Czy istnieje człowiek, który nie jadł nigdy sławnej Nutelli? Według pewnych badań ok 68% Polaków wręcz za nią przepada. Wiadomo, reklamy mówiące o tym kremie jako
Candy PandasOdchodząc nieco od słodyczy stwierdziłyśmy, że warto podzielić się z Wami produktem, którego poznałyśmy już bardzo dawno temu. Nie jesteśmy systematyczne w pieczeniu chleba, ponieważ nie
Candy PandasOstatnim razem zgodziliście się, że maseł orzechowych nigdy za wiele. Dlatego dziś znów Was nimi bombardujemy! 😤 Tym razem nie są to standardowe masełka tylko ciekawe opcje
Candy PandasSernik kawowy z czekoladą – Bardzo lubię kawę, a połączenie kawy i sernika to dla mnie poezja :). Zapraszam na pyszny, kremowy, wilgotny sernik na spodzie z
Mała CukierenkaDzisiaj przepis na jeden z moich ulubionych serników, w którym bardzo fajnie łączy się smak słony ze słodkim. To coś dla fanów masła orzechowego oraz amerykańskich
Bon appetit mon amieChcecie zaskoczyć gości? Nic prostszego...wystarczy chleb tostowy, kilka dodatkowych składników...nie koniecznie muszą być w nim maliny...ale one tak bosko smakują <3
R'n'G KitchenJuż nie długo zaczniemy przygotowania do świąt i zaczniemy wypieki typowo świątecznych pierników, makowców czy tradycyjnych serników z rodzynkami. To właśnie wokół ser ników krążyły ostatnio
Bon appetit mon amieWitajcie po świętach, co porabiacie? Mnie czeka pieczenie urodzinowego tortu dla córki i zanim wrzucę tu nowe przepisy, pokażę Wam coś totalnie na szybko :) Marcepanowe serca
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEAkt 5 sztuki zatytułowanej „Muffinki”. Nie chcemy, by to zabrzmiało górnolotnie, muffinki to po prostu bardzo wdzięczny obiekt do eksperymentów. Po raz piąty pokażemy Państwu nasz
Ania i Marcin gotująPrzepyszna, puszysta i wilgotna. Zawsze się udaje i zawsze znika do ostatniego okruszka. Jest naszym hitem wielkanocnym ale doskonale sprawdza się także jako słodkie do kawy
Pyry na GazJak wiadomo Raffaello wyraża więcej niż tysiąc słów...A więc jest jeszcze czas by przygotować je ukochanej osobie własnoręcznie. Czy trudno? nic bardziej mylnego, zobaczcie sami
Z Majeczką w kuchniSmak i aromat cytryny jest jednym z moich ulubionych. Pierwsze wiosenne popołudnie pachniało cytryną, babką, słodkim lenistwem. Przepis na babkę pochodzi z mojego zeszytu z przepisami
KUCHARNIAskładniki* 500 g serka mascarpone* 4 żółtka* 2 białka* biszkopty ( najlepiej podłużne typu włoskiego)* 8 łyżek likieru amaretto lub rumu* 4 łyżki cukru* 3/4 szklanki zaparzonej
Mix smakuSerniki lubię w każdym wydaniu , ale ten z musem malinowym smakuje wyśmienicie. Porcja na małą blachę SKŁADNIKI 1 kg twarogu gotowy- wiaderko lub dwukrotnie
W kuchennym oknie EwyMoje smaki z dzieciństwa, dzisiaj w odmienionym wydaniu, bo zamiast cukru użyłam podkarpackiego miodu spadziowego, a do tego wspaniałe orzechy laskowe z ekologicznych sadów.
Apetyczna babeczka