Kokosowo - bananowe ciastka owsiane, bez cukru i mąki 157innego naczynia i blendujemy je razem z bananami Dodajemy zblendowaną masę do reszty płatków Dodajemy mąkę kokosową do uzyskania w miarę zwartej masy, dorzucamy też wybrane dodatki Na blachę z papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta, jeśli zrobicie grubsze ciastka wyjdą bardziej miękkie i wilgotne, jeśli wolicie chrupiące ciastka, zróbcie je odrobinę cieńsze Ciastka pieczemy w 180 stopniach około
HealthyCreations
Ciasteczka imbirowe ( dla Świętego Mikołaja ) 279tarce 3 łyżeczki ( obrany ) ❤ kakao 1 łyżeczka ❤ soda oczyszczona 1 łyżeczka Masło ( w temperaturze pokojowej ) utrzeć z cukrem pudrem i miodem na puszystą masę. Dodać jajko, cynamon, imbir, kakao. Wymieszać. Dodać przesianą mąkę i sodę. Zagnieść ciasto. Ciasto odłożyć na 15 minut do lodówki. W tym czasie przygotować blat, rozsypać odrobinę mąki. Ciasto podzielić na 2 części. Każdą cienko rozwałkować
Kuchnia Paulettes
Mięciutkie pierniczki na drożdżach 219wymieszać. W garnku rozpuścić masło z miodem. Lekko przestudzić i do ciepłej masy wkruszyć drożdże, które należy w niej dokładnie rozpuścić. Płynną masę wlać do suchych składników, dodać jajka i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować je na grubość około 4 mm (im grubsze tym bardziej miękkie) i wykrawać dowolne kształty. Pierniki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
My simple kitchen
Cynamonowe rollsy! 218mleka ( w zależności od wielkości jaj, tego jak odzielasz żółtka od białek, od rodzaju mąki itp) Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszaj z drożdżami, dodaj ubite żółtka, masło i zacznij robotem wyrabiać ciasto, dodawaj partiami mleko. Całość wyrabiaj przez 10 minut. Odstaw na godzinę aby ciasto podrosło. Nadzienie: - 100 g masła - 5 łyżek cukru brązowego - opakowanie cynamonu
SMYKWKUCHNI
PIERNIKOWY SERNIK NA ZIMNO 173miałki piasek. Masło rozpuścić. Połączyć z pokruszonymi pierniczkami i migdałami. Dno formy do ciasta wyłożyć wymieszanymi okruszkami z masłem.Wsadzić do lodówki. Przygotowujemy ciasto: Listki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie. Białko ze śmietanką ubić na puszystą masę. Żółtka zmiksować z cukrem i serkiem. Ubite białko ze śmietanką dodać do masy serowej. Wymieszać łyżką do połączenia się składników. Żelatynę odcisnąć
Kuchnia w oparach
Kuleczki dyniowe z żurawiną 156uratować także zwykły biszkopt, babkę czy ciasto drożdżowe. 2 łyżki naturalnego, kremowego twarożku (lub mascarpone) na 200 g ciasta żurawina suszona czekolada gorzka Ciasto rozdrabniamy w malakserze na drobną kruszonkę. Dodajemy twarożek i zagniatamy na gładką, masę. Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, umieszczając w środku żurawinę lub rodzynkę i przekładamy je do lodówki na 10-15 minut. Po tym czasie
Mienta blog
Sernikobrownie dyniowe (VEGAN) 220mnie tortownica o średnicy 14cm), podpiekamy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie na podpieczony spód wylewamy masę "dyniowo-sernikową" i delikatnie rozprowadzamy. Pieczemy kolejne 30-35 minut. Ostudzone ciasto podajemy ze stratą gorzką czekoladą. Smacznego! 🎃 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia Ellie
Różowe babeczki toffie | naturalnie różowe, bez cukru | 176jogurtu naturalnego Przygotowanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem. Masło miksujemy z erytrolem/ksylitolem. Stopniowo dodajemy jajka i aromat toffie. Ucieramy mikserem do momentu, aż masa będzie gładka. Wsypujemy mąkę, proszek z jagód Acai i miksujemy, wlewamy jogurt. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach
Czarnawisienka
Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia 166mleko z masłem, dodać cukier, czekoladę w proszku i kakao. Kiedy wszystkie składniki się rozpuszczą odstawić do wystudzenia, a następnie dodać pokruszone resztki ciast i herbatników, dżem lub marmoladę oraz pozostałe składniki i ugnieść na jednolitą masę Konsystencję masy możemy regulować dodając albo zmielone na pył herbatniki (jeśli jest zbyt rzadka), albo dżem lub krem, jeśli okaże się za gęsta
Cztery Fajery
Ciastka Owsiano – Kokosowe z Orzechami 330minuty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. 2. Mąkę wymieszać z sodą, solą. Do maślanej masy dodać mąkę, ekstrakt waniliowy i wymieszać mikserem na niskich obrotach. 3. Do ciasta dodać płatki owsiane, wiórki kokosowe, rodzynki, orzechy, wymieszać łyżką lub rękoma ( patrz FILM ). 4. Z ciasta formować kuleczki i układać je na blaszce wyłożonej
Mała Cukierenka
Ciasto chałwowe 185lubi chałwy? Ja ją uwielbiam! Więc prezentuję kolejne ciasto z jej udziałem. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu wystarczy biszkopt i masa :) Piekłam w blaszce o wymiarach 42 cm x 26 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaa
tarta serowa z owocami (na kruszonce) 172tarta to połączenie sernika i kruchego ciasta z owocami. Nie wyobrażam sobie lata bez choćby jednego takiego wypieku. Delikatna masa serowa i chrupka kruszonka współgrają razem idealnie. Nie trzeba specjalnej okazji, żeby ją upiec- zróbcie ją więc już dziś. *foremka 26 cm Składniki: na kruszonkę: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 120 g masła 4 łyżki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Placuszki ziemniaczane z cukinią i mięsem mielonym 208jajka oraz przyprawy (użyłam 2 łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu) *** *** Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Następnie dodajemy mąkę i ponownie dokładnie mieszamy, tak by masa była w miarę jednolita *** *** Na rozgrzany olej wkładamy łyżką po dwie porcje ciasta i formujemy cienkie, zgrabne placuszki *** *** Smażymy z dwóch stron po około 4 minuty na średnim ogniu – do zrumienienia *** *** Po usmażeniu placuszki odsączamy
Blog z Apetytem
Ciasteczka brownie z orzechami laskowymi 185dodatkową porcję czekolady to dodaje też dodatkowe 100 g posiekanej. Całość wstaw na pół godziny do lodówki, dzięki temu będzie łatwiej formować masę. Połowę ciastek zrobiłam bez dodatkowej czekolady, nie ma co przesadzać Odmierzaj porcje ciasta dużą łyżką, formuj kulki i rozpłaszcz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ciacha przez około 15 minut w temperaturze 180 C. Smacznego
greenscarf
Ptysie jagodowe 159sokiem i szczyptą soli doprowadzamy do wrzenia w średnim garnku. Zmniejszamy ogień i wsypujemy przesianą mąkę. Energicznie mieszamy drewnianą łyżką do momentu, aż ciasto będzie gładkie. Odstawiamy do przestudzenia i dodajemy rozmieszane jajka. Miksujemy na gładką masę. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy ptysie na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Po wystudzeniu przecinamy
Mienta blog