ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1089/3191)

Tarta kakaowa z wiśniami 179

przez 14 min w temp 180 st. Ser, mleko, cukier, cukier waniliowy, białka i mąkę ziemniaczaną ubijamy blenderem na puszystą masę. Odlewamy białej masy w kubek i dodajemy kakao po czym znów blendujemy dokładnie. Podpieczone ciasto wyjmujemy, rozkładamy drylowane wiśnie i oblewamy białym i kakaowym nadzieniem tak by powstała mozajka w dowolnym kolorze (u mnie przebija kakaowy, ponieważ biały dałam

Gotowanie jest łatwe
Czekoladowo-kokosowy torcik z perełek tapioki (bezglutenowy i wegański) 237

nastawionych do tego typu zdrowych słodkości. Ciasto jest przeeepyszne i idealnie łączy się z kokosowo-migdałowym spodem. Zresztą czekolada i kokos mówią same za siebie! Koniecznie spróbujcie. Zapewniam, że długo zapamiętacie smak oraz kuszący aromat tego torciku. Polecam! (Tortownica o średnicy 16-18 cm) Spód: 150g daktyli 100g mąki migdałowej 50g wiórków kokosowych Masa: 1/3 szklanki drobnych perełek z tapioki(...)spód. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie dokładnie odcedzić i zblendować z mąką migdałową oraz wiórkami kokosowymi.  Powstałe ciasto wklepać w dno tortownicy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia. Na spodzie umieścić czekoladowo-kokosową masę z perełek tapioki, która powinna być jeszcze ciepła. Po ostudzeniu torcik schłodzić w lodówce - do momentu całkowitego stężenia masy. Ozdobić według uznania

Di gotuje
Tarta z jabłkami i kremem czekoladowym 163

dzień, ale wspaniale również się prezentuje na świątecznym stole. Składniki: (foremka do tarty o średnicy 24 cm) Ciasto: 1 jajko 200 g mąki pszennej typ 500 100 g masła (schłodzone) 50 g cukru pudru 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Masa z jabłek: 4 średnie jabłka 3 - 4 łyżki cukru (ilość dostosować do stopnia kwaśności jabłek) 1 łyżka soku z cytryny(...)wtedy po upieczeniu będzie równe i zachowa kształt foremki. Po upieczeniu zdjąć papier z obciążeniem i wystudzić ciasto w foremce. Ciasto wypełnić lekko wystudzonym kremem i wstawić do lodówki, aby zastygł. Na krem wyłożyć zimną, ale jeszcze niestężałą masę jabłkową i ponownie wstawić do lodówki. Tarta gotowa jest do jedzenia po około 3 godzinach od wstawienia do lodówki, ale najlepsza

Kuchcik gotuje
Ciasto Maxi King. Wersja druga 209

dwóch dniach możemy je pałaszować jak batony:) Naprawdę polecam fanom słodkości. A na najbliższe święta ciasto będzie pasowało mleko w proszku, ciasto, . blaszka 25×30 1,5 h składniki: 400 g herbatników 1 puszka gotowej masy korówkowej masa mleczna: 1,5 kostki masła 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego (po 16 g) 400 mleka(...)herbatników. Następnie pół masy z mlekiem, i kolejną porcję herbatników a nie nie masę korówkową. Na masę korówkową układamy masę mleczną i przykrywamy ostatnią partią herbatników. Przygotowujemy polewę. W rondelku rozpuszczamy czekoladę z mlekiem. Na koniec dodając orzechy. Nakładamy na ciasto. Tak jak wspomniałam we wstępie proponuję odstawić na kilkanaście godzin, chociaż dobę

Ania i Marcin gotują
Serniczki bananowe z syropem klonowym 215

łyżki słodzika ze stewią 60g erytrytolu trochę sproszkowanej wanilii Przygotowanie: Do miski przełożyć pokrojone na małe kawałki banany i zmiksować mikserem na gładką masę. Dodać resztę składników i miksować tylko do połączenia. Ciasto rozlać do 18 foremek do muffinek (polecam silikonowe) i piec w temperaturze 150*C przez 35 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Przed podaniem polecam polać

Moja Micha
Nutella Zebra Cake (na spodzie Oreo) 478

Przepyszny, słodki na kruchym spodzie w ciasteczek Oreo. Jest to jedno z lepszych ciast jakie miałam okazję spróbować a jednocześnie przyrządzić. Sernik jest bardzo łatwy, ważne jest by uzyskać charakterystyczne paski. Przygotowujemy jedną porcję masy serowej, którą dzielimy na pół. Jedną łączymy z Nutellą a drugą z pastą waniliową. Uwieńczeniem całego deseru jest ganache czekoladowy i orzechy laskowe. Składniki(...)wcześniej spód nakładam łyżkę masy serowej waniliowej, następnie nakładam łyżkę masy serowej z Nutellą, ponownie nakładam łyżkę masy jasnej i ponownie łyżkę masy ciemniej. Postępuję tak do wykorzystania wszystkich składników, tak jak na tym filmie. Przygotowane ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut, następnie chłodzę przez noc w lodówce. Składniki na polewę umieszczam w misce

Mango Papaja
Ciasto oreo & reese's & peanut butter - bez pieczenia! 218

Ciasto w iście amerykańskim stylu! Proste i pyszne! Zapraszam! Składniki na ciasto w tortownicy o średnicy 23 cm. Składniki na spód: 500 g ciasteczek Oreo (lub podobnych) 100 g masła Składniki na masę: 180 g śmietanki 30% (mocno schłodzonej) 250 g kremowego serka śmietankowego Philadelphia 100 g masła orzechowego typu crunchy 1 łyżka miodu (użyłam akacjowego) Dodatki(...)śmietanka będzie sztywna. Następnie dodajemy serek, masło orzechowe i miód - całość miksujemy na najniższych obrotach aż uzyskamy gładką masę. Przekładamy gotową masę serową na przygotowany wcześniej spód i wyrównujemy jej powierzchnię za pomocą szpatułki. Wierzch ciasta posypujemy orzeszkami ziemnymi oraz pokrojonymi cukierkami reese's. Całość obwijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalki na minimum 3 godziny. Ciasto należy wyciągnąć

Emcia Pichci
Ciasto z profesorskimi śliwkami 204

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Oryginalny przepis jest na formę 34x42, ja zrobiłam w mniejszej prostokątnej- wyszło więcej bezy na centymetr kwadratowy ciasta;-)  Masło miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Pod koniec ucierania dodajemy żółtka. Kiedy masa jest jednolita dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wyjdzie nam z tego kruszonka. Dużą garść kruszonki zostawiamy do dekoracji ciasta, resztę

les mirabelles
Kruche ciasto z kremem, agrestem i porzeczkami 185

Obrałam rabarbar, pokroiłam na małe kawałki, wrzuciłam na patelnię, zasypałam cukrem i podsmażyłam aż zmiękł, delikatnie podlewając wodą. Miękki rabarbar zbendowałam na gładką masę (dodałam też wegańskiego barwnika, który nadał mu różowy kolor) Na upieczone ciasto wykładamy krem na to owoce wciskając je w krem Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na tak długo, jak długo uda Wam się je ukryć

greenscarf
Amerykański placek z nadzieniem truskawkowo-jabłkowym i cynamonem 213

łyżek wody 1 łyżka octu jabłkowego 220 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę   Mąkę i masło umieścić w misce, posiekać łopatką, aż masa będzie przypominała okruchy chleba. Wlać wodę i ocet. Zarobić ręką gładkie ciasto. Podzielić na pół. Jedną część rozwałkować na placek o średnicy 28 cm, wyłożyć do okrągłej tortownicy (26 cm), wylepić dno i brzegi

Chocolate Muffin Blog
Babka krówka 1191

szklanki mąki 3/4 szklanki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Jajka zmiksować wraz z cukrem na gładką masę, dodać masę krówkową, przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dalej miksować. Wlać do ciasta olej, po połączeniu się składników. Formę do baby o średnicy 22 cm (mierzone na górze ) nasmarować tłuszczem i posypać kaszą manną. Wlać ciasto

O kuchni z uczuciem
Szybki biszkopt z jabłkami 379

ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać - utrzeć Białka ubić na pianę i dodać ostrożnie do całości, wymieszać delikatnie Pokrojone w plasterki jabłka dodać do masy i wymieszać łyżką, wlać do foremki Piekłam to ciasto w prodiżu i udało się znakomicie. Jedyna moja uwaga jest taka, że należało do ciasta użyć co najmniej 4-5 jabłek. Większa ilość jabłek nadałaby

Proste Potrawy
Najłatwiejsze ciasteczka z czekoladą i orzechami 279

jajko, wanilię i proszek do pieczenia, zagniatamy na stolnicy lub blacie. Gdy ciasto będzie już jednolite, dodajemy czekoladowe groszki i rozdrobnione orzechy włoskie, łączymy dokładnie z masą. Z powstałej kuli odrywamy kawałeczki ciasta, w dłoniach formując ciasteczka - układamy obok siebie na prostokątnej blaszce i lekko spłaszczamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do przyrumienienia, czyli jakieś 35 minut. Wszystkim

sama złodycz
Makowiec klasyczny 279

idealny na święta)Składniki:(na dwie spore blaszki)Ciasto:- 0,5 kg mąki pszennej - 70 g świeżych drożdży- 150 g masła - 5 jajek - szklanka cukru pudru - 3 łyżki śmietany- opakowanie cukru waniliowegoMasa makowa:(nie posiadam maszynki do mielenia maku, więc musiałem kupić gotową masę makową i z nią własnie podaje przepis)Sposób przygotowania(...)2.Nastawiamy piekarnik na 180 C. Blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Bierzemy wałek, dzielimy ciasto na dwie równe części i wałkujemy ciasto na "owalne" placki o długości naszych blaszek.Ciasto powinno mieć grubość ok. 5-6 mm.3.Następnie otwieramy masę makową i wykładamy ją na placek. Tak jak na zdjęciu poniżej:4.Potem zawijamy jak naleśnika:5.Wstawiamy oba makowce do piekarnika i pieczemy

Gotuj Z Muzyką
Jogurtowy sernik z borówkami 174

wymieszać.  Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Pianę z białek dodać do masy jogurtowej, wsypać 1,5 szklanki borówek,delikatnie wymieszać. Gotową masę przełożyć na przygotowany spód z biszkoptów i wyrównać. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec 60 - 70 minut. Składniki lukru wymieszać razem. Wystudzony sernik polukrować i udekorować pozostałą resztą borówek.   Polecam

Kolorowa kuchnia Elki
Tarta z boczkiem i kozim serem 152

jajko 5 g soli 3-4 łyżki zimnej wody Farsz: 30 dkg wędzonego boczku 10 dkg sera koziego 1 cebula pęczek szczypiorku Masa jajeczna: 3 jajka 180 g śmietany 18% szczypta soli, pieprzu i gałki muszkatołowej 1. Ciasto: Mąkę wysypać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać nożem. Połączyć z jajkiem, solą i wodą. Szybko zarobić. Zawinąć w folię spożywczą(...)lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i wyłożyć nim formę do tart. Ponakłuwać widelcem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 30 min. do lekkiego zarumienienia. 2. Farsz: Boczek z cebulką pokroić w kostkę i podsmażyć. Wyłożyć na podpieczoną tartę. Przykryć pokrojonym w plasterki kozim serem i posypać szczypiorkiem. 3. Masa jajeczna: W garnuszku dokładnie połączyć

Krokusowy Dom
WEGAŃSKI TORT KOKOSOWY BEZ ZBÓŻ (WERSJA PODSTAWOWA I ROZSZERZONA) 194

oleju, tj. około 30 ml (3 łyżki). Powstałe ciasto biszkoptowe umieszczamy w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy 25-30 min do suchego patyczka. To samo czynimy z pozostałą porcją składników. Podczas pieczenia biszkoptów zajmujemy się przygotowywaniem kremu kokosowego. Ta czynność nie jest już skomplikowana. Nic prostszego! Umieszczamy wszystkie składniki na masę w blenderze kielichowym o wysokiej mocy lub robocie(...)mokre. Dodajemy "gluta" z siemienia lnianego. Składniki z obu misek łączymy ze sobą. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy do niej ciasto biszkoptowe. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do suchego patyczka (25-30 min). Masa migdałowa: Składniki na masę umieszczamy w kielichu blendera o wysokich obrotach (lub w robocie kuchennym z ostrzem "s") i miksujemy na gładką masę

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasteczka drożdżowe z makiem 163

letniej wody, szczyptę soli i pozostały cukier. Wyrabiamy wszystko na elastyczne ciasto, przykrywamy ściereczka i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy na stolnicy podsypanej mąką i tworzymy krążki szklanką. Masę makową układamy na krążkach, delikatnie dociskając. Następnie składamy na pół i sklejamy, odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia i pieczemy ok. 20 minut w temp

Camilla w kuchni
Pani Walewska 197

dżemu Beza: 4 białka 30 dag cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa: 1/2 litra mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 3/4 szklanki cukru 1 kostka masła 3 łyżeczki śmietany 18% Wykonanie: Mąkę, proszek do pieczenia i amoniak mieszam razem. Dodaję żółtka i wiórki miękkiego masła i zagniatam ciasto. Formuję kulę, zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki(...)chłodne miejsce. Masło ucieram z cukrem na pianę, dodaję porcjami zimny budyń. Na koniec dorzucam śmietanę 18%, mieszam i wykładam masę na pierwszy placek, przykrywam drugim plackiem i odstawiam na min 12 godz, by ciasto skruszało

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania