Ostatnio oglądaliśmy z Madzią program „Gotuj sprytnie jak Jamie” :) Świetny program pokazujący jak w prosty sposób można zaoszczędzić na jedzeniu. Tym razem w naszej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon na śliwki w pełni! Ciasta drożdżowe ze śliwkami , ciasta ucierane ze śliwkami, ciasta kruche ze śliwkami i wiele wiele innych słodkości z ich dodatkami powstaje w naszych kuchniach! A czy Sernik ze śliwkami już kiedyś próbowaliście? Jeśli nie to gorąco polecam, bo jest naprawdę przepyszny! Delikatna masa serowa połączona z soczystymi śliwkami i … uwaga – gruszkami tworzy fantastyczną
Ostra na SłodkoPieczone w formie na tartę. Tutaj najlepsza będzie forma z wyjmowanym dnem. Niestety takiej nie posiadam i zrobiłam w szklanej. Proponuję zrobić od razu z podwójnej porcji, bo miłośnicy kruchych ciast uwielbiają te ciastka i znikają one w ekspresowym tempie. Skorzystałam z przepisu Marthy Stewart, która piekła te ciastka w jednym z programów telewizyjnych. Nie zawiodłam się i Wam również
O kuchni z uczuciemZapiekamy jeszcze przez około 15 minut w 180 stopniach c aż masa jajeczno-śmietanowa się zetnie. Rada! Jeśli nie mamy dużo czasu na przygotowanie tartaletek użyjmy gotowych babeczek z ciasta kruchego. Czas przygotowania: 50' + pieczenie Trudność: średnie Ilość porcji: 12 Kaloryczność: 420 kcal / porcja
Pyry na Gaz11-12.08 poprowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy I stopnia. Jakie smakołyki tym razem przygotowaliśmy? Zobaczcie! I moja cudowna grupa! Dziękuję za te fajne 3 dni!
Ostra na SłodkoLubisz ciasto kruche i domowe pierożki? Mój przepis na pierogi pieczone w piekarniku bez dodatku drożdży powinien Ci się spodobać. Takie same pierogi należą do jednych z tradycyjnych przekąsek Kolumbijskich. Nawet farsz, który zaproponowałam jest bardzo często serwowany w pierogach Empanada. W zależności od regionu Ameryki Południowej, pierogi z pieca faszeruje się też mięsem mielonym
AniaGotuje.plSkładniki 0,5 kg mąki, pół na pół tortowa i krupczatka 1 kostka margaryny 4 jaja 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka kakao 1
czarrna od kuchniżółtka (z dużych jajek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Płatki owsiane zmielić razem z orzechami (przekręciłam przez maszynkę do mięsa). Połączyć wszystkie składniki, zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować na grubość kilku milimetrów podsypując lekko mąką. Wycinać ciasteczka o dowolnym kształcie. Piec na papierze, w temperaturze 175 stopni, do lekkiego zrumienienia
Praktyczna plSkoro sezon na rabarbar w pełni to dzielę się swoim przepisem na pyszne, nieco "uzdrowione" ciasto z dodatkiem tego warzywa ;). Podobne trochę do szarlotki , która niedawno
Healthy food explorerU mnie znów słodkości z pysznymi sezonowymi owocami. Dziś polecam popularne ciasto z budyniową pianką i malinami, ale w wersji nieco przerobionej i lekko "uzdrowionej". Spód
Healthy food explorerokazji Międzynarodowego Dnia Sernika mam dla Was puszysty sernik na kruchym cieście, ze świeżymi brzoskwiniami, bezą oraz kruszonką :) Składniki: ciasto - 3 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki cukru pudru - 250 g masła - 5 żółtek - szczypta soli masa serowa - 600 g twarogu podwójnie zmielonego - 70 g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru pudru - 2 jajka - 1 budyń waniliowy piana
Zainspirowana w kuchniPodstawowy i najprostszy przepis na szarlotkę na kruchym cieście. To bardzo szybka do zrobienia szarlotka , którą polecam każdemu. Poradzą z nią sobie nawet osoby, które rzadziej pieką i gotują. Jest pyszna! - bez duszenia, czy pieczenia osobno jabłek - bez podpiekania spodu - tylko 6 składników Przepisów na szarlotki jest wiele. Polecam Ci jednak te najciekawsze. Z całą pewnością jest to niezwykła szarlotka
AniaGotuje.pltarta to połączenie sernika i kruchego ciasta z owocami. Nie wyobrażam sobie lata bez choćby jednego takiego wypieku. Delikatna masa serowa i chrupka kruszonka współgrają razem idealnie. Nie trzeba specjalnej okazji, żeby ją upiec- zróbcie ją więc już dziś. *foremka 26 cm Składniki: na kruszonkę: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 120 g masła 4 łyżki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCiasto półkruche z porzeczkami to klasyczny placek, na który składają się dwie warstwy ciasta oraz nadzienie owocowe. Kwaskowatość czerwonych porzeczek dobrze współgra ze słodkim smakiem ciasta
Smakołyki BerenikiMaliny to zdecydowany faworyt tego tygodnia. Towarzyszą mi w każdym posiłku – stanowią dodatek do porannej jaglanki, wpadają do koktajlu, który piję w ramach drugiego śniadania. Pojawiają
365 dni dookoła kuchni