ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1956/3191)

CIASTO PIZZA 766

pieczenia przesiać. Jajka ubić do momentu zbielenia, dodać olej, mleko oraz jogurt. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz szpinak, szynkę, paprykę, żółty ser, a także oregano i tymianek. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Wymieszać całość delikatnie i niedbale (tak, aby w cieście powstały grudki mąki). Ciasto wlać do podłużnej formy np. keksówki wysmarowanej masłem

Ciastka - domowe słodkości
POTRÓJNIE CZEKOLADOWY SERNIK 194

Mocno czekoladowy sernik na ciasteczkowym spodzie, ciasto idealne na wielbicieli czekoladowych smaków: sernik z gorzką i mleczną czekoladą, oblany polewą z białej czekolady, a smaku dopełniają chrupiące, czekoladowe kuleczki ...   SKŁADNIKI: Spód: 210 g mieszanki ciastek Karo , 50 g masła Masa serowa: 500g sera z wiaderka, 4 jajka, 125 g gorzkiej czekolady, 75 g mlecznej czekolady, ¼ szkl. cukru

słodki bratek
Ciasto Kinder Country bez pieczenia 1005

Pyszne, słodziutkie, rozpływające się w ustach ciasto, do złudzenia przypominające w smaku znane batoniki Kinder Country. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie Przepis na talerzu . Składniki są na foremkę o wymiarach ok. 28x20cm . Zapraszam do przygotowań!  Składniki na białą masę: 200 g śmietanki 30% 250 g mascarpone 2 tabliczki białej czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus lub podobnych

My Culinary Art
Sernik straciatella na zimno 453

tych (ja do nich należę) co uważają, że ciasto jest dobre, ale nie rewelacyjne. Moja rada jest taka, że zamiast startej czekolady warto dodać małe kawałeczki czekolady mlecznej i gorzkiej. Składniki: Spód:    200gr herbatników kakaowych    150g masła    pół tabliczki gorzkiej czekolady Masa sernikowa:    1 kg twarogu sernikowego (ja mieliłam sama

Amatorka kuchenna
TRUSKAWKOWY SERNICZEK 192

użyłam ze sklepu CUKIETERIA Wykonanie: Kilka truskawek odkładamy do dekoracji na wierzch ciasta, przekrawamy na połówki. Resztę truskawek blenderujemy na mus, dodajemy cukier puder, mieszamy. Do musu truskawkowego dodajemy ser, miksujemy. Żelatynę zalewamy wodą, mieszamy . Kiedy stężeje podgrzewamy do rozpuszczenia, następnie studzimy i wlewamy do masy serowej. mieszamy. Na dno tortownicy wykładamy truskawki, możemy też dać posypkę czekoladową, następnie wylewamy

Z Majeczką w kuchni
Wielkanocne babeczki z Paschą 214

się zarumieni na złoty kolor (foremki nie muszą być niczym natłuszczone ani wysypane, ciasto jest dość tłuste by po upieczeniu ładnie odeszło od formy). Upieczone spody odstawiamy do ostygnięcia. nadzienie Pascha Żółtka ucieramy z cukrem i masłem. Dodajemy twaróg i cukier wanilinowy wszystko mieszamy na jednolitą masę i dodajemy orzechy, morele oraz skórkę kandyzowaną.  Gotowym nadzieniem nadziewamy spody babeczek

Niezły Młynek
Muffinki czekoladowo-orzechowe 263

wymieszać z jogurtem. Ubić jajka z cukrem na puszystą, jasną masę. Do masy jajecznej dodawać czekoladę, mieszając na najniższych obrotach.  Następnie dodać banana z jogurtem, a na końcu mąkę z orzechami. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej wkładać porcję ciasta, do wysokości 3/4. Ciasto najwygodniej jest dozować  rękawa cukierniczego. Piec w temperaturze

kolorowotorcikowo
Błyskawiczny piernik przekładany powidłami 717

użyłam Helio),  pół słoiczka powideł śliwkowych. Wykonanie: Jajka ubić na puszystą masę (ubijać około 7 minut). Następnie dodać cukier. Masło stopić, przestudzić. Do ubitych jajek dodać szczyptę soli oraz mąkę przesianą z sodą i kakao. Dać stopione masło, miód i przyprawę do piernika.  Przygotowane ciasto przelać do foremki keksówki o wym. 11x26cm. Piec około 50 minut w temp

Z miłości do słodkości
MAKOWIEC JAPOŃSKI Z KASZĄ JAGLANĄ I KRUSZONKĄ, BEZGLUTENOWY 414

zagnieść (przy pomocy haka) kruche ciasto. Można oczywiście zagnieść ciasto ręcznie. Większą część ciasta przełożyć do przygotowanej wcześniej formy (boki przesmarowane, spód wyłożony papierem do pieczenia) i wygnieść kruchy spód. Drugą część przełożyć do mniejszej miski i umieścić w lodówce. Do lodówki wstawić także tortownicę. Składniki masy makowej: - 200g mielonego maku - 400g obranych jabłek - 125g stopionego masła - 150g ksylitolu

Smaczne Zdrowe
Muffiny- kto im się oprze? 231

olej). Wszystko razem dokładnie mieszam łyżką lub na wolnych obrotach mikserem.  Ciasto przelewam do foremek na babeczki (ok. 2/3 wysokości papierka) Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180' C. Piekę około 20- 24 minut. Gdy wystygną udekorować wedle własnego pomysłu.  Propozycja podania: Posmarowałam moje babeczki masą kajmakową i posypałam cukrowymi ozdobami. Ja swoją masę podzieliłam na pół. Do jednej

Tagebuch po polsku
CIASTO Z KASZY MANNY 165

Chociaż nie lubię kaszy manny od dzieciństwa w ciastach smakuje ona inaczej. Mo ż e dlatego, że dodaje się do niej aromat czy wanilię.... Składniki biszkopt:  1 niepełna szklanka mąki ½ szklanki cukru 3 jajka ¼ szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: 1 litr mleka 1 szklanka cukru 250 g margaryny 1 szklanka kaszy manny 16 g cukru waniliowego

Darcia w kuchni
Babeczki czekoladowe z budyniem waniliowym i figami . 170

wymieszać z kakao , sodą i proszkiem. Mieszankę razem z mlekiem dodawać stopniowo do masy maślanej.Następnie dodać wiórki czekoladowe i pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać. Budyń ugotować w 1,5 szklanki mleka , ma być gęsty. Do foremek na babeczki lub małych papilotek nakładać po łyżce ciasta , następnie łyżeczkę budyniu i znowu łyżkę ciasta. Figi umyć i pokroić w pół

Sama słodycz i szczypta chili
Marcepanowe ciasto ze śliwkami 176

coś nowego w kwestii ciast ze śliwkami, poszperałam trochę w książkach i upiekłam ciasto, które skromnie mówiąc zachwyca. Składniki: 250 g mąki pszennej 3 kopiaste duże łyżki mąki ziemniaczanej 200 ml oleju roślinnego 3 łyżeczki (płaskie) proszku do pieczenia 2 banany 150 g cukru 200 g masy marcepanowej (standardowo występuje właśnie w takich opakowaniach, a w Lidlu właśnie wyprzedają

greenscarf
Naleśniki z twarogiem i czereśniami 159

Gotowe naleśniki Jaja mieszamy trzepaczką z mlekiem, dodając stopniowo resztę składników, uważając, aby ciasto nie zlepiało się w grudki. Całość zostawiamy na minimum ½ godzimy, ponownie mieszamy i smażymy naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni na łyżce oleju. Twaróg mieszamy z miodem i jogurtem, rozcierając go na jednolitą masę. Usmażone naleśniki  smarujemy twarogiem. Przed podaniem polewamy konfiturą z czereśni

Miód i pieprz
Tarta z owocami 221

    Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a dzięki świeżym owocom jest idealna na lato. Owoce idealnie komponują się z masą z serka mascarpone i

Passion of Cooking

Proponowane wyszukiwania