ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:525/1040)

Pieczone pączki dyniowe z polewą czekoladową 154

dyni, która nadaje wilgoć pączkom. Dla mnie są one rewelacyjne! Ja swoje przygotowałam bez nadzienia, dodatkowo oblałam je polewą czekoladową. Jeżeli chcecie, do środka możecie dać dowolne ulubione np. marmoladę. Pączki także łatwo "zweganizować", wystarczy zamiast masła dodać do ciasta olej kokosowy oraz mleko roślinne, będą wtedy też dodatkowo bez laktozy. Mogą stanowić również super zamiennik drożdżówki/pączka

Fabryka pomysłów
Czekoladowe ciasto w 5 minut 94

tylko znaleźć w sobie odrobinę chęci i przygotować ten banalnie prosty deserek! Po wymieszaniu składników można dodać swoje ulubione dodatki takie jak: orzechy, czekoladę, bakalie lub drobne owoce. Ciasto najlepiej smakuje na ciepło ;) Polecam!     Składniki: (na 1 dużą lub dwie mniejsze porcje)   1 jajko 3 łyżki cukru 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju 3 łyżki mąki pszennej(...)Przygotowanie:     Składniki powinny być najlepiej w temperaturze pokojowej. Wszystkie umieścić w misce i wymieszać widelcem do połączenia. Powstałą czekoladową masę przelać do dużego kubka lub dwóch mniejszych filiżanek. Wstawić do mikrofalówki na ok. 2-3 minuty, aż ciasto urośnie. U mnie wystarczyły 2 minutki. Oprószyć cukrem pudrem i zajadać, np. z gałką lodów. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
10 pomysłów na pyszne i efektownie wyglądające ciasta, którymi zaskoczysz swoich gości! 1319

Sernik jagodowy na zimno z musem truskawkowym (przepis TUTAJ ). Delikatny jagodowy sernik z pysznym i chrupiącym czekoladowym spodem oraz rozpływającym się w ustach musem truskawkowym- czego chcieć więcej- pychotka :))   8. Tarta z kremem z mascarpone i malinami (przepis TUTAJ ). Polecam to wspaniałe ciasto jako deser do popołudniowej kawki. Jest pyszne, nie za słodka (chociaż jeśli lubimy słodsze możemy dodać

Blog z Apetytem
Sernik na zimno z musem truskawkowym 810

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na zakończenie sezonu truskawkowego musiałam przygotować jakiś pyszny deser. Padło na sernik! Nie miałam ochoty włączać piekarnika, a więc

Marta Gotuje
Sernik chałwowo-czekoladowy 148

zbyt wyszukanych składników. Poniższy sernik nie jest za słodki ani zbyt dominujący w smaku. Jeżeli nie macie pomysłu co słodkiego przygotować na Sylwestra to zachęcam do upieczenia sernika chałwowo-czekoladowego. Składniki na formę do 24 cm*: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego 1/2 szklanki zwykłego cukru 3 duże jajka 1 budyń waniliowy (opakowanie 40 g) 2 łyżeczki cukru z wanilią(...)płaskie łyżki gorzkiego kakao 100 g chałwy Do miski przełożyć ser, wbić jajka, wsypać cukier, cukier z wanilią, budyń (proszek) oraz przyprawę do sernika. Całość ze sobą zmiksować. Następnie ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać pokruszoną chałwę i całość ze sobą zmiksować. Natomiast do drugiej części wsypać kakao. Ponownie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wykładać naprzemiennie

Ugotować
Pyszne ciasto czekoladowe i kilka słów o oleju kokosowym 166

waflami ryżowymi Składniki: Biszkopt: 4 jaja 100 g mąki pszennej 100 g mąki kukurydzianej 2 łyżki kakao 150 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Mus czekoladowy: 3 jajka 100 g cukru 200g gorzkiej czekolady, co najmniej 70% kakao 50 g oleju kokosowego 200 ml śmietany 30% 1,5 łyżki żelatyny Polewa: 2 łyżki masła 3 łyżki(...)cukier i ubijamy aż masa będzie sztywna. Do lekko przestudzonej masy czekoladowej dodajemy partiami pianę i mieszamy delikatnie. Mus wlewamy na biszkopt. Na musie umieszczamy rozkruszone wafle ryżowego. Składniki na masę umieszczamy w rondelku i podgrzewamy, aż rozpuszczą się wszystkie składniki. Przestudzoną masę wylewamy na wafle ryżowe. Ciasto odstawiamy na kilka godzin, aby mus stężał. O oleju kokosowym: Palma kokosowa

e-PrzepisyKulinarne
Muffinki Jogurtowe z płynną czekoladą 651

Składniki: na 12 sztuk 1 duży jogurt naturalny 2 jajka 0,5 kostki masła 0,5 kubka cukru 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Luźna Kuchnia
Kostka wiśniowa 158

cukier, tylko jak pierwsza łyżka się rozpuści dodawać następną. Dodać wszystkie żółtka, zmiksować. Wyłączyć mikser, wlać czekoladową mieszankę, w 3 turach przesiewać wymieszane składniki suche, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, tylko do połączenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), boków niczym nie smarować. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Piec w temp. 180 st przez 40-45 min lub do suchego(...)lekkiego zgęstnienia, uwaga szybko robi się gęsty. Czekoladowa polewa, zawsze błyszcząca: 4 łyżki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki kakao 60 g masła 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Wykonanie: Ciasto pokroić na dwa blaty, pierwszy blat położyć na paterze

moj przepis na
Szybki piernik 127

suszone śliwki i orzechy. Po upieczeniu przekroić poziomo na dwie części i przełożyć je powidłami śliwkowymi lub porzeczkowymi. Polać polewą czekoladową – w rondelu podgrzać i połączyć 100 g gorzkiej czekolady i 50 g masła. Szybki piernik Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 13 Składniki 100 g masło 2 łyżka kakao 2 łyżka miód gryczany 1 /2 łyżeczka cynamon

Kucharzyca
Szybki piernik przekładany powidłami i masą grysikową 220

przełożyłam go powidłami śliwkowymi i masą grysikową. Myślę, że takie połączenie jest doskonałe :) Co tu dużo mówić, zapach świąt unosi się w powietrzu. Polecam! Składniki:   Ciasto: 120 g masła 3/4 szkl cukru 3 łyżki miodu 150 g powideł śliwkowych (polecam domowej roboty ) 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy do piernika, np. domowej roboty 1 łyżeczka(...)szkl mleka 3 płaskie łyżki kaszy manny 3 łyżki cukru 100 g miękkiego masła   Polewa czekoladowa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 100 g masła 3 kopiaste łyżki kakao   Dodatkowo: powidła śliwkowe (polecam domowej roboty )     Przygotowanie:   Ciasto: Masło, cukier, miód, powidła, kakao, cynamon, przyprawę do piernika i kawę rozpuszczalną umieścić w garnuszku. Podgrzewać

Nastoletnie Wypiekanie
CZEKOLADOWA CHMURA NIGELLI LAWSON 131

Ciasto dla prawdziwych wielbicieli czekolady. Bez mąki więc bezglutenowe. Ciasto jest tak proste,że każdy sobie z nim poradzi. Zachęcam bo rozpływa się w ustach. Składniki na tortownicę 23 cm 250 g gorzkiej czekolady  125 g masła 6 jajek 175 g cukru 2 łyżki likieru amaretto bądź cointreau ( niekoniecznie) Śmietanowy wierzch: 500 ml śmietany kremówki  2 łyżki cukru(...)masłem i likier. W innej misce ubić pozostałe 4 białka z resztką cukru, następnie stopniowo i delikatnie dodawać do masy czekoladowej.  Tak przygotowaną masę przełożyć do tortownicy i piec ok 40 min,aż do chwili gdy ciasto urośnie i popęka, a środek nie będzie płynny. Środek ciasta się zapadnie i to normalne. Gdy ciasto wystygnie ubić śmietanę z cukrem

Niespełnione zdolności kulinarne
tort czekoladowe cappuccino 130

Niedziela nie może się obyć bez ciasta, oczywiście bardziej wykwintnego niż w tygodniu. Dziś więc do kawy zajadamy się pysznym tortem na bazie biszkoptu cappuccino przełożonego musem czekoladowym. W środku jest jeszcze niespodzianka- ciasteczka typu delicje z musem czekoladowym a więc całość jest bardzo czekoladowa, lekka i nieprzesłodzona, więc można pozwolić sobie na większy kawałek.  *tortownica 21 cm Składniki(...)czekolady opakowanie ciasteczek typu delicje z musem czekoladowym dodatkowo: 4 łyżki bitej śmietany łyżka gorzkiego kakao wisienki koktajlowe Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Nadal ubijając dosypywać cukier a następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z cappuccino i proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta potrójnie czekoladowa z kokosem 191

wymieszać i tak przygotowaną masę wylać na ciasto. Ostudzić.  Oddzielnie roztopić czekoladę deserową i mleczną, do każdej dodając po 2 łyżki kremówki. Wylać na wierzch tarty, zamieszać tworząc marmurkowy wzór. Wstawić na noc do lodówki. Smacznego!  Przepis znaleziony w "Pani domu", delikatnie zmodyfikowany. W oryginalnej wersji dodajemy orzechy i likier czekoladowy

W poszukiwaniu inspiracji
Ludziki z nadzieniem czekoladowym 101

własnoręcznie przygotowanymi ciasteczkami, prawda? No właśnie! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne Ludziki z Nadzieniem Czekoladowym. Przepis będzie taki sam, jeżeli chcecie zrobić misie, czy króliczki. :)  Ważna w tym wypadku oczywiście jest foremka, ale jeżeli macie ochotę, na biszkoptowe babeczki, ciastem możecie wypełnić foremki na muffiny, które później będziecie mogli nadziewać czekoladą. Wyjdą pysznie! Polecam :)" Składniki(...)resztę ciasta tak, aby zakryło 3/4 formy inaczej masa się wyleje gdyż ciasto sporo rośnie. Przygotowane ludziki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 15 minut w 180`C.  Studzimy w formie. Gdy ciasteczka ostygną wyjmujemy je z formy - ja pomagałam sobie wykałaczką. Przygotowujemy nadzienie czekoladowe - do miseczki wlewamy 2 łyżki śmietanki 30% i łamiemy około 100 gram gorzkiej

Słodkie Przyjemności
Mazurek pomarańczowo-morelowy z białą czekoladą i różami 194

mazurków możemy być jednak pewni, ma być słodko i bogato. O ile w przypadku innych ciast dekoracja to jedynie wierzchnia warstwa, o tyle w przypadku mazurka to właśnie dekoracja stanowi jego istotę. Do zdobienia mazurków używa się słodkich mas, czekoladowych, kajmakowych, konfitur, kremów oraz różnorodnych bakalii, im słodziej tym lepiej, a granicę stanowi jedynie Wasza wyobraźnia. Do klasycznego spodu

Słodki Kompromis
Delikatny i puszysty sernik cytrynowy 184

Lubię zaskakiwać najbliższych nowymi smakami, dodatkami. Na święta postanowiłam przygotować sernik w delikatnie cytrynowej wersji na kruchym, czekoladowym spodzie. Reakcja rodziny – uśmiechy i prośba, by ta wersja sernika pojawiała się o wiele częściej. Zachęcam i Was do spróbowania. Dodatkowym atutem tego ciasta jest fakt, że tak przygotowany sernik wyjdzie nawet z bardzo wilgotnego sera z wiaderka. Spróbujcie. Delikatny

Słodkie okruszki
Jeżynowa rolada z serkiem 92

sera białego pół szkl cukru 2 łyżeczki żelatyny jeżyny ok 1 szkl  polewa czekoladowa Jajka wybić do miski, dodać cukier i ubić na puszystą masę, do maki dodać proszek do pieczenia i stopniowo dodać do jajek, ubite ciasto wylać na dużą blachę na papier . Piec w temp 180 st przez 10 min. Wyjąć położyć na ściereczce, zdjąć papier

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania