ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:662/1040)

Deser obłędnie czekoladowy 100

Jak przystało na miłośniczkę czekolady, ten przepis wywołał u mnie ogromny uśmiech połączony z nieodpartą chęcią przygotowania deseru natychmiast. Deser jest tak czekoladowy, że zadowoli każdego

Słodki sentyment
Banany w cieście smażone 239

Banany w cieście smażone – to szybka i prosta słodka przekąska uwielbiana zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Banany w cieście smakują rewelacyjnie posypane cukrem pudrem

Kulinarne Przeboje
Sernik z masą krówkową o smaku kukułki na herbatnikowy spodzie 208

Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was przepis na sernik z masą krówkową o smaku kukułki na herbatnikowym spodzie z polewą czekoladową i śliwką w czekoladzie.Nie uwierzycie ale

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik zebra czekoladowo waniliowy. 255

Jeśli nadal zastanawiacie się co dobrego upiec na święta to gorąco polecam szybki w wykonaniu bardzo smaczny i efektowny sernik czekoladowo waniliowy w paski o nazwie

Kuchnia z widokiem na ogród
Sernik konkursowy E. Wedel 190

Wczoraj robiłam sernik na konkurs E. Wedel. Jest smaczny, o bardzo delikatnym wnętrzu z wyczuwalną nutą cytryny. Oryginalny przepis znajdziecie pod linkiem Sernik podwójnie czekoladowy z

Passions hobbies life
Eklerki z kremem waniliowym 160

Były już ptysie, czas na eklerki. Aby urozmaicić zrobiłam je z kremem waniliowym (ale może być również bita śmietana, lub krem czekoladowy). Nowy post Eklerki z

Wypieki i Rumieńce
Deser czekoladowo-owocowy 148

W sezonie nie mam zbyt wiele czasu na gotowanie, a szczególnie na pieczenie, dlatego często przygotowuję szybkie desery. Najlepiej w szklankach czy pucharkach, aby każdy miał

Z miłości do słodkości
Brownie z czerwonym winem 188

Dzień dobry! Zostało już zaledwie kilka dni do Walentynek, więc mam dla Was kolejną smakowitą propozycję! Tym razem postanowiłam przygotować nieco inne brownie. Oczywiście czekoladowe, ale

Pora coś zjeść
Bułeczki wielkanocne i konkurs z Electrolux – 2 piekarniki do wygrania! 159

kremem czekoladowym lub ulubioną konfiturą, koniecznie podane z dobrą kawą. Gdy już chwilę poleżą, wystarczy odgrzać je w piekarniku, mikrofalówce lub w tosterze i ponownie staną się cudownie puszyste:) Nie ma wątpliwości, że pyszności przygotowane w domu są znacznie smaczniejsze, a już na pewno znacznie zdrowsze. Ich wygląd, smak i aromat w niczym nie mogą równać się ciastami czy pieczywem

karmelowy
PROSTE CIASTO Z TRUSKAWKAMI 194

Pyszne, szybkie i proste ciasto z sezonowymi owocami. Miałam akurat truskawki, więc u mnie wersja z truskawkami, dodałam także kilka poziomek z ogrodu (nie jest to konieczne). Wyszło bardzo delikatne, wilgotne, w mojej wersji lekko kokosowe, po prostu przepyszne. Inspiracją był ten przepis . Piekłam w ciemnej, małej blaszce o wym.27x22cm Składniki: - 200g mąki orkiszowej typ700, lub pszennej(...)wanilią lub cukru waniliowego - 2 jajka - 200g jogurtu naturalnego - 70ml oleju   - dałam 80g płynnego oleju kokosowego - 1 płaska łyżeczka sody - 5g - 2 łyżki płatków migdałów - 200g truskawek Polewa czekoladowa: - 30g czekolady - 30g kremówki 30% Do jednej miski wsypujemy wszystkie składniki suche, tj.: mąkę, ksylitol (lub cukier), ksylitol z wanilią, sodę, wszystko dokładnie mieszamy. Do drugiej miski wybijamy jajka, dodajemy

Smaczne Zdrowe
Ciasteczka z York- dekorowała 6 i 9 latka ;-) 130

czekoladowe mleko sojowe i też smakowało Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 70 g miękkiego masła roślinnego 100 g cukru 50 ml mleka sojowego lub innego roślinnego (w wersji wege- wiadomo) Przygotowanie: Masło z cukrem zblendować/utrzeć na gładką masę, dodać do przesianej mąki z proszkiem do pieczenia i mleka. Wyrobić ciasto

greenscarf
Ciastka podwójnie czekoladowe 468

polecam i zapraszam do pieczenia :). Z podanego przepisu otrzymamy około 25 sztuk ciastek.   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Royal Old England .     Ciastka podwójnie czekoladowe Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 2 szklanki mąki pszennej użyłam tortowej 3/4 szklanki ciemnego kakao bez cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 250g miękkiego masła(...)rękoma. 5. Z ciasta formować w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego (może ciut większe) i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczać (proszę zachować między ciasteczkami odstępy). 6. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC) przez około 15 minut. 7. Ciastka podwójnie czekoladowe podawać przestygnięte. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
TORT AUTA ZYGZAK MCQUEEN 198

dzieciaki chciały osobne torty, więc nie musiałam kombinować jak połączyć ich zainteresowania na jednym torcie. Chłopiec bardzo lubi zygzaka Mcqueen'a, więc wykonałam tort w stylu angielskim, biszkopt, czekoladowy krem, krem maślany do otynkowania i dekoracja z lukru plastycznego. Przyznam, że robiłam już kilka tortów z lukrem, jednak za każdym razem mam kłopot z jego położeniem na tort, aby było(...)Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan, następnie włożyć ponownie do piekarnika (już wyłączonego) i pozostawić tam biszkopt aż piekarnik się wystudzi.  Biszkopt najlepiej piec dzień przed rozkrojeniem. Biszkopt rozkroić na 3 części. Krem czekoladowy: * 500 ml śmietany kremówki

Zrób to smacznie
Domowe Pączki z Czekoladą (z Masą Czekoladowo-Budyniową i Polewą Czekoladową) 586

dobrej jakości czekolady (najlepiej po 75 g czekolady gorzkiej i 75 g mlecznej) 50 g masła łyżka wódki Pączki z Czekoladą (z Masą Czekoladowo-Budyniową i Polewą Czekoladową) - Sposób przygotowania: Żółtka, jajko, cukier i cukier waniliowy ubijamy, a następnie podgrzewamy w rondelku nie przestając energicznie mieszać (najlepiej rózgą cukierniczą) do momentu zgęstnienia (nie za długo aby nie powstała nam "jajecznica(...)cukru i 2 łyżek mąki. Odstawiamy na ok. 10 minut.  "Masę jajeczną" oraz rozczyn łączymy z mąką, lekko ciepłym mlekiem, roztopionym (lub miękkim) masłem oraz alkoholem i solą. Ciasto dobrze wyrabiamy do otrzymania jednolitej konsystencji, ciasto będzie dość luźne dlatego najlepiej wyrobić je w food procesorze lub hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości

Słodka Strona
Trufle Czekoladowe z Masłem Orzechowym 161

zupełnie przez przypadek, w wyniku nieudanego, czekoladowego biszkoptu, który po tym jak wyrósł, zwyczajnie opadł Miał iść do kosza, ale po spróbowaniu okazał się tak smaczny i tak mocno czekoladowy, że było mi go żal i od razu pomyslałam o truflach. Dodałam jedynie masło orzechowe, za którym ostatnio bardziej niż mniej przepadam. Trufle, jak się okazało wyszły genialne. Z racji(...)boki natłuszczamy. Wykładamy po równo ciasto, wygładzamy, wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Ostygnięte biszkopty kruszmy. Do pokruszonych biszkoptów dodajemy masło orzechowe, całość zagniatamy lekko dłonią. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w zmielonych orzeszkach ziemnych. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. The post Trufle Czekoladowe z Masłem Orzechowym appeared first

Made By Mom And Son
Snikers wegański 157

Tradycyjny snikers na pewno smaczniejszy, ale Ci którzy nie mogą jeść ciast tradycyjnych wypróbują ten przepis. Przepis pochodzi z Ervegan Składniki na formę 15 cm : spód : 1 szklanka migdałów ok. 5–7 sztuk suszonych daktyli 2 łyżki tahini (lub masła orzechowego) 1 łyżka wody 1 łyżka kakao (opcjonalnie) 1 łyżka oleju kokosowego (opcjonalnie) masa: ½ szklanki suchej kaszy jaglanej(...)przez noc lub kilka godzin góra: szklanka suszonych daktyli (około 25 sztuk) 2 łyżki masła orzechowego , można go zrobić z orzechów archaidowych, laskowych i nerkowców dodatki: orzeszki, ewentualnie wiórki czekoladowe Przygotowanie  spodu: Daktyle namocz we wrzątku przez 5 minut, a migdały zmiel na grube wióry (malakser, młynek) Namoczone daktyle zmiksuj na gładką pastę i połącz z migdałami, dodaj tahini

Proste Potrawy
Piernik mocno orzechowy 143

kilku dniach robi się bardziej suchy. Jem go przez cały rok, ale szczególnie smakuje w okresie świątecznym. Moja ulubiona polewa to serek mascarpone z cytryną, taki jak na cieście marchewkowym. Ponieważ mam sporo orzechów włoskich z działki, to najczęściej one trafiają do środka. W dużych ilościach! Praktyczne i pyszne! Składniki: 5 jajek szklanka cukru szklanka miodu szklanka mleka lub maślanki(...)Inki po 1 łyżeczce mielonych goździków, cynamonu, pieprzu i łyżeczka przyprawy do piernika Delecta masło do posmarowania foremki polewa: pół opakowania serka mascarpone + 3 łyżki soku z cytryny Kamyczki czekoladowe Decorada do posypania polewy Przygotowanie: Jajka ubijamy mikserem z cukrem i łączymy z mokrymi składnikami, czyli miodem, mlekiem i olejem. W drugiej misce mieszamy suche składniki, czyli mąkę, sodę

Ugotowane pozamiatane
Ciasto z owocami i galaretką 2163

fajnym rozwiązaniem do ciasta szczególnie jak dodajemy różne owoce i nie wiadomo jaki kolor galaretki wybrać. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 8 łyżek cukru 8 łyżek mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Bita śmietana: 1 litr zimnej kremówki 30% 5 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 0,5 szkl  wody  200 g kamyczków czekoladowych 3 galaretki krystaliczne(...)chwilkę zmiksować. Na końcu wsypać posypkę i wymieszać łopatką. Na biszkopcie rozsmarować 3/4 bitej śmietany, przyłożyć drugim biszkoptem, rozsmarować resztę bitej śmietany, posypać owocami i zalać tężejącą galaretką. Ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki

Ala piecze i gotuje
pyszne ciasto bananowa chmurka 250

czasie ciasto wałkujemy i przekładamy do blaszki o wymiarach ok. 21×32 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C. przez ok 15 min., aż ciasto się zrumieni. Po upieczeniu cisto odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a najlepiej upiec je dzień wcześniej. składniki na galaretkę z bananami: 3 galaretki o smaku cytrynowym 750 ml gorącej wody ok. 10 bananów(...)Banany obieramy i układamy na kruchym spodzie jeden przy drugim. Wolne miejsca uzupełniamy pokrojonym ananasem. Całość zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. składniki na czekoladową bezę: 3 białka 60 g czekolady gorzkiej 150 g cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Domowe lody bez maszynki 202

Zrobiłam je na bazie czekoladowego ganachu, czyli po prostu śmietany kremówki z ciemną czekoladą i muszę Wam powiedzieć, że na prawdę jestem zadowolona z tego przepisu – tylko kilka składników mamy pyszne domowe lody bez maszynki! Jest zbyt gorąco na włączanie piekarnika, a macie ochotę na coś dobrego? Zapraszam Was do zajrzenia do przepisów na ciasta bez pieczenia :) Sernik(...)zimno z truskawkami i sernik Snickers , ciasto 3 Bit na herbatnikach lub Raffaello na krakersach . Składniki: 400 g śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru 3 żółtka Jak zrobić domowe lody bez maszynki? W garnuszku zagotowujemy śmietanę kremówkę, zestawiamy z ognia i dodajemy 150 g połamanej na kawałki czekolady. Odstawiamy pod przykryciem na około

Ciastkozercy
Tarta "Reese's" z masłem orzechowym i czekoladą 159

Składniki: Ciasteczkowy spód: 200 g biszkoptów lub suchych okrawków ciasta biszkoptowego 150 g masła 1 łyżka ciemnego kakao Krem orzechowy: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 3 pełne łyżki masła orzechowego ( 100% z kawałkami orzechów ) 1 płaska łyżeczka żelatyny szczypta soli Krem czekoladowy: 100 g czekolady deserowej 250 g serka mascarpone Wykonanie

kolorowotorcikowo
Pieczone warzywa z sosem curry 249

Nie jestem zwolennikiem dań bezmięsnych, jednak raz na jakiś czas można i nawet trzeba zrezygnować z mięsa. Muszę przyznać że pieczone warzywa z sosem curry są

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
szarlotka pychotka 538

smażymy. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. wykonanie ciasta: Na jeden z biszkoptów wykładamy równomiernie 1/2 cz. masy jabłkowej, a na nią wykładamy 1/2 cz. masy. Przykrywamy drugim biszkoptem. Wykładamy pozostałą część masy jabłkowej, na nią pozostałą masę budyniową i przykrywamy trzecim blatem. Wierz polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
Kolorowe Muffiny z malinami i białą czekoladą 131

cukru pudru 100 g białej czekolady ulubione batoniki i cukierki czekoladowe kilka malin Wykonanie: W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę. W drugiej misce wymieszać mleko, olej i jajko. Sypkie składniki wrzucić do mokrych, wymieszać, dodać posiekaną czekoladę i maliny, wymieszać delikatnie i wyłożyć ciasto do papilotek. Piec ok 25 minut do efektu suchego patyczka

Trufelkowo
Babeczki z truskawkami 146

łyżki kakao - 2 łyżeczki mleko - 1//2 litra budyń czekoladowy - 1 op cukier - 2 łyżeczki truskawki cukier perlisty Mąkę pszenna przesiać z kakao na stolnicę, dodać margarynę, cukier puder i razem posiekać, dodać żółtka oraz wodę zimną. Wszystkie składniki wyrobić szybko by połączyły się na jednolita masę. Ciasto włożyć do woreczka foliowego i schować na 30 minut do lodówki. Ciasto

Camilla w kuchni
Babeczki brownies z masłem orzechowym i dwukolorowym kremem 148

łyżki ciasta, układać po 1 łyżeczce masła orzechowego i dopełniać ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 min. Wystudzić i udekorować kremami. Krem z masła orzechowego 150 g masła orzechowego gładkiego 60 g cukru pudru Zmiksować na jednolitą masę. Krem czekoladowy 100 g gorzkiej czekolady 200 ml kremówki, schłodzonej 2 łyżki kakao

Słodkie inspiracje
Gofry z bitą śmietaną i owocami 227

Kto z nas nie pamięta wyjazdów nad polskie morze i tych pysznych chrupiących gofrów z bitą śmietaną i owocami. Obecnie już nawet nie musimy jechać nad

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 153

cukru waniliowego 100 ml mleka 1 torebka budyniu czekoladowego (45 g) Dekoracja: 300 ml śmietany 30% (schłodzonej) 20 g cukru waniliowego 1-2 łyżki gorzkiego kakao Wykonanie: Spód: Wszystkie składniki przeznaczone na spód przekładamy do miski i miksujemy tak długo, aż otrzymamy gładkie, lekko klejące się ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut

MyCookBook.pl
.1107. dynia budyniowo 138

waniliowo-cynamonowy budyń z borówkami (także w środku) i kremem czekoladowym z ciecierzycy ~ Ale mnie tato wczoraj zaskoczył! Mamy drugi tydzień października, a on przywiózł mi 5kg borówek i 2kg malin! :o Takie niespodzianki to ja lubię ♥ Ale nie lubię tego, że przez to w zamrażarce jest tak ciasto, że strach ją w ogóle otworzyć :D Zapraszam też po przepis

breakfast of dreams
SERNIK OREO 590

sernik na zimno.Na pewno przypadnie Wam do smaku, spróbujcie. Ciasto podałam na pięknym zestawie  RAJSKI OGRÓD- PORCELANA BOGUCICE   Składniki: 1 kg sera w wiadereczku naturalnego cukier puder do smaku 200 ml smietany kremówki 300 g serka mascarpone 2,5 opakowania ciastek np oreo 3 łyzki żelatyny wiórki czekoladowe różowe ze sklepu  SŁODKI ŚWIAT 40 dag margaryny Wykonanie

Z Majeczką w kuchni
Ciasto dyniowo-marchewkowe 140

Cukierników. Przepis znalazłam na ulotce z Lidla i postanowiłam go wypróbować. Ciasto jest dość słodkie, mocno wilgotne i ma... oryginalny smak. Nie mam na myśli, że jest niesmaczne, jest po prostu inne ze względu na zawartość dość dużej ilości musu dyniowego, który moim zdaniem w nim dominuje. A czekoladowo-serowa polewa, to mistrzostwo, zakochałam się w jej smaku :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Mazurek pomarańczowy 170

plasterkami cytryny, ponieważ przepadam za kwaśnymi ciastami... W wypadku tego ciasta nie dodanie do niego niczego nie jest dobrym pomysłem.. samo w sobie jest smaczne, jednak dość suche. Tak, czy siak, polewa jaką by nie była na pewno się przyda. Następnym razem wypróbuję po prostu tę z czekoladowego mazurka; wydaje mi się to dobrym pomysłem. Smacznego

Kuchenna Kontrrewolucya
Piernik staropolski + przepis na idealną polewę czekoladową 187

masą kajmakową, masą orzechową, a nawet marcepanową. Po przełożeniu piernika, ciasto nakryć arkuszem papieru do pieczenia i równomiernie obciążyć deską lub odpowiedniej wielkości książkami. Piernik ten długo zachowuje świeżość, zwłaszcza wtedy, kiedy przechowywany jest w chłodnym miejscu. Przed podaniem (u mnie ok.2-3 dni przed) polukrować lub polać polewą czekoladową. Idealna polewa czekoladowa:  Składniki: *  polewa: - 200g gorzkiej czekolady

CookYourself
Strucla drożdżowa z makiem 187

ciasto. 3. Ciasto rozwałkowuję, tworząc kwadrat o boku 40cm. Na cieście rozsmarowuję masę makową. Zwijam w rulon. Boki zlepiam. Struclę zawijam w papier do pieczenia i układam na blaszce. Odstawiam do godzinę do wyrośnięcia. Następnie piekę 60 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczoną struclę polewam lukrem lub polewą czekoladową

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bananowe muffinki Nigelli Lawson 194

moim zdaniem są najlepsze, żeby dodać je do babeczek lub ciasta. Składniki: 3 dojrzałe banany 125 ml oleju roślinnego 2 duże jajka 2 szklanki mąki 1/3 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 tabliczki czekolady pokrojonej w drobną kostkę lub garść groszków czekoladowych Banany rozgnieść widelcem na gładką masę. W misce dokładnie ubić

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciastka czekoladowe z nadzieniem z twarogu i białej czekolady 246

Czekoladowy Weekend Atinki . I w końcu wymyśliłam... ciastka z czekoladowo-twarogowym nadzieniem. Tyle, że spóźniłam się z publikacją przepisu, bo akcja skończyła się 22 lutego. Może nie wyglądają zbyt pięknie (w czasie pieczenia trochę się spłaszczyły i urosły "na boki"), ale uwierzcie mi, smakują naprawdę świetnie. Do ciasta dodałam stopioną gorzką czekoladę, dzięki niej stało się bardzo plastyczne. Biała czekolada

Czerwień i błękit
Kruche babeczki 155

cienki placek (około 3mm) i dużą szklanką wykrawam koła. Ciasto układam w wysmarowanych masłem foremkach i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piekę około 15 minut, aż się zezłocą. Podaję je z dżemami, kremami, bitą śmietaną. Hitem są u mnie babeczki z plastrami banana i czekoladową polewą**. Na zdjęciu babeczki z waniliową ricottą (ricotta+ ekstrakt z wanilii

Zapiski Młodej Żony
Kakaowe ciasteczka w polewie czekoladowej 189

Ciasteczka wyszły bardzo delikatne i jeszcze bardziej czekoladowe;) Zdecydowanie polecam!! Inspiracja Składniki: 250g mąki pszennej,  jajko,  100g masła,  100g cukru,  2 łyżki kakao,  2 łyżki cukru waniliowego.   Mąkę przesiać wraz z kakao. Dodać cukier, cukier waniliowy i jajko. Połączyć nożem. Dodać posiekane masło, zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na pół

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania