ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:59/367)

Idealne Red Velvet 202

pieczenia.\r","Przygotowujemy nasz krem. W misce ubijamy krem\u00f3wk\u0119 i mascarpone. Pod koniec ubijania dodajemy przesiany cukier puder i wszystko razem mieszamy. Tak powsta\u0142ym kremem przek\u0142adamy nasze ciasto i dekorujemy je r\u00f3wnie\u017c z zewn\u0105trz. Gotowe!"]} Idealne Red Velvet Składniki Na ciasto: 280 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki soli 110g masła(...)wtedy jednak trzeba wydłużyć czas pieczenia. Przygotowujemy nasz krem. W misce ubijamy kremówkę i mascarpone. Pod koniec ubijania dodajemy przesiany cukier puder i wszystko razem mieszamy. Tak powstałym kremem przekładamy nasze ciasto i dekorujemy je również z zewnątrz. Gotowe! 4.21 http://mostekwkuchni.pl/idealne-red-velvet/ Artykuł Idealne Red Velvet pochodzi z serwisu Mostek w kuchni

Mostek w kuchni
Tort potrójnie czekoladowy 220

przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz kakao. Całość ze sobą połączyć. Przygotowane ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka, ok. 30-35 minut w  180°C . Studzić w lekko otwartym piekarniku.  Następnie zabrać się za przygotowanie kremu czekoladowego. Schłodzoną śmietanę wraz z cukrem pudrem ubić na dosyć sztywną pianę. Dodawać(...)masa.  Składanie tortu. Biszkopt przekroić na 3 części. Spód ciasta nasączyć wodą wraz z dodatkiem soku z cytryny. Następnie całość posmarować dżemem i wyłożyć 1/3 przygotowanego kremu. Położyć drugi blat ciasta. Ponownie nasączyć wodą z cytryną, posmarować dżemem i wyłożyć 1/3 kremu. Na sam wierzch położyć ostatni kawałek ciasta. Lekko nasączyć. Na  koniec wyłożyć resztę kremu, który należy

Ugotować
Kremowe ciasto cytrynowe 199

Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodawać wystudzony budyń, ucierając/miksując po każdym dodaniu do połączenia. Powinien powstać gładki krem. Krem od razu po przygotowaniu może być zbyt rzadki aby wyłożyć go na ciasto, należy wówczas(...)wstawić go do lodówki do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Warstwa śmietankowa : Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić wraz z cukrem pudrem i ekstraktem z wanilii/cukrem wanilinowym na sztywno. Złożenie ciasta : Na wystudzony biszkopt ** wyłożyć cały krem cytrynowy, wyrównać. Na krem wyłożyć ubitą śmietankę, wyrównać. Na warstwie śmietankowej ułożyć herbatniki ( w razie potrzeby przycinając je ). Rozprowadzić równomiernie lukier cytrynowy. Posypać startą czekoladą. Ciasto wstawić

Opowieści z piekarnika
Ciasto bananowe 2386

Jeśli lubicie banany i słodkie wypieki to mam dla was coś pyszn ego . Ciasto w smaku mocno bananowe z kremem budyniowym i bitą śmietaną z mascarpone. Coś wyjątkowego i pysznego. Zachęcam do upieczenia tego ciasta. Składniki: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy(...)dodawać porcjami zimny budyń.  Krem śmietankowy: Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i miksować do momentu aż powstanie gęsty krem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Warstwy ciasta: Biszkopt, 1/4 kremu budyniowego, pokrojone w plasterki banany, reszta kremu budyniowego, krem śmietanowy i wiórki czekoladowe

Ala piecze i gotuje
Tort dla Jacka Skellingtona 258

bohatera. Przepis na ciasto dyniowe znalazłam w magazynie  Spis bedre , nr 10/2016, i użyłam go praktycznie bez żadnych modyfikacji. Zmniejszyłam tylko porcję ciasta o połowę, i zamiast w dużej blaszce, upiekłam w niewielkiej tortownicy. Krem natomiast przygotowałam z całości, redukując znacząco ilość cukru. Wystarczyło na przełożenie i obłożenie ciasta. Nawet orzechy upchnęłam - zamiast na wierzchu, dekoracyjnie, wcisnęłam(...)cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Po łyżce dodawać serek, nie przerywając miksowania. Orzechy posiekać. Ciasto przeciąć w poziomie na pół. Na paterze ułożyć spód ciasta, posmarować połową kremu, przykryć drugim blatem. Wierzch i brzegi posmarować resztą kremu, zostawiając 1-2 łyżki.  Pozostały krem przełożyć do woreczka cukierniczego, odciąć końcówkę, formując niewielki otwór. Wycisnąć na ciasto

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ciasteczkowe lizaki – pop cake 252

składniki: 100 g ciasta (np. biszkoptu, okrawków z ciast) ok. 4- 5 łyżeczek kremu orzechowego – nutella 80 g czekolady gorzkiej(...)łyżka oleju posypka kolorowa, zmielone orzechy ok. 10 patyczków do lizaków lub patyczki do szaszłyków opcjonalnie: 2 łyżeczki wódki orzechowej wykonanie: Ciasto kruszymy na okruszki. Następnie do pokruszonego ciasta stopniowo dodajemy krem czekoladowy, opcjonalnie alkohol i wyrabiamy ciasto. Z powstałej masy formujemy kuleczki. Czekoladę z olejem roztapiamy w kąpieli wodnej. Każdy patyczek zanurzamy w czekoladzie, chwilkę odczekujemy aby czekolada stężała

Domowy Smak Jedzenia
ciasto pawi ogon 289

mieszając z pozostałymi składnikami a następnie zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i dzielimy na 4 części. Wkładamy do woreczków, schładzamy w lodówce przez ok. 2 godz. Po tym czasie jedno ciasto rozwałkowujemy, przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 20 min. w 170 st. C, na złoty kolor. Pozostałe ciasta rozwałkowujemy na długość foremki, każde smarujemy powidłem śliwkowym(...)gęsty budyń, a następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch i dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń. wykonanie ciasta: Na dno blaszki wkładamy blat kruchego ciasta. Wykładamy 1/2 cz. kremu, układamy w odstępach roladki (ja ułożyłam tylko dwie, trzecią można podać jako osobne ciasto ). Pomiędzy roladki nakładamy tężejącą galaretkę. Całość wkładamy do lodówki

Domowy Smak Jedzenia
SMAŻONE CIASTO KASZTANOWE Z GRUSZKĄ 180

gotowania. Usmażyłam więc ciasto... kasztanowe... kakaowe... z gruszkami. Ciasto ma przewagę smaku kakaowego z nutą kasztanową. Gruszki nadają wilgotności ciastu. To jest tylko moja propozycja podania tego ciasta. Można pominąć krem kasztanowy, a wtedy ciasto będzie kakaowe. Możemy dodać posiekane orzechy, migdały czy suszoną żurawinę. Jeżeli wykorzystamy jabłka, śliwki czy czerwone porzeczki też ciasto będzie rewelacyjne . Właśnie to lubię(...)pół. Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę. Dodajemy maślankę oraz dolewamy olej rzepakowy Wielkopolski cały czas miksując ciasto. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Miksujemy. Na sam koniec dodajemy krem kasztanowy i połamaną czekoladę i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Patelnię natłuszczamy niewielką ilością oleju rzepakowego Wielkopolski . Wylewamy ciasto na patelnię

Kuchnia w oparach
Ciasto czekoladowo-kawowe z cukinii 185

Pyszne, obłędnie wilgotne ciasto czekoladowo-kawowe z cukinii przełożone kremem kawowym na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone. W smaku przypomina murzynek z kawową nutą. Choć głównym składnikiem ciasta jest cukinia, nie wyczujecie jej " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki: Ciasto: 2 szklanki startej na małych(...)kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i wstawić do lodówki, aby trochę zgęstniała. Ciasto przełożyć przygotowanym kremem kawowym a wierzch polać czekoladą. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Torcik marchewkowy 214

ciasto jak żadne inne kojarzy mi się z jesienią. Marchewka , bakalie , zapach cynamonu rozgrzeją nas gdy za oknem jesienna plucha. Ciasto już samo w sobie smakuje pysznie . ale ja postanowiłam je tym razem wzbogacić o dodatkowe dwie warstwy. Pierwsza to budyń z sokiem marchewkowym , a druga to puszysty krem śmietanowy. Składniki : Ciasto : 2 szklanki utartej marchewki 2 szklanki mąki(...)śmietanę z cukrem pudrem. Dodać serek waniliowy. Zeatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody , a gdy napęcznieje rozpuścić umieszczając szklankę we wrzatku. Dodać żelatynę do śmietany , wymieszać i wyłożyć krem na schłodzone ciasto. Udekorować wierzch wg uznania , np dowolnymi bakaliami. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
To tłuste mascarpone… 191

łyżkę. Dodanie dużej ilości serka może powodować konieczność dosłodzenia, gdyż sam w sobie mascarpone jest mdły w smaku. Krem Jeśli owoce nie będą mrożone, to zamiast lodów uzyskamy krem do ciasta. Można dodać do chudego twarogu, dodać do tego banana i uzyskać smaczne nadzienie do do naleśników. Kremowa kasza Dowolną kaszę ugotowaną bez soli można połączyć z dowolnymi owcami(...)łyżkami mascarpone i jogurtem uzyskując w ten sposób krem o zależnej od nas konsystencji – może to być zwarta masa budyniowa, krem lub polewa, np. do ciasta lub lodów. Najlepiej wybierać owoce miękkie, bez skórki, np. truskawki, maliny lub banany. Pomarańcze też się sprawdzą, ale trzeba je wtedy dość dokładnie obrać z błonek. Twarde owoce ze skórką lepiej dodać starte

Kucharzyca
Tort tiramisu 246

kremu śmietankowego i posypujemy 30 g startej czekolady. Następnie kładziemy drugi blat ciasta, nasączamy go i nakładamy krem z czekoladą i to samo robimy z trzecim biszkoptem. Boki ciasta smarujemy również kremem i posypujemy startą czekoladą. Tort wstawiamy do lodówki. Smacznego

Salonik smaków
Francuska pomarańczowa kostka 212

okazji Walentynek przygotowałam francuskie pomarańczowe kostki. Takie łatwe i smaczne ciasteczka na bazie ciasta francuskiego. Do tego krem z pomarańczy i jak to mówią "niebo w gębie" Może i Wy na takie się skusicie i to nie tylko z okazji Walentynek, ale i w każdy inny dzień. Nie wstawiałam innych przepisów w związku z tym świętem, bo jakoś nie przykładam(...)zalać 4 łyżkami wody i odstawić do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać ją lekko w mikrofalówce lub na kuchence, ale nie doprowadzić do wrzenia. Wlewać pomalutku przestudzoną do kremu stale miksując. Ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać cukrem i  pokroić na kwadraty o boku około 7x7 cm Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ciastka i piec w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
CIASTO "OCZY CARYCY KATARZYNY" 209

chyba najpyszniejsze ciasto jakie do tej pory robiłam. Urzeka nie tylko swoim smakiem, ale i wyglądem. I wcale nie jest tak pracochłonne, na jakie wygląda. SKŁADNIKI   Ciasto jasne: 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 całe jajka 6 łyżek(...)Wodę zagotować, dodać cukier, a potem galaretki. Odstawić do lekkiego stężenia. 6. Napar: Z podanych składników zrobić napar i wystudzić. 7. Przełożyć ciasto (od dołu) 1 blat ciasta (można lekko nasączyć zimnym naparem z herbaty) połowa kremu okrągłe biszkopty nasączone w naparze kawowym tężąca galaretka (odstawić całość do stężenia, a potem kładziemy pozostałe warstwy) reszta kremu blat ciasta dowolna polewa

Mała w garnku miesza
Tarteletki ze śmietaną i owocami 235

Małe słodkości zawsze cieszą się dużym wzięciem. My szczególnie lubimy gdy pokryte są lekkim kremem i duuuużą ilością świeżych owoców:)  Kruche ciasto:    2 żółtka,  2 szklanki mąki pszennej,  175g masła,  5 łyżek cukru. Mąkę przesiać, zrobić dołek, dodać żółtka, rozkłócić nożem. Dodać cukier i posiekane masło. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą(...)między czasie natłuścić i wysypać cienko bułką tartą foremki na tarteletki. Odrywać małe porcje ciasta, lekko spłaszczać w dłoni i wylepiać nim przygotowane foremki. Nakłuć widelcem.  Piec około 15 minut w temp. 180st.  Ostudzić i wyjąć z foremek. Krem:  300ml śmietanki 30%,  3 łyżki cukru pudru,  250g serka mascarpone,  200g wafelków w białej polewie

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania