delikatnie mieszamy szpatułką. Przekładamy ciasto do tortownicy ok. 23 cm średnicy), wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C, przez ok. 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Tak samo postępujemy z dwoma pozostałymi. Możemy również upiec jeden duży a następnie przeciąć go na trzy blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 400 ml śmietanki
Domowy Smak JedzeniaSkładniki (na 2 ciasta): truskawki Biszkopt: 6 jajek 220g cukru 120g mąki 45g mąki ziemniaczanej oddziel białka od żółtek w jednej dużej misce ubij białka z 2/3 cukru na sztywną pianę (taką, żeby nie wypadała z miski po odwróceniu, a po wyjęciu mieszadeł powstały „szczyty”), a [...] Artykuł BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI I KREMEM pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comprzestygnie dodajemy pozostałe składniki, miksujemy. Ciasto odstawiamy na 30-40 minut. Po tym czasie, na minimalnej ilości oleju, smażymy cienkie placki (osobiście wylewam kilka kropel oleju mniej więcej co 3 naleśnik). Serek przekładamy do miseczki, dodajemy cukier puder do smaku (u mnie mniej więcej 2 łyżki), mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy borówki. Przygotowanym kremem smarujemy naleśniki. Uwagi: Naleśniki bardzo dobrze
Smaki Na Talerzuczas wody, żeby konsystencja przypominała krem. Następnie wsypać pół szklanki wiórków kokosowych i jeszcze raz przez chwilę miksować. Przełożyć masę do miski, wsypać resztę wiórków kokosowych i wymieszać. Następnie powoli dodawać mąkę kokosową - najlepiej robić to mieszając masę po każdej dodanej łyżce. Konsystencja ma być zwarta i lekko wilgotna, ma wyjść dość plastyczne ciasto, które dobrze się formuje. Ciasto
Healthy food explorerjagodami w sezonie, lub kremem z dyni . Ale ostatnio naszła mnie ochota na ravioli ze szpinakiem, podane z palonym masłem i orzeszkami pinii. Całość wyszła super i jestem pewna, że Wam zasmakuje! Ravioli zawsze robię z przepisu Gwyneth Paltrow, która swojego czasu wydała książkę ze swoimi przepisami, notabene bardzo ciekawą. PRZEPIS NA CIASTO DO RAVIOLI wg. Gwyneth
SMYKWKUCHNItrzyma kształt po nałożeniu na ciasto lub babeczkę. It’s fluffy, vanilla and holds shape on cake and cupcakes. Składniki*: 400g miękkiego masła 800g cukru pudru 6 łyżek mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego ubij masło na puszystą masę. Dodaj połowę cukru i ubijaj aż się połączą dodaj pozostały cukier, mleko i [...] Artykuł WANILIOWY KREM MAŚLANY pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comMożemy lubić owoce, lody, cukierki, żelki itd. Jednak to właśnie czekolada i wszystko co z kakao związane ma w sobie to "coś" co sprawia, że po
Candy Pandasświątecznych dekoracjach. Ostatnio bardzo modnym ciastem zdobiącym stół świąteczny stał się Bezowy wieniec wigilijny , czyli beza Pavlovej właśnie w kształcie wieńca. Moja wersja bezowego wieńca jest z dodatkiem ciemnego, gorzkiego kakao, równoważącego słodycz bezy. Do tego wiśnie w żelu aromatyzowane świąteczną przyprawą do piernika, gotowane w soku pomarańczowym z dodatkiem likieru Cointreau oraz krem z mascarpone i bitej śmietany. Całość
Moja DelicjaBardzo fajne ciasto na rodzinne spotkania ale i nie tylko , z dodatkiem różnego rodzaju owoców , ja dodałam mandarynki , może to jeszcze nie sezon na te owoce , ale połączenie słodkiej śmietany z kwaskową mandarynką smakuje bardzo fajnie , zapraszam do wypróbowania , oraz życzę miłego dzionka . Składniki 600 ml śmietany 30 % 1 słoiczek kremu wedlowskiego o smaku toffi 1 paczka
Mój Smakboki. Gotowe ciasto wlać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 40 minut. Wyjąć, wystudzić Składniki na poncz: 2 szklanki wody mineralnej nie gazowanej 2 łyżki rumu lub 2 łyżeczki olejku rumowego 2 czubate łyżki cukru Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 5 łyżek
Na słodko lub wytrawniemąki kokosowej 30g kremu kokosowego lub masła orzechowego 60g odżywki białkowej waniliowej lub kokosowej 30g wiórek kokosowych 30g oleju kokosowego Nadzienie: 165g mleczka kokosowego lub light 30g wiórek kokosowych 40g mąki kokosowej Przygotowanie: Olej kokosowy roztopic w rondelku, przelać do reszty składników. Dolać wody do masy i ugniatać ręką tak aby ciasto było delikatnie lepkie. Robimy kuleczki i delikatnie
Czarnawisienkacappuccino, soli i cukry przyrządzamy ciasto na naleśniki - smażymy je na niewielkiej ilości oleju. Kaszę płuczemy gorącą wodą, zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy ok 30 minut - ja musiałam dolewać wody gdyż kasza szybko ją wchłonęła. Gdy nasza kasza będzie miękka miksujemy ją z wiśniami, miodem i masłem i skórką cytrynową na gładki krem. Gotowe naleśniki przekładamy masą jaglaną
sierotka maRysia w kuchniMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Dokładnie rok temu zaczęłam prowadzić My Blueberry Corner. Jak ten czas leci. Z tej okazji upiekłam bardzo czekoladowe ciacho, z …
My Blueberry Cornerboki. Gotowe ciasto wlać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 40 minut. Wyjąć, wystudzić Składniki na poncz: 2 szklanki wody mineralnej nie gazowanej 2 łyżki rumu lub 2 łyżeczki olejku rumowego 2 czubate łyżki cukru Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 5 łyżek
Na słodko lub wytrawnieboki. Gotowe ciasto wlać do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 40 minut. Wyjąć, wystudzić Składniki na poncz: 2 szklanki wody mineralnej nie gazowanej 2 łyżki rumu lub 2 łyżeczki olejku rumowego 2 czubate łyżki cukru Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 5 łyżek
Na słodko lub wytrawniezakładka zupy i kremy... II danie czyli Risotto po mediolańsku z szafranem z pieczonym łososiem i gotowaną marchewką zakładka obiady... Sałatka z Rukoli, pieczonej gruszki i cebuli z Chlebkiem razowym idealna jako przystawka przed obiadem lub jako kolacja :) przepis w zakładce sałatki i surówki... Szarlotka z lodami i bitą smietaną zakładka Ciasta.. Dziekuję za uwagę
pichcisztobazie włoskiej bezy się jeszcze boję maślanych kremów nie znoszę, więc wybór padł na ganache....mmmm czekoladowe i tak pomyślałam, że pasowałoby przełamać te czekoladowe smaki, więc zrobiłam krem śmietankowy z mascarpone, który osłodziłam minimalnie, wyszło idealnie, jeśli chodzi o smak. Jeśli chodzi o wygląd, przyczepiłabym się, ale to normalne. Oczywiście jak już miałam tylki i rękaw w dłoniach(...)sody oczyszczonej 3 jajka 1 szklanka mleka (250 ml) 1/2 szklanki oleju (125 ml) 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 szklanki wrzątku (125 ml) 1 łyżeczka soli Wykonanie: Kochani to ciasto jest specyficzne i pamiętam jak się bałam go robić pierwszy raz, bałam się, że nie wyjdzie, bo po zmiksowaniu wszystkiego jest bardzo płynne. Wykonanie poszczególnych kroków było dla mnie absurdalne
Blondynka GotujeOmlet ze szparagami to szybkie i bardzo pożywne śniadanie. Oczywiście przygotujemy je głównie tylko w sezonie od końca kwietnia do połowy czerwca, kiedy to będą dostępne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!torcik makowy , który nie zawiera w swoim składzie jabłek i jest praktycznie z samego maku. Makowiec japoński za sprawą jabłek jest bardzo wilgotny i nieco kremowy. Struktura tego ciasta zależy od rodzaju dodanych jabłek, które mniej lub bardziej się rozpadają podczas pieczenia. Ilość porcji: 14 Czas przygotowania: 60 minut Forma o średnicy 28 cm Składniki na makowca japońskiego(...)zalać wodą lub mlekiem i gotować aż woda prawie całkowicie wyparuje. Następnie wystudzić i 2 razy zmielić w maszynce o najmniejszych oczkach sitka. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, pod koniec ucierania dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać miód, kaszę mannę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i starte na dużych oczkach tarki jabłka. Z białek ubić sztywną pianę
Kuchcik gotujeSałatka z rukolą i marchewką to idealna propozycja dla wszystkich osób będących na diecie. Przygotowanie zajmuje nam dosłownie kilka minut. Danie to możecie również przygotować na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oczywiście do południowej herbatki lub kawy :))) SKŁADNIKI NA BISZKOPT RZUCANY*: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM ŚLIWKOWY: 800 g śmietany kremówki 36% (schłodzonej przez kilka godzin w lodówce, najlepiej całą noc) 700 g słodkich śliwek 3 łyżki brązowego cukru 1 łyżka wody(...)łyżce, cały czas ubijając. Teraz dodaj po kolei żółtka, ubijając dokładnie po każdym dodaniu. Przesiane mąki dodaj do masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką. Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze 160 - 170 stopni C przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika
Słodko-Słony Świat IlonyWeekend… nie może się obyć bez czegoś słodkiego do kawy lub herbaty. Dziś postawiałam na prostotę i ciasto, które tak lubi cała moja rodzina. Prosty murzynek, to wypiek idealny na każdą okazję . Szybki w przygotowaniu, pyszny, łatwy do przewożenia (tym samym idealny na pikniki itd). Polecam Jeśli szukacie najróżniejszych opakowań do pieczenia (aluminiowych bądź papierowych) oraz cenicie sobie włoskie(...)polecam!) ) 200 g masła lub margaryny 1 i 1/3 szklanki cukru 5 łyżek wody 3 łyżki kakao – u mnie Emix 1 czubata łyżka Nutelli (można zamienić na inny krem czekoladowy lub kostki czekolady) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 3 jajka mała szczypta soli 3 łyżeczki proszku do pieczenia – u mnie Emix do dekoracji: płatki migdałowe
Słodkie okruszkiCoś dla miłośników selera! ekstra aromatyczna zupa krem z młodziutkiego selera, To genialne warzywo nie dość że jest NISKOKALORYCZNE to na dodatek jest świetnym AFRODYZJAKIEM. Co
Kuchnia PROzdrowotnaJedna z ulubionych zup wielu rodaków :) która musi być idealna i tu właśnie znajdziecie przepis na nią!. Najlepsza konsystencja zupy to coś pomiędzy wodnistym kapuśniakiem a
Kuchnia PROzdrowotnateż były … torcik z truskawkami i bitą śmietaną też już zrobił furorę … więc przyszła pora na coś innego! Dziś mam dla Was kolejny przepyszny przepis na delikatne ciasto budyniowe z musem z truskawek! Świetna odmiana dla „zwykłych” truskawek zalanych galaretką! Robi się błyskawicznie … potem tylko czekanie aż zastygnie i można zajadać – gwarantuję , że posmakuje(...)żółtku … a następnie po 1 łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy i wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut / 180 C KREM: Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka. Resztę wlewamy do garnka , dodajemy masło i cukier. Podgrzewamy na wolnym ogniu ciągle mieszając , aż składniki się rozpuszczą. Budynie rozrabiamy w odlanym mleku i powoli
Ostra na SłodkoOreo czyli najpopularniejsze i najlepiej sprzedające się ciastka w Stanach Zjednoczonych. Kruche, mocno kakaowe okrągłe herbatniki przełożone warstwą słodkiego kremu. Oreo po raz pierwszy pojawiły się w 1912 roku w Nowym Jorku a ich popularność wciąż nie słabnie nie tylko w Ameryce ale również na całym świecie. Choć nie jestem ich zagorzałym fanem i stanowczo bardziej wolę kruche ciastko niż(...)miski, dodać kakao, cukier puder i sól. Wymieszać. Wlać ekstrakt z wanilii. Masło pokroić w kostkę. Rozetrzeć masło palcami z suchymi składnikami. Dodać jajko i zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Uformować z ciasta kulę, zawinąć ją w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Blachę do pieczenia ciastek wyłożyć papierem do pieczenia. Stolnicę lub blat również wyłożyć papierem
maniapieczeniaszczypta soli 120 g cukru trzcinowego (można zastąpić zwykłym) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g mąki tortowej 3 łyżki kakao 2 łyżki wody Na nadzienie śliwkowe, nasączenie i krem: 1,5 kg śliwek 500 g serka mascarpone 1 kg śmietany 36% 2 opakowania cukru waniliowego + 1 kopiasta łyżka cukru 1 opakowanie śmietan-fix 120 g gorzkiej czekolady 2 małe(...)puszystej i gęstej pianki. Do ubitej masy dodać olej delikatnie mieszając, następnie przesiać przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszać aż do połączenia wszystkich składników (delikatnie żeby ciasto urosło puszyste). Przelać masę do tortownicy i piec na środkowym poziomie piekarnika 30 minut (do suchego patyczka). Biszkopt 2: Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać
Passions hobbies life