ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:54/367)

Truskawkowa kremówka 209

Jeszcze jedno kremowe ciasto z truskawkami. Podobne do Lambady, Shreka i Kubusia. Biszkopt z 6 jajek upieczony wg dowolnego przepisu Masa owocowa: 3 szklanki soku przecierowego (u mnie Pycholandia z Biedronki o smaku banan-kiwi) 1 duży budyń śmietankowy (64g) 2 łyżki cukru Masa śmietankowa: 3 opkowania serka Bieluch 200 ml mleka 2 opakowania Śnieżki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo(...)ciasto, posypać obficie rodzynkami. Połowę przygotowanego kremu czekoladowego lekko podgrzać, następnie oblać strużkami rodzynki. Śnieżkę ubić z 200 ml mleka dodając cukier puder. Połączyć z serkami. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. Ułożyć owoce, po czym oblać je pozostałym kremem czekoladowym. Pozostawić na kilka godzin w lodówce. Ponieważ krem śmietankowy nie jest utrwalony żelatyną i jest miękki owoce najlepiej ułożyć

Praktyczna pl
Miodownik z kremem z kaszy manny (Stefanka) 123

więcej, im dłużej leżał ,tym lepiej smakował. To genialne ciasto. Warto go zrobić, bo nie jest trudny, tylko raczej pracochłonny gdyż trzeba upiec oddzielnie cztery blaty ciasta, następnie zrobić krem, przełożyć i gotowe! Czas przygotowania całego ciasta - ok. 40 minut plus pieczenie ok. 60 minut Ciasto 500 g mąki pszennej 130 g cukru pudru 1 łyżeczka sody oczyszczonej(...)koniec dodajemy ekstrakt. Pierwszy blat wkładamy do blachy smarujemy powidłami śliwkowymi a na to wykładamy 1/3 kremu i przykrywamy blatem i tak do końca. Ostatnią warstwę z kremem posypałam tartymi orzechami włoskimi. Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc. Wspaniałe w trzecim dniu! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto kokosowo - truskawkowe (bez glutenu) 217

truskawki- oto duet idealny! :) Bardzo lekki, puszysty i bezglutenowy biszkopt kokosowy przygotowany na wiórkach kokosowych, przełożony masą- również kokosową- ze śmietanki kokosowej, mascarpone i wiórków koksowych, ozdobiony soczystymi truskawkami. Ciasto cudownie smakuje i pachnie kokosem, jest delikatne, lekkie i nieskomplikowane, a truskawki nadają świeżości- polecam wykorzystać drobne truskawki, takie na jeden kęs (zarówno i maliny również się sprawdzą(...)wypróbowania tegoż idealnego w smaku połączenia! :) Kokosowy biszkopt: * wiórki kokosowe- 60 g (lub gotowa mąka kokosowa) * cukier- 60 g * jajka- 3 szt. * mąka ziemniaczana- 1 czubata łyżka Krem kokosowy: * mleko kokosowe- puszka (lub kremówka) * * mascarpone- 3 czubate * wiórki kokosowe- 3 łyżki * cukier- 1 łyżeczka Dodatkowo: * truskawki- około 100 g * likier kokosowy Malibu- 2 łyżki Kokosowy biszkopt: Piekarnik nagrzać

Kraina Miodem Płynąca
Tort bezowy z owocami i kremem z białej czekolady i mięty 143

Jestem wielbicielką białej czekolady i bezów. Takim cudem zaskoczyłam swoich urodzinowych gości. W połączeniu z sezonowymi owocami powstaje pyszny torcik. Upieczenie blatów bezowych za każdym razem

VioletoweKucharzenie
Szarlotka z lemon curd! 331

miód, malina! " ;-D Przepyszne i jakże proste ciasto, idealne do przedpołudniowej kawy, czy na spotkanie z przyjaciółmi. Ciasto ma bardzo wysublimowany smak przez dodatek kremu lemon curd. Krem taki można zrobić samemu, ja użyłam gotowca, miało być szybko w końcu. ;-) Zapraszam! Na ciasto: - 250 g mąki pszennej babuni - 125 g masła - 1,5  łyżki lemon curd - 2 żółtka(...)wierzch ciasta. - 6 jabłek o kwaśnym smaku - 3 łyżki cukru brązowego - 2 łyżki lemon curd Jabłka obierz i pokrój na równe plasterki. Na schłodzone i wyłożone w formie ciasto, wyłóż krem lemon curd, posmaruj nim całą powierzchnię równo. Ułóż plasterki jabłek wymieszane z cukrem. Na wierzch poukładaj po kawałeczku ciasta. Ciasto pieczemy w nagrzanym piecu  przez 55 minut

SMYKWKUCHNI
Wielkanocna tropikalna kopuła 142

Deser podany w takiej formie na wielkanocny stół zapewne zachwyci gości i dzieci… Na zewnątrz śmietanowa, w środku kremowa z serkiem i koktajlem z owoców tropikalnych

VioletoweKucharzenie
Tarta z morelami i kremem migdałowym "frangipane" (Crostata con albicocche e crema di mandorle "frangipane") 150

letnim przygotowuje je na potęgę. Dzi ś  chciałam podzielić si ę  z Wami przepisem na przepyszn ą  tart ę   z morelami i kremem migdałowym "frangipane". Bardzo kruche ciasto na tart ę  przygotowałam  z dodatkiem m ą ki ryżowej, bez jajek. Delikatny, rozpływający si ę  w ustach krem migdałowy(...)musimy wyjąć je z lodówki) z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jaja i mąkę migdałową, cały czas miksując.  Krem wykładamy  na ciasto. Na wierzch tarty układamy połówki moreli. Tartę zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto powinno być złociste. Tartę

La grande e la piccola cuoca
Torcik śmietanowo-adwocatowy z brzoskwiniami 312

Delikatny i kremowy torcik z dodatkiem adwocata i słodkich brzoskwiń. W smaku rewelacyjny. Sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach i świętach, jednakże dodatek alkoholu sprawia, że jest

VioletoweKucharzenie
Daktylowy krantz czyli specjały kuchni żydowskiej 144

byle nie za dużo, żeby ciasto nie zrobiło się twarde). Wyrobione ciasto przekładamy do miski i przykrywamy ściereczką. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 20 minut. 4. Podczas gdy ciasto rośnie, robimy krem daktylowy . Odsączamy zalane wcześniej daktyle i lekko odciskamy z wody. Wrzucamy do blendera, dodajemy kakao, ziarna z wanilii i blendujemy. W trakcie blendowania dodajemy po troszku wody. Krem(...)gęstą konsystencję, którą rozsmarujemy na rozwałkowanym cieście. 5. Po wyrośnięciu ciasta przekładamy je na stolnice i rozwałkowujemy w kształcie prostokąta o grubości ok. 5mm. 6. Na rozwałkowane ciasto wykładamy równomiernie nasz krem, a następnie posypujemy go posiekanymi orzechami i rodzynkami. Wszystko razem zawijamy jak roladę i przekładamy na papier do pieczenia. 7. Przygotowaną roladę przecinamy wzdłuż i zawijamy jak warkocz

Kuchenne Wariacje
uniwersalny biszkopt - ze śmietaną i wiśniami... 155

zobacz - wszystkie składniki ciasta w tym miękka margaryna włożyć do misy robota i wyrabiać z 4 minuty aż ciasto będzie puszyste i jednolite 2 silikonowe niskie formy 22cm - ciasto po równo rozłożyć do form, szpatułką wygładzić - piekarnik 180C nagrzany, pieczenie góra/dół, formy postawić na 2 poziomie i piec 25-30 minnut - do suchego patyczka - po upieczeniu wyjąć(...)też go nasączyć herbatą na biszkopcie rozsmarować resztę śmietany i poukładać wiśnie - schować do lodówki na kilka godzin biszkopt jest lekki, delikatny i można go podawać z różnymi masami, kremami, dżemami...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Rafaello z adwokatem na biszkopcie 212

szklanki mąki 1 budyń śmietankowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Na krem 2 ½ szklanki mleka 1 szklanka cukru 3 żółtka 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 300g masła 300g wiórków kokosowych + do posypania na górę ciasta  1 szklanka adwokata Składniki na kulki kokosowe 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru(...)kulki i obtaczamy je  w wiórkach kokosowych. Wstawiamy do lodówki. Wystudzony biszkopt kroimy na 3- 4 części. Każdą  nasączamy  spirytusem rozcieńczonym przegotowaną wodą i przekładamy kremem kokosowym. Wierzch ciasta smarujemy cienką warstwą kremu. Posypujemy grubą warstwą uprażonych wiórek kokosowych. Na górze ciasta,  niesymetrycznie wciskamy kilka kulek kokosowych. Pozostałe trzymamy w lodówce i mamy dodatkowe ciasteczka

W kuchennym oknie Ewy
CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 116

Przepyszne ciasto czekoladowe z kwaskowatym musem truskawkowym super do siebie pasują. Przygotowanie tego ciasta jest bardzo proste,szybkie i bezproblemowe.Do musu użyłam mrożonych truskawek z tegorocznego zbioru :).Ciasto piekłam w foremce 30x25cm. Czekoladowy spód ciasta możemy wykorzystać jako podstawa do różnych czekoladowych przekładańców lub nawet do tortów.\ SKŁADNIKI Ciasto 1 szklanka maki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju roślinnego(...)blendujemy gorącą masę ,nastepnie wsypujemy galaretki mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. W misce ucieramy masło i stopniowo dodajemy zimny budyń i miksujemy na gładki krem ;). Na upieczone czekoladowe ciasto nakładamy krem budyniowy równo rozsmarowując :) i wkładamy do lodówki na kilkanaście minut. Na wierzch wylewamy tężejący mus truskawkowy.Ciasto jest gotowe do jedzenia kiedy mus stężeje :). SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
melba dyniowa 123

Melba to jedno z ulubionych ciast z zeszytu mamy. Tym razem biszkopt zastąpiłam ciastem dyniowym (przepis stąd) . Krem z sera robionego na bazie jajek i śmietany jest delikatny i tak dobry, że nie da się tego opisać- musicie spróbować. Całość elegancka, wysoka jak tort. Na pewno Wam zasmakuje.  *tortownica 21 cm Składniki: na ciasto: 250 g musu z dyni(...)odstawić aż zacznie tężeć. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki. Spód ciasta umieścić na paterze i zapiąć obręcz tortownicy. Rozsmarować połowę kremu i wyłożyć brzoskwinie. Zalać tężejącą galaretką i odstawić do całkowitego stężenia. Rozsmarować resztę kremu i przykryć ciastem. Odłożoną masę dyniową wymieszać z cukrem pudrem i polać ciasto. Kroić najlepiej następnego dnia po zrobieniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia