ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1374/3191)

„BIAŁY” CHLEB LCHF (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu) 515

suche składniki: cream of tartar, sodę, mąkę konjac (guar, ksantanową) oraz izolat białka. Dosypywać stopniowo suche składniki cały czas miksując do uzyskania gładkiej masy. Metalowe formy nasmarować tłuszczem. Używając silikonowych nie ma takiej potrzeby. Formę wypełnić ciastem, które będzie rosnąć więc należy nie napełniać całej wysokości. Piec przez 25-30 minut w temperaturze 160-170℃ obserwując żeby nie przypiekł się

Ola la LCHF
Muffiny, orzechowe babeczki z masłem orzechowym 184

200g solonych orzeszków ziemnych (z grubsza posiekanych) * krem: - 100g masła miękkiego - 100g masła orzechowego - 40-50g cukru pudru - 100ml śmietany kremówki (schłodzonej) Ciasto: Masło utrzeć z masłem orzechowym, mlekiem i cukrem na gładką i puszysta masę (ok.7 min miksowania na najwyższych obrotach). Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz posiekane z grubsza solone fistaszki (trochę zostawić do dekoracji kremu

CookYourself
Pączki z powiodłami śliwkowymi 198

przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok.20 minut.Zółtka z cukrami miksujemy na puszystą masę.Mąkę przesiewamy do miski,wsypujemy sól,dodajemy masę jajeczną,rozczyn i alkohol.Zagniatamy wszystkie składniki i wlewamy roztopione i przestudzone masło.Ciasto wyrabiamy tak długo,aż zacznie odchodzić od ręki.W razie gdyby ciasto było za gęste dolewamy mleka,(wszystko zależy od jakości mąki).Wyrobione

Anielskie wypieki
Kruche ciasto z kremem i cukierkami. 197

wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut. Upieczony placek dokładnie studzimy. 2. Krem: Masło lub margarynę ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy cukier puder i ucieramy, na koniec wsypujemy kakao i dokładnie ucieramy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego

Izabelawkuchni
TORCIK KAWOWO - WANILIOWY 216

rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Całość wymieszać. Przełożenie - wystudzony biszkopt przekroić na 2 części. Na dolny biszkopt rozsmarować połowę masy waniliowej. Następnie przykryć drugim blatem biszkopta, na który wyłożyć pozostały krem. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą

Ciastka - domowe słodkości
Delikatne 4 składnikowe ciasteczka z budyniem 241

pozbawioną grudek masę. Następnie dodać całą zawartość opakowania z budyniem, ponownie utrzeć. Przesiać do masy mąkę i wymieszać. Powstanie dosyć miękka, plastyczna masa dająca się formować. W tym przypadku foremki się nie przydadzą. Formować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią, najlepiej robić to od razu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z uformowanymi ciasteczkami schłodzić w lodówce

greenscarf
TRUFLE CZEKOLADOWE Z MASCARPONE 225

herbatniki kruszymy ( ja użyłam malaksera), dodajemy do nich cukier waniliowy, roztopioną czekoladę oraz serek mascarpone, wszystko ze sobą dokładnie mieszamy i zagniatamy jak ciasto, które następnie wkładamy do lodówki na jakieś 20-30 minut ze schłodzonej masy formujemy kulki   wielkości orzecha włoskiego, które następnie zanurzamy w roztopionej czekoladzie wymieszanej z olejem, trufle odkładamy na paper do pieczenia , następnie dekorujemy

Słodkie zapomnienie
Ciasto z kaszy orkiszowej półekspandowanej Cenos 193

półekspandowanych inaczej preparowanych. Dzisiaj taka nie typowa ale pyszna propozycja na ciasto. Jedliście szyszki pomyślałam czemu by takiej kaszy nie wykorzystać w cieście :)  Zapraszam :) Składniki : 3 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 puszka masy krówkowej o smaku tiramisu 2 jajka 1 kopiasta łyżka miękkiego masła 300 g  kaszy orkiszowej półekspandowanej CENOS blaszka 22/22  Wykonanie

Sama słodycz i szczypta chili
Pomarańczowe bajaderki z czekoladą Chocolate Story 222

parzymy 15 minut zalany wrzątkiem i odcedzony).  W garnku gotujemy mleko, cukier, masło i czekoladę. Lekko studzimy i mieszamy z pokruszonymi ciastami, makiem, dżemem, olejkiem. Dodajemy ulubione bakalie.  Wszystko dokładnie mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Z przygotowanej masy formujemy kulki, obtaczamy je w polewie czekoladowej, czyli rozpuszczonej czekoladzie w mleku, a następnie w orzechach lub wiórkach. Odstawiamy

Życie zaczyna się w kuchni
MINI BAJADERKI - POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE SŁODKICH RESZTEK 208

wiórki kokosowe kolorowa posypka * Wcześniej namoczone! Przygotowanie: Biszkopt drobno kruszę (można za pomocą blendera). Mleko zagotowuję z cukrem, masłem i kakao. Lekko studzę. Ciasto łączę z mlekiem, dżemem, kremem i olejkiem, dodaję pokrojone bakalie, dokładnie mieszam. Masa ma być jednolita. Formuję niewielkie kulki, następnie obtaczam w wiórkach lub kolorowej posypce.  Gotowe bajaderki odstawiam do lodówki na kilka godzin. #lowicz

JejKuchnia
Muffiny z mąką dyniową, czekoladą i wiśniami 202

wymieszałam w misce. Do mniejszej miski wbiłam jajka, dodałam jogurt, sok jabłkowy oraz olej, energicznie wymieszałam, a na koniec wsypałam czekoladę.  Mokrą masę przelałam do suchych składników lekko mieszając ( niezbyt dokładnie). Papilotki wypełniłam jedną łyżką ciasta, następnie ułożyłam po 3 wiśnie do każdej papilotki, na koniec dodałam po jednej łyżce ciasta, tak aby papilotka była wypełniona w 3/4 wysokości

Receptura smaku
piernikowa pianka z mandarynkami 200

zmiksować. Wmieszać mandarynki (kilka odłożyć do dekoracji) i posiekane pierniczki. Masę wyłożyć na biszkopt. Na wierzchu ułożyć pierniczki i powtykać je do masy. Blaszkę owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.  Stężałe ciasto wyłożyć na paterę do góry dnem, zdjąć blaszkę i delikatnie ściągnąć folię. Brzegi obsypać wiórkami.  Wierzch udekorować bitą śmietaną i mandarynkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia 227

mleko z masłem, dodać cukier, czekoladę w proszku i kakao. Kiedy wszystkie składniki się rozpuszczą odstawić do wystudzenia, a następnie dodać pokruszone resztki ciast i herbatników, dżem lub marmoladę oraz pozostałe składniki i ugnieść na jednolitą masę Konsystencję masy możemy regulować dodając albo zmielone na pył herbatniki (jeśli jest zbyt rzadka), albo dżem lub krem, jeśli okaże się za gęsta

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
PĄCZKI PTYSIOWE 179

mieszaj do momentu aż ciasto będzie odstawało od ścianek naczynia. Gotowe ciasto przełóż do miski gdy nieco przestygnie dodawaj stopniowo po jednym jajku. Ciasto dopiero po dodaniu ostatniego jajka stanie się gładkie i dokładnie połączone. Z masy ulep kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Rozgrzej olej w szerokim rondelku i delikatnie wrzucaj pączki. Smaż około 3-5 minut w zależności od wielkości

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania