ciasta na herbatnikach - 1500 przepisów (strona:19/100)

Kopciuszek 488

cukier waniliowy i nadal ubijać. Kiedy w pianie cukier nie będzie wyczuwalny, to dodać żółtka i delikatnie zamieszać. Następnie dodać przesianą przez sito mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto wylać na formę do pieczenia o wymiarach 25x35 cm. Piec w temp. 160-180 0 C ok. 30-40 minut. Biszkopt z makiem: Pieczemy tak samo jak biszkopt jasny, dodając(...)łyżki cukru pudru; Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić, dodając cukier. Na końcu połączyć z tężejącą galaretką. Dodatki: 3 paczki herbatników szkolnych; 3/4 szklanki rumu; polewa; Przełożenie ciasta: Biszkopt jasny - masa śmietanowa - biszkopt z makiem - masa budyniowa - herbatniki nasączone rumem - polewa

In my kitchen
Stefania 189

Polewa: 4 łyżki masła, mleka, cukru i kakao Oczywiście można użyć innej dowolnej kombinacji lub gotowca. To tylko szczegół. Gdy jesteśmy zbyt leniwi na zabawę w pieczenie ciasta, spokojnie możemy użyć herbatników

Karczma Honorietty
Sernik na zimno z owocami w galaretce 220

mówię. A skoro już zrobiło się ciepło, przyszedł czas na sernik... na zimno. Bo w upał nie bardzo chce mi się uruchamiać piekarnik. Żeby tego uniknąć, spód ciasta zrobiłem z pokruszonych herbatników, co i Wam polecam. Trwa to znacznie krócej niż wyrobienie i upieczenie kruchego spodu, no i zawsze wychodzi on prosty. Składniki (na standardowej wielkości tortownicę

W SMAK
Ciasto czekoladowe z herbatnikami i kaszą manną 418

Szybkie do wykonania ciasto z kaszą manną. Herbatniki można maczać w alkoholu lub mleku. 1 litr mleka szklanka kaszy manny pół szklanki cukru 200 g masła cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 duże opakowania herbatników (po 250 g) Polewa czekoladowa: łyżka masła 1/4 szklanki mleka 150 g mlecznej czekolady Do namaczania herbatników: szklanka mleka lub wódki

Bullio
Delikatny sernik z owocami i bezą 220

puszki Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: W pierwszej kolejności przystępujemy do przygotowania blaszki, którą wykładamy dokładnie papierem do pieczenia. Spód ciasta przygotowujemy ze zmielonych herbatników, podobnie jak przy  niebiańsko delikatnym serniku  (przepis znajdziecie  TU ). Gdy blaszka jest już przygotowana, w dużej misce ubijamy jajka z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej konsystencji

Taste Of My Day
Sernik malinowy 585

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wspaniały sernik z malinami! Smakuje wyśmienicie Jest bardzo lekki, mocno owocowy, wręcz rozpływa się w ustach. Jeśli jakimś cudem zostały

Marta Gotuje
Ciasto cukierek + film 233

Banalnie proste w przygotowaniu i przepyszne ciasto cukierek, to ciasto bez pieczenia na herbatnikach składające się z trzech warstw kremów . Pyszne i słodkie, bardzo szybko znika z talerza. składniki na formę 25 cm na 40 cm   600 g herbatników 600 g masy kajmakowej  przepis tutaj 1 opakowanie kremu karpatka lub kremu do tortów 250g serka

Smakowite Dania
Ciasto czekoladowe z herbatnikami i kaszą manną 1004

Szybkie do wykonania ciasto z kaszą manną. Herbatniki można maczać w alkoholu lub mleku. 1 litr mleka szklanka kaszy manny pół szklanki cukru 200 g masła cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 duże opakowania herbatników Polewa czekoladowa: łyżka masła 1/3 szklanki mleka 150 g mlecznej czekolady Do namaczania herbatników: szklanka mleka lub wódki z wodą w proporcji

Bullio
Mocno czekoladowa tarta serowo-krówkowa i zapowiedź CANDY W MAGICZNEJ KUCHNI / Heavily chocolate tart with cheese and fudge, and 179

Dzisiejszy dzięń był dla mnie wyjątkowo ciężki, zupełnie jak nie niedziela:) A wszystko za sprawą mojego małego diabełka, który zawsze potrafi dostarczyć nam "rozrywek". Dziś ni

Magiczna kuchnia Darii
CIASTO 3BIT 216

CIASTO 3BITSkładniki:- 700g herbatników- 600g kajmaku- 600ml śmietany 36%- 3 łyżki cukru pudru- fix do ubijania śmietany- 100g mlecznej czekolady- 2 opakowania kremu karpatkaSposób przygotowania:Formę 25x35cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wykładamy pierwszą warstwę herbatników, miksujemy kajmak, aby zmiękł. Wylewamy kajmak na przygotowane w formie herbatniki i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Masę karpatkową

Mentor Smaku
3 bit na herbatnikach. Ciasto bez pieczenia. 275

dodawałam, bo masa krówkowa jest dosyć słodka ;) Następnie układamy ostatnią warstwę herbatników. Ubijamy kremówkę ze śmietan fixami na sztywną pianę. Taką bitą śmietanę rozprowadzamy po herbatnikach. Na koniec posypujemy ciasto startą gorzką czekoladą i schładzamy w lodówce- najlepiej przez całą

Aga w kuchni
Kinder Country 530

Kinder Country to kolejne ciasto inspirowane batonikami.   Śmietankowy środek z prażoną pszenicą otoczony herbatnikami i polany mleczną czekoladą. Mówię Wam pyszności ;-) Przygotowanie tego ciasta zajmuje chwilę, a znika bardzo szybko ;-) i co najważniejsze nie wymaga uruchomienia piekarnika. Więc będzie idealne na ciepłe dni, które przed nami. ;-)   Zapraszam!!!   Składniki: duże opakowanie herbatników, 2,5 szkl. prażonej

Passion of Cooking
Ciasto Maxi King 182

lubiących mega słodkie desery. Bardzo polecam! :)   Źródło    Ciasto Maxi King Składniki na mleczny krem: 250g masła 82% 1/2 szkl cukru pudru 3 szkl. mleka w proszku (takiego miałkiego nie w granulkach) 400g serka waniliowego typu Danio ponadto: 510g masy kajmakowej w puszce(użyłam połowę) 400g herbatników maślanych (ok.60szt)       Składniki na polewę: 100g(...)całości albo siekamy drobno. Wrzucamy do rozpuszczonych czekolad i dokładnie mieszamy. Polewę rozprowadzić na wierzchu ciasta. Schłodzić w lodówce kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Ciasto na drugi dzień mięknie. Herbatniki łapią wilgoć od kremu i stają się mięciutkie

Smaki Natalii
Torcik borówkowy bez pieczenia 241

wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto jest przepyszne , rozpływające się w ustach. Dodałam borówki bo je bardzo lubię , ale mogą byc inne owoce tj. maliny, brzoskwinie , jagody. Składniki : 250 g herbatników pełnoziarnistych 4 łyżki śmietany 2 szkl. borówek ok. 300 g 650 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym(...)masę serowo-borówkową. Wstaw do lodówki do stężenia. Na końcu wysyp pozostawione wcześniej borówki do dekoracji i zalej tężejącą galaretką. Na drugi dzień ciasto gotowe do jedzenia. RadaSpód ciasta możesz przygotowac w inny sposób.Herbatniki pokrusz i wymieszaj z rozpuszczonym masłem (ok. 50 g ) na zwarta masę . Wyłóż nią spód tortownicy.Smacznego

Słodkości i nie tylko
Miętusek 936

Ponadto:  200 g herbatników czekolada gorzka Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić z szczyptą soli na sztywną pianę. Kolejno stopniowo dodawać cukier i ubijać razem do czasu, aż masa będzie gęsta i błyszcząca. Do ubitych białek dodać przesiany proszek do pieczenia, mąkę i kakao- delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Gotowe ciasto wylać na blaszkę (26x 35cm(...)lekkiego zgęstnienia i przestudzenia. Kremówkę przelać do misy miksera i ubijać, pod koniec ubijania stopniowo dodawać przestudzoną galaretkę- zmiksować na gęstą masę. Piankę wyłożyć na herbatniki, wyrównać- posypać startą czekoladą.  Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego

Krakowskie smaki Ani