ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:1058/1378)

Biszkopt z masą budyniową, truskawkami i galaretką 342

pełne łyżki mąki pszennej 2 pełne łyżki skrobi kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru  Nasączenie: 120 ml wody Łyżka soku z limonki 2 łyżeczki cukru Krem: 500 ml mleka Budyń śmietankowy 2 łyżki mąki pszennej 25 dag masła lub Kasi ( temperatura pokojowa) 5 -6 łyżek cukru pudru Wierzch : Około 50 dag truskawek 2 galaretki jabłko-mięta(...)nadal ubijam. Do ubitych dodaję po jednym żółtku, ubijam na najwolniejszych obrotach miksera. Mąki i proszek do pieczenia przesiewam. Dodaję partiami do masy jajecznej, mieszam delikatnie łyżką.  Ciasto wykładam  na blaszkę (35 x 24) tylko dno smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą. Piekę  około 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu odstawiam do wystudzenia. Teraz masa

Takie tam pichcenie
tort z gruszkami 165

mąki i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki- tortownicy ok. 22 cm średnicy. Pieczemy przez ok. 35-40 min. Upieczony biszkopt odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie przekrawamy na trzy blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przełożeniem. składniki na poncz: 50-100 ml amaretto 150 ml wody wykonanie: Składniki mieszamy ze sobą. składniki na krem do przełożenia: 500 g serka

Domowy Smak Jedzenia
Dyniowo-pomarańczowe cupcakes 169

łyżeczek konfitury z pomarańczy krem: 200 g maskarpone łyżka puree z dynii łyżka konfitury z pomarańczy łyżeczka startej skórki z pomarańczy Masło miksujemy z cukrem. Dodajemy sok i skórkę z pomarańczy, puree, pulpę i ponownie miksujemy. Suche składniki mieszamy ze sobą i dodajemy do masy. Miksujemy na gładko. Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta oraz łyżeczce konfitury. Przykrywamy je jeszcze

Mienta blog
Trufelki chałwowo-kokosowe (z markiz chałwowych) 117

łyżka kakao Ciastka (z kremem) zmielić w malakserze. Olej rozpuścić w niewielkim garnuszku i przelać o ciastek. Całość dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z wiórkami kokosowymi i syropem/miodem (wg smaku). (Ciągle używałam malaksera, ale można ręcznie.) Jeśli masa nie nadaje się do formowania - należy ją schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe

Di gotuje
Tarta na spodzie Oreo z borówkami 149

jeżeli ciężko Wam wykładać spód ciasta na ślizgającym się papierze, możecie posmarować blaszkę masłem i dopiero wtedy wyłożyć papierem, który przyklei się do formy). Bardzo dokładnie dociskając masę z ciasteczek, wyłożyć spód i brzegi formy. Włożyć do lodówki na około 30 minut. Przygotować galaretkę, rozpuszczając ją w 300 ml wrzątku. Odstawić do ostygnięcia. Przygotować krem. Ubić mascarpone z cukrem waniliowym

Ania i Marcin gotują
Bułki z białym serem 166

wyrośnięcia na 2 godziny. Wyrośnięte ciasto zagniatamy, formujemy wałeczek i tniemy na 12 równych części. Z każdej części formujemy kulkę, rozpłaszczamy ją i kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy i odstawiamy na 40 minut. Na blaszce mieści się około 6 bułeczek. Ser mieszamy z żółtkiem i cukrem pudrem, masę blendujemy na gładki krem. W wyrośniętych bułeczkach robimy dziurę

Gotowanie i blogowanie
Red Velvet Muffins 135

Intensywnie czerwone ciasto Red Velvet jest bardzo popularne w USA. Podawane zazwyczaj z  kremowym serkiem lub w postaci tortu. Już długo zbierałam się do wykonania babeczek z podstawowego przepisu, aż w końcu się udało :) Poza tym, że pięknie się prezentują są bardzo wilgotne i z pewnością posmakują każdemu. Dekorację wykonałam z kremu na bazie serka "Mój Ulubiony", ale możecie

Chocolate Muffin Blog
Deser z lemon curd 144

Nikt nie spodziewa się, że krem może być kwaśny! Przecież wygląda jak waniliowy :) I jak to w życiu. Pozory mogą mylić. Idę jeszcze przejrzeć prezentację, wyprasować bluzkę, przygotować posiłki dla rodziny, bo przecież nie będzie mnie w domu przez jakieś 4 godziny! W tym czasie głód może przecież ich wykończyć! Składniki i przygotowanie: Pokruszone ciasto lub ciasteczka - I warstwa Możemy

bistro mama
Krucha tarta z malinami, serkiem mascarpone i białą czekoladą 174

wylepić równomiernie ciastem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 12-15 minut, aż nabierze złocistego koloru. Zostawiamy do przestudzenia. *W przypadku tarty pieczonej z nadzieniem czas pieczenia jest zależny od wypełnienia, zazwyczaj jest to ok. 30 minut. Takie tarty wcześniej podpiekamy, ok 10 min, a potem dodajemy nadzienie, które pieczemy kolejne 20 min. KREM 250 g - mascarpone 1 tabliczka - białej czekolady

Calzonella.com
Placuszki dyniowo-jogurtowe ( pancakes ) 184

rozgrzać, nakładać po 2 łyżki ciasta na suchą patelnię zachowując odstępy między placuszkami. Zmniejszyć moc ognia o połowę. Jak na powierzchni placuszków zaczynają pojawiać się bąbelki - odwrócić na drugą stronę. Smażyć do zezłocenia. Podawać posypane cukrem pudrem i kwaskowatą konfiturą ( u mnie morelowa ). Z dynią proponuję również zrobić: Zupę z dyni i soczewicy ( klik ) Krem jarzynowy z dynią ( klik ) Dynię

kawawszklance
delikatny tort z malinową nutką 579

jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia a następnie wyciągamy z tortownicy i odstawiamy najlepiej na min. 12 godz. Po tym czasie kroimy na 2 części. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki budyniowe 182

małym ogniu (gdy ciasto zgęstnieje szybko się przypiekają) z obu stron.  Uwaga: po przewróceniu na drugą stronę naleśnik może się troszkę odkształcać (brzegi podnoszą się do góry) - można go przyklepać lub po prostu zdjąć z patelni, odczekać chwilkę aż "oklapnie" i wtedy dosmażyć. Podawać z dowolnymi dodatkami - u mnie wersja deserowa z kremem czekoladowym i płatkami migdałów. Wersja

Kto ugości moich gości?
Kokos,domowe mleko i wiórki kokosowe - wartości zdrowotne 170

olej kokosowy,woda z kokosa,krem kokosowy czy też miąższ z kokosa . Mleko kokosowe jest mlekiem pochodzenia roślinnego,podobnie jak mleko sojowe,ryżowe,czy migdałowe.Stanowi znakomity zamiennik mleka krowiego,wprowadząjacy do codziennego jadłospisu szczyptę egzotyki. Warto zatem na stale włączyć produkty z kokosa do codziennej diety i przygotować słodki przysmak np.naleśniki czy ciasto lub spróbować użyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szpinakowe trzy po trzy, czyli bardzo zielone babeczki 136

Mirabelki  znalazłam szpinakowe ciasto, które wydało mi się idealne. Postanowiłam je jednak upiec w wersji mini, czyli w formie na muffiny. Zmniejszyłam proporcje o połowę w obawie, że wyjdzie mi całe gigantyczne stado . Okazało się, że niepotrzebnie, z połowy składników wyszło mi bowiem zaledwie sześć babeczek. Zniknęły niemal szybciej, niż się piekły.  Krem przygotowałam na bazie serka kremowego

Pożeraczka, czyli raz adobrze