Ciasto Ambasador. 155przepis! :) Ja oczywiście musiałam go trochę przerobić... Jest to jedno z najpyszniejszych ciast. Zachęcam do spróbowania! :) Składniki na formę 20x30: I. Biszkopt: - 4 jajka - szczypta soli - 1 łyżeczka pasty waniliowej/ aromatu - 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki - 1,5 łyżki budyniu waniliowego bez cukru II. Masy: - 1 l mleka 3,2 % - 2 budynie waniliowe - 2 łyżki mąki pszennej
DominikaDolci
Sernik chałwowo – bezowy 181cytryny, pokruszone bezy, wanilię i śmietankę. Całość miksujemy na najwolniejszych obrotach. Masę przekładamy na schłodzony spód chałwowy. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy go tak przez 15 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150-160C i pieczemy przez 50 -60 min. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Przestudzony sernik dekorujemy i wkładamy do lodówki do całkowitego schłodzenia. Smacznego
Raj dla Podniebienia
Krem angielski czyli sos do ciast i deserów – praktyczne porady 200Krem angielski stanowi doskonałą bazę do wszelkich sosów, które wykorzystujemy w deserach czy ciastach. Składniki: 250 ml mleka 3,3% 20 g cukru (2 łyżki) 10 g cukru waniliowego (1 łyżka) 3 -4 żółtka Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym. odstawiamy do przestudzenia. Żółtka ucieramy na puszystą masę z cukrem. Do utartych żółtek lejemy powoli mleko i mieszamy do połączenia składników
Ciasta z tradycjami
Bezy czekoladowe z kremem kawowym 249Dzisiaj słodkości dla miłośników kawy Przepyszne bezy czekoladowe przełożone aromatycznym kremem kawowym… Połączenie idealne, któremu nie można się oprzeć. Pycha! Do masy kawowej dodałam odrobinę
Oryginalny smak
Pumpkin pie i co mają do tego Indianie 226kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30min. 3. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj (2-3mm) i wyłóż nim formę do tarty. 4. Ponakłówaj obficie widelcem i podpiecz przez 15min. w 180*C. Nadzienie: 1. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki nadzienia na gładką masę. 2. Masę wylej na podpieczony spód tarty i piecz przez 40min
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasteczka cytrynowe 221misie miksera umieścić masło i cukier, utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Dodać jajko i utrzeć, do połączenia. Dodać świeżo otartą skórkę z 2 cytryn, ekstrakt cytrynowy i utrzeć do połączenia. Dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i zmiksować, do połączenia. Odrywać kawałki ciasta i formować z nich kulki, jeśli ciasto będzie zbyt miękkie włożyć je na chwilę
Słodka Strefa
Leniwe dyniowe 192miseczce. Dodać jajko i obie mąki, następnie krótko wymieszać, tylko do połączenia składników. Masa będzie lekko klejąca, ale im dłużej mieszana jeszcze bardziej kleić. Starać się jak najmniej dodać mąki do środka, a kluseczki będa delikatne i mięciutkie. Gdy używasz twarogu warto przetrzeć go przez sito ciasto przełożyć na blat posypany mąką. Podzielić na 2 części i uformowacć wałki podsypując
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placki z cukinii i żółtego sera 209czosnek drobno posiekać. ( Z cukinii dodatkowo zlać sok.) Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę i doprawić do smaku. Placki smażyć na średnim ogniu z obu stron - na rumiano. (Jeśli w międzyczasie w misce nadal będzie wytwarzał się sok z cukinii - na patelnię należy wykładać gęste porcje ciasta.) Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. (*) Najlepiej użyć sera mniej topliwego, aby placki lepiej
Di gotuje
Kotlety z kalafiora 179czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy przyprawy. Składniki mieszamy na zwartą masę. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodajemy 1 łyżkę kaszy. Kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/kotlety-z-kalafiora/ MieszamWGarnku Artykuł Kotlety z kalafiora pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Borówkowe babeczki z kremem mascarpone 191amerykańska Sposób przygotowania ciasto Masło utrzeć z erytrolem, dodać pozostałe składniki, wymieszać dokładnie. Ciasto przełożyć do kokilek na muffinki. Do każdej włożyć po kilka sztuk borówek. Piec w 180 st. C przez ok. 25 minut. krem Mascarpone ubić jak śmietanę z dodatkiem ksylitolu i ekstraktu wanilii. Masę wyłożyć na wierzch wystudzonych babeczek. Każdą udekorować borówkami
Kucharzyca
bardzo szybkie i smaczne ciasteczka z jabłkiem 191połączyć z cukrem ,dodać jajko ze szczyptą soli i wszystko ubić na puszystą masę . Dodać przesiana mąkę z proszkiem , cynamon. Jabłko obrać pokroić w drobna kostkę i dodać do masy.Całość dokładnie wymieszać ... Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia ,lub wysmarować olejem roślinnym.Do ręki wziąć kawałek ciasta ,w dłoniach robić kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na papier ,lekko spłaszczając
w mojej kuchni
Placki z gotowanych ziemniaków 181wcześniej, że nie ważę ziemniaków i mąki dodaję tyle , aby ciasto nie było ani za rzadkie ani za gęste. 0,5 kg ugotowanych ziemniaków około 0,5 szkl.mąki pszennej sól Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, jajko ,sól. Wszystko razem wymieszać. Z masy formować nieduże placuszki.Kłaść delikatnie na olej i smażyć
Moje domowe kucharzenie
Sernik jagodowy pieczony 330jest mdły w smaku i bardzo ładnie się prezentuję. Do tego ciasta możecie wykorzystać mrożone jagody jak i borówki (najlepiej mieszankę owoców). Składniki na tortownicę o średnicy 22-24 cm: spód około 150 g kruchych ciasteczek, np. owsiane wieloziarniste 1/4 kostki masła (50 g) masa jagodowa 300 g mrożonych owoców (np. 200 g jagód i 100 g borówek
Ugotować
Sernik orzechowy 184SKŁADNIKI : SPÓD : • 200 g ciastek owsianych np. Sasanek • 1/3 rozpuszczonego masła Ciastka dobrze pokruszyć, wymieszać dokładnie z masłem i wylepić dno tortownicy (26cm) wysmarowanej margaryną i
KUCHNIA POLSKA
Babeczki z żurawiną 200pudru 4 łyżki mleka Wszystko dokładnie wymieszać Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. dodać mleko skondensowane, olej i zmiksować. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszać, a następnie dodać żurawinę i ponownie wymieszać. Papilotki umieścić w formie do babeczek i do każdej nałożyć ciasta do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około
O kuchni z uczuciem