ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:241/367)

Domowe ciasto "Kinder mleczna kanapka" 173

chwila zapomnienia, czyli tzw. "cheatday". W propozycji ciasto, które smakiem i wyglądem nawiązuje do znanego deseru "Kinder mleczna kanapka".  Składniki:  Biszkopt: -> 6 jajek -> ¾ szklanki cukru -> 90g mąki -> 35g kakao -> Szczypta soli -> Łyżeczka soku z cytryny -> 2 łyżki oleju -> 2 łyżki mleka Krem: -> 250g masła -> ½ szklanki mleka(...)Krem: Do ½ szklanki mleka dodajemy cukier oraz cukier waniliowy i dokładnie mieszamy aż do rozpuszczenia. Masło ( w temperaturze pokojowej) ucieramy na gładko. Stopniowo dodając mleko ciągle miksujemy. Następnie porcjami dodajemy mleko w proszku i miksujemy do uzyskania masy ( jeśli będzie zbyt gęsta można dodać więcej mleka).  * pierwotnie w przepisie jest znacznie większa ilość cukru, jednak wg mnie wtedy ciasto

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Ciasteczka maślane z kremem cytrynowym 381

Ciasteczka maślane po prostu rozpływają się w ustach a ich słodycz jest przełamana kwaskowym kremem cytrynowym… warto więc poświęcić trochę czasu na ich przygotowanie…:)Ciasteczka maślane z kremem cytrynowym – składniki:250 g masła miękkiego, niesolonego1 łyżeczka wanilii150 g cukru pudru, przesianego250 g mąki, przesianejKrem:2 jajka, lekko roztrzepane110 g drobnego cukruskórka z jednej cytryny60 ml soku(...)minut. 2. Z ciasta odrywać małe kawałeczki, które należy formować w kulki. Kulki ciasta przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kulki najlepiej spłaszczyć widelcem i wstawić do gorącego piekarnika, 180 stopni, na 12 minut. Przełożyć do ostudzenia na kratkę.3. Wszystkie składniki na krem przełożyć do rondelka. Cały czas mieszać, tak z 5-10 minut, aż zrobi się gęsty

UgotujmyTo.pl
Ciasto „Cycki Murzynki” 216

Ciasto piekłam pierwszy raz na specjalna okazję. Przyznam, że wyszło bardzo smaczne,chociaż zdjęcia nie oddają jego uroku. Należy  nadmienić ,że ciasto jest mocno alkoholowe. Moja wersja to nie tylko biszkopt makowo- kokosowy, ale również zwykły biały biszkopt i dżem wiśniowy. SKŁADNIKI Biszkopt jasny 1/2 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanka mąki ziemniaczanej 4 jaja 1 szklanka cukru 1 łyżeczka(...)łyżką Ciasto wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.   Pieczemy 40 minut w temp. 180 stopni.    Biszkopt  makowo-kokosowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy mak wiórki kokosowe  i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wylewamy  na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Pieczemy 35 minut w temp. 180 stopni. Przygotowanie kremu

W kuchennym oknie Ewy
Obłędne ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 288

Miałam wielką ochotę na jakieś szybkie ciasto i znalazłam cudowny przepis w jednej z gazet dla kobiet :) Jestem zachwycona smakiem :) Użyłam rabarbaru  ale będą równie dobrze pasowały truskawki, jagody. Bardzo polecam ! Smak cytrynowo - słodkawy a to za sprawą dodanej skórki z cytryny i szczypty mielonej kurkumy . Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 185 st. C Czas(...)cukru Sposób przygotowania : Miękkie masło ucieramy z cukrem , szczyptą soli mielonej kurkumy na konsystencję kremu. Dodajemy skórkę z cytryny, cały czas ucierając. Następnie dodajemy po 1 jajku a potem żółtku. Przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia,wsypujemy do ciasta i miksujemy na gładką masę. Foremkę wyściełamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowane ciasto. Rabarbar myjemy, oczyszczamy z liści

Słodkości i nie tylko
Domowy krem budyniowy 159

kremu budyniowego jest prosta wiec nawet niedoświadczony cukiernik sobie poradzić. Krem budyniowy może stanowić doskonałą bazę dla owocowych kremów opartych na bazie budyniu. Jak często robicie kochani takie typu kremy? Składnik: 750 ml mleka 360 g maki( 1 szklanka mąki pszennej + 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej) 300 g masła 100 g cukru 30 g cukru waniliowego(1 opakowanie(...)gotującego się mleka wlewamy masę mąki i żółtek. Mieszamy do momentu, aż masa będzie gęsta (powinna przypominać budyń). Studzimy. Miękkie masło miksujemy z wystudzoną masą budyniową. Przed posmarowaniem ciasta możemy masę włożyć na 10 minut do lodówki(chłodną masą lepiej smarować ciasto lub torty).Gotową masa możemy przekładać torty, ciasta biszkoptowe. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Ciasto cynamonowe z rabarbarem. 202

przeróżne dania z jego użyciem.  Tym razem przepis na ciasto cynamonowe z rabarbarem. Ciasto udaje się po prostu rewelacyjne, lekko kruche z warstwą dobrze przepieczonych kawałeczków rabarbaru, podczas pieczenia ciasta zapach cynamonu będzie się udawał na cały dom. Podane na ciepło z lodami smakuje jeszcze lepiej, a więc bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tego pysznego przepisu. Składniki: 150 g masła(...)rabarbaru Przygotowanie:  Masło kręcimy z cukrem i cynamonem na puszysty krem, dodajemy jogurt, mleko i ponownie miksujemy. Do masy dodajemy jaja, mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy na gładką masę. Rabarbar myjemy i kroimy w jedno centymetrowe paski. Do naczynia wykładamy 2/3 ciasta, na to układamy rabarbar i przykrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy w rozgrzanym

Kuchnia Łukasza
Ciasto "Snikers" (pieczony) 429

piecze już, a kto czeka z nim do świąt?? Składniki na blaszkę 24x36cm Ciasto: 600 g mąki pszennej 1/2 szklanki cukru  2 jajka 2 żółtka 200 g margaryny 2 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody 3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią Krem budyniowy: 700ml mleka 3 żółtka 2/3 szklanki cukru 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka(...)Margarynę, cukier, miód oraz posiekane orzechy (w zależności od tego jak lubimy- drobniej lub "z grubsza") topimy na małym ogniu. Mieszamy do rozpuszczenia cukru i połączenia składników. Odstawiamy. 2. Ciasto: Przesianą mąkę siekamy z margaryną oraz pozostałymi składnikami. Zagniatamy i dzielimy na 3 równe części. Każdą wałkujemy na prostokąt o wymiarach blaszki- najlepiej bezpośrednio na papierze do pieczenia. 2 blaty

Kuchnia w czekoladzie
Rafaello bez pieczenia 91

Idealne ciasto dla miłośnikow kokosowego smaku. Rafaello na herbatikach w dodatku bez pieczenia to super proste i pyszne ciasto oraz przydatny przepis dla tych, którzy nie mają piekarnika lub nie lubią piec. Czas przygotowania :   45 minut Ilość porcji:  4- 6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 400g herbatników (1op.) 200g wiórków kokosowych 1l mleka(...)warstwę herbatników i na to wylewamy część kremu. 4. Wyrównujemy krem i układamy kolejną warstę herbatników. Powtarzamy tak 4 razy. 5. Górna warstwa to cienka część kremu oraz rezszta wiórek kokosowych. Wstawiamy do lodówki na noc lub na kilka godzin. Po tym czasie mogę życzyć …. Smacznego!!! Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie ciasta. Artykuł Rafaello bez pieczenia pochodzi z serwisu

karolgotuje
Obłędne ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 141

Miałam wielką ochotę na jakieś szybkie ciasto i znalazłam cudowny przepis w jednej z gazet dla kobiet :) Jestem zachwycona smakiem :) Użyłam rabarbaru  ale będą równie dobrze będą pasowały np. borówki, chodzi o suche owoce żeby nie puszczały soku. Bardzo polecam ! Smak cytrynowo - słodkawy a to za sprawą dodanej skórki z cytryny i szczypty mielonej kurkumy . Wymiary blaszki(...)cukru Sposób przygotowania : Miękkie masło ucieramy z cukrem , szczyptą soli mielonej kurkumy na konsystencję kremu. Dodajemy skórkę z cytryny, cały czas ucierając. Następnie dodajemy po 1 jajku a potem żółtku. Przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ciasta i miksujemy na gładką masę. Foremkę wyściełamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowane ciasto. Rabarbar myjemy, oczyszczamy z liści

Różne smaki w kuchni
ŚWIĄTECZNA ROLADA Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 125

Nowym Roku. Wokół kominka zbierali się wszyscy mieszkańcy domu. W zależności od regionu, kłodę skrapiano wodą święconą, winem, mlekiem lub miodem. W XIX wieku na świątecznych francuskich stołach zagościły ciasta nawiązujące do tej tradycji. Dawne bûches kształtem przypominały polano, dzisiejsze przypominają bardziej roladę. Rolady i ich nadzienia mogą mieć przeróżne smaki: czekoladowy, waniliowy, owocowy, kasztanowy, pistacjowy, kokosowy, tiramisu. Mogą być(...)powierzchnię. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 10-15 minut.   Upieczone ciasto wyłóż na lekko wilgotną ściereczkę papierem do góry, oderwij delikatnie papier do pieczenia, i zwijaj biszkopt od razu w rulon (razem ze ściereczką), wzdłuż dłuższego brzegu. Pozostaw do ostudzenia.   Przygotowanie kremu : W rondlu zagotuj mleko z rozciętą wzdłuż laską wanilii i wyskrobanymi z niej ziarenkami

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pysio 325

Pyszne ciasto do kawyPysio SKŁADNIKI:jajka 6 sztmąka 1 szklankamąka ziemniaczana 1 łyżkaocet 1 łyżkacukier 1/2 szklankiproszek do pieczenia 2 łyżeczkiKREMsok zielony pysio 4 szklankibudyń waniliowy 3 opakowania cukier 0,5 szklankiśmietana 30% 2 szklankiżelatyna 4 łyżeczkiwiórki kokosowe 1 opakowaniePRZYGOTOWANIE:BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać(...)Piec 25 minut w 180 stop. na dużej blasze. KREM Proszek budyniowy rozmieszać w 2 szkl soku. Pozostały sok zagotować z cukrem, wlać rozrobiony budyń. Gotować aż zgęstnieje. Żelatynę namoczyć, gdy napęcznieje rozpuścić, podgrzewając. Śmietankę ubić, połączyć z żelatyną. Ciasto przekroić na 3 placki, spodni placek posmarować gorącym budyniem, przykryć drugim biszkoptem, lekko

Kuchnia Danusi
migdałowe ciasteczka z lemon curd 275

cytrynowego kremu smakują wyśmienicie! SKŁADNIKI 1 jajko 150 g zmielonych migdałów 1/3 szkl. cukru pudru 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju kilka łyżek cukru pudru do obtoczenia lemon curd PRZYGOTOWANIE Jajko zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki na ok. 30 min., żeby ciasto łatwiej się

zabawa smakiem
Miodownik kajmakowy 277

metalowej miski i siekamy siekaczem do ciasta. Dzięki temu unikniemy żmudnego siekania i bałaganu. Masło roztapiamy z miodem i dodajemy posiekane orzechy i cukier. Pieczenie ciasta: Każdą część ciasta rozwałkowujemy i przekładamy na foremkę z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Ja ciasto rozwałkowuję mało dokładnie, ponieważ dopiero w foremce, przy użyciu małego wałka, ciasto dopasowuję do foremki. Jeśli nie macie(...)foremka wystygnie i nie bawić się z ciastem 3 razy) polecam przygotować pierwszy placek i wyciągnąć go razem z papierem na deskę, potem wyłożyć foremkę drugim ciastem i również wyciągnąć je razem z papierem na deskę, a upiec dopiero trzeci placek. W ten sposób od razu po upieczeniu pierwszego placka drugie ciasto można włożyć do foremki i upiec. Na trzeci

Trzeci talerz
Tort na piracką imprezę 123

nasączenia:  herbata sok z 1/2 cytryny Krem: 500ml śmietany 30 % 1 szklanka cukru pudru ekstrakt waniliowy (własnej roboty ,znajdziesz o tu ) serek śmietanowy-kanapkowy o smaku naturalnym Krem zewnętrzny 250g masła 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (przepis znajdziesz tu ) Do przełożenia: Kajmak Do dekoracji: pokruszone ciastka pełnoziarniste draże kokosowe żelki krokodylki Gusto masa(...)żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy delikatnie łącząc łyżką. Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.40minut w temperaturze 180 stopni. Najlepiej,gdy biszkopt upieczemy dzień wcześniej i pokroimy go na blaty dopiero przed przekładaniem. Krem nr 1: Ubić śmietanę i dodać do niej ekstrakt,cukier puder i delikatnie połączyć z serkiem. Krem

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania