Ostatnio mam bzika na puncie rolad A rolada buraczkowa ze śledziem oprócz tego, że jest przepyszna to będzie oryginalną przystawką na wielkanocnym stole. Jeśli macie czas
PatiGotujeSławne pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe zawitały w końcu i do mnie ! Do tej pory zachwycałam się tylko tymi kupionymi w pewnym szwedzkim sklepie 😎. Niestety od dziś
Kulinarne przygody GatityPrzepis znalazłam tutaj . Te pierniczki są fenomenalne! Smakują obłędnie! A wyglądają conajmniej tak dobrze, jak smakują :) Jeśli macie w szufladach foremki "stemple" albo drewniane foremki z
DefinicjaSmakuZapowiadane już kiedyś na Fb, doczekały się w końcu publikacji ;) Czekoladowe, mięciutkie i o niebanalnym kształcie dzięki bezowej, zielonej choince. Ubrane w kolorowe perełki i
Kuchnia w czekoladzieCzas plynie sobie jak rzeka, spokojnie, miarowo. Swieta tuz, tuz. Odliczam dni, skreslam w kalendarzu te co juz minely. Ciagle cos planuje, zapisuje na kartkach, potem
Przysmaki KarolkiZawsze w listopadzie duzo sie dzieje na moim blogu, choc mysle, ze nie tylko na moim. Ten miesiac obfituje w cykliczne akcje kulinarne, ktorych zawsze wypatruje
Przysmaki KarolkiŚwiąteczny likier mandarynkowy Pachnie obłędnie i wygląda fenomenalnie. A jak smakuje..? Tego dowiecie się dopiero po czterech tygodniach od przygotowania tego boskiego likieru, gdyż właśnie tyle
Blog z ApetytemNie wyobrażam sobie aby na Wigilii mogło zabraknąć czerwonego barszczu. Tu obok mojej ulubionej grzybowej musi pojawić się właśnie on. Barszcz Wigilijny gotowany jest na postnym
Kuchnia w oparachBożonarodzeniowe ciasteczka Cranberry Noel już dawno skradły moje serce ❤. Mocno maślane, mięciutkie, proste i szybkie w wykonaniu ... jak widzicie same zalety! A, co najważniejsze są
Walijskie PichcenieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitPierogi z grzybami, to danie, które obok kapusty z grzybami plasuje się u mnie w czołówce dań wigilijnych. Staram się w ciągu całego roku nie robić
Posadzone i zjedzone„Dobrze jest, gdy pokarm jest lekiem, a lek pokarmem”. Te słowa wypowiedziane przez Hipokratesa jak najbardziej oddają charakter… miodu. Jeden z najcenniejszych produktów, jaki dała nam
mojewypiekiinietylkoI znów Maggie mnie skusiła. Kiedy pokazała mi przepis na serca z Bazylei wiedziałam, że będę musiała je upiec. I choć mój niemiecki jest bardzo
Pożeraczka, czyli raz adobrzeTo moja wersja znanych zimowych ciasteczek, które możecie też spotkać pod nazwą "meksykańskie ciastka weselne" lub "rosyjskie ciasteczka do herbaty". Oryginalne przepisy często pojawiają w okresie
Di gotujeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitKrokiety to naleśniki zawinięte z pysznym farszem. Jaki farsz to już zależy od nas jaki lubimy. Najbardziej tradycyjne to te z kapustą i grzybami :) W
Kuchnia PaulettesKrokiety to naleśniki zawinięte z pysznym farszem. Jaki farsz to już zależy od nas jaki lubimy. Najbardziej tradycyjne to te z kapustą i grzybami :) W
Kuchnia Paulettes"Przede mną pierwszy egzamin podczas tegorocznej sesji. Mam tyle pracy, że w sumie do niczego nie zajrzałam. Idę w ciemno, licząc na wiedzę z poprzednich lat
Słodkie Przyjemności