wspaniałe w smaku, bardzo ładnie się prezentuje. Nie ma przy nim zbyt wiele pracy, ale troszkę pobawić się trzeba przy lepieniu kulek. Jednak warto. Przepis na ciasto Krokodyle oczy jest od Siostry Anastazji. Wcześniej piekłam Kopciuszka i był równie smaczny. Ciasto I 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki amoniaku 250 g margaryny (dałam
O kuchni z uczuciemascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto, które wypatrzyłam u siostry Anastazji. Jednak nie byłabym sobą gdybym nie wprowadziła choć małej własnej modyfikacji. To ulubione ciasto mojej rodziny, które pojawia się prawie w każde święta. 16.00 Normal 0 21 false
W garach u GosiWitajcie :) Zainspirował mnie przepis Siostry Anastazji Delicje kakaowe, ja oczywiście to ciasto zrobiłam po swojemu, nie lubię suchych biszkoptów więc do ciasta dodałam napar kawowy. Ciasto jest przepyszne, z masą budyniową, galaretką i masą śmietanową. Powiem szczerze że jest pracochłonne ale warte poświęcenia tych kilku godzin :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na biszkopt kawowy : 6 jajek 1 szklanka cukru
Sama słodycz i szczypta chiliKolejne bardzo smaczne i efektowne ciasto godne polecenia na świąteczny stół. Piekłam je już kilkakrotnie i za każdym razem mnie zachwyca. Przepis na ciasto pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji. biszkopt kakaowy: 7 jajek 1 szkl. cukru 2 łyżki kakao 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ciasto orzechowe: 250 g orzechów włoskich 5 białek 3/4 szkl
Kolorowa kuchnia Elkiczeka mnie jeszcze dokończenie pracy licencjackiej, przeprowadzka do Warszawy w przyszłym tygodniu oraz może lipcowa obrona(?). Dzisiaj, aby wynagrodzić nieco swoją blogową nieobecność przedstawię wyjątkowe, troszkę pracochłonne ciasto z kolejnego przepisu Siostry Anastazji. Jest idealne, jeśli mamy czas, aby je zrobić, bądź jeśli chcemy zjeść coś dobrego lub zwyczajnie komuś zaimponować, bowiem ciasto prezentuje się naprawdę okazale :) Smacznego! Biszkopt jasny
psgotujemyKolejny pomysł na ciasto zaczerpnięty z książki siostry Anastazji:) Przyznaję, że pracy co niemiara, cierpliwość trzeba mieć anielską, ale efekt wynagradza cały trud:) Jak ktoś lubi zabawy z ciastem to na pewno nie będzie miał z tym problemu:) Składniki: 60 dag mąki 30 gad masła 1 cukier waniliowy 6 żółtek 15 dag cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasteczkowy PotwórBrazylianka Ciasto cygan Brzoskwiniowe wydmy Szach-mat Filet z kurczaka w warzywnym sosie
Ala piecze i gotujeWeselna Dama" to wspaniałe ciasto wzorowane na przepisie Siostry Anastazji. Charakteryzuje je przepyszna masa budyniowa, makowy biszkopt, herbatniki nasączone alkoholem oraz biała czekolada (jeżeli nie przepadamy za białą czekoladą możemy użyć mlecznej lub gorzkiej) - ciasto możemy również przełożyć konfiturą porzeczkową dla złamania słodyczy. Całość tworzy przepyszny wypiek, który z pewnością warto przygotować w naszych domach. Ciasto "Weselna Dama
Słodka StronaJeśli macie ochotę na coś słodkiego, a nie macie zbyt dużo czasu na przygotowanie ciasta to polecam Wam przepis na szybkie ciasto z orzeszkami. W tym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!każdy pasek należy posmarować budyniem aby skleić z drugim. Wstawiamy do lodówki na godzinkę i następnie smarujemy całość polewą zimną polewą. Wierzch dekorujemy według uznania . Na to ciasto polecam polewę według siostry Anastazji z żelatyną jet naprawdę mięciutka. Polewa: Do garnuszka wlewamy wodę , dodajemy margarynę , cukier , cukier waniliowy i kakao gotujemy , następnie zmniejszamy gaz i wlewamy śmietanę oraz żelatynę
Sama słodycz i szczypta chiliNarodzenie. Najważniejsze, aby dobrze podzielić ciasto na 3 części, polecam poradzić sobie wagą kuchenną. Ciasto wyszło pyszne i leciutkie dzięki śnieżce. A przepis pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji. Składniki (blaszka 36x24 cm): Ciasto: 25 dag masła / margaryny 6 jajek 25 dag cukru pudru cukier waniliowy 20 dag mąki 1/2 łyżeczki amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mielonych orzechów
Kuchnia domowa AniPrzepis na ciasto znalazłam w zbiorach z przepisami siostry Anastazji. Troszkę go zmodyfikowałam. Zapraszam na moją wersję Gargamela :)Składniki:Ciasto miodowe:6 jajek1 szklanka cukru pudru (dałam trochę mniej)20 dag płynnego miodu (dałam trochę mniej)przyprawa do piernika1 łyżeczka sody1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szklanka mąki pszennej1 szklanka mąki żytniej (można dodać po prostu pszennej - tak też zrobiłam
Kuchnia domowa Aniwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Ciasto i farsz wg przepisu Siostry Anastazji. Klasyczne pierogi, które zna pewnie każdy z Was. Nie trzeba żadnych modyfikacji, ponieważ takie smakują najlepiej. Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka wody (letniej) Farsz: 1/2 kg ziemniaków 20-30 dag białego sera 1 duża cebula olej sól, pieprz Ponadto: wędzony boczek
Di gotujeUwielbiam ciasta tego rodzaju na biszkopcie i z owocami. Już nie mogę doczekać się sezonu na truskawki. Przepis na ciasto jest z książki siostry Anastazji. Składniki: (blacha 25x35) Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 25 dag masła 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
talerz przyjemnościPrzepis z książki Siostry Anastazji z małymi zmianami. Genialne połączenie smaków. Po prostu idealne ciasto na różne okazje! Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 1 1/4 szklanki cukru 1 1/4 szklanki mąki 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem
Na Ciasteczkowych Papierach