ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:174/762)

Szarlotka z budyniową pianką 357

sprawdzać, czy uda nam się zagnieść ciasto, jeśli nie dodajemy kolejną łyżkę. Jeśli dodamy całą śmietanę na raz ciasto może wyjść zbyt rzadkie. Ciasto dzielimy na pół. Jedną część wkładamy do lodówki, drugą do zamrażarki. Jabłka:  Jabłka obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych, ścieramy na tarce jarzynowej.  Umieszczamy wszystko w garnku i podlewamy niewielką ilością wody, prażymy(...)Studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i ponownie ubijamy. Na koniec białka miksujemy z budyniem, aż powstanie jednolita masa. Na wyłożoną papierem blachę, wykładamy rozwałkowane ciasto z lodówki. Następnie jabłka, a na nie piankę budyniową. Wierzch posypujemy, startym na tarce jarzynowej, ciastem z zamrażalnika. Pieczemy 40  minut w 180 stopniach.  DOBRE RADY (tak na koniec

Czerwona Porzeczka
Róże z ciasta drożdżowego z dżemem i jabłkami. 144

puszyste, delikatne, pysznie nadziane, to już w ogóle bajka! I na właśnie taki cudowny drożdżowy wypiek chcę Wam dziś zdradzić przepis. Zapraszam! Składniki na róże z ciasta drożdżowego z dżemem i jabłkami:  na tortownicę o średnicy 28 cm ROZCZYN: 370 g mąki 30 ml ciepłego mleka 15 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru CIASTO: 60 ml ciepłego mleka(...)około 2 milimetrowe plasterki. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę lub blat podsypany mąką. Delikatnie wyrabiamy, żeby odgazować ciasto, następnie dzielimy na 8 równych części, formujemy kule, wałkujemy je na placuszki o średnicy około 20-22 cm, smarujemy dżemem, układamy 1/8 plasterków jabłek, zwijamy jak roladę, przecinamy na dwie równe części i sklejamy ten brzeg który został po przecięciu

Rozpustne gotowanie
Jabłka z cynamonem w cieście sezamowym 144

Jabłka z cynamonem w delikatnym, lekko sezamowym cieście i cukrowej posypce – pomysł na ciepłe śniadanie lub deser. 2 jabłka 90 g mąki pszennej 90 ml mleka 1 jajko ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ½ szklanki drobnego cukru do wypieków 4 łyżeczki sezamu 1 łyżeczka cynamonu olej do smażenia Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić(...)przesianą mąkę i proszek do pieczenia oraz sezam i jeszcze raz zmiksować. Na patelnię wlać olej (około 1 cm ), rozgrzać go i utrzymywać temperaturę na średnim ogniu. Jabłka maczać w cieście i smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Wykładać na papierowy ręcznik, lekko odsączyć z tłuszczu i obtaczać w drobnym cukrze wysypanym do miseczki

Trzeci talerz
Seromakowiec na kruchym spodzie z jabłkami i kruszonką. 69

Dzisiaj przepis na trzy ciasta w jednym. Seromakowiec z jabłkami na kruchym spodzie i z jabłkami. Wszystkie, moje ulubione ciasta w jednym. Przepis idealny na Wielkanoc. SKŁADNIKI: Kruche ciasto: 300 g maki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 180 g masła szczypta soli Masa makowa: 1 puszka maku z bakaliami 2 białka(...)filmu WYKONANIE: Zrobić ciasto : W misce zagnieść wszystkie składniki na ciasto, na gładka masę. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto wyjąc z lodówki i rozwałkować na wielkość blaszki do pieczenia. Wymiar blachy 20 x 30 cm. Rozwałkowane ciasto przelozyc do foremki wyłożonej pergaminem i nakłuć je widelcem. Ciasto podpiec 10 minut

Pani M - kuchnia smakowita
leniwe drożdżowe z brzoskwinią i dżemem... 106

jędrne i nie rozpadają się) ze skórką pokroić w plastry, dżem niskosłodzony (mój domowy z ciemnych winogron) wymieszać w misce z kisielem wiśniowym dżem wyłożyć na wierzch ciasta, ułożyć jabłka, piec w 190C, grzanie góra/dół około 50-55 minut, do suchego patyczka ciasto dobrze wystudzić w formie aby kisiel stężał, przed podaniem posypać pudrem cukrem - ciasto drożdżowe

W Mojej Kuchni Lubię
Apfelstrudel 168

Strudel jabłkowy, czyli apfelstrudel to specjalność kuchni niemieckiej, szczególnie Austrii i innych terytoriów byłej austro-węgierskiej monarchii. To gorące ciasto z jabłkami. Farsz składa się z lekko kwaskowatych jabłek, rodzynek maczanych w rumie i cynamonu, wszystko zawija się w płat cienkiego niczym papier ciasta. Do tego dodaje się gałkę lodów waniliowych lub bitą śmietanę. Prawdopodobnie sam strudel pochodzi

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jabłka w cieście twarogowym 153

mąkę, cukier waniliowy, żółtko, szczyptę soli, dodać podkrojone w małe kawałki masło i zmielony twaróg. Szybko zagnieść ciasto w jednolitą masę. Ciasto rozwałkować partiami na grubość 5 mm, podsypując mąką. Wycinać kółka za pomocą dużej filiżanki. Jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniaza nasienne i pokroić w grube plasterki. Na każdym krążku położyć gruby plasterek jabłka i złożyć

Kuchnia Pokoleń
Racuchy drożdżowe z jabłkami 164

Nigdy nie czekam, długo z wyrośnięciem ciasta, bo i tak urosną na patelni. Oczywiście  do zjedzenia w ten sam dzień , posypane cukrem pudrem                                                   Racuchy drożdżowe z jabłkami Składniki: mąka 2,5 szkl cukier(...)cukier, dokładnie wymieszać, odstawić na 10 minut, w ciepłe miejsce. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kosteczkę. Następnie do ciasta dodać resztę mleka, mąkę i jabłka, dobrze wymieszać robotem. Ciasto nie powinno być zbyt rzadkie, ani za gęste. ( jak jest za rzadkie, dodać mąki, jeśli za gęste , trochę mleka ) Odstawić jeszcze na 10 minut. Tłuszcz rozgrzać

Kuchnia Danusi
Szarlotka z budyniem 79

Szarlotka to zawsze dobry wybór - kwestia tego, na jaką mamy ochotę. Ten przepis jest super dla osób, które nie do końca lubią grubsze kawałki jabłek w cieście

Prosty przepis na
Muffinki jabłkowe z chałwową kruszonką 138

chałwa. Wyrabiamy ręką do momentu aż ciasto zacznie rozdzielać się w charakterystyczną kruszonkę. 2. W dwóch osobnych miskach umieszczamy składniki suche i mokre. W każdej z misek mieszamy składniki do ich połączenia. Jabłko kroimy w kostkę. 3. Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Niedokładnie mieszamy, tylko do połączenia składników. Na koniec dodajemy pokrojone jabłka. 4. Ciasto przekładamy do foremki

Szefowa kuchni
Najlepsze kruche ciasto na miodzie ze śliwkami, jabłkiem i bezą 136

rzepakowego Huzar ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 3 białka 1/2 szklanki (120g) cukru (1 szklanka = 250 ml) Dodatkowo: 500g śliwek (u mnie węgierki) 1 jabłko Ponadto: 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotować kruche ciasto. Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść i wstawić do lodówki na około 60 minut. Schłodzonym ciastem wyłożyć dno formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.  Ciasto(...)ułożyć na nim połówki śliwek (skórką do dołu) oraz jabłko pokrojone w kostkę. Owoce oprószyć pozostałą mąką. Przygotować bezę. Białka ubić na sztywno - p od koniec miksowania stopniowo dodając cukier. Bezę rozsmarować na owocach. Całość ponownie wstawić do piekarnika na 30 minut. (*) Możecie użyć większej blachy, aby kruche ciasto było cieńsze

Di gotuje
Karmelizowane jabłka 139

przygotowywać na wiele sposobów. Kilka dni temu wypróbowałam przepis Pana Piotra Maleckiego pochodzący z książki 'cukiernia Lidla" Karmelizowane jabłka możemy wykorzystać na wiele sposobów.Karmelizowane jabłka są fajnym dodatkiem do ciast i deserów Przepyszna wychodzi szarlotka. Karmelizowane jabłka są bardzo aromatyczne dodatkowo możemy dodać skórkę z cytryny

Kulinarne pyszności Molki
Rożki serowe z jabłkiem 163

Zabierałam je wtedy na swoje drugie śniadanie. I to było moje najlepsze drugie śniadanie! Nadzienie może być dowolne: ulubiona konfitura, masa serowa, ale ja najbardziej lubię z cząstkami jabłek. Ciasto na rożki nie zawiera cukru, dlatego idealnie pasuje do nich lukier lub cukier puder. Gorąco zachęcam do wypróbowania, jeśli ktoś jeszcze takich nie robił! Rożki serowe z jabłkiem(...)pieczenia : 20-25 min. Składniki 250 g mąki pszennej 250 g twarogu śmietankowego 250 g margaryny (np. Kasia) Nadzienie 1-2 jabłka Lukier cukier puder 1-2 łyżki wrzącej wody sok z cytryny Przygotowanie Składniki na ciasto zagnieść, włożyć do tor ebki foliowej i wstawić do zamrażalnika na ok. 30 min.  C iasto rozwałkować na grubość

coolinarnastrefa.blogspot.com
Jesienny biszkopt z marmoladą jabłkowo marchewkową 106

będzie typowe ciasto z jabłkami chociaż na takie wygląda. Tym razem połączenie jabłek i marchewki w pysznej domowej marmoladzie.   Jak ją zrobić? Przeczytacie poniżej, to nic trudnego. BISZKOPT z MARMOLADĄ JABŁKOWO-MARCHEWKOWĄ   Składniki: (forma25x30) biszkop t: 5 jajek 1 szk lan ka mąki ryżowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szk lanka cukru(...)sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Wystudzony biszkopt przecinamy na 2 części. ma rmolada: Jabłka i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Skrapiamy całość sokiem z cytryny, mieszamy razem i gotujemy do momentu

Bon appetit mon amie
Pancakes – amerykańskie naleśniki 68

Naleśniki z karmelizowanymi jabłkami to jedne z moich ulubionych. Robi się je naprawdę szybko i prosto, a efekt jest niesamowity. Zerknijcie do przepisu na naleśniki, zróbcie ciasto i usmażcie je zgodnie z przepisem a następnie zróbcie nadzienie zgodnie z przepisem poniżej. Będzie super. Polecam Wa też inne przepisy na naleśniki: –  przepis na naleśniki – naleśniki pełnoziarniste z serem(...)jagodami –  Pieczony naleśnik – dutch baby – Omlet z serem ricotta – Przepis na gofry – Placuszki pełnoziarniste z jabłkami – Racuchy drożdżowe – Przepis na tosty francuskie – Placki serowe z jabłkamiJabłka w cieście – Placuszki z dyni – Placuszki jogurtowe z owocami PANCAKES – AMERYKAŃSKIE NALEŚNIKI Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania