ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:299/762)

WSPÓŁPRACA ORZECH 200

cebula, cukier, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, skrobia modyfikowana, przyprawy. MARMOLADA O SMAKU RÓŻY  http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/marmolada-rozana Idealnie nadaje się jako nadzienie do pączków,  ciast i deserów. SKŁADNIKI: jabłka, cukier, śliwki, aronia, wiśnie, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), aromat. SAŁATKA RUBINOWA http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/salatka-rubinowa Idealnie nadaje się(...)cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu, przyprawy w tym gorczyca, substancje słodzące (sacharyny, acesulfam K ).  POWIDŁA Z RUMEM  http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/powidla-sliwkowe-z-rumem Idealny dodatek do ciast, naleśników,placuszków czy do pieczywa.  SKŁADNIKI: śliwki,cukier,rum (0,5),aromat. DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/dzem-czarna-porzeczka Idealny dodatek do pieczywa,naleśników, ciast, placków.  SKŁADNIKI

Gotowanie Patki
CHAŁKA DROŻDŻOWA Z THRMOMASTERA II + FILMIK 103

Chałka to pyszny drożdżowy wypiek z kruszonką. Przygotowuje się ją bardzo szybko, pięknie się piecze i pysznie smakuje. Polecam mój przepis na ten słodki wypiek. 

Kulinarne Fantazje Marioli
Jabłecznik z masą śmietanowo-jajeczną. 134

było wyjątkowo smaczne. Oczywiście nie było odwrotu, bo nabrałam na nie takiej ochoty, że upiekłam jeszcze tego samego dnia. Kruchy spód, soczyste jabłka, kremowa masa i wszystko to zapieczone pod chrupiącą kruszonką, pycha! Ciasto podałam z  lodami waniliowymi , na które przepis publikowałam ostatnio. Teraz się zastanawiam, czy znów nie upiec, zastępując jabłka rabarbarem. Co sądzicie o takim(...)Masło ubijamy z przesianym cukrem pudrem do połączenia, a następnie dodajemy mąkę, chwilę miksujemy i zagniatamy gładkie ciasto (jeśli jest zbyt sypkie dodajemy łyżkę zimnej wody). Gotowym ciastem wykładamy formę (spód i 2 cm rant), nakłuwamy widelcem i pieczemy na złoty kolor. JABŁKA: 5 i 1/2 szklanki jabłek (obranych i pokrojonych w 1-2 cm kostkę) 1/2 szklanki

Rozpustne gotowanie
Francuskie Koperty z Jabłkami 131

poprawę nastroju. Małym nakładem energii. Mało brudzenia, a za to smak i zapach w kuchni pyszny! Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duże jabłko cynamon domowy cukier waniliowy odrobina mąki pszennej odrobina mleka Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kosteczkę. Do jabłek wsypujemy odrobinę cynamonu, trochę cukru waniliowego(...)mąkę pszenną. Mąki tylko tyle aby nasze jabłka lekko się w niej obtoczyły. Ciasto francuskie rozwijamy na blacie, kroimy w większe kwadraty, na które układamy nasze jabłka. Każdy kwadrat składamy po przekątnej na pół i widelcem sklejamy boki. Nasze koperty układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą kopertę smarujemy mlekiem i możemy posypać np. cukrem perlistym. Piekłam

Blondynka Gotuje
Tarta na twarogowym spodzie 59

pomyśleliście kiedyś żeby masło w cieście zastąpić twarogiem? Ja bym na to nigdy nie wpadła, gdyby nie przepis, który podpatrzyłam u swojej cioci. Pyszne, delikatne ciasto (mam na myśli spód) a na tym fura, wuchta jabłek (albo ewentualnie innych owoców jeżeli macie ochotę). To wszystko tapla się w takim prawie budyniu, który po zapieczeniu łączy całość w jeden pyszny(...)pudru 100 ml mleka (u mnie ryżowe) 100 ml jogurtu naturalnego (u mnie jogurt Alpro cytryna limonka) łyżka soku z cytryny jabłka (ja pokroiłam 3 jabłka, ale im więcej tym lepiej) Z podanych składników zagniatamy ciasto, po czym rozwałkować cienko i wyłożyć formę do pieczenia. Jajka, cukier puder, mleko oraz jogurt wymieszać do połączenia składników. Na wyłożoną ciastem

Szybko Tanio Smacznie
Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim 201

W Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Serowe pieczone pierożki z jabłkiem 260

obniżoną zawartością tłuszczu 1-2 jabłka Cynamon Opcjonalnie: cukier puder trzcinowy Przygotowanie:  Na stolnicy wyrabiamy ciasto (masło, mąka, twaróg, ew. cukier puder). Rozwałkowujemy ciasto na grubość mniej więcej taką jak do pierogów. Wykrawamy kształt przy pomocy szklanki. Jabłka kroimy na paseczki/kostkę - nie za duże, nie za małe. Układamy na środku wykrojonego ciasta i lepimy jak najzwyklejsze

Czarnawisienka
Appelflap 255

lecz jak na złość akurat zabrakło tego przysmaku. Zauważyłam jednak, że z pieca "wyjechały" appelflap'y, kolejny przysmak mieszkańców kraju wiatraków.  Appelflap to trójkątne ciasteczko z ciasta francuskiego, wypełnione mieszaniną jabłek, rodzynek, cukru i cynamonu. Gdy tak jedliśmy te nasze ciasteczka, Maciek spytał czy umiałabym coś takiego sama zrobić w domu. Pffff... pomysłałam sobie, cóż to wogóle(...)domu zahaczyliśmy o supermarket w którym zaopatrzyłam się w niezbędne produkty, a po powrocie zabrałam się za robienie appelflap'ów. Potrzebujemy (na 4 porcje): - 4 kwadraty z ciasta francuskiego (+/-13x13cm) - 1 jabłko - garść rodzynek - łyżka cukru + odrobina do posypania appelflap'ów - łyżeczka cynamonu Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Obieramy jabłko. Wycinamy środek. Kroimy na małe kawałki.  Dodajemy

W mojej holenderskiej kuchni
Bezglutenowy kokosowy pigwowiec z grysikiem 105

Jesienne ciacho z pyszną pigwą. Kto nie jadł tego owocu musi spróbować. Jak dla mnie pigwa w cieście jest lepsza niż jabłka, ma fajny smak. Ciacho jest bezglutenowe, kokosowe z kremem z kaszki manny. Częściowo to moje wspomnienie do dzieciństwa kiedy to ten krem często gościł u mnie. biszkopt bezglutenowy: 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki mąki kukurydzianej(...)tylko mieszam mikserem. Mąki, orzechy i proszek do pieczenia dodaję w trzech porcjach i mieszam delikatnie od spodu. Dno formy o wymiarach 27x18 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę biszkopt około 20 minut aż się zarumieni lekko. Masa pigwowa: Pigwy obieram i pozbawiam nasion. Kroję w kostkę, przekładam

wesoła kuchnia
ciasto "adwokatek" 138

Duże, podzielne ciasto dla całej rodziny. Miodowe blaty przełożone jabłkami i pianką z likieru. Przechowywane w lodówce długo zachowuje świeżość ale do krojenia nadaje się najwcześniej dzień po złożeniu.  *foremka 25*34 cm Składniki:  na ciasto: 650 g mąki 4 jajka 200 g cukru pudru 100 g miodu 100 g masła  łyżeczka sody na warstwę jabłkową(...)rozpaćkały). Galaretki wsypać do miski, zalać szklanką wrzątku i rozpuścić. Wlać do jabłek, wymieszać. Odstawić do momentu aż będzie dość gęste.  Przygotować blaty miodowe: jajka ubić z cukrem pudrem. Masło i miód podgrzać i rozpuścić. Mąkę wymieszać z sodą. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto (jeśli będzie zbyt luźne można dodać trochę mąki). Odstawić na kwadrans (ciasto trochę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z bakaliami kremem budyniowym i masą jabłkową 409

Kruche blaty z bezą i bakaliami , puszysty krem budyniowy i kwaskowa masa z winnych jabłek i galaretki-duet doskonały, ciasto które zachwyca nie tylko smakiem ale i wyglądem, prawdziwa kwintesencja jesieni! Idealne również na świąteczny stół. Jedne z lepszych jakie jadłam. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki tortowej ½ szklanki mąki krupczatki 25 dag masła ½ szklanki cukru 16 g cukru(...)cukru 16 g cukru waniliowego Masa jabłkowa: 1,2 kg obranych winnych jabłek 3 czubate łyżki cukru z cynamonem 100 ml wody 2 galaretki agrestowe  Oetker Polewa chałwowa: ½ szklanki słodkiej śmietanki 60-70 g chałwy waniliowej  Lidl Dodatkowo: 100 g herbatników maślanych Sposób wykonania: CIASTO KRUCHE: Mąkę tortową mieszamy z mąką krupczatką oraz proszkiem do pieczenia

Wanilia i Kardamon
Crumble Owsiane 157

"Kiedyś dieta kojarzyła mi się tylko z rzuceniem wagi, przestrzeganiem rygorystycznych zasad. Dlatego raczej jej nie stosowałam. W moim przypadku zawsze sprawdzało się powiedzenie "z kości

Słodkie Przyjemności
DŻEM DYNIOWO - JABŁKOWY 96

Kolejne słoiczki powędrowały do mojej spiżarni :) Tym razem również zawierają słodkości, ale w wydaniu bardziej jesiennym. Dżem z dyni z dodatkiem jabłek, będzie idealny do naleśników, ciast i sosów do mięs. Lubicie? Ja bardzo :) SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości dynia (około 1,5 kg) 3 jabłka sok i skórka z 1 cytryny 350 g cukru żelującego

Kuchnia w opałach
Ciasto na pożegnanie 182

400 ml śmietany 1 jajko 3 żółtka 110 g cukru wykonanie: Ciasto przygotowujemy według przepisu. Wykładamy nim foremkę do tart. Na ciasto kładziemy papier do pieczenia, obciążamy np grochem i podpiekamy przez 20 minut w temperaturze 180°C.  W tym czasie przyrządzamy wypełnienie tarty.  Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki, pozbawiamy je gniazd nasiennych(...)odstawiamy na chwile by mieszanka lekko przestygła. Jajko i żółtka ubijamy mikserem, dolewamy do nich śmietanę i ubijamy przez 2-3 minuty.Całość wylewamy na upieczone ciasto. Na masę układamy pokrojone jabłka. Tarte pieczemy przez 35 minut w temperaturze

Przysmaki Karolki
Sernik na kruchym cieście 73

Zacznijmy od tego, że poleciła mi go Justyna Miał być z jabłkami i lukrem, wyszedł na samym (jakże delikatnym!) cieście kruchym posypany cukrem pudrem.. nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła… Ale wersja z jabłkami to praca domowa na następny weekend;) Był wspaniały, kremowy, delikatny, prosty w przygotowaniu, zachwycił moich gości – zgadzam się z Justyną(...)dziękuję za rekomendację. Będę powtarzać wypiek! A Wam życzę smacznego i przekazuję dalej;-) SKŁADNIKI na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej przesianej 1/2 szklanki cukru pudru 125 g zimnego masła 2 żółtka (białka będą potrzebne do masy serowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI na masę serową: 1 kg tłustego lub półtłustego twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, u mnie

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania