nakładamy szerokim nożem

Miód i pieprz
Lekka babka kokosowo-waniliowa. FIT Wielkanoc. 138

razu lżej na żołądku, a odchodząc od wielkanocnego stołu nadal czujemy się świetnie. Zapytacie, co z deserem? Dzisiaj przekazuję Wam przepis na idealny wielkanocny fit deser. Proste, smaczne, lekkie ciasto z mąki kokosowej. Idealne na świąteczną rozpustę kulinarną w wersji fit. Resztę łakoci znajdziecie tutaj Fit desery. Jednak przede wszystkim pamiętajcie o zdrowym rozsądku. Od jednego kawałka domowej babki(...)szczyptą soli (można również wymieszać delikatnie za pomocą szpatułki kolistymi ruchami w jedną stronę). Mieszać tylko do połączenia składników!!! Mąka kokosowa bardzo szybko wchłania wilgoć i ciasto robi się kleiste. 3) Przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. 4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 min, do suchego patyczka. 6) Gotowe ciasto

Fitsweet.me
Lekka babka kokosowo-waniliowa. FIT Wielkanoc. 167

razu lżej na żołądku, a odchodząc od wielkanocnego stołu nadal czujemy się świetnie. Zapytacie, co z deserem? Dzisiaj przekazuję Wam przepis na idealny wielkanocny fit deser. Proste, smaczne, lekkie ciasto z mąki kokosowej. Idealne na świąteczną rozpustę kulinarną w wersji fit. Resztę łakoci znajdziecie tutaj Fit desery. Jednak przede wszystkim pamiętajcie o zdrowym rozsądku. Od jednego kawałka domowej babki(...)szczyptą soli (można również wymieszać delikatnie za pomocą szpatułki kolistymi ruchami w jedną stronę). Mieszać tylko do połączenia składników!!! Mąka kokosowa bardzo szybko wchłania wilgoć i ciasto robi się kleiste. 3) Przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. 4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 min, do suchego patyczka. 6) Gotowe ciasto

Fitsweet.me
Ciasto czekoladowe OREO 249

cukrem na puszysta masę. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, którą następnie stopniowo dodajemy do ubitych jajek z cukrem wraz z masą czekoladową. Wszystko razem delikatnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.  Moja tortownica ma średnicę 26 cm, więc czas pieczenia wyniósł 35 min, im mniejsza tortownica(...)rozpuszczoną żelatynę. Za pomocą blendera 3 szt ciastek kruszymy na miał. Przekładamy następująco: - 1 placek - 1/2 masy - 1/2 pokruszonych ciastek -  2 placek - 1/2 masy - 1/2 pokruszonych ciastek - czekolada i ciastka do dekoracji według gustu Ciasto przechowujemy do 2 dni w lodówce

Kolejny blog o gotowaniu
Szarlotka od serca 207

serca :) Do wypieku szarlotki użyłam mąki krupczatki od Młynomag . Jest ona najlepsza do wypieku kruchych ciast i ciasteczek. Polecam! Ciasto kruche: 2 czubate szkl mąki krupczatki Młynomag 250 g margaryny  1/2 szkl cukru trzcinowego jajko szczypta soli Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek np. szara reneta 2 łyżki soku z cytryny(...)cynamon i cukier trzcinowy do smaku 2 łyżki kaszy manny Ciasto kruche: Mąkę posiekać z zimną margaryną. Dodać cukier, sól i jajko, zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Masa jabłkowa: W międzyczasie jabłka obrać i pokroić w półplasterki, przełożyć do garnka. Skropić sokiem z cytryny, doprawić do smaku cukrem i cynamonem. Chwilę smażyć

Smakołyki Asi
ciasto czekoladowe z mascarpone i truskawkami 1053

stopniowo cukier, cały czas ubijamy, dodajemy również stopniowo żółtka i miksujemy. Następnie mieszamy mąkę pszenną z kakao oraz proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego(...)galaretko i chwilkę miksujemy, dosłownie tylko do połączenia się składników. W tortownicy umieszczamy jeden z krążków ciasta. Truskawki przecinamy wzdłuż i układamy na cieście w koło obręczy przecięciem na zewnątrz. Wykładamy cały krem. Na masie umieszczamy drugi blat, lekko dociskamy, polewamy polewą czekoladową dekorujemy truskawkami i listkami mięty. Całość schładzamy w lodówce przez min. 3 godz

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto pomarańczowe 207

żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać dodając żółtka.Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaćWylać ciasto do małej prostokątnej formy (24/30 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Piec w temp.180 stopni około 30 min.Ciasto do przekrojenia na dwa placki.MasaNamoczyć żelatynę. 1 pomarańczę dokładnie umyć i zetrzeć(...)sokiem.Wyłożyć masę na jeden blat i przykryć drugim i odstawić w chłodne miejsce.Polewa owocowa na wierzchOwoce obrać, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do rondelka, wymieszać z żelfixem, zagotować. Gotować 3 min. i dodać cukier, wymieszać, zagotować i gotować jeszcze ok. 5 min. Odstawić do schłodzenia. Przemieszać delikatnie od czasu do czasu. Letnie przełożyć na wierzch ciasta i rozsmarować. Odstawić

Mix smaku
Tort z dżemem truskawkowym Łowicz 240

samemu pokusić się o przygotowanie biszkoptów ale wtedy dłużej zejdzie.Polecam. Ciasto wyszło naprawdę super. I choć pierwszy raz próbowałam z gotowymi blatami biszkoptowymi, to wiem, że zagoszczą u mnie w kuchni chyba częściej. Dlaczego się bałam? Bo zawsze były twarde w sklepie. Ale po nasączeniu ich spirytusem, dżemem i masą wyszły świetne. Spróbujcie! Tort z dżemem truskawkowym Łowicz 1 opakowanie(...)Łowicz i przykryć 1/3 masy śmietanowej. Nałożyć drugi nasączony dżem i przykryć 1/2 słoiczka dżemu. Przykryć kolejny raz 1/3 masy, zostawiając na bok i górę placka. Pozostałością masy obrobić boki i wierzch ciasta. Udekorować górę wg uznania. Każdą rurkę przepołowić na pół i nasączyć w soku malinowym rozcieńczonym z wodą. Przyklejać do boków ciasta. Na koniec związać delikatnie wstążką

Gotuję Testuję
Wigilijne uszka do barszczu 193

masło jajo sól, pieprz Sposób Na maśle usmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać pokrojone grzyby, łyżkę tartej bułki, sól, pieprz. Do lekko przestudzonego nadzienia wbić surowe jajo, aby masa się nie rozpadła. Zagnieść ciasto, cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na każdym położyć troszkę nadzienia i złożyć po przekątnej, zlepić brzegi. Uszka wrzucić do wrzącej wody, wyjmować, gdy wypłyną

Kuchenne aromaty
Tort czekoladowo budyniowy 196

łyżki nalewki wiśniowejSposób przygotowania:Żółtka ucieramy razem cukrem na kogiel mogiel, dodajemy mleko i olej i dalej ubijamy. Następnie do masy jajecznej dodajemy mąkę i lekko łączymy.Białka ubijamy na sztywno, dzielimy na dwie części które dodajemy do ciasta. Najpierw pierwszą, lekko mieszając, następnie drugą łącząc łyżka. Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do rozgrzanego(...)odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.Miękkie masło ucieramy razem z cukrem i nalewką na jednolitą masę. Pod koniec dodajemy stopniowo zimny budyń czekoladowy. Masę ucieramy do całkowitego połączenia się składników, wstawiamy do lodówki na około 30 minut.Ostudzone ciasto dzielimy na 3 równe części. Każdą z części nasączamy wodą wymieszaną z cytryna. Następnie każdy z blatów przekładamy masą budyniową. Całość dekorujemy masą

Słodkie Przyjemności
Tort Sylwestrowy 207

razie potrzeby dolej więcej wody. Cukier puder (początkowo 400 g) i glukozę wsyp do miski. Wlej rozpuszczoną żelatynę i dodaj aromatu. Wyrób dokładnie masę. (Można to zrobić ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem do ciasta drożdżowego). Powinna być elastyczna, delikatnie klejąca i przypominać plastelinę. W razie potrzeby dosyp więcej cukru pudru. Gotową masę rozwałkuj dość cienko

Food Square
Wspaniały Sernik z Kremem i Czekoladą 464

żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao Wszystkie składniki, oprócz kakao wrzucamy do miski. Zagniatamy ciasto ręcznie lub za pomocą miksera. Dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Owinięte w folię wkładamy na czas przygotowania masy serowej do zamrażalnika. Masa serowa: 500 g zmielonego dwukrotnie twarogu 500 g serka śmietankowego 200 g cukru pudru(...)średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki smarujemy masłem. Następnie dno tortownicy wykładamy jasnym kruchym ciastem, najlepiej palcami rozciągając i dociskając. Wlewamy masę serową. Przykrywamy ciemnym ciastem (ja ciasto pokruszyłam na ser). Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku a następnie w formie, najlepiej przez

Made By Mom And Son
Babka drożdżowa nadziana rodzynkami 176

miski i roztrzepać. Masło rozpuścić i ostudzić. Do miski wsypać mąkę oraz szczyptę soli. Następnie wlać wyrośnięty rozczyn. Całość dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie wlać jajka. Ciasto wyrobić, aż do uzyskania jednolitej masy (np. mikserem - około 7-10 minut). Na sam koniec wlać roztopione masło i całość ponownie wyrobić. Ciasto drożdżowe musi wchłonąć masło. Ewentualnie dosypać odrobinę mąki. Drugie wyrabianie

Ugotować

Proponowane wyszukiwania