ciasta truskawkowe - 3451 przepisów (strona:134/231)

Biszkoptowy przekładaniec z kremem i czereśniami 133

Cześć Od paru dni chodziło za mną dobre, domowe ciasto. W weekend się zmobilizowałam i powstało takie cudo. Motywacją do pracy był też fakt, że razem z mamą wpadłyśmy na ten sam pomysł – obie kupiłyśmy czereśnie. Biszkoptowy przekładaniec z kremem i czereśniami Przygotuj mikser, makutrę, łyżkę/łopatkę, łyżeczkę, kubek, garnek, nóż, wysokie naczynie do ubicia śmietany, łyżkę, szprycę cukierniczą, blachę(...)śmietany o smaku truskawkowym, opakowanie serka mascarpone, cukier puder do smaku. Blachę wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia. Połącz obie mąki z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Jajka sparz i oddziel żółtka od białek. Do białek dodaj szczyptę soli. Gdy piana będzie już sztywna dodaj cukier, wymieszaj i dodaj żółtka. Wymieszaj. Dosyp do ciasta połączone ze sobą wcześniej mąki

blog.moje-pasje.info
Sernik z chałwą i musem truskawkowym 155

Kremowy sernik pieczony z wykorzystaniem pary z wody. Dzięki temu zabiegowi jest wilgotny. Połączony z czekoladą i chałwą jest wyśmienity. Do tego mus truskawkowy! Pyszności! Sernik

VioletoweKucharzenie
Sernik „trzy kolory: fioletowy” 214

Takiego filmu nie było, ale za to jest taki sernik 😉   Uwielbiam zabawy kolorem. Komponowanie, mieszanie i eksponowanie barw według konkretnego klucza potrafi być wymowne. Nie

Wiszniówka
Bezglutenowa Wegańska Tarta kokosowa z truskawkami. 159

dwiema łyżkami mąki ziemniacznej  lub kisiel o smaku truskawkowym rozrobiony w 250 ml wody.  oraz 250 g świeżych truskawek  Wykonanie :  1. Piekarnik rozgrzać do 180 st C. Wszystkie składniki na spód wymieszać do uzyskania konsystencji mokrego piasku.  2. Formę do tarty lekko natłuścić Wyłożyć ciasto lekko dociskając wyrównując wierzch. Piec przez 15-18 minut

vaniliowoczekoladowa
Bezglutenowe kruche ciasto z truskawkami i rabarbarem 233

wymieszać i wyłożyć na podpieczony spód. Na wierzch pokruszyć pozostałą część ciasta. Tortownicę ponownie wstawić do piekarnika, piec 15 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni z termo obiegiem (170 bez) i piec jeszcze 30-40 minut. Wystudzić w blaszce. Po wystudzeniu można oprószyć ksylitolem. W truskawkowej zabawie udział wzięły: KATARZYNA ANGELIKA ANGELIKA JOANNA JOANNA MARZENA DOROTA MAŁGORZATA DAGMARA

Kuchenne zapiski Edyty
Lodowiec 26717

podobno to jeszcze nie ten smak, więc będę próbować dalej. A ciasto pyszne, słodkawa pianka budyniowa w dwóch smakach, nasączone galaretką biszkopty i owoce idealny deser na upały i na zbliżający się Dzień Dziecka. Więc spróbujcie koniecznie. Składniki: biszkopty (u mnie wystarczyło jedno opakowanie) 2 opakowania galaretki truskawkowej  1,5 szklanki mleka (375 ml) 5 żółtek 1 opakowanie budyniu

Cynamonowe szczęście
SERNIK NA ZIMNO NA SERKACH HOMOGENIZOWANYCH 125

  Pysznie,lekko,orzeźwiająco i bez pieczenia - serniczek na Dzień Matki. Składniki:   4 serki homogenizowane 4 galaretki o dowolnym smaku 2 galaretki truskawkowe dowolne,ulubione

Niespełnione zdolności kulinarne
Jogurt granatowo truskawkowy 162

sałatek. Wykorzystywane są w dietach odchudzających. Kwaśne odmiany używane są w ciastach oraz jako dodatek do lodów. Z owoców produkuje się Grenadinę, która stosowana jest jako syrop barmański do wszelkiego rodzaju drinków i koktajli. W kuchni indyjskiej suszone owoce, wykorzystuje się jako dodatek do potraw. Jogurt granatowo truskawkowy.   Składniki: - owoc granatu - truskawki - jogurt naturalny - nektar z agawy

mojewypiekiinietylko
Piankowa rozkosz 134

śmietan-fix.  Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy chłodną galaretkę truskawkową.  Dno blaszki wykładamy biszkoptami (ja delikatnie je naponczowałam, ale nie jest to konieczne). Na nie nakładamy połowę bitej śmietany z galaretką.  Na piance układamy brzoskwinie w dowolny sposób i zalewamy je galaretką agrestową. Na chwilę ciasto wkładamy do lodówki, aby stężała galaretka. Następnie układamy druga warstwę biszkoptów

Pyszności Słodkości
Delikatne bananowo-maślankowe placuszki śniadaniowe 110

pieczenia, mieszając w trakcie, aż do połączenia składników i uzyskania ciasta o konsystencji gęstego jogurtu (w razie potrzeby można dodać odrobinę więcej mąki). Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wylewamy małe placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy same lub z ulubionymi dodatkami, np. truskawkowym dżemem . Smacznego

Słodkie okruszki
Pierogi z twarogiem i jagodami 161

inne owocowe dania obiadowe to zachęcam do przygotowania chłodnika owocowego lub truskawkowego .  Składniki na około 60 pierogów: 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka wrzącej wody 1/2 łyżeczki soli 0,5 kg twarogu 300 g jagód 4 łyżki zwykłego cukru do podania: jogurt naturalny/śmietana Najpierw przygotować ciasto na pierogi - do miski wsypać mąkę i sól. Wymieszać i zalać

Ugotować
Warsztaty Słodko, ale zdrowo z Lidlem 206

byliśmy przy stanowisku Pawła i obserwowaliśmy jak robi Tartę szpinakowo - truskawkową.  Po pokazie Mistrza przyszła kolej na nas i przygotowanie tarty w grupach :) Czasami trzeba było użyć, kilku rodzajów łopatek kuchennych naraz ;)  Po skończeniu pierwszej pozycji, poszliśmy kolejny raz do stanowiska Pawła obserwować jak robi kruche ciasto z morelami i orzechami nerkowca. Następnie oczywiście zrobiliśmy je w grupach

Parowar Faceta
Gofry na zakwasie pszenno żytnim 83

pomocy silikonowego pędzelka posmarowałam powierzchnie grzewcze odrobiną oleju. Nalewałam małe chochelki ciasta i piekłam gofry, aż stały się rumiane i chrupiące – gofrownica 850W mocy, poziom 5 z sześciu możliwych. Upieczone zdejmowałam drewnianą łopatką i ustawiałam pionowo opierając o metalową podstawkę z mikrofalówki. Podałam z bitą śmietaną, dżemem truskawkowym i cukrem pudrem – do wyboru. *Zakwas pszenno-żytni otrzymałam w ten sposób

Kuchenne zapiski Edyty
Odrywane, razowe bułeczki orkiszowe z truskawkami 128

dawna już przymierzałam się do ich upieczenia. Teraz pełnia sezonu truskawkowego, wiec w środku każdej bułeczki wylądowała ogromna, słodka truskawka. Posypka z różanego cukru to dodatkowa atrakcja smakowa moich bułeczek, choć możesz posypać je zwykłym cukrem lub całkowicie posykę cukrową pominąć. Pracę bardzo sobie ułatwiłam, poniewaz ciasto przygotowałam wieczorem, bułeczki po ogrzaniu ciasta upiekłam natępnego dnia rano

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciastka bananowe /bez mąki pszennej ,cukru i jajek/ z truskawkami 1051

Łyżką  do lodów  kłaść  w odstępach kulki ciasta i lekko je spłaszczyć. -Na środku każdego ciastka  wgnieść  połówkę , lub plaster truskawki . -Blachę wstawić do piekarnia i piec ok.20-25 minut. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę kuchenna i pozostawić do przestygnięcia. Ciasteczka bananowe z  koktejlem truskawkowym / tym razem na bazie mleka kokosowego/  to  moje

Zakamarki mojej kuchni