ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1052/3191)

Ciasto marchewkowe 173

polewą czekoladową Lubię ciasta, które nie zajmują wiele czasu w kuchni, lubię takie z którego można wyczarować wiele innych ciast. Z ciasta marchewkowego możemy przygotować również tort marchewkowy, wystarczy przekroić go i dodać masę z serka mascarpone. Wszystkie suche składniki wymieszaj ze sobą, dodaj mokre składniki, wymieszaj wszystkie razem, na koniec dodaj marchewkę i wymieszaj razem z ciastem

Kurnikowo
Marchewkowy piernik z żurawiną 159

miski, wszystko razem mieszamy, a następnie dodajemy przyprawę do pierników, żurawinę i porzeczkę (oczywiście można dodać inne, ulubione suszone owoce) - ponownie mieszamy i przelewamy masę na blachę, którą uprzednio należy wysmarować masłem, - ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i pieczemy ok. 45 minut. Prawda, że proste? A jakie pyszne! SMACZNEGO! Filmik firmy Amica promujący świąteczne pierniczki -> KLIK

MintTaste
Śniadaniowe placuszki z jabłkiem 260

stopniowo wsypujemy mąkę mieszając ciągle mikserem. Dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy łopatką silikonową. W wysokim naczyniu ubijamy na sztywną pianę białka. Powoli dodajmy do jabłkowej masy i delikatnie mieszamy łopatką silikonową. Rozkładamy porcję ciasta na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron

Gotuj z Mąką
pieguski 212

czekolady Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać i wymieszać z solą. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem i jajkiem. Miksować do momentu powstania gładkie masy. Dosypywać powoli suche składniki i wyrabiać ręką. Ciasto rozłożyć na płasko (może być lepkie) i posypać czekoladą. Zagnieśćszybko ciasto i włożyć do lodówki(zawinięte w folie)na 15 min. Formować  kulki wielkości orzecha

cukrem pudrem posypane
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie 679

powiem Wam, że same były lepsze. Przepis na sos też podaję, sami oceńcie, które Wam bardziej smakują ;-). Miłego poniedziałku Wam życzę i pozdrawiam :-) Składniki ciasto: zawsze korzystam z tego przepisu klik Składniki masa serowa: 250 g sera (ja użyłam naturalnego President) 400 g serka waniliowego homogenizowanego 1 łyżka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszku ) Składniki masa śmietanowa

kruche babeczki
Zupa mleczka z kluseczkami 149

Olafka. Do garnka wlać mleko i zagotować. Przygotowanie klusek – do garnuszka wbić jajko, dodać mąkę, sól, wodę. Teraz trzeba wymieszać, najlepiej za pomocą trzepaczki. Masa musi być dokładnie wymieszana. Konsystencja gęstsza od ciasta na naleśniki. Do gotującego się mleka wlewać ciasto, cały czas gotować. Potrząsając trzepaczką tworząc małe lub większe kluseczki. To już zależy od upodobań. Można wymieszać ciasto

Kuchnia Pokoleń
Muffiny z pomidorami i fetą 200

czerwonej cebuli Przygotowanie: Mąkę mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Jajka roztrzepujemy dodając śmietanę i olej. Składniki suche mieszamy z masą jajeczną (nie trzeba miksera można wymieszać łyżką). Ciasto będzie dość zwarte i gęste. Po 1 łyżce ciasta nakładamy do papilotek do muffinów (nie więcej ponieważ ciasto rosnąc w piekarniku może wypłynąć poza foremkę

Bon appetit mon amie
Oooo JA PIERNICZĘ!!! ;)) BEZGLUTENOWE PIERNICZKI 168

sody oczyszczonej Miód rozpuścić w rondelku, dodać cukier, przyprawę do piernika - podgrzewać do rozpuszczenia. Dodać margarynę. Rozpuścić, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Połączyć otrzymaną masę z mąką, sodą oczyszczoną i jajkami. Wyrobić ciasto. Rozwałkować na ok 0,5 cm. Wykrawać wzorki. Piec 10-12 minut w 200 stopniach.  Ps. Dziurki na sznureczki można łatwo zrobić przed pieczeniem - używając

BezglutenowaIzabela
Wiśniowe muffinki z płatkami owsianymi 164

cukrem, ekstraktem, roztopionym masłem. Stopniowo dodwać jogurt i całość mieszać, następnie dodać wiśnie. Wsypać suche składniki, mieszać łyżką do połączenia w jednolitą masę. Przełożyć masę do papilotek umieszczonych w formie do muffinów. Ciasto powinno wypełnić papilotki do 3/4 ich wysokości. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 20-25 minut. Muffiny studzić 5 minut w formie, potem przełożyć

Zielona Kuchnia
Muffinki z białą czekoladą i suszoną żurawiną 125

jednej misce, suche w drugiej. Obie masy połączyć i wymieszać łyżką. Czekoladę drobno pokroić. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po łyżce masy. Powrzucać po kilka kawałeczków białej czekolady. Pozostałe ciast rozłożyć po równo. W surowe babeczki powtykać suszoną żurawinę. Piec ok 20-25 minut w temp. 200 st. Smacznego

Zielona Kuchnia
aksamitny malinowy sernik z jogurtów greckich... 6252

krótko połączyć składniki dodać ubitą pianę z białek i łyżką delikatnie wmieszać forma 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć herbatniki, wylać połowę masy, poukładać połowę malin, herbatniki i wylać resztę ciasta i dać resztę malin piekarnik elektryczny nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach, zimny schować do lodówki

W Mojej Kuchni Lubię
Keks wytrawny z kurkami, szynką i żółtym serem 158

średnich oczkach tarki, a szynkę pokroić w kostkę. Jajka zmiksować z olejem i połączyć z mąką oraz proszkiem do pieczenia.  Na końcu do ciasta wmieszać kurki z cebulą, ser i szynkę. Masę doprawić do smaku i przełożyć do natłuszczonej formy. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 40 minut w 180 stopniach. #MyVictorinox

Di gotuje
Jabłka w cieście 200

odrobiną soli. Odstawić. Do miski dodać żółtka, cukier wanilinowy,olej, wodę, mąkę. Za pomocą miksera wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę. Do tak przygotowanej masy dodać ubite białka i wymieszać już bardzo delikatnie. Odstawić ciasto na chwilkę. Przygotować jabłka – jabłka oskrobać ze skórki i za pomocą specjalnego urządzenia wydrążyć gniada nasienne. Pokroić jabłka w poprzek

Kuchnia Pokoleń
Placuszki z ricotty. Z (prawie) jagodami 209

klonowy jagody/borówki amerykańskie olej do smażenia Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtko, ricottę, mleko, olej, cukier i cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę, zmiksować. Białko ubić. Dodać do ciasta, delikatnie mieszając łyżką. Na końcu dodać jagody. Smażyć małe placuszki na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoto-brązowy kolor. Podawać ciepłe z syropem klonowym

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mufinki z budyniem i truskawkami 263

mleka. Gotowy budyń wystudzić. Jajka z cukrem utrzeć, następnie dodać jogurt i mleko oraz olej. Na koniec wsypać łyżką mąkę i proszek, zmiksować na gładką masę.  Do foremek na muffinki nakładać po łyżeczce ciasta, następnie nałożyć łyżkę budyniu oraz pokrojone truskawki. Warstwę budyniu z owocami przykryć łyżeczką ciasta i wyrównać. Muffinki wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni

Moje domowe kucharzenie