Ciasteczka orkiszowe kruche. Konfitura z mirabelek świetnie przełamuje słodycz kruchego ciasta. 250 gram zimnego masła cukier waniliowy 350 gram maki orkiszowej 100 gram cukru pudru trzcinowego/ ksylitolu 1 łyżeczka skórki z cytryny 1 łyżka gęstego jogurtu Masło pociąć w kostkę wrzucić do malaksera, dodać pozostałe składniki. Pulsacyjnie wymieszać składniki. Wyjąć ciasto, uformować kulę i włożyć na godzinę do lodówki
AZgotuj!gorczycy zaskakująca i zachwycająca! Taki prosty, ale chrupiący dodatek kojarzył mi się nieco z daniami fast foodowymi, ale jego poziom był o klasę wyższy. Deser: 👉 Banan / czekolada 70 % / orzech / ciasto kruche To, że jestem ogromną fanką słodkości na pewno już wiecie, więc każdy deser szczególnie biorę sobie do serca. Orzechy, banan, czekolada i kruche ciastko - czy to może się
Cooking MonsterJajecznica z pomidorem to klasyczne połączenie szynki, cebuli, jajek z pomidorem. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Przepis oraz listę potrzebnych składników przedstawiam poniżej. Składniki 1
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ustach... i skusiłam się na nie 😉 Jednak za samymi słodyczami nie przepadam za bardzo, dlatego postanowiłam wykorzystać je do wypieków. I tak powstała karmelowa tarta na spodzie z kruchego ciasta, z masą z serka mascarpone i rozpuszczonymi w kremówce cukierkami śmietankowymi z karmelem Werther's Original, a wszystko to oblane gorzką czekoladą i posypane orzechami włoskimi. Powiem
Kuchnia MagdaLenyDziś zapraszam na kruche ciasto z budyniem i brzoskwiniami. Kiedyś robiłam to ciasto z jabłkami, ale nieco inaczej. Było ciasto na to jabłka, budyń i na wierzch utarte ciasto. Tym razem wykorzystałam również białka. Ubiłam je z nie wielką ilością cukru pudru i wyłożyłam na owoce, a dopiero na białka utarłam ciasto. Zmieniłam też kolejność. Budyń wyłożyłam na ciasto
Agusiowe smakołykiPrzepis na wytrawną tartę ze szpinakiem i pomidorami. Tartę przygotowałam na cieście kruchym, wierzch obłożyłam serem mozzarella, a do samego szpinaku dodałam kilka pomidorów suszonych, co jeszcze bardziej podkręciło smak całości. Tarta ze szpinakiem i pomidorami jest doskonałym pomysłem zarówno na obiad, jak i na kolację. Tarta w takiej odsłonie smakuje znakomicie na ciepło i... Tryb czytania Artykuł Tarta
kurkanielotka.plUwielbiamy serniki a to ciasto smakuje jak najlepszej jakości sernik, nikt nie połapał się że tam jest kasza manna, dobrze bo jest ona zdrowa a niektórzy
Moje Małe Czarowanieinspiracją, polecam. Tym razem wybrałam ciastka, szybkie, chrupiące, idealne do chrupania dziś, jutro i pojutrze. Robi się je błyskawicznie a ponieważ białek w każdym domu zostaje, chociażby po pieczeniu ciasta kruchego, tu je można wykorzystać. Zachęcam do pieczenia, idealnie smakują z lodami. Ciastka z migdałami według Yotam Ottolenghi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzarlotka pod koniec lata czy na początku jesieni jest obowiązkowa. Ta którą dziś przedstawiam to smak, aromat i wygląd. Idealna na śniadanie czy na podwieczorek, polecam
Moje Małe CzarowanieGruszki doskonale nadają się do zapiekania (do smażenia i duszenia też). Można to wykorzystać do przygotowania własnie takiego dania: gruszki w towarzystwie korzennych, intensywnych przypraw zapieczone pod pysznym kruchym ciastem. Idealny początek dnia (lub deser) - trzeba jednak pamiętać, że mocno rozgrzewa, więc nie wszyscy się ucieszą, kiedy dostaną takie danie przy plus trzydziestu stopniach
Milion SmakówPolecam Wam dzisiaj kolejny przepis na prosty w wykonaniu i pyszny jabłecznik . Tym razem - z połówkami jabłek. Jabłek nie trzeba kroić ani trzeć na tarce
babka w formiemnie nie opłaca robić, więc postanowiłam śliwki po prostu zasypać cukrem, spasteryzować i skorzystać z nich, kiedy zimową porą najdzie mnie ochota na pierogi ze śliwkami lub na kruche ciasto. Tak przygotowane są naprawdę pyszne! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
Kuchnia w czekoladzieżadnej porze roku. Jesień to także bogactwo owoców: jabłek, gruszek czy śliwek. I to właśnie śliwki wykorzystałam do mojej tarty - gatunek zależy od Was;) Spód to kruche ciasto na bazie mąki owsianej i kokosowej. Składniki - 75 g mąki owsianej - 150 g mąki kokosowej - 3 żółtka - 70 ml oleju kokosowego - 2 łyżki miodu lub innego słodzidła Dodatkowo - 6-7 dużych śliwek
Health-Fit-Life