ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:1065/1378)

ŚNIEŻNY PUCH PRZEKŁADANY KAJMAKIEM 121

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT (+ 50 MINUT PIECZENIE BISZKOPTU) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 23 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-12 Składniki podstawowe: Biszkopt o średnicy 22

JejKuchnia
Zupa z pomidora malinowego z młodym czosnkiem 143

Hej!, dziś serwuję klasyczne smaki w ciekawej odsłonie wyłącznie z Polskich produktów. Zupa o konsystencji kremu lub musu którą zrobicie w kilka minut. Pomidory malinowe to

Kuchnia PROzdrowotna
Ciasto adwokatowe z kokosem 192

Składniki na biszkopt jajka, 4 szt cukier. 4 łyżki mąka pszenna, 4 łyżki Składniki na placek kokosowy białka jaj, 5 szt cukier puder, 200g wiórki kokosowe

Gotowanie moimi oczami
Zupa krem CZOSNKOWA bez laktozy 186

Witajcie ;), wiosna budzi się do życia a wraz z nią apetyt... Asortyment w sklepach zimowy, często też ograniczają nas alergie dlatego dziś będzie propozycja którą można

Kuchnia PROzdrowotna
TORT ANANASOWO- KOKOSOWY. PINACOLADA 168

O to tort! Tort jakich mało, pyszny, wyjątkowy o smaku Pinacolady! Wyjątkowa okazja to i tort musiał być wyjątkowy, taki smakołyk dla ukochanego na urodziny ;-). Puszysty

SMYKWKUCHNI
Zupa krem szczawiowa 218

Sezonowy klasyk czyli zupa szczawiowa to coś co trzeba zrobić w wiosenne dni!. Zdaję sobie sprawę że zupa ta ma tyle samo smakoszy co przeciwników dlatego

Kuchnia PROzdrowotna
Sernik dyniowy z ciasteczkami Oreo 127

Ponoć po serniku potrójnie cytrynowym to najlepszy sernik na blogu - tak przynajmniej stwierdziła moja Teściowa. No a z Teściową, jak wiadomo, kłócić się nie można, prawda

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto Maxi King 130

Masa mleczna wykonana jest na mleku w proszku, jest dość zwarta. Wierzch oblany czekoladą i prażonymi orzechami.... Mmm niebo w gębie! Przepis ze strony Świat Ciasta.       Ciasto Maxi King   Składniki na blaszkę 23x33cm:   Do przekładania: około 400g herbatników   Na masę mleczną: 300g masła lub margaryny 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru(...)dodajemy cukier, cukier z wanilią lub przekrojoną na pół laskę wanilii i zagotowujemy ciągle mieszając. Odstawiamy do wystudzenia (jeśli używaliśmy laski wanilii wyjmujemy ją). Masło ucieramy na jasny, puszysty krem. Stopniowo i na przemian  dodajemy wystudzone mleko oraz mleko w proszku i ucieramy aż do wykończenia składników.   Masa kajmakowa: puszkę z masą krówkową zanurzamy na kilka minut

Smak mojej kuchni
Tort tęczowy z masą twarożkową 143

czerwonej i delikatnie wygładzamy. Wstawiamy do piekarnika. Następnie tak samo postępujemy z blatami żółto-zielonym i niebiesko-fioletowym. Pieczenie: Temperatura - 170ºC Czas - ok. 25 minut (do suchego patyczka) Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i upuścić w formie z wysokości ok. 0,5 meta na podłogę. Wystudzić w temperaturze pokojowej, najlepiej odwrócone do góry dnem. Poncz: 400 ml syropu z brzoskwiń(...)cytryn. Poncz powinien być raczej kwaśny. Ja piekłam tort dla dziecka, ale jeśli pieczecie dla dorosłych możecie pokusić się o dodanie odrobiny alkoholu - np. likieru kokosowego lub rumu. Krem twarożkowy: 1 kg twarogu dobrej jakości np. Mój Ulubiony 990 ml śmietany kremówki (30-36%) 6 łyżek + 2 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii ok. 1 kg brzoskwiń w syropie

Cooking Monster
Ciasto z musem jabłkowym i budyniem 558

opakowania galaretki pomarańczowej Masa budyniowa: 900ml mleka 3 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 200g miękkiego masła Polewa: 200g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 8-9 łyżek mleka Ciasto rozpoczynamy od przygotowania biszkoptu. Jajka ubijamy z cukrem, aż powstanie puszysta masa. Ciągle ubijając dodajemy olej i wodę. Do osobnego naczynia przesiewamy mąkę oraz mieszamy ją z kakao i proszkiem(...)mleka. Gotujemy, aż zgęstnieje i odstawiamy do wystygnięcia.  Kiedy budynie ostygną to ubijamy masło na puszystą masę (ok. 6 minut) i dodajemy po łyżce chłodnego budyniu. Otrzymamy przepyszny krem. Chłodny biszkopt przekrajamy na pół. Pierwszą warstwę kładziemy na blachę. Układamy na niej masę jabłkowa i wstawiamy na około 2h do lodówki by masa całkowicie stężała. Po wyjęciu z lodówki

Kolizje Smaków
ciasto "majorka" bez pieczenia 480

Posmarować je kremem budyniowym i przykryć drugą warstwą herbatników. Owoce pokroić i ułożyć na ciastkach. Zalać tężejącą galaretką bananową, wstawić do lodówki.  Pulpę z marakui przelać na sito i przetrzeć, żeby pozbyć się pestek. Przelać do garnka, uzupełnić wodą do 750 ml i zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki pomarańczowe i rozmieszać. Odstawić.  Na stężałe ciasto wyłożyć biszkopty

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Porzeczkowiec piernikowy 149

cieście są dziełem mojego dziecka, które ostatnio bardzo garnie się do „tworzenia” czegoś w kuchni, po czym z pełną powagą oświadcza: „Jeszcze tylko zrobię zdjęcie”;) Biszkopt: 5 jajek 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki tortowej 3 łyżki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody szczypta soli Krem serowy

Smaki Na Talerzu
Ciasteczka dyniowe z nadzieniem 165

żurawiny 4 łyżki kremu czekoladowego bądź dowolnego dżemu 3 łyżki margaryny Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy do niej sól, imbir, cynamon, gałkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cukier puder. Mieszamy. Do wymieszanych już suchych składników dodajemy puree z dyni, jajko oraz margarynę. Całość dokładnie wyrabiamy. Na koniec wsypujemy mieszankę migdałów, pestek z dyni, słonecznika i żurawiny. Ciasto jest dość lepkie

mecooks
Sernik jagodowy na zimno 197

ciasta. Wstawiłam do lodówki na około 30 minut. Można włożyć na chwilę do zamrażarki.   Pozostały ser zmieszałam w   ten sam sposób   z żelatyną i przelałam masę   do tortownicy na zastygającą masę jagodową. Wyrównałam wierzch i wstawiłam na noc do lodówki.   Ubiłam kremówkę na puch, dodałam odrobinę barwnika spożywczego, żeby uzyskać kolor jagodowy. Gotowy krem przełożyłam

Kuchnia u Krysi
Pancakes z Nuttelą 186

pieczenia Nuttela / czekolada / krem orzechowy Wykonanie: Masło rozpuszczamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem do miski. W osobnej miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko, masło i łączymy ze sobą łyżką, czy widelcem. Płyną masę wlewamy do sypkiej i mieszamy. Ja włączam mikser i miksuje wszystko pod koniec na najniższych obrotach niedługo, około 1 minuty. Odstawiam ciasto na 10 minut

W Moim Magicznym Domu
Jak zrobić tort na 1 urodziny lub chrzciny 296

pieczemy blaty z ciasta biszkoptowego. Blaty możecie upiec opierając się na moim ulubionym przepisie na biszkopt rzucany ze strony Moje Wypieki lub możecie skorzystać ze swojego ulubionego przepisu. Po upieczeniu i wystudzeniu blatów należy je szczelnie owinąć w folię spożywczą, odstawić. Można też biszkopt zrobić wieczorem, przez noc przestudzić w uchylonym piekarniku. 2) Następnie należy przygotować krem do przełożenia tortu

moj przepis na
Ciasteczka makowo-kokosowe 138

żeby ciasto ładnie się rozwałkowało) i wycinamy kółeczka lub inne kształty o grubości około 3 mm. U mnie ciasteczka miały średnicę 3 oraz 4 centymetrów. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez około 10-12 minut. Ostudzone ciasteczka przekładamy pastą pomarańczową lub innym dowolnym kremem według uznania

VioletoweKucharzenie
marchewki z ciasta 246

paski, paskami ciasta dość ciasno owijać metalowe rurki, po zawinięciu układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.U mnie na stojąco .Posmarować bialkiem z mlekiem i barwnikiem .Wstawić do piekarnika i piec 12-15 minut. Po upieczeniu od razu wyjąć, bardzo delikatnie i wystudzić na kratce. Całkowicie wystudzone „marchewki” nadziać pastą lu jak kto woli słodkim kremem..SMACZNEGO jak ktoś

w mojej kuchni
Tartalettki czekoladowe 152

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie: 1 serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozkręcamy mikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy powoli czekoladę. Zostawiając około 4 łyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy

Humanistka w kuchni