Jajka faszerowane 200żółty. Szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy masło i przyprawy. Mieszamy na zwartą masę. Masą wypełniamy połówki jajek. Wierzch obtaczamy w bułce tartej Podsmażamy na roztopionym maśle klarowanym do zrumienienia się bułki. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/jajka-faszerowane/ MieszamWGarnku Artykuł Jajka faszerowane pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Ciastka owsiane bez cukru i tłuszczu. 157chce może użyć dwóch całych jajek, chyba że małe to trzech. Do zmiksowanej masy dodajemy płatki i żurawinę, już nie miksujemy, mieszamy łyżką. Tak płatki jak i otręby są bardziej aktywne w naszym układzie pokarmowym gdy są podane w całości, rozbite na drobno tracą na mocy. Ciasto jest lekko rzadkie, dlatego odstawiamy je na 10 minut aby płatki zebrały nadmiar
Dieta moja pasja
Coffee and walnut cake, czyli kawowy tort orzechowy. 189jedno po drugim cały czas miksując. Kawę rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do masy. Na koniec wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Całość przekładamy w do wysmarowanej masłem blaszki do pieczenia. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 º C. Możemy sprawdzić czy ciasto się upiekło używając drewnianego patyczka. Jeżeli jest suchy – ciasto gotowe. Krem: masło ucieramy
wysmienity
SERNIK KARMELOWY NA SŁONYM SPODZIE 290Składniki na spód: 100 g solonych, prażonych orzechów arachidowych 100 g herbatników (najlepiej pełnoziarnistych, np digestive) 75 g masła masa serowa: 600 g dobrze zmielonego
OliveandThyme
świąteczny sernik na czekoladowym spodzie 453foliowego woreczka i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Następnie wyciągamy ciasto i równomiernie wylepiamy nim dno tortownicy (22 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min. dodatkowo: polewa czekoladaowa kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji składniki na masę serową: 1000 g sera białego 200 ml śmietany kremówki 5 jajek 200 g cukru
Domowy Smak Jedzenia
SERNIK " LION" ( BEZ PIECZENIA ) 223całkowicie zamrozić. Kiedy najdzie nas ochota, sięgamy do zamrażalnika i mamy ciasto, sernik i lody. Dosłownie 3 w 1 :). Świetnie sprawdzi się w bardzo upalne dni. Moja wizja to spód ciasteczkowy, wykonany na ciemnych herbatnikach. Na to warstwa ryżu preparowanego otulonego w czekoladzie. Następnie masa serowa - idealnie gładka o smaku orzechów. Na sam wierzch orzechy w czekoladzie
Kuchnia Paulettes
Kakaowo-orzechowe ciasteczka z ciecierzycy 221naturalny ekstrakt waniliowy - pokruszone ulubione orzechy Wykonanie: Wszystkie składniki na masę podstawową wrzucamy do miski i za pomocą blendera miksujemy, aż do uzyskania gładkiej konsystencji ( powinna ona być dość gęsta i nie rozlewająca się, tak by dało się z niej uformować ciasteczka). Gotowe ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do osobnych naczyń. Do pierwszego wsypujemy kakao
Gawron w rosole
Pierogi z mięsem i pietruszką czyli pomysł na mięso z rosołu. 234jeśli jest go niewiele zamrażam i składam aż będzie więcej. I wtedy..... Ciasto: Przepis ----> TU 700 -800 g mięsa z zupy jajko 2 łyżki manny 0,5 szklani natki pietruszki sól i pieprz do smaku Usuwam tłuszcz, skórę, oddzielam od kości i miksuję na gładką masę. Można dodać ugotowane warzywa z zupy. Doprawiam do smaku solą i pieprzem
Dieta moja pasja
BABKA 191łyżki kakao Sposób wykonania: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać cukier waniliowy. Do masy dodawać po 1 jajku i miksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować stopniowo dolewając mleko. Przełożyć do podłużnej foremki. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 50 minut. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem. Można też przełożyć 1/3 ciasta do miski, dodać 3 łyżki
Przepisy kulinarne babci Antoniny
Tarta z figami i kozim serem 430Ciasto nakłuwamy widelcem i ponownie chowamy do lodówki na czas nagrzania piekarnika. Na cieście kładziemy folie aluminiową a następnie wykładamy nasze obciążenie w postaci np. fasoli jaś. Spód tarty pieczemy 10 min w temperaturze 180 stopni, następnie ściągamy obciążenie i pieczemy jeszcze 5 min. Składniki na masę (bez figi) łączymy przy pomocy trzepaczki a następnie wylewamy na podpieczony spód
Mohiella
Sernikobrownie z truskawką 223tylko w smaku, ale i w wyglądzie. Mniam mniam mniam. Cudowne w tym cieście jest również to jak łatwo można je zrobić. Nie trzeba być mistrzem cukiernictwa. Wystarczą nawet dwie lewe ręce do gotowania/pieczenia. Na 100% się uda. A jak nie wyjdą dwie równe warstwy tylko masy się zmieszają? To się mówi “tak miało być … z fantazją”. POLECAM Nowy
Wypieki i Rumieńce
Kopytka jarmużowe z sosem kurkowym 214dodatkiem roztrzepanego jajka na w miarę możliwości (a będzie trudno) na gładką masę przestudzone, ale jeszcze ciepłe ziemniaki podzielić na 3 części. Jedną usunąć (przełożyć na bok), a puste miejsce wypełnić mąką. Dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej i zmiksowany z jajkiem jarmuż. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Gdyby się kleiło, podsypać mąką. Ostrożnie z dodawaniem mąki. Za duża jej ilość
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szyszki na słodko 141To jest jeden ze smaków który przypomina mi dzieciństwo i skąd jestem
Viola cooks with passion
Ciasteczka Brownie czyli poWeekendowe Lakocie odc.128 213wodnej rozpuszczamy gorzka czekoladę z masłem. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wlewamy czekoladę do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy. Teraz szybko dodajemy mąkę, proszek i sól dalej delikatnie mieszając. Na końcu wrzucamy posiekana czekoladę z orzechami. Mieszamy i już. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżeczce ciasta. Ważne by zachować odstępy bo ciasteczka rosną. Pieczemy maksymalnie 10 minut. Wierzch powinien
Dzieje kuchennej Wiewióry
Chleb żytni z orzechami i żurawiną 172dodajemy cukier i odrobinę ciepłej wody. Mieszamy składniki w dołku, aby powstała gęsta masa. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 minut. Po tym czasie dodajemy ciepłą wodę, orzechy, żurawinę, siemię lniane i sól. Pamiętajmy, aby soli nie sypać bezpośrednio na drożdże. Wyrabiamy jednolite ciasto, które będzie się troszkę kleiło. Keksówkę o wymiarach 30 cm wykładamy papierem
Wędrówki po kuchni