ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:272/500)

Biszkopt z masą serową i brzoskwiniami 508

natłuścić i posypać tartą bułką, następnie przelać ciasto. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-12 minut. Przygotować masę serową. Żelatynę namoczyć w brzoskwiniowym soku , następnie lekko podgrzać i rozpuścić ciągle mieszając. Odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć z cukrem, następnie porcjami dodawać ser z wiaderka. Cały czas ucierać, na końcu dodać przestudzoną żelatynę, dokładnie wymieszać

Monia miesza i gotuje
Ciasto cytrynowe 509

cytryny starta skórka z 1 cytryny Masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i wszystko razem mieszamy. Na końcu dodajemy skórkę cytrynową i sok z wyciśniętej cytryny oraz pokrojoną na małe kawałki białą czekoladę. Łączymy ze sobą wszystkie składniki tak aby uzyskać jednolitą masę. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem i wstawiamy

Animelka Blog
Ciasto z owocami i kokosową pianką 143

200g kokosu Dodatkowo: 1 słoik kwaskowatego dżemu 100g rodzynek 1 większy słoik drylowanych wiśni Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka oraz jajka. Do jednolitej masy dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszamy do połączenia i wykładamy na blaszkę. Ciasto smarujemy dżemem, posypujemy wiśniami i rodzynkami. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier, a na końcu kokos

Kuchnia w czekoladzie
Zakręcony małpowy sernik, czyli sernik z nutą czekolady na kruchym kakaowym spodzie 194

zepsuć ;) przepis oczywiście powstał na miejscu :) Ciasto: 100g margaryny ½ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 jajko 2 szklanki mąki Masa serowa: ½ kg twarogu homogenizowanego 2/3 szklanki cukru 4 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 budyń waniliowy (proszek) 2 białka 80g czekolady Miękką margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, jajkiem, kakao, proszkiem(...)cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieramy razem mikserem. Gdy dobrze się połączą dodajemy budyń. Osobno ubijamy na sztywną pianę białka i całość razem łączymy, delikatnie mieszając łyżka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie dodajemy do niej około 2-3 łyżki masy twarogowej i razem dobrze mieszamy. Połowę żółtej masy serowej wylewamy na ciasto, na którym robimy wzorki połową czekoladowej

Smakowy Raj
Mleczna kanapka 305

sztywna pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, a następnie żółtka. Zmiksować. Dodać olej i dalej miksować. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i kakao, wmieszać delikatnie do masy jajecznej. Ciasto wyłozyć do formy o wymiarach 25*34 cm (wcześniej wyłożona papierem do pieczenia) i piec około 20-25 minut w temperaturze 170°C, do suchego patyczka. SKŁADNIKI NA MLECZNA MASĘ(...)niego wystudzone mleko, dalej ucierając. Wsypać przesiane mleko w proszku i ucierać do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 70 g masła Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. gotową polewą polać ciasto. Przechowywać w lodówce. Wyjąć ok 1-2 godziny przed planowanym podaniem, masa dość twardnieje

Blondynka Gotuje
kapucynek 255

Niezwykle lekkie i delikatne ciasto, w którym łączą się smaki cappuccino i kokosa. Polecam je na przyjęcia bo nie tylko świetnie smakuje ale też ciekawie wygląda. A do tego jest proste do zrobienia, nie wymaga ucierania mas i w zasadzie nie można go zepsuć.  *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru(...)cappuccino opakowanie ptasiego mleczka (około 25 sztuk) Białka ubić z cukrem na sztywno, obijając dodawać po żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem oraz kakao. Delikatnie połączyć z masą jajeczną. Przelać ciasto do foremki i piec w 180*C przez około 25 minut. Wystudzić.  W połowie mleka rozmieszać cukier i budyń, resztę ugotować z kokosem (jeśli jest gruby to należy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ŚWIĄTECZNY KEKS 205

pieczone u mnie nie tylko z okazji świąt.  Ma wiele zalet: jest nietrudne, zawsze się udaje i co najważniejsze im starszy - tym lepszy.  Nie jest to więc ciasto, które trzeba piec na ostatnią chwilę, wręcz przeciwnie, najlepszy jest po 2-3 dniach :)  Mam 2 niezawodne przepisy na keks. Różnią się od siebie niewiele proporcjami, a w smaku(...)skórka pomarańczowa, rodzynki, żurawina, orzechy włoskie)  Wykonanie: Margarynę wyjmujemy wcześniej z lodówki i ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy kolejno po 1 żółtku i cały czas miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz wódkę (lub spirytus). Ciasto jest bardzo gęste, nie zrażajmy się tym. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy

Walijskie Pichcenie
Biszkopt z jagodami i galaretką – Smerfuś 453

słodki, ciekawie wygląda i powinien spodobać się dzieciom. Z przepisu otrzymamy sporą blaszkę 25x35cm, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „Najlepsze ciasta”).   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Royal Old England oraz Fabuleux .     Składniki: 6 jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka cukru 1 i 1/3 szklanki mąki(...)stanie się gęsta i lśniąca. 4. Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. Dodać aromat, wymieszać. 5. Do jajecznej masy dodać w dwóch partiach wcześniej przygotowaną mąkę i po każdym dodaniu wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika

Mała Cukierenka
Biszkopt z jagodami i galaretką – Smerfuś 492

słodki, ciekawie wygląda i powinien spodobać się dzieciom. Z przepisu otrzymamy sporą blaszkę 25x35cm, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „Najlepsze ciasta”).   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Royal Old England oraz Fabuleux .     Składniki: 6 jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka cukru 1 i 1/3 szklanki mąki(...)stanie się gęsta i lśniąca. 4. Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. Dodać aromat, wymieszać. 5. Do jajecznej masy dodać w dwóch partiach wcześniej przygotowaną mąkę i po każdym dodaniu wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika

Mała Cukierenka
Czekoladowy Tort z Masłem Orzechowym 196

pieczenia, samo dno. Dzielimy ciasto po równo. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.   Krem maślany: 300 g masła 400 g masła orzechowego 320 g cukru pudru 155 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii   Masło ucieramy na puch. Ciągle ucierając dodajemy stopniowo(...)utartego masła i całość ucieramy do połączenia.   Ganache: 100 g gorzkiej czekolady (lub pół na pół z mleczną) 100 ml śmietany kremówki   Śmietankę doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z palnika. Wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty, następnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do ostygnięcia i lekkiego zgęstnienia.   Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim

Made By Mom And Son
Brownie 149

gładką masę (nie zagotowujemy). Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie całe jajka ucieramy na puszystą masę z cukrem. Następnie dodajemy do tej masy rozpuszczoną czekoladę z masłem i dokładnie mieszamy. Do tej masy dosypujemy proszek do pieczenia razem z mąką i znowu dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki (np. tak jak w moim przypadku do foremki silikonowej uprzednio wysmarowanej lekko

Emcia Pichci
Tort pralinowy "Owoce Morza" 188

Wystudzić, przykryć folią i wstawić na noc do lodówki. Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na małym ogniu i pozostawić, aby przestygła. Do miski przesiać mąkę pszenną i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy, jajka i masło. Ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty. Następnie dodać

MyCookBook.pl
Sernik z brzoskwiniami 195

woreczki umieszczamy w zamrażarce lub lodówce dla stwardnienia ciasta. Musi być na tyle twarde, by dało się je później zetrzeć na tarce. Składniki na masę serową: - 1 kilogram mielonego twarogu - 125 gram masła - 200 gram cukru - 3 jajka - 50 gram mąki ziemniaczanej Przygotowanie masy serowej: Jajka oraz masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy, porcjami, twaróg. Na samym końcu łączymy masę

Życie zamknięte w smaku
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Keks z bakaliami 249

skórką pomarańczy. Kolejno wbijajmy jajka. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami dodajemy do ucieranej masy na przemian z mlekiem. Całość dobrze mieszamy. Figi oraz morele kroimy na kawałeczki, dodajemy posiekane orzechy włoskie, migdały i siemię lniane. Następnie dodajemy do ciasta rodzynki – można lekko oprószyć je mąką pełnoziarnistą, aby nie opadły na dno ciasta. Foremkę keksową wykładamy papierem

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kruche ciasteczka kokosowe 236

Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu kruche ciasteczka kokosowe. Słodkie, chrupiące kuleczki, pięknie pachną i apatycznie wyglądają. Dla aromatu możemy do ciasta dodać troszkę suszonej lawendy. Ciasteczka możemy podać w małych papilotkach i będą wyglądały elegancko, bardzo polecam… (inspiracyjna ze strony epicureanmom.com )   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji White Rose .     Składniki na około 27 ciasteczek(...)funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg 170oC). 2. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać przez około 3-4 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie dodać mąkę, sól i zmniejszyć obroty miksera, wymieszać. Wsypać wiórki kokosowe, lawendę (niekoniecznie) i znów wymieszać (można rękoma). 3. Z ciasta formować w rękach kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem

Mała Cukierenka
Kruche ciasteczka kokosowe 179

Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu kruche ciasteczka kokosowe. Słodkie, chrupiące kuleczki, pięknie pachną i apatycznie wyglądają. Dla aromatu możemy do ciasta dodać troszkę suszonej lawendy. Ciasteczka możemy podać w małych papilotkach i będą wyglądały elegancko, bardzo polecam… (inspiracyjna ze strony epicureanmom.com )   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji White Rose .     Składniki na około 27 ciasteczek(...)funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg 170oC). 2. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać przez około 3-4 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie dodać mąkę, sól i zmniejszyć obroty miksera, wymieszać. Wsypać wiórki kokosowe, lawendę (niekoniecznie) i znów wymieszać (można rękoma). 3. Z ciasta formować w rękach kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem

Mała Cukierenka