ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1477/3191)

ciasto bajaderka z nie udanej babki i herbatników... 183

bajaderki. Babkę pokruszyć do miski, dodać orzechy włoskie, pokruszone herbatniki (na dnie foremek z papierem do pieczenia ułożyć herbatniki, resztę do ciasta pokruszyć), margarynę stopić z kakao i letnią wlać do miski, dobrze ręką połączyć składniki. Masę przełożyć do foremek, z 2 cm zostawić dla dodania galaretki (2 formy 20x15 cm wyłożone papierem do pieczenia), mocno ugnieść i schować

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada makowa 159

Pyszna rolada biszkoptowa z makiem, nie co alkoholowa. Delikatne ciasto, które przypadnie do gustu wszystkim fanom słodkich wypieków. Składniki Ciasto 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek przesianej mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa 500 g niebieskiego maku mielonego 100 g rodzynek 50 g orzechów włoskich 100 g kandyzowanej skórki z pomarańczy … Czytaj dalej Rolada makowa

gotuj ze mną
Tarta serowa z cukinią i pomidorkami koktajlowymi 168

doprawić solą i ziołami oraz szczyptą mielonej gałki i pieprzu do smaku, całość dobrze wymieszać, dodać starty na tarce żółty ser. Ciasto wyjąć z piekarnika, usunąć papier z obciążeniem, wyłożyć nadzienie z cukinii   i cebuli, wylać masę jajeczno-serową, dobrze rozprowadzić, na wierzchu ułożyć przekrojone na pół pomidorki i plasterki sera pleśniowego. Włożyć do nagrzanego piekarnika

Wanilia i Kardamon
Brownie z gorzkiej czekolady z malinami 180

odczekać 3 minuty, po czym wymieszać do uzyskania jednolitej gładkiej konsystencji. Jajka wbić do miski, wsypać cukier i ubić na puszystą masę, wlać płynną czekoladę z masłem, zmiksować  na koniec wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem.  Ciasto wylać na blaszkę o wym 23/27 cm, na wierzchu rozsypać świeże lub mrożone maliny (bez rozmrażania). Piec w nagrzanym

Wanilia i Kardamon
Rogaliki, rogale z dżemem 165

Mleko delikatnie podgrzewamy, do ciepłego mleka dodajemy drożdże i 1 łyżkę cukru. Mieszamy i odstawiamy na 5 minut. Jajka ubijamy na puszystą masę z pozostałym cukrem. Do zaczynu dodajemy mąkę, miękkie masło oraz ubite jajka. Wyrabiam elastyczne ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 20-30 minut. Ciasto dzielimy na 4 części i każdą część następnie rozwałkowujemy. Tniemy

CookYourself
Kostka piernikowa z marcepanem i powidłami 174

Dzisiaj słodka, świąteczna propozycja. Bardzo smaczny, mięsisty piernik przełożony masą marcepanową i powidłami, udekorowany polewą czekoladową i złotymi gwiazdkami z jadalnego pyłu. Mniam… Masę marcepanową

Oryginalny smak
Pierogi na Święta- z kaszą gryczaną, grzybami i wątróbką 189

pieprz do smaku Wszystkie składniki na farsz mieszamy ze sobą, jeśli farsz jest za sypki , to dodajemy puree ziemniaczane. U mnie masa na pierogi wyrabiana jest w robocie.Gotowy farsz przykrywamy ściereczką i zabieramy się za robienie ciasta. Składniki na oko -maka tortowa ( bądź maka typu 00 lub mąka na pierogi ) - 1 jajko -wrzątek -olej np.rzepakowy -sól Mąkę oraz olej

Z Kuchni Do Kuchni
Serniczki z kremem orzechowym w 30 minut 172

zachęcający do zjedzenia gotowy! Parzcie kawy i smacznego! Inspiracja: A. Starmach. Do mini wypieku wykorzystałam masę orzechową z kawałkami orzeszków HELIO . Polecam masy do wszelakich wypieków, nie tylko mini, tart, przekładania biszkoptów na tort, mazurków i dekoracji ciast, w tym serników. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Rurki z kremem-smaki dzieciństwa 228

metalowe więc smarowałam je margaryną, ciasto francuskie wcześniej pociąć na paski i nawijamy na skos na rurki. Jak już mamy rurki obklejone ciastem francuskim to smarujemy roztrzepanym żółtkiem i pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku. Teraz możemy przygotować masę: wystarczy ubić śmietanę dodać serek i czekoladę i mieszać mikserem. Gotowe rurki można nadziewać szprycą.     Umie w lodówce wytrzymały

Moje Wyroby
Ciasteczka kokosowe 203

marmolada lub dżem do przełożenia 1. Masło w temp. pokojowej przekładamy do misy miksera, wsypujemy cukier puder i ubijamy na jasną puszystą masę. Następnie dodajemy jajka i miksujemy. 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia dodajemy do ciasta, miksujemy, na końcu dodajemy wiórki kokosowe (jeśli nie mamy drobnych wiórek, to zawsze możemy te większe je zmiksować w blenderze kielichowym), miksujemy

kruche babeczki
Bułki poznańskie, czyli bułki z dupką 437

przegotowanej letniej wody 200 g mąki pszennej białej typ od 450-750 (zależy co macie) Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszać do uzykania jedonlitej masy. Odstawić na 12 godzin do fermentacji. Sugeruję przygotowac podłmłodę wieczorem, a rano dokończyć resztę. Ciasto głównie: 400 g mąki przennej (typ od 45 do 750) 200 ml przegotowanej letniej wody (temp. pokojowa) 10 g świeżych drożdży łyżeczka

greenscarf
Sernik dyniowy 186

przepis na jej wykorzystanie. W poniższym wpisie znajdziecie bowiem przepis na sernik na zimno z dodatkiem dyni. Z racji, że jest to ciasto bez pieczenia, jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, co jest jego dodatkowym plusem. Masę przygotowuje się z puree z... Tryb czytania Artykuł Sernik dyniowy pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl
Smerfny sernik z borówkami 221

Letni sernik na chrupiącym spodzie o smaku czekoladowym, delikatną masą serową, połączony z orzeźwiającymi borówkami i niebieską galaretką to świetny pomysł na odrobinę słodkości do codziennej

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik Snickers z masłem orzechowym, solonym karmelem i czekoladą 446

T o najbardziej grzeszny sernik wszechczasów! Delikatna masa serowa z masłem orzechowym na krakersowym kruchym spodzie, oblana solonym karmelem z orzechami ziemnymi i mleczną czekoladą z

Food Square
Muffiny orzechowo-kokosowe z figami i polewą czekoladową 190

sodę. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Na końcu do masy wmieszać figi - uprzednio pokrojone w kostkę.     Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, a następnie wypełnić ciastem do 4/5 ich wysokości.  Muffinki piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania