ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1954/3191)

Ciasto czekoladowe z burakami 239

utrzeć z jajkami na gładką masą.(Ja ubijałam mikserem). Dodawać stopniowo resztę składników. Na końcu dodać olej i starte na drobnej tarce buraczki (odcisnąć z soku)Wszystko dokładnie wymieszać. Przelać do natłuszczonej formy. Piec w temp. 180°C ok 50 - 60min. ( w zależności od piekarnika). Czekoladę połamać na kawałeczki i rozpuścić. Polać nią upieczone ciasto. odstawić do ostygnięcia

kulinarnajamka.blogspot.com
Babka migdałowa z czekoladową wiórą :) 173

drobne kosteczki czekoladę. Gotową masę ciastową przekładamy do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą foremki. Ja piekłam w dwóch blaszkach 30cm długich x 10cm szerokich x 6 cm wysokich. Wyszły idealne. Babki pieczemy w temperaturze 180°C około 45 minut. Po czym zostawiamy na 10 minut w wyłączonym piekarniku. Wyciągamy do ostudzenia. Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem. Oczywiście jeśli damy

Smakowy Raj
Kruche ciastka na Wielkanoc 272

ilość mąki. Tak więc uważajcie, aby nie przedobrzyć z mąką. Jeśli jednak mąki dosypiecie za dużo, to możecie uratować ciasto dodając 2 łyżki lodowatej wody albo 2 łyżki śmietany. Ciasto kruche z tego przepisu idealnie nadaje się na babeczki, mazurki, ciastka z maszynki czy właśnie do wykrawania ciastek. Nie pytajcie mnie, ile wychodzi ciasteczek z tej porcji, bo duuuuużo Takie(...)u0119kkiego mas\u0142a\r","125 ml oleju\r","1 opakowanie cukru waniliowego\r","200 g cukru pudru\r","szczypta soli\r","2 \u0142y\u017cki proszku do pieczenia\r","400-500 g m\u0105ki\r","2 jajka"],"name":"Kruche ciastka na Wielkanoc","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Z podanych sk\u0142adnik\u00f3w zagnie\u015b\u0107 zwarte ciasto.\r","Ciasto

Mieszam w Garnku
Czekoladowy piernik z powidłami wg Aleex 169

kuchni, aby upiec coś dobrego. Wybrałam przepis z kwestii smaku , ale nieco go zmodyfikowałam. Nie chciałam ciasta z owocami, zależało mi, by wypiek miał wyrazisty, korzenny smak. I takie ciasto upiekłam: mocno czekoladowe, dość ciężkie, korzenne. Doskonałe na poprawę nastroju w ciemny, listopadowy wieczór. Polecam. Składniki: • 200 g masła • 190 g cukru pudru • 4 jajka • 190 g mąki(...)Cały czas ucierając, dodawać po jednym jajku (masa może się trochę rozwarstwić, ale należy dalej cierpliwie ją ubijać). Zmniejszyć obroty miksera do średnich i porcjami, po łyżce, dodawać mieszankę mąki, miksować po kilkanaście sekund po każdej porcji, aż składniki się dokładnie połączą. 7. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i wymieszać łyżką. 8. Ciasto wyłożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię

W mojej kuchni
CIASTO KOKOSOWA ROZKOSZ 210

letnie...) jak i w następne dni. U mnie wersja ze śliwkami, ale sprawdzą się każde inne owoce. Bardzo wilgotne i długo pozostające świeże ciacho zauroczy każdego miłośnika zdrowych słodkości. Ciasto przygotowywałam w dwóch wersjach mniej i bardziej kokosowej, gdy nie dysponujecie mąką kokosową wówczas można dać trochę więcej mąki orkiszowej, ja dałam 250g, a mleczka kokosowego 130g, będzie minimalnie mniej(...)proszkiem do pieczenia. Po każdym dodaniu mieszamy. Gotową masę wykładamy do przygotowanej wcześniej tortownicy, boki przesmarowane delikatnie olejem kokosowym, spód wyłożony papierem do pieczenia. Wyrównujemy. Wykładamy owoce. U mnie rozeta z pokrojonych na cząstki śliwek. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C i pieczemy ok.40 minut na termoobiegu. Letnie ciasto polewamy lukrem przygotowanym z pudru wymieszanego z mleczkiem kokosowym

Smaczne Zdrowe
Internet na zgubę i poziomkowo-różane semifreddo 239

ucieka mi przez palce. Godziny mijają, a ja z zachwytem wpatruję się w kolorowe obrazki.  Na szczęście ciągle jeszcze potrafię wrócić do rzeczywistości. I idę do kuchni piec ciasto, którym nakarmię prawdziwych, żywych ludzi.  Chyba straciłam na chwilę głowę... Dzisiaj mam dla Was przepis na jedne z najlepszych lodów, jakie zdarzyło mi się jeść. Smakują wyjątkowo i zaskakująco(...)delikatnie mieszając łyżką. Na końcu dodać bezę, delikatnie połączyć. Masę przelać do formy, wyrównać wierzch. Zamrozić minimum przez 3-4 godziny. Wyjąć z zamrażarki 10-15 minut przed podaniem. Smacznego! Z mojego wyczekiwanego, wolnego weekendu zrobił się weekend pracujący, i to na wysokich obrotach. Padam z nóg. Idę pooglądać zdjęcia. Ciast. Z polewą lustrzaną

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort Szwarcwaldzki z Wiśniami 1523

tort w Małej Cukierence. Z dużą ilością wiśni i bitej śmietany, z ciemnym biszkoptem. Do mojego tortu dodałam też sporo wiśniówki, dzięki czemu tort nie jest mdły, alkohol dodaje ciastu „pazurka”. Do zrobienia takiego tortu można też użyć wiśni, które nam zostaną po nalewce. Z takimi wiśniami tort jest jeszcze smaczniejszy :). Tort w przygotowaniu jest prosty, wszystko dokładnie opisałam(...)miseczce wymieszać obie mąki z kakao i proszkiem. Do jajecznej masy dodać roztopione masło i wymieszać delikatnie szpatułką. Następnie w 2-3 partiach przesiać przygotowaną mąkę z kakao, po każdym dodaniu wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać). 4. Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Ciasto przełożyć do blaszki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec

Mała Cukierenka
Puszyste naleśniki nadziane musem truskawkowym 159

wsypać do nich cukier (zwykły oraz wanilinowy) i całość ubić na jasną, puszystą masę. W międzyczasie masło rozpuścić oraz ostudzić. Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli i wlać mleko. Składniki wymieszać ze sobą, np. za pomocą trzepaczki. Następnie wlać ubite jajka. Ponownie, całość wymieszać ze sobą. Ciasto odstawić na kilka minut. Na sam koniec wlać rozpuszczone masło. Całość delikatnie wymieszać

Ugotować
Tarta daktylowa 173

mąki. Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Po upływie czasu kulę ciasta rozwałkujemy i umieszczamy w natłuszczonej formie. Pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Daktyle zalewamy wrzącą wodą. Czekamy ok. 10-15 minut, aby zmiękły. Następnie odlewamy wodę i blendujemy na gładką masę.  Zblendowane daktyle rozsmarowujemy na upieczony spód tarty. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Mazurek chałwowy 147

Chałwowy mazurek wielkanocny jest to prawdziwa gratka dla każdego miłośnika chałwy. U mnie na Wielkanoc nie może zabraknąć tradycyjnego mazurka z masą chałwową, gdyż wszyscy uwielbiamy

PysiaGotuje.pl
Torcik Oreo 143

Wspaniałe ciasto dla wszystkich wspaniałych kobiet z okazji naszego święta. Niezwykłe, pyszne, niesamowite, jeszcze mogę tak długo ale nie będę zanudzać. Zapraszam do przepisu:) Składniki 40 ciastek Oreo kakaowych 100 g masła roztopionego Krem masa ściągnięta z ciastek 120 g cukru 100 ml mleka 400 g serka straciatella 400 ml śmietanki 36 % 1 … Czytaj dalej Torcik Oreo

gotuj ze mną
Żytnie pączki serowe w 5 minut 159

mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy twaróg i dalej miksujemy. Stopniowo, ciągle mieszając, do twarogu dodajemy mieszankę mąki. Na koniec dodajemy kieliszek alkoholu i aromat, mieszamy. Dłonie natłuszczamy, by łatwiej było nam formować 4-centymetrowe kulki (jeśli ciasto będzie zbyt kleiste, dodajemy trochę mąki). Następnie wrzucamy je do rozgrzanego oleju

Be Fit Be Strong
Łosoś z noodlami 146

miło czas z mężem to robimy to na codzień. Wiem jednak, iż jest masa osób które kochają to święto i robią w tym właśnie dniu rzeczy dla swojej drugiej połowy, których normalnie by nie zrobili. Mężczyźni na ogół przyrządzają kolację i kupują kwiaty. Kobiety pieką pyszne ciasta i kupują fantazyjne prezenty. Oczywiście to jest taka ogólnie opisana sytuacja walentykowa, każdy

mecooks
Gofry z żółtym serem/serowe 164

oczkach. Resztę składników zmiksować do momentu uzyskania idealnie jednolitej konsystencji. Następnie do masy delikatnie wmieszać ubitą pianę oraz na końcu ser. Gofrownicę należy rozgrzać i w razie potrzeby natłuścić olejem (ja posiadam sprzęt z powłoką nieprzywierającą, więc tą czynność pomijam).  Do gofrownicy wlać odpowiednie porcje ciasta i dokładnie rozprowadzić je po płytkach grzewczych. Gofry piec przez 2-6 minut

Di gotuje
Pizza 221

takich proporcji wychodzą 4 pizze na blasze 22 cm. Po upływie godziny ciasto dzielimy na 4 części wałkujemy, wykładamy na blachę i dodajemy nasze ulubione składniki lub te z przygotowanych przeze mnie propozycji. Sos pomidorowy: Wszystkie składniki wkładamy do wyższego naczynia i blendujemy na gładką masę, a następnie przyprawiamy do smaku. Sos czosnkowy: Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez

4stronykuchni.pl