ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:239/367)

Muffinkowe torciki z kremem krówkowym 203

jest gotowy produkt Delekta - "Babeczki na 1001 sposobów" o smaku czekoladowym. Składniki:1 opakowanie Delekta  "Babeczki na 1001 sposobów" o smaku czekoladowym2 jajka100 ml mleka100 ml oleju Krem:200 ml śmietanki 30%4 łyżki gotowej masy kajmakowej/krówkowej1 łyżka żelatynywoda do namoczenia żelatynyponadto:biały lukier plastycznyfiołki w cukrze, wg przepisu tutaj1 łyżka cukru pudru2 łyżki kajmaku Wykonanie:Zawartość(...)około 20 minut, ciasto nico krócej, wystarczy 12-15 minut.Babeczki i ciasto ostudzić. Wyjąć z formy.Z ciasta wykrawać szklanką odpowiadającą średnicy babeczki koła.Muffinki przeciąć w połowie. Żelatynę namoczyć w wodzie.Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać kajmak - utrzeć.Żelatynę rozpuścić - wlać do kremy i dokładnie połączyć.Tężejącym kremem przekładać krążki, formując torcik.Lukier plastyczny rozwałkować, wycinać paski odpowiadające wysokości babeczki

kolorowotorcikowo
Szybkie ciasto cappuccino bez pieczenia 163

Pyszne ciacho,wprost rozpływa się w ustach. Mięciutkie biszkopty i delikatny krem cappuccino z bitej śmietany i mascarpone. Idealne na domowe przyjęcie, na deser lub po

Swojskie jedzonko
Imbirowa konfitura z marchwi i czerwonych pomarańczy 86

żytni chleb na 100-letnim zakwasie Hieronim według rad i wskazówek Arka Andrzejewskiego –  Chlebodawcy . Kiedy wyrobione ciasto spokojnie wyrastało w foremkach, my w tym czasie przygotowaliśmy  z Leszkiem, gospodarzem Kulinarnego Atelier dodatki do pieczywa. Pyszna pastę rybną, krem z pieczonych buraków i chrzanu oraz hummus z dodatkiem papryki. Oprócz wytrawnych dodatków przygotowaliśmy również ekspresowy słodki dodatek

Tajemnice Smaku
Rogaliki ekspresowe 130

masła 400 g mąki [ u mnie wyszło ciut więcej] 1 jajko 2 łyżki cukru dowolne nadzienie [ u mnie krem czekoladowy] Pokrojone na kawałki zimne masło utrzeć razem z cukrem w naczyniu thermomiksa  6 sek/obr. 6 .Dodać resztę składników na ciasto i wyrobić  3 min/ interwał. Wyłożyć ciasto na stolnicę i podzielić na 4 części. Następnie 1 część ciasta

Moje domowe kucharzenie
Tort bezowy Rafaello 216

Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy z termoobiegiem przez 1 godzinę i 15-20 minut w temperaturze 150 stopni. Składniki na krem: 2/3 szklanki śmietany kremówki 30% 450 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru (ja dałam dużo mniej a i tak ciasto strasznie słodziutkie) 1 szklanka wiórek kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego Malibu Śmietanę i serek przekładamy do dzieży i ubijamy

Mam apetyt na ...
NALEŚNIK PROTEINOWY Z KREMEM CZEKOLADOWYM Z AWOKADO 189

mleko roztrzepałam w małym garnuszku. 2. Na dużej patelni rozgrzałam olej kokosowy, rozsmarowałam po całości pędzelkiem. Wylałam ciasto i smażyłam na średnim ogniu z obu stron. 3. Miąższ z awokado wymieszałam widelcem z ksylitolem i kakao na gęsty krem. 4. Połowę naleśnika posmarowałam kremem i złożyłam go na pół. Następnie pokroiłam na 4 części dla wygody :) SMACZNEGO ! Wartość energetyczna

Vroblewska-fitlife
Ciasteczka z bezglutenowych płatków owsianych z jajeczkiem czekoladowym. 167

łyżki miodu czekoladowe jajeczka  Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem( lub miodem) cukrem z wanilią i masłem na krem, następnie dodać śmietanę, płatki owsiane i proszek do pieczenia.Wszystkie składniki dobrze wymieszać najlepiej ręką.Ręce maczać w wodzie, nabierać porcję ciasta i formować ciasteczka wielkości orzecha włoskiego lekko rozpłaszczając. Jajeczka czekoladowe przeciąć na pół i wcisnąć w środek ciastka.Piec w temperaturze

Sama słodycz i szczypta chili
Domowe „Oreo” 133

łyżeczki kakao Przygotowanie ciasta: Olej, cukier i banana zblendować na gładka masę, połączyć z resztą składników, zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm, wyciąć krążki foremką i piec w temp. 180 C 15-20 minut. Gotowe przełożyć kremem. Krem: 200 g mleka sojowego w proszku 100 g cukru pudru 50 ml oleju roślinnego lub 50 g masła

greenscarf
Mini tarty biszkoptowe z truskawkami i mascarpone 172

Potem mieszamy mąki ze sobą i z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej i mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do form do tarty i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 200 stopni ok. 10-12 minut. Teraz robimy krem. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Gotowy krem przekładamy na wystudzone tarty i ozdabiamy krojonymi truskawkami. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Bułeczki maślane z malinami i budyniem 207

pyszne drożdżowe bułeczki na masełku z dodatkiem wanilii i skórki z cytryny. Do tego świeże maliny i krem z budyniu. Połączenie idealne i w kilka chwil pyszny deser mamy gotowy. bułeczkami zajadają się zarówno dzieci jak i dorośli:) Ciasto: 20g świeżych drożdży, 250g mąki pszennej, 1/2 szklanki letniego mleka, 2 żółtka, 1/2 laski wanilii, 2 łyżki drobnego cukru

Z miłości do słodkości
Tartaletki z kremem waniliowym i owocami 166

pysznych owoców i przygotować przeurocze tartaletki z masą budyniową i owocami. To jest już mój drugi przepis na tego typu babeczki. Ten przepis wyróżnia przede wszystkim mocno waniliowy posmak kremu budyniowego. Spody babeczek są kruche i delikatne, a masa budyniowa wprost rozpływa się w ustach. Składniki na kruche spody: 300 g mąki pszennej  150 g masła (schłodzonego(...)dowolnych owoców: np. brzoskwinie, maliny, poziomki, truskawki, jagody, borówki, winogrona itp. Zaczynamy od przygotowania kruchych spodów do babeczek. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wyrobić jak typowe kruche ciasto. Gotowe ciasto owinąć szczelnie folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.  Przygotować foremki do tartaletek. Dokładnie wysmarować je masłem i wykleić ich brzegi kruchym ciastem

Świat Ciasta
Ptysie z kremem jeżynowym 180

się skusi? PTYSIE Z KREMEM JEŻYNOWYM Składniki: (15-16 szt) ptysie: 140 g mąki 125 ml mleka 125 ml wody 115 g masła 4 jajka szczypta soli krem: 150 g jeżyn mrożonych Hortex 200 ml śmietany 30 % 120 g białej czekolady 200  g serka mascarpone  2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: ptysie: W rondlu podgrzewamy mleko z wodą(...)jednym roztrzepanym jaju i miksujemy do dokładnego połączenia jaj z ciastemCiasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach, a potem zmniejszamy temperaturę do 175 i ciastka suszymy jeszcze przez 10 minut . krem: Jeżyny mrożone Hortex podgrzewamy aż puszczą sok, a następnie miksujemy blenderem i przecieramy

Bon appetit mon amie
Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami 223

drugiego synka – Jerzyka. Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami. Na kakaowym leciutkim biszkopcie, z kwaskowatym, domowym dżemem porzeczkowym i przepysznym mocno czekoladowym kremem. Gościom i domownikom bardzo, bardzo smakował. Krem można przygotować dzień wcześniej. Polecam! Składniki na tortownicę 26 cm: Biszkopt kakaowy: 6 jajek (dużych, rozmiar L, w temperaturze pokojowej) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej(...)około 25-35 minut, do suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Pozostawić w formie, do całkowitego wystudzenia. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Przekroić na 3 blaty o grubości około 2 cm, każdy. Krem czekoladowy*: 260 gr gorzkiej czekolady (u mnie

moj przepis na
Torcik truskawkowy 266

weekend piekę jakieś ciasto. Od dłuższego czasu chodziło za mną ciasto z truskawkami. Niestety moje dzieci nie lubią truskawek, ale cóż tym razem upiekłam ciasto takie jakie ja uwielbiam. Początkowo planowałam upiec typowy biszkopt, ale podczas wykładania składników do rąk wpadła mi otwarta paczuszka z migdałami i tak też mój biszkopt został wzbogacony smakiem migdałów. Składniki:    biszkopt migdałowy(...)szklankach gorącej wody. Truskawki przekroić na pół. Na jeden blat biszkoptu wyłożyć cały krem śmietanowy i przykryć go drugim. Na górze ułożyć truskawki. Na końcu wylać galaretkę, która zaczyna lekko tężeć. Włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Jeśli ktoś lubi bardzo wilgotne ciasto można je naponczować, ale nie jest to konieczne

Amatorka kuchenna
Baba puchowa przekładana konfiturą pomarańczową. 154

ochłodzić. Dodać drożdże, wymieszać, przykryć zaczyn i pozwolić mu wyrosnąć. 10 żółtek ubić z cukrem na pulchny krem. Ubite żółtka i pozostawioną mąkę,25dag,dodać do zaczynu i dobrze wyrobić. Następnie dodać roztopione masło i mały kieliszek rumu oraz szczyptę soli. Znowu ciasto dokładnie wyrobić. Dodać rodzynki i wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem formy, przykryć i odstawić, aby wyrosło

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania