ciasta orzechowe - 5371 przepisów (strona:129/359)

Placuszki z mąki kokosowej 194

bardzo małym ogniu do zarumienienia (około 2-3 minuty). Przewrócić bardzo delikatnie i smażyć jeszcze przez chwilę. Placuszki można podawać z masłem orzechowym, dżemem, konfiturą lub czekoladowym kremem z awokado  i udekorować owocami. Smacznego! *Ciasto wychodzi gęste, więc w razie potrzeby polecam dolać troszkę mleka

Healthy food explorer
Tort lodowy cheesecake z czekoladowo orzechową praliną 210

Tort lodowy cheesecake z czekoladowo orzechową praliną to sernik w wersji lodowej. Uwielbiam lodowe torty . Przyrządzam je często i sezonowo zamiast tradycyjnego ciasta jak tort jeżynowy . Pomysł na mrożony cheesecake wpadł mi całkiem przypadkiem do głowy. Ostatnio piekłam czekoladowo orzechową pralinę i tak sobie pomyślalam, że część wykorzystam do mrożonego sernika. Do praliny użyłam pekanowców ale oczywiście można wybrać dowolne

codojedzenia
BAGIETKI Z PŁASKURKI I ORKISZU 229

przeciwdziałają nowotworom układu pokarmowego.  Z mąki z płaskurki można przygotowywać wszystko to, co przygotowuje się ze zwykłej pszenicy: chleby, bułki, ciasta, ciasteczka, naleśniki, itp. Ciasta przygotowane na jej bazie są delikatne, słodkawe, o orzechowym posmaku.  Źródła:   Stressfree ,  superpokarmy Składniki: - 250g mąki z płaskurki typ650 - 250g mąki orkiszowej typ750 - 100g mąki żytniej typ720 - 10g soli himalajskiej (zwykłej(...)objętości, na ok.45 minut. Po tym czasie masę wyłożyć na podsypany mąką blat. Ja zwilżam blat mokrą szmatką i przyklejam folię spożywczą, na folię wsypuję mąkę i dopiero wykładam ciasto. Ciasto kilkakrotnie zagniatamy w kopertę, tzn. zaginamy na siebie przeciwległe narożniki. Ciasto musi być omączone, w przeciwnym razie będzie się mocno kleić (jest dość rzadkie, dzięki temu bagietki

Smaczne Zdrowe
Sernik z masłem orzechowym i karmelem na spodzie brownie 309

dobry! Jednym z ostatnich przepisów na blogu jest brownie z karmelem i orzeszkami ziemnymi , takie połączenie tak nam zasmakowało, że postanowiłam przygotować kolejne ciasto w podobnym stylu. Dzisiaj prezentuję Wam pyszny sernik z dodatkiem masła orzechowego, solonego karmelu, orzeszków, a wszystko na słodkim, mocno czekoladowym spodzie brownie. Chyba nie muszę pisać więcej, zapraszam po przepis :-). Czytaj więcej » Ten i więcej

Pora coś zjeść
CIASTO KOSTKA ALPEJSKA 195

słodkie i czekoladowe ciasto, o posmaku adwokatu i orzechów. Bardzo smaczne, idealne na niedzielę, przyjęcia lub święta. Bardzo ładnie się kroi i  efektownie wygląda. Jeżeli nie chcemy aby ciasto było bardzo słodkie dodajemy do masy mniej bezy, ja użyłam tylko 70 g i wyszło idealne(...)nagrzanego do 180 *C, pieczemy 30 minut. Biszkopt studzimy i nasączamy słodką herbatą. Margarynę ucieramy mikserem, dodajemy partiami masę orzechową aż całą wyrobimy. Na koniec wlewamy ajerkoniak i wsypujemy pokruszone bezy. Masę wykładamy na biszkopt. Na masę rozkładamy herbatniki. Ciasto odkładamy do lodówki. Bardzo zimną śmietanę ubijamy mikserem z cukrami na sztywno, wlewamy ostudzoną żelatynę, chwilkę mieszamy. Śmietanę wykładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Wegańskie babeczki z bananowo-orzechowym budyniem jaglanym 164

słonecznika – 50 g wiórków kokosowych – łyżka kakao – łyżka masła orzechowego – 150 g daktyli Składniki na budyń jaglany: – 200 g kaszy jaglanej – 300 ml mleka sojowego – 200 ml wody – łyżka oleju kokosowego – 2 banany – 50 g masła orzechowego + sok z cytryny, cynamon + ewentualnie ksylitol do smaku Składniki na dekorację: – gorzka(...)gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 17-20 min. Do lekko ostudzonej kaszy dodaj banany, masło orzechowe i sok z cytryny, cynamon, ksylitol do smaku. Wszystko dokładnie zblenduj na krem. Budyń przełóż do foremek na babeczki z ciastem, a na koniec posyp startą czekoladą i posiekanymi orzechami. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz

Mrs. Endorfina
Babeczki z twarogiem 128

ciasto znajdzie u mnie poniżej w linku. Jeśli chodzi o babeczki nie dość że są banalne w wykonaniu i nie potrzebują nawet miksera, jeśli ktoś ma werwę w ręce to jeszcze smakują obłędnie! Koniecznie musicie je wykonać i cieszyć się mini wersją słynnego ciasta! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również skorzystać w przepisu na BABECZKI Z MASŁEM ORZECHOWYM oraz BABECZKI

zdrowo i aktywnie
Babeczki z twarogiem 223

potrzebują nawet miksera, jeśli ktoś ma werwę w ręce to jeszcze smakują obłędnie! Koniecznie musicie je wykonać i cieszyć się mini wersją słynnego ciasta! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również skorzystać w przepisu na BABECZKI Z MASŁEM ORZECHOWYM oraz BABECZKI NA OWSIANYM SPODZIE Z NIESPODZIANKĄ .        Wartość odżywcza 1 babeczki (12): 111 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Drożdżowe bułeczki do odrywania z kremem orzechowo-czekoladowym i cynamonem 164

roztopionego masła 20 g świeżych drożdży 235 ml letniego mleka 100 ml wody w temp. pokojowej 50 g cukru 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: 5-6 łyżek kremu czekoladowo-orzechowego 1/4 szkl. cukru wymieszana z 1 łyżeczką cynamonu – na posypkę 50 g roztopionego masła Do szklanki rozkruszamy drożdże. Dodajemy około 1/5 szkl. mleka, 1 łyżkę cukru oraz 1 łyżkę mąki(...)przygotowany rozczyn. Wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Po około 10-15 minutach, gdy ciasto stanie się elastyczne, dodajemy roztopione, przestudzone masło, wyrabiamy jeszcze chwilę. Gotowe ciasto odstawiamy w misce pod przykryciem do zwiększenia objętości (na około 1-1,5 godziny). Wyrośnięte ciasto przenosimy na podsypany lekko mąką blat. Wałkujemy na prostokąt. Rozprowadzamy na nim orzechowo-czekoladowy krem i zwijamy w roladę

Smaki Na Talerzu
CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 472

orzechy, migdały, morele, śliwki) skórka z 1 cytryny Przygotowanie: Sparzyć i namoczyć rodzynku w olejku rumowym na około 1 godziny (nie za długo, ponieważ później w pieczeniu ciasta za bardzo dominuje aromat rumu). Bakalie (orzechy, migdały, morele, śliwki) drobno pokroić. Margarynę roztopić i odstawić do ostygnięcia. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Ubić jajka z cukrem. Oprószyć rodzynki i pozostałe(...)kokosowe namoczone w mleku. Dobrze wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty. Na dolny spód ciasta wyłożyć 1/2 masy kokosowej, następnie wyłożyć herbatniki maślane. Potem posmarować 1/2 puszki masą kajmakową o smaku orzechowym i przykryć pozostałymi herbatnikami maślanymi. Na herbatniki wyłożyć pozostałą masę kokosową pamiętając zostawić trochę masy na posmarowanie boków torcika. Na wierzch

Ciastka - domowe słodkości
Tort kawowo-orzechowy pokryty lukrem plastycznym 291

świetnie nadaje się na dekorowanie tortów;) Co prawda nie mam zbytnio zdolności manualnych, jednak coś tam skleiłam;) Masą pokryłam tort składający się z ciemnego biszkoptu oraz kremu maślanego kawowo-orzechowego:) Jest bardzo elegancki, polecam go więc na szczególne okazje:) Biszkopt:6 jajek, 3/4 szklanki cukru, czubata szklanka mąki pszennej, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, 1,5 łyżki kakao,łyżeczka proszku(...)dodać kakao. Delikatnie i dokładnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy o śr. 24cm. Piec ok. 35-40min w temp. 180st, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić i przekroić na trzy części.       Krem: 200g masła, 175g margaryny, 2 żółtka, budyń waniliowy, szklanka mleka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki orzechowego cappuccino, 2 łyżki zmielonych orzechów laskowych (użyłam

Z miłości do słodkości
Ciasteczka z masłem orzechowym 193

przygotowaniu, idealne dla niespodziewanych gości Składniki: 1 szklanka mąki 1 jajko 1/2 szklanki cukru 110 g masła orzechowego z kawałkami orzechów 30 g miękkiego masła 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Wszystkie składniki razem zagnieść, aby powstała jednolita masa. Następnie ciasto rozwałkować na około 0,8 cm i wycinać ciasteczka o średnicy 5 cm (wyjdzie około 35 ciasteczek). Ułożyć

Oryginalny smak
Kruche ciasteczka z masłem orzechowym ★ 202

soli Dodatkowo: masło orzechowe 100% gładkie lub z kawałkami orzeszków cukier puder Przygotowanie: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone, zimne masło, cukier puder, masło orzechowe, cynamon, sodę oczyszczoną oraz małą szczyptę soli i szybko zagnieść ciasto, najlepiej za pomocą miksera przy użyciu odpowiedniej końcówki. Jeżeli ciasto wyszło zbyt luźne można dodać odrobinę więcej mąki. 2) Ciasto delikatnie spłaszczyć, zawinąć(...)noża układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ponieważ ciasto jest bardzo kruche. 4) Przed pieczeniem ciasteczka dobrze jest jeszcze schłodzić ok. 30 min. 5) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10 min. uważając, aby się nie przypaliły, a następnie wystudzić. 6) Wystudzone ciasteczka przełożyć masłem orzechowym i oprószyć cukrem pudrem. Artykuł Kruche ciasteczka z masłem orzechowym

Fitsweet.me
Kruche ciasteczka z masłem orzechowym ★ 195

soli Dodatkowo: masło orzechowe 100% gładkie lub z kawałkami orzeszków cukier puder Przygotowanie: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone, zimne masło, cukier puder, masło orzechowe, cynamon, sodę oczyszczoną oraz małą szczyptę soli i szybko zagnieść ciasto, najlepiej za pomocą miksera przy użyciu odpowiedniej końcówki. Jeżeli ciasto wyszło zbyt luźne można dodać odrobinę więcej mąki. 2) Ciasto delikatnie spłaszczyć, zawinąć(...)noża układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ponieważ ciasto jest bardzo kruche. 4) Przed pieczeniem ciasteczka dobrze jest jeszcze schłodzić ok. 30 min. 5) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10 min. uważając, aby się nie przypaliły, a następnie wystudzić. 6) Wystudzone ciasteczka przełożyć masłem orzechowym i oprószyć cukrem pudrem. Artykuł Kruche ciasteczka z masłem orzechowym

Fitsweet.me
MĄKI NATURALNIE BEZGLUTENOWE. JEDZ BEZ OBAW ;) 183

grupy B. Ma niski indeks glikemiczny. Stosowana m.in. do wypieku chleba i makaronów.   Mąka jaglana Ma delikatny słodko–gorzki posmak o orzechowym aromacie. Jest bogata w białko, witaminy z grupy B, wapń, żelazo, potas, krzem i magnez. Jest lekkostrawna i odżywcza. Dobrze łączy się z innymi(...)szybko jełczeje. Mąka ziemniaczana Ma postać zwięzłego, bezzapachowego proszku. Wykorzystywana głównie do zagęszczania zup, sosów, kisieli, do wypieku ciast i wyrobu pyz oraz klusek ziemniaczanych. Mąka z orzecha włoskiego Ma intensywnie orzechowy smak i aromat. Jest bogata w błonnik, magnez, żelazo, cynk, miedź, fosfor, kobalt i lecytynę. Zawiera witaminę

BezglutenowaIzabela