ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1710/3191)

Placki z ziaren amarantusa - z cukinią i kalafiorem (bezglutenowe) 154

posiekać. Wszystkie warzywa (cukinię z sokiem) połączyć z amarantusem i wymieszać z jajkiem, koperkiem, mąką, skrobią oraz bułką tartą. Masę doprawić (czarnuszką i solą) do smaku. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki stołowej - wykładać średnie porcje ciasta (tak jak na placki ziemniaczane). Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu - na ręczniku

Di gotuje
Koktajl z czarnej porzeczki, malin i jagód 201

malin 100 g jagód 4 łyżki cukru Sposób przygotowania Owoce umyć, osuszyć. Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/fit/koktajl-czarnej-porzeczki-malin-jagod/ BosowKuchni Artykuł Koktajl z czarnej porzeczki, malin i jagód pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasteczka czekoladowe z orzechami 241

misie miksera umieszczamy masło, cukier biały, cukier trzcinowy, cukier z wanilią i jajko. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Nie przerywając ubijania dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli (jeżeli mikser nie daje rady, zagniatamy ciasto ręcznie). Dodajemy czekoladę, orzechy i migdały, mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Przy pomocy dwóch łyżeczek z ciasta formujemy

My Culinary Art
Amarantuski z kokosem 155

jednolitą "papkę".) Dodać jajko, amarantus, wiórki kokosowe i syrop z agawy. Całość dokładnie połączyć (najlepiej dłonią). Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Ja ciasto delikatnie rozwałkowałam i wykrawałam z niego okrągłe ciasteczka.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (Amarantuski powinny

Di gotuje
Ciasto Piankowe z Marshmallow bez Pieczenia (Ciasto Marshmallow) 314

mocno schłodzonej śmietanki kremówki 30% galaretka truskawkowa (lub malinowa, z owoców leśnych) ok. 100 g truskawek ( ok. 100 g okrągłych biszkoptów Ciasto Piankowe z Marshmallow bez Pieczenia (Ciasto Marshmallow) - Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy i wrzucamy pianki marshmallow - nadal podgrzewamy do rozpuszczenia.  Następnie zdejmujemy z ognia i całkowicie studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo(...)bręc zą (ok. 22 cm średnicy) smarujemy masłem i jej dno wykładamy biszkoptami . Przygotowaną masę wylewamy na ułoż one biszkopty i wyrównujemy brzeg. Umieszcz amy w lodówce do zastygnięcia.     Galaretkę rozpuszczamy w ok. 4 50 ml wrzącej wody. Studzim y. Na wierzch ciasta wykładamy owoce i tężejącą , ale nadal pły nną galaretką zalewamy wierzch ciasta. Umieszczamy w lodówce

Słodka Strona
Torcik jeżynowy 180

waniliowym i skórką otartą z cytryny. Białka ubić na pianę dodając 6 łyżek cukru. Wymieszać z masą z żółtek. Dodać mąkę i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Na dwóch blaszkach przykrytych papierem do pieczenia wyrysować 2 kręgi o średnicy 23 cm. Zasmarować je przygotowanym ciastem i piec 12 minut w temperaturze 175 stopni. Przetrzeć 100g jeżyn i wymieszać

kuchnia doski
Tradycyjne knedle ziemniaczane z truskawkami + kilka porad jak zrobić idealne knedle 507

kilka godzin/dzień  wcześniej i zmielone- zdążą odparować, * masa powinna być wyrabiana szybko i sprawnie- podczas długiego wyrabiania masa oddaje wodę, co skutkuje zwiększeniem ilości mąki, * przed formowaniem w kulkę najlepiej dłoń delikatnie oprószyć mąką- zapobiegnie to przyklejenia się ciasta do dłoni, lepiej więc będzie się formowało i kula wyjdzie idealnie krągła, * gotować natychmiast po przygotowaniu i najlepiej większymi

Kraina Miodem Płynąca
Krówka bez pieczenia 80143

Krówka bez pieczenia – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach. Jeśli do wykonania tego ciasta użyjemy mleka skondensowanego, to należy gotować je przez ok. 2 godziny, a następnie ostudzić przed otwarciem, ponieważ w innym przypadku masa pod ciśnieniem może nam zabrudzić całą kuchnię ;) Poniższe składniki wystarczą na blaszkę o […] The post Krówka bez pieczenia

Kulinarne Przeboje
Babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną i borówkami 196

Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiej i wymieszaj ze sobą. Następnie zacznij je powoli wsypywać do ubitych jajek, mieszając masę łyżką w jedną stronę. Formę na muffinki powykładaj papilotkami. Do papilotek o średnicy 3 cm wlewaj po 1 czubatej łyżeczce ciasta. Piecz przez kwadrans w piekarniku nagrzanym do 180ºC . Wyjmij i ostudź. (Dla papilotek o średnicy 5 cm nakładamy

Food Square
Piwoszki 165

łyżka suszonej cebuli -szczypta ostrej papryki lub chili Wodę i margarynę zagotowujemy. Wsypujemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Studzimy. Stopniowo dodajemy jajka, ok 1/4 łyżeczki soli i miksujemy. Dodajemy suszoną cebulkę i paprykę i miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto przekładamy do rękawa i na blaszkę z papierem do pieczenia szprycujemy dowolne kształty ciasteczek. Pieczemy ok. 20 minut

Maminek kulinarny
Kakaowe placki na bazie twarogu 183

mieć konsystencję gęstej śmietany. Małą patelnię delikatnie smarujemy olejem, rozgrzewamy po czym zmniejszamy płomień na mały i wlewamy połowę masy. Placek smażymy do momentu pojawienia się bąbli, po czy ostrożnie przewracamy go na drugą stronę. Podobnie postępujemy z drugą porcją ciasta. Placki podajemy z pociętymi bananami. Wierzch oprószamy cukrem puder. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein

Słodkie okruszki
Pancakes z bananami 482

małych obrotach. Na koniec dodajemy banany - pokrojone w cieniutkie plasterki i miksujemy całość chwilę (banany pozostają w całości w masie). Tyle :) Patelnię rozgrzewamy i smażymy pancakes :) Do przygotowania jednego placuszka na patelnię wlewamy 1 łyżkę kuchenną (2-3 duże łyżki) ciasta i rozcieram tworząc kółeczko. Do smażenia używam niewielkiej  ilości mojego nowego odkrycia (niestety na razie kupnego) masła klarowanego

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Babeczki leśny mech 185

dodawać olej cały czas miksując. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Dodać rozmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać. Masę zmiksować pod koniec za pomocą blendera, by uzyskać głębszy kolor babeczek. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 30 minut. Ostudzić i ściąć góry  babeczek, pokruszyć. Krem: Śmietankę ubić

Malinowo w kuchni
CZEKOLADOWY SERNIK NA ZIMNO Z WIŚNIAMI 285

Obłędny w smaku: kusząca wiśnia, herbatnikowy spód oraz lekka piankowa czekoladowa masa. PYCHOTA!!!   SKŁADNIKI Spód herbatnikowy: 130 g  herbatników maślanych regionalnych , 60 g rozpuszczonego

słodki bratek
Babka Wielkanocna 171

białek i przełożyć do innego naczynia do suchego naczynia dodać cukier, miękkie masło, żółtka i miksować. Do utartej masy dodać mąkę wymieszaną z  proszkiem do pieczenia, ocet , olej ,olejek waniliowy i wyrabiać. Dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Podzielić ciasto na trzy części: do jednej dodać łyżkę mąki do drugiej kakao, do trzeciej mak Wyłożyć do wysmarowanej masłem foremki

noteskulinarnyfiga