Ekspresowa tarta szpinakowa 166receptury z opakowania. Zamiast śmietanki 12 % dodaj 30%. Ciastem wyklej formę do zapiekania. Szpinak przesmaż z wyciśniętym czosnkiem i posól do smaku.Wyłóż na ciasto. Do przestudzonego sosu dodaj jajko i dokładnie wymieszaj. Zalej nim masę szpinakową. Całość posyp żółtym serem i zapiekaj przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie
Wielki apetyt
Kulki makrelowe 191obtoczenia Sposób przygotowania: Ser rozduszamy widelcem dodajemy makrelę i ponownie dokładnie ugniatamy widelcem, aż stworzy jednolitą masę dodajemy koperek i przyprawy, mieszamy z powstałej masy lepimy kulki obtaczamy je w pestkach słonecznika wciskając je w ciasto żeby nie odpadły gotowe kulki wykładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia pieczemy przez 5-10 minut w temp. 150 stopni przy włączonym termoobiegu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Chleb wieloziarnisty 197Sposób przygotowania: Mieszamy w misce wszystkie suche składniki miód, olej i wodę również łączymy, a następnie dodajemy do suchych składników bardzo dokładnie mieszamy powstałą masę przekładamy do keskówki wyłożonej papierem do pieczenia (staramy się ubić ciasto, żeby było ze sobą dość mocno zbite) odstawiamy na co najmniej 2 godziny (lub przez całą noc) pieczemy w temp. 175 stopni przez
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Babeczki czekoladowe cookie monster/ciasteczkowy potwór 187ściankach mikser szpryca bądź rękaw cukierniczy i końcówka o kształcie gwiazdki foremki do babeczek papilotki łyżka do nakładania ciasta Przygotowanie: 1.Do miseczki wsypać: mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól 2. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z masłem 3. Wlać masę czekoladową do miski z mąką 4.Dodać jajka i wanilię, dokładnie wymieszać 5. Wrzucić wiórki czekoladowe i wymieszaj delikatnie
KreatywnePiny
Muffinki morelowo-kokosowe 253miski wbiłam jajko, wlałam jogurt, olej i sok z cytryny Suche składniki przesypałam do dużej miski - wymieszałam bardzo krótko tylko do połączenia składników**. Gotową masę przekładałam do papilotek - po łyżce na każdą foremkę. Jeśli włożysz ciasto po sam brzeg może ono podczas pieczenia "uciec" z papilotki. Piekłam w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut * papierowe lub silikonowe foremki
apetytnapieczenie
Pizza na szybko! 178szklanki wody lub mleka dodajemy 2dag drożdży. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę, sól, cukier, dodajemy łyżkę oleju i wlewamy wodę/mleko z drożdżami. Odstawiamy masę do wyrośnięcia, na ok. 10-15 minut. Po wyrośnięciu rozwałkowujemy ciasto i nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dodajemy składniki: wedle uznania Pieczemy w piekarniku 180-200 stopni 30-40 minut
upichcona
Bułki na miodzie 184wlać do mąki z drożdżami. Na sam koniec dodać roztopione masło, miód i sól. Za pomocą łyżki składniki wymieszać ze sobą. Przygotowaną masę przełożyć na blat delikatnie obsypany mąką. Wyrobić miękkie i gładkie ciasto (ja swoje ciasto wyrabiałam ręcznie przez około 10 minut). Następnie ciasto na bułki przełożyć z powrotem do miski, przykryć czystym ręcznikiem i odstawić
Ugotować
Tarta z cukinią 190roztrzepane jajko, śmietanę, ricottę, parmezan, mozzarellę, posiekaną natkę, startą skórkę z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek - całość doprawić solą ziołową i pieprzem. Podpieczone ciasto wyciągamy z piekarnika, na spód wysypujemy bułkę tartą i wykładamy masę serową, na wierzch układamy cienko pokrojoną cukinię - u mnie żółta i zielona, posypać z wierzchu drobno pokrojoną świeżą papryczką chilli i skropić oliwą
Plate of Joy
Puszysty chlebek cynamonowy 134łyżki cukru cukier cynamonowy/cynamon Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z olejem,rozkruszonymi drożdżami,cukrem.Dodać sól i ciepłe mleko.Całość dokładnie wyrobić na gładką masę.Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok.30 minut. Rozwałkować ciasto na posypanym mąką blacie i oprószyć je cukrem cynamonowym lub mielonym cynamonem.Zwinąć ciasto w rulon i pokroić na 3 równe, grube kawałki.Włożyć
Wielki apetyt
Kruche ciasteczka na smalcu 180proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Wykonanie: Smalec rozetrzeć w misce aż nabierze kremowej konsystencji . Dodać cukier, sól, cukier waniliowy i utrzeć na gładką masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać smalec i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 porcje. Do jednej części dodać kakao i dokładnie wyrobić ciasto. Z obu porcji ciasta uformować wałki i pokroić
Mama Gotuje
Sezonowe pierogi z kurkami 223minut, doprawić solą pieprzem i pietruszką. Na chwilę odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać biały ser. Wszystko dobrze wymieszać na prawie jednolitą masę.Ostawić choć na chwilę do lodówki. W tym czasie wyrabiamy ciasto oczywiście z mojego sprawdzonego przepisu (tylko zwiększone proporcje) http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html Wykroić kółka z rozwałkowanego ciasta, nałożyć farsz i po kolei sklejać pierożki ... W dużym garnku
MarciochaKucharzy
Tarta z brokułami i szynką 452Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na szybki a zarazem bardzo smaczny pomysł na obiad czy kolację. Tarta na kruchym cieście z dodatkiem brokuła, szynki, papryki i pomidorków koktajlowych. Całość zalałam masą jajeczno – śmietanową z dodatkiem żółtego sera. Taka tarta to świetny pomysł na obiad dla „niejadków”, jest zdrowa
Marta Gotuje
Blok 202ponownie utrzeć. Dodać mleko w proszku i ucierać aby nie było grudek. Herbatniki pokruszyć, wsypać do masy i mieszać, aż ciastka będą dokładnie pokryte masą. W razie konieczności dodać tyle śmietanki by można było uformować ciasto. Całość przełożyć do formy do keksu i schłodzić w lodówce
Ciasteczkowy Potwór
Kisielowiec 171Lubicie kisiel? Ja nie za bardzo, taka lepka i kleista masa. Szczerze ? Nie przepadam:) Ale kisiel w formie proszku, dodany do ciasta -jak najbardziej tak. Ciasto ma wtedy lekko kwaskowy smak, za którym na pewno przepadają dzieciaki, jak również do kawy smakuje wybornie, więc polecam ten przepis wszystkim, którzy tak jak ja lubią sobie podjeść coś słodkiego, czy też
Ciasteczkowy Potwór
Sernik z sosem miętowym 194cytryny cukier do smaku Wykonanie: Miksuję twaróg dosypując po trochu cukier, aż masa będzie gładka. Dodaję po jednym jajku i przesiewam obie mąki do masy serowej. Na końcu dolewam miód. Wszystko razem wymieszam i przekładam ciasto do tortownicy o śr 24 cm wyłożonej suchym waflem. wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190'C na 30 minut. Upieczone zostawiam w zamkniętym
Ciasteczkowy Potwór