ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:519/1378)

TORT MARS + FILMIK 169

rozpuszczamy w garnku z odrobiną mleka i ostudzone wylewamy na tort. Dekorujemy marsami.  Zbyt rzadka polewa zlatuje z tortu, tak więc polecam kajmak dać na pierwszy blat ciasta, potem krem i biszkopt. Tak więc unikniemy rozlania się polewy na wierzchu tortu. Mimo wszystko wyszedł on bardzo smaczny, wszystkim mega smakował :) polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Krucha tarta cytrynowa z bezą 94

Krucha tarta cytrynowa z bezą. Obłędne połączenie idealnie kruchego ciasta, puszystego kremu i bezy. Artykuł Krucha tarta cytrynowa z bezą pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
FRANCUSKI TORCIK A LA DOBOSCHI 115

drugim płatem ciasta. Śmietanę miksujemy z cukrem waniliowym na sztywno,dodajemy serek mascarpone i wszystko delikatnie mieszamy. Można dodać świeżą wanilię i odrobinę dosłodzić cukrem. Na wystudzony płat ciasta nakładamy połowę kremu,pokrojone truskawki,a na nie resztę kremu. Całość przykrywamy drugim płatem upieczonego ciasta. posypujemy cukrem pudrem i gotowe

Cytryna&Co.
TORT DWA MICHAŁY 2005

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Tort Dwa Michały to połączenie dwóch przepysznych kremów: krem z michałkami klasycznymi i krem z

Słodki Pomysł
Kopiec kreta inaczej 86

Życzę smacznego. Zamiast żelatyny do kremu można dodać dwa śmietan-fixy. Wykonanie ciasta – do miski wrzucić jajka, dodać cukier, szczyptę soli. Ubić na masa jajeczna

Kuchnia Pokoleń
Smak i aromat, który zachwyca – kawy mielone smakowe DreamsCoffee 176

lekka kwaskowatość. To kawa dla każdej kobiety (choć i nie tylko), to kawa idealna na co dzień! Szczerze polecam Wam ją spróbować. A w kuchni… idealna do kremów, nasączania ciast i najróżniejszych deserów. Ostatnio zrobiłam z nią przepyszny deser warstwowy z mascarpone, a na dniach planuję jeszcze przygotować domowe lody – kawa mielona smakowa szwajcarska czekolada + mleczko zagęszczone + śmietanka

Słodkie okruszki
Biszkopt z kremem i orzeszkami ziemnymi ala snickers 128

Pyszne ciasto przełożone kremem budyniowym, posypane orzeszkami ziemnymi, posmarowane masą krówkową i polane roztopioną czekoladą. Składniki Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy : 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 żółtka 25 dkg margaryny Dodatkowo: 300 gram orzeszków ziemnych

Kuchnia u Bietki
Przekładane ciasto piernikowe z powidłami i orzechami 216

długi jesienny wieczór zapraszam na pyszne ciasto korzenne z kremem budyniowym, powidłami i orzechami włoskimi. Ciasto ucieszy podniebienie niejednego smakosza. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: Ciasto miodowe: 500g mąki, 200g masła, 2 jajka, 2 łyżki miodu płynnego, 1 łyżka przyprawy korzennej, 5 łyżek cukru kryształu, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, Biszkopt ciemny: 2 jajka, ½ szklanki cukru, ½ szklanki mąki, 3 łyżki oleju

Tradycyjna kuchnia Kasi
Biszkopciki bez cukrowe z wegańskim kremem daktylowym również bez cukru 106

orzechową,ekstrakt waniliowy, mleko kokosowe wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Następnie przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Takim kremem przekładamy biszkopty, wafle, można użyć go jako krem do ciast, tortów, naleśników. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto kakaowe bez pieczenia 147

Pyszne, kakaowe ciasto bez pieczenia za to z herbatnikami i masą budyniowo-maślaną. Bardzo proste do przygotowania, podzielne i co dla mnie najważniejsze przy ciastach z kremem, nie jest za słodkie i mdlące dzięki balansującej smaki warstwie z dżemu porzeczkowego :) Składniki na blachę o wym. 22 x 33 cm: (Inspiracja: " Kwestia smaku ") 1 litr mleka 3 czubate łyżki mąki pszennej

Simply Food
MIDSOMMARTÅRTA 87

Lekkie, owocowe ciasto z kremem śmietanowym – obowiązkowy deser na Midsommar w Szwecji 🙂 Biszkopt: Składniki: 6 jajek 220g cukru 120g mąki 50g mąki ziemniaczanej oddziel białka od żółtek w jednej dużej misce ubij białka z 2/3 cukru na sztywną pianę (taką, żeby nie wypadała z miski po odwróceniu, a po wyjęciu mieszadeł powstały „szczyty”), [...] Artykuł MIDSOMMARTÅRTA pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Kawowa babka z polewą czekoladową 54

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim zawsze się udaje. Ostatnio przygotowałam kawową babkę z polewą czekoladową, która nie zawiodła pod żadnym względem. Wyszła bardzo puszysta, wilgotna, a na drugi dzień była równie świeża jak na […] Artykuł Kawowa babka

Pink Envelope
Ciasto cytrusowe na zimno / Cake with citrus on cold 104

gładką masę. Biszkopty nasączamy sokiem z limonki i posypujemy skórką z limonki (trochę skórki zostawiamy do dekoracji). W tortownicy o średnicy 24 cm układam nasączone biszkopty, a potem krem. Gotowe ciasto wkładamy na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać skórką z limonki. ***** First, we rub the peel of lime, then we squeeze the juice out of mandarin and lime

Projekty ze smakiem