Cantucci to pyszne, włoskie ciasteczka pochodzące z Toskanii. Zachwyciły mnie swoim korzennym, cynamonowym aromatem i smakiem. Dzięki temu, że są wypiekanie dwa razy zyskują na chrupkości
Słodka StrefaJak tam Wasze przygotowania do grudnia:)? Czujecie już świąteczną atmosferę? U mnie na razie jeszcze jej nie ma. Co prawda myślę już o świątecznych przygotowaniach, szukam
365 dni dookoła kuchniPyszne, delikatnie waniliowe muffinki, nadziane domową masą makową, polane lukrem i udekorowane kandyzowaną skórką pomarańczową. Smakują jak prawdziwy, rasowy makowiec! W ciągu ostatniego tygodnia robiłam je
Słodkie inspiracjeCześć Dziś 19 dzień Adwentu. Do świąt pozostało 9 dni. Od razu przepraszam za zdjęcie. Ciastka mi tak do końca nie wyszły, ale mogę zagwarantować, że
blog.moje-pasje.infoTen pomysł wpadł mi do głowy zupełnie przypadkowo i postanowiłam przy okazji świąt go zrealizować. Lubię próbować nowych połączeń, a te ciasteczka są tego przykładem. Nie
FitKotNim przejdę do przepisu, trochę prywaty. Do tej pory mówiłam o sobie....jestem amatorem. Publikując znane i popularne przepisy, tworząc nowe dla siebie czy też na
Dieta moja pasjaW większości domów pełną parą ruszyła już produkcja świątecznych pierników. Ja w tym roku trochę przewrotnie pierników nie piekę, ale jeśli macie na nie ochotę to
Bon appetit mon amiePieszczotliwie ochrzczone "błotnikami" ... Bo wyglądają trochę jak ulepione z błota. :) Jednak ... Cały ich urok tkwi w smaku - mocno czekoladowe, z kawałkami czekolady, orzechów włoskich i z
Garniec MagalieSkładniki: 50 dag miodu naturalnego 2 niepełne szklanki cukru 250 g masła 1 kg + 1 szk. mąki pszennej do podsypywania 3 jaja 3 łyżeczki sody oczyszczonej
Pobite gary BarbaryPrzepis na ten piernik dostałam od mojej matki chrzestnej i jest dla mnie najlepszy. Robię go od lat i jest sprawdzony, także polecam. Porcja
Anioły w kuchniOstatnie szlify. Wyprasowany biały obrus na stole, pod nim pachnące sianko. Opłatki kupione, wszystko przygotowane.Choinka piękna, elegancka, stoi w centralnym miejscu. Pyszni się swoim wyglądem, odziana
W kuchni Karmel-itkiYorkshire Pudding - wspaniała przekąska posto z Angli. Uwielbiana przez nie jednego Anglika i nie tylko. Ja pokochałam ją kiedy mieszkałam w Tym kraju. Podaje się
Gotowanie PatkiKoniec roku zawsze skłania do podsumowań i refleksji nad tym, co nam się udało, a co nie. Rok 2015 był dla mnie bardzo ciekawy, odkryłam kilka
Smakowity Blog KulinarnyŚwiąteczne ciasteczka imbirowe...Kruche, delikatne i aromatyczne ciasteczka.Delikatnie szczypiące w język dzięki imbirowi.Pięknie pachnące pomarańczą.Pycha!Składniki:500 g mąki;200 g miodu;100 g
Gospodyni MiejskaW tej przedświątecznej bieganinie warto też znaleźć trochę czasu dla siebie. Na to by z filiżanką dobrej herbaty zasiąść w fotelu, przeczytać kilka stron ulubionej
Przysmaki Karolki